ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Σε ποιές περιπτώσεις σκέφτεστε (IV) αντί για (per os) χορήγηση Διφωσφονικών??
Γ Παπαγεωργίου:
@anasm... νομίζω ότι κάπου κάνεις λάθος.
Το Prolia δεν είναι διφωσφονικό αλλά μονοκλωνικό αντίσωμα (IgG2), και δεν χορηγείται ενδοφλέβια αλλά υποδόρια.
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος@anasm... νομίζω ότι κάπου κάνεις λάθος.
Το Prolia δεν είναι διφωσφονικό αλλά μονοκλωνικό αντίσωμα (IgG2), και δεν χορηγείται ενδοφλέβια αλλά υποδόρια.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας κ.Παπαγεωργίου!
Αλλά, σήμερα το βραδάκι, έμαθα τις ακριβείς λεπτομέρειες... :o :(
Γι αυτό και εξαρχής, δεν είχα γράψει το Prolia...
Παρόλα αυτά,
ενδείκνυται η χορήγηση της Denosumab, ως Θεραπείας 1ης Γραμμής (...), και πολύ περισσότερο, για να αποφευχθεί η τόόόσο πιθανή Επιπλοκή της Οστεονέκρωσης της κάτω γνάθου...??!!
Αν προσέξετε, στις Ανεπιθύμητες Ενέργειες της Denosumab, αναφέρεται ΚΑΙ η Osteonecrosis of jaw (ONJ)...
Και ξαναρωτάω,
υπάρχει Έλεγχος, μέσω της μηχανοργάνωσης και καταχώρησης της Συνταγογράφησης,
και ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ συγκεκριμένα κριτήρια, βάσει των οποίων, ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ από τον ΕΟΠΥΥ, η χορήγηση ενός τόσο ακριβού φαρμακευτικού σκευάσματος......??!!!
Δ. Κουναλάκης:
Τα άρθρα που έχουν βγει δεν δίνουν προβάδισμα στο Prolia καθώς ο αριθμός καταγμάτων είναι ο ίδιος. Μόνο την οστική μάζα αυξάνει. Δηλαδή πρακτικά κάνει τον ασθενή να ζυγίζει βαρύτερα.
Το Κόστος 6μηνιαίας θεραπείας είναι 100€ πάνω από το ίδιο κόστος για εβδομαδιαίο πρωτότυπο διφωσφονικό.
Το NICE το συστήνει μόνο για περιπτώσεις που δεν μπορούν να δοθούν διφωσφονικά, πχ αλλεργία
Προσωπικά δεν το γράφω σε κανένα ασθενή, ακόμη κι αν μου έρθει με συνταγή του Θεού. Τέτοια εξειδικευμένη περίπτωση ας την γράψει ο ίδιος.
Άρα γιατί συζητάμε; Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος θα έπαιρνε στατιστικά από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και όποιος ορθοπεδικός είναι πάνω από 20 prolia το 6μηνο θα τον ξεσκόνιζε με άρση κάθε απορρήτου, αυτόν και όλα τα μέλη της οικογένειας μέχρι 3ου βαθμού.
Στην Ελλάδα, την μεγαλύτερη αλήθεια την είπε ο Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν.
Zachariadis:
Άν και δεν έχω ιδέα για τα προαναφερθέντα φαρμκευτικά σκευάσματα νομίζω ότι θα πρέπει να
είμαστε τουλάχιστον πιο προσεκτική όταν απο την θέση μη ειδικού ή γενικού ιατρού παίρνουμε τον
ρόλο του κήνσορα της συνταγογράφησης και του δικηγόρου ποινικής δικονομίας έναντι συναδέλφων.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΆν και δεν έχω ιδέα για τα προαναφερθέντα φαρμκευτικά σκευάσματα νομίζω ότι θα πρέπει να
είμαστε τουλάχιστον πιο προσεκτική όταν απο την θέση μη ειδικού ή γενικού ιατρού παίρνουμε τον
ρόλο του κήνσορα της συνταγογράφησης και του δικηγόρου ποινικής δικονομίας έναντι συναδέλφων.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μια που έχεις ιδέα για το συγκεκριμένο αντικείμενο, και είσαι ειδικός ιατρός, μπορείς να εξηγήσεις γιατί κανείς από τους ασθενείς που εξέρχονται από συγκεκριμένη πανεπιστημιακή κλινική δεν τυγχάνει να μην έχει στην αγωγή του κλοπιδογρέλη, σε σημείο που βλέπεις την αγωγή που λαμβάνει και καταλαβαίνεις που νοσηλεύτηκε. Να μην πω ότι ακόμη και αυτοί που πρέπει να την παίρνουν για 1 χρόνο, την παίρνουν για 10ετίες. Και τι είναι αυτό που κάνει όλους τους ειδικευόμενους που τελείωσαν εκεί, να κάνουν το ίδιο και όταν τελειώνουν ειδικότητα.
Τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχουν οι ασθενείς εκτός των ενδείξεων για να γίνεται αυτό;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση