Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:51:16

Αποστολέας Θέμα: Στρατιωτικά φαρμακεία  (Αναγνώστηκε 10440 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Νοεμβρίου 2012, 16:35:09
Αναγνώστηκε 10440 φορές
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στρατιωτικά Φαρμακεία: Η απάντηση στο εμπάργκο των φμφ.
Τί είναι, πού βρίσκονται, πώς λειτουργούν και σε ποιούς απευθύνονται τα Στρατιωτικά Φαρμακεία.

Πρόσφατα, το στρατιωτικό φαρμακείο Αλεξανδρούπολης έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του, μαζί με τα στρατιωτικά φαρμακεία Ξάνθης και Λάρισας.
Έτσι, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ξεκινά και στήνεται ένα πανελλαδικό δίκτυο στρατιωτικών φαρμακείων, καθώς στα σχέδια είναι η ίδρυση και η λειτουργία πλήθους ακόμη τέτοιων φαρμακείων σε όσες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν δικαιούχοι. Ο θεσμός του Στρατιωτικού Φαρμακείου (Σ.Φα.), αποτελεί προπομπό για αντίστοιχες κινήσεις και από άλλες επαγγελματικές ομάδες.
 
Στο στρατιωτικό φαρμακείο έχουν δικαίωμα εξυπηρέτησης:

- Τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τα μέλη οικογενειών αυτών
- Το πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και τα μέλη οικογενειών αυτών
- Οι αστυνομικοί και τα μέλη οικογενειών αυτών
- Οι λιμενικοί και τα μέλη οικογενειών αυτών
- Οι απόστρατοι στρατιωτικοί
- Οι συνταξιούχοι όλων των άλλων κατηγοριών δικαιούχων (ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ)
 
Το στρατιωτικό φαρμακείο έχει δικαίωμα να πωλεί με ΕΚΠΤΩΣΗ (20%), τόσο φάρμακα, όσο και παραφαρμακευτικό υλικό. Έτσι, αν σε μια συνταγή, η συμμετοχή είναι 25%, ο ασφαλισμένος θα λάβει τα φάρμακά του στο στρατιωτικό φαρμακείο με συμμετοχή 5%. Ενώ , αν η συμμετοχή είναι 10%, θα τα λαμβάνει δωρεάν. Η έκπτωση του 20% ισχύει και στην περίπτωση που κανείς αγοράζει φάρμακα τοις μετρητοίς, χωρίς συνταγή ιατρού (ΜΗΣΥΦΑ).
 
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Νοεμβρίου 2012, 16:48:04 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

30 Νοεμβρίου 2012, 22:08:42
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Φ.Υ.Κ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) θα δίνει; Γιατί άμα δίνει, βλέπω κατάσχεση των S-300 (συστοιχία πυραύλων) από Pfizer, Novartis, μην πω και ELPEN.

Θα ακολουθήσουν στιγμές γέλιου 8)
Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

30 Νοεμβρίου 2012, 23:24:07
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Άποψη μου είναι ότι το ΔΣ του ΦΣΕ πρέπει να σταλεί στο πειθαρχικό του ΠΦΣ.

Παράθεση
ΕΠΙΣΤΟΛΗ Δ.Σ. Φ.Σ.Ε. ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, το στρατιωτικό φαρμακείο Αλεξανδρούπολης έχει ξεκινήσει ήδη τη λειτουργία του, μαζί με τα στρατιωτικά φαρμακεία Ξάνθης και Λάρισας.
Έτσι, μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ξεκινά και στήνεται ένα πανελλαδικό δίκτυο στρατιωτικών φαρμακείων, καθώς στα σχέδια είναι η ίδρυση και η λειτουργία πλήθους ακόμη τέτοιων φαρμακείων σε όσες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν δικαιούχοι.

Πρέπει να τονίσουμε ότι στο στρατιωτικό φαρμακείο έχουν δικαίωμα εξυπηρέτησης:

    Τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και τα μέλη οικογενειών αυτών
    Το πολιτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και τα μέλη οικογενειών αυτών
    Οι αστυνομικοί και τα μέλη οικογενειών αυτών
    Οι λιμενικοί και τα μέλη οικογενειών αυτών
    Οι απόστρατοι στρατιωτικοί και οι συνταξιούχοι όλων άλλων κατηγοριών δικαιούχων (ασφαλισμένοι ΕΟΠΥΥ)


Το στρατιωτικό φαρμακείο έχει δικαίωμα να πωλεί με ΕΚΠΤΩΣΗ (20%), τόσο φάρμακα, όσο και παραφαρμακευτικό υλικό. Έτσι, αν σε μια συνταγή, η συμμετοχή είναι 25%, ο ασφαλισμένος θα λάβει τα φάρμακά του στο στρατιωτικό φαρμακείο με συμμετοχή 5%. Ενώ , αν η συμμετοχή είναι 10%, θα τα λαμβάνει δωρεάν. Η έκπτωση του 20% ισχύει και στην περίπτωση που κανείς αγοράζει φάρμακα τοις μετρητοίς, χωρίς συνταγή ιατρού.

Θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, η οποία εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση της 25/11/2012, είναι ότι η λειτουργία του στρατιωτικού φαρμακείου εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, καθώς δημιουργεί κατηγορίες προνομιούχων πολιτών, οι οποίοι δικαιούνται να λαμβάνουν τα φάρμακά τους με έκπτωση. Επίσης, εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με τα ιδιωτικά φαρμακεία. Το στρατιωτικό φαρμακείο δεν έχει έξοδα προσωπικού, εγκαταστάσεων, παγίων κλπ, οπότε μπορεί να παρέχει εκπτώσεις που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να παρέχουν τα ιδιωτικά φαρμακεία με το ελαχιστότατο (πλέον) περιθώριο κέρδους και τις τεράστιες καθυστερήσεις στις πληρωμές. Το εξοργιστικότερο όλων, βέβαια, είναι ότι η δυνατότητα αυτή παρέχεται με τα χρήματα όλων ημών, οι οποίοι μέσω του προϋπολογισμού, χρηματοδοτούμε τις ΕΔ. Τα χρήματα, λοιπόν, όλων των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι βιώνουν τις συνθήκες ένδειας της μνημονιακής πραγματικότητας, χρησιμοποιούνται προκειμένου να απολαμβάνουν ειδικών προνομίων συγκεκριμένες μόνο ομάδες του πληθυσμού και προκειμένου να αφαιρεθεί ύλη από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βρίσκονται σε κάθε γωνιά του Έβρου και παρέχουν 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλα τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και στους λοιπούς δικαιούχους του στρατιωτικού φαρμακείου. Σε γιορτές και αργίες, ημέρα και νύχτα, με κρύα και με ζέστη, πάντα ένα φαρμακείο είναι ανοιχτό για να εξυπηρετήσει όποιον πολίτη θέλει να έχει πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Και το «ευχαριστώ» στα παραπάνω είναι η ίδρυση ενός (;) φαρμακείου, το οποίο θα λειτουργεί μόνο «βολικές» ώρες και ημέρες (Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-13:00), για να εξυπηρετεί τον κύριο όγκο της καθημερινής ροής φαρμάκων προς τις ομάδες των δικαιούχων του, αφήνοντας για τα ιδιωτικά φαρμακεία την εξυπηρέτηση  των ασφαλισμένων αυτών τις «δύσκολες» ώρες, με μικρό οικονομικό ενδιαφέρον.

Να επισημάνουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο στρατός επιχειρεί να εξυπηρετήσει προνομιακά τα στελέχη του, έναντι των υπολοίπων πολιτών – με χρήματα όμως των υπολοίπων πολιτών. Υπάρχει το στρατιωτικό πρατήριο, η Λέσχη Αξιωματικών, η οποία λειτουργεί καφετέρια σε κεντρικό σημείο με εξευτελιστικές τιμές, ενώ στα σχέδια είναι η ίδρυση πρατηρίου καυσίμων. Οι ενέργειες αυτές, στερούν από την τοπική κοινωνία, η οποία δοκιμάζεται στην άκρη της Ελλάδος, ένα σημαντικότατο οικονομικό πνεύμονα, που είναι στα στελέχη των ΕΔ, τα οποία θα ζουν «οικονομικώς γκετοποιημένα».

Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι και οι ένστολοι βιώνουν με το χειρότερο τρόπο αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα. Όμως, αυτή αφορά σε όλους τους πολίτες και δεν εξειδικεύεται σε αυτούς. Άρα, θα έπρεπε να παλέψουμε για να έλθουν καλύτερες μέρες για όλους μας κι όχι να διαχωριζόμαστε σε «προνομιούχους» και μη.

Κατόπιν τούτων, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου, μαζί με τους ΦΣ Ξάνθης και Λάρισας, αλλά και τον ΠΦΣ, έχουμε προσφύγει δικαστικά κατά τις ίδρυσης και λειτουργίας των νέων στρατιωτικών φαρμακείων. Ευελπιστούμε δε, ότι η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα και θα διακόψει τη λειτουργία τους. Όμως, οι διαδικασίες αυτές είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και εν τω μεταξύ το πρόβλημα υφίσταται.

Έτσι, θεωρούμε ότι πρέπει να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας, με ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι μια αποτελεσματική μέθοδος πίεσης, αλλά και αντίδρασης, είναι η διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στα στελέχη των ΕΔ σε ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ.
Με τη διακοπή της πίστωσης, επιτυγχάνουμε τα εξής:

    Γνωστοποιούμε άμεσα το πρόβλημα και την αντίθεσή μας στη λειτουργία του στρατιωτικού φαρμακείου, αλλά και στην ίδρυση νέων σε άλλες πόλεις του νομού μας
    Γνωστοποιούμε ότι η πίστωση θα επανέλθει την ημέρα που θα σταματήσει τη λειτουργία του το στρατιωτικό φαρμακείο
    Δίνουμε κίνητρο στους εν ενεργεία να πιέσουν για τη διακοπή της λειτουργίας του. Την οποία λειτουργία, σημειωτέον, δεν έχουν ζητήσει αυτοί, αλλά οι απόστρατοι.
    Δείχνουμε το ρόλο των ιδιωτικών φαρμακείων στην εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλο το νομό και καταδεικνύουμε στην πράξη, ότι τα ιδιωτικά φαρμακεία δεν μπορούν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ από δομές όπως το στρατιωτικό φαρμακείο
    Φορτώνουμε το στρατιωτικό φαρμακείο με έναν τεράστιο φόρτο εργασίας , τον οποίο αντικειμενικά δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Έτσι, θα δείξουμε ότι η διαφορά στην ποιότητα της εξυπηρέτησης αξίζει τη μικρή διαφορά στο αντίτιμο που καταβάλλεται στα ιδιωτικά φαρμακεία έναντι του στρατιωτικού.

Συνάδελφοι, πρέπει να αντιδράσουμε έγκαιρα και δυναμικά και να αντισταθούμε στα φαινόμενα αυτά εν τη γενέσει τους, όταν ακόμη στερούνται οργάνωσης και ερεισμάτων στην κοινή γνώμη. Διαφορετικά θα τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα, αδύναμοι να τα αλλάξουμε.
Μπορεί σε πρώτη φάση να απολέσουμε ορισμένες συνταγές στρατιωτικών, ασκούμε όμως ένα αποτελεσματικό όπλο πίεσης, το οποίο ελπίζουμε να μας δικαιώσει μακροπρόθεσμα.

Θα σας διανεμηθούν Υπεύθυνες Δηλώσεις τις οποίες θα υπογράψετε εφόσον συμφωνείτε με τη διακοπή της πίστωσης στο Στρατό σε ΟΛΟ τον νομό. ΜΟΝΑΧΑ εφόσον υπογραφούν οι δηλώσεις αυτές από ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ θα προχωρήσουμε στην αναστολή της πίστωσης, καθώς δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την υπονόμευση της κινητοποίησης αυτής, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το στενό προσωπικό συμφέρον ορισμένων εξ ημών.

Ο Φ.Σ. Ξάνθης, έχει ήδη λάβει αντίστοιχη απόφαση διακοπής της πίστωσης. Θεωρούμε  ότι με μαζικές και συντονισμένες κινήσεις θα αναδείξουμε καλύτερα το κοινό πρόβλημα.
Συνάδελφοι, το στρατιωτικό φαρμακείο είναι ίσως το ισχυρότερο χτύπημα που έχει δεχθεί το φαρμακείο της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια. Μας στερεί ένα μεγάλο μέρος του τζίρου και της πελατείας μας, είναι δε προπομπός για αντίστοιχες κινήσεις από άλλες επαγγελματικές ομάδες.
Πλέον δε χωρούν διαχωριστικές γραμμές. Το επόμενο στρατιωτικό φαρμακείο θα λειτουργήσει στο Διδυμότειχο, οπότε το θέμα μας αφορά όλους.

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Έβρου


πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

30 Νοεμβρίου 2012, 23:51:14
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


"Θέση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, η οποία εκφράστηκε στη Γενική Συνέλευση της 25/11/2012, είναι ότι η λειτουργία του στρατιωτικού φαρμακείου εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας, καθώς δημιουργεί κατηγορίες προνομιούχων πολιτών, οι οποίοι δικαιούνται να λαμβάνουν τα φάρμακά τους με έκπτωση."

Η μεταβίβαση της άδειας στα παιδιά τους, τι κατηγορίες πολιτών δημιουργεί άραγε;

1 Δεκεμβρίου 2012, 00:07:00
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Φ.Υ.Κ (Φάρμακα Υψηλού Κόστους) θα δίνει;

Μπα, μάλλον εκεί θα υψώνουν ...λευκή σημαία και θα παραπέμπουν τον ασφαλισμένο σε ιδιωτικά φαρμακεία.
Το πολύ-πολύ να κρατούν κανένα ΦΥΚ για τον Σωματάρχη ή τον Μέραρχο.  :D
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Δεκεμβρίου 2012, 00:15:37 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

1 Δεκεμβρίου 2012, 02:07:46
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

trojy

Επώνυμοι
Σε αποκλειστικότητα, η μακέτα με το νέο κινητό στρατιωτικό φαρμακείο, όπως το φαντάστηκε ο Φράγκος Φραγκούλης κ' ο σμήναρχος Κάκκαλος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όπως παρατηρείτε, στην εξομοίωση προβλέπεται και επίθεση των φαρμακοποιών. Δίπλα, στο φαρμακείο, με προκάτ κατασκευή, τοποθετούνται GP-barracks, από τα οποία θα αποδίδονται τάχιστα ειδικότητες γενικού ιατρού/παθολόγου/ορθοπαιδικού/ψυχιάτρου καθώς και κωδικός πρόσβασης στο e-syntagografisi σε έφεδρους κ' μόνιμους στρατιωτικούς.
Το μουντό χακί χρώμα, αντικαθίσταται από το κόκκινο, στα πρότυπα της ελληνικής σοβιετίας.


Το "Σύνδρομο της Στοκχόλμης" είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

1 Δεκεμβρίου 2012, 08:19:34
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πόσο συνταγματικό είναι οι εργαζομενοι στον ΟΣΕ να έχουν δωρεάν μετακινήσεις για όλο το σόι;
Πόσο συνταγματικό είναι οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ να έχουν απαλλαγές από το κόστος των τηλεπικοινωνιών;
Πόσο συνταγματικό είναι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να έχουν άλλα τιμολόγια στο ρεύμα;
Και βέβαια πόσο συνταγματικό είναι οι στρατιωτικοί να έχουν πρατήρια (σούπερ-μάρκετ) από τα οποία να προμηθεύονται φθηνά αγαθά πρώτης ανάγκης;
Για όλα αυτά δεν είπαμε τίποτε τόσες δεκαετίες, ακριβώς γιατί η αποδοχή αυτών συντηρούσε το δικό μας δικαίωμα στην αντισυναγματικότητα, εκφρασμένο παντοειδώς.
Τώρα μας πείραξαν τα στρατιωτικά φαρμακεία, που στο κάτω-κάτω θα βοηθήσουν κόσμο και κοσμάκη που είναι μισό βήμα πριν την απόλυτη απελπισία.
 :-X :-X :-X
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Δεκεμβρίου 2012, 09:14:46
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Τα στρατιωτικά φαρμακεία δεν θα αντικαταστήσουν τα ιδιωτικά για απλούς λόγους:
α) Δεν πρόκειται να έχουν τα πάντα.
β) Μπορεί να έχουν άλλα τον ένα μήνα και άλλα τον άλλο.
γ) Σαφώς και ότι λαμβάνει το εν ενεργεία στράτευμα θα επηρεάζει τις παραγγελίες τους και θα είναι σε προτεραιότητα.
δ) Όπου υπάρχουν τέτοια φαρμακεία κατά σύμβαση υπάρχει εκτός από μόνιμος φαρμακοποιός και μόνιμος γιατρός και τότε υπάρχει και ιατρική άποψη που επίσης θα επηρεάζει την διαθεσιμότητα και τις προτεραιότητες.

Εδώ και δεκαετίες υπάρχουν σουπερ-μαρκετ, εστιατόρια,κλπ για τους στρατιωτικούς, είδατε να αντικαθιστούν αυτά για τους πολίτες;
Και γιατρούς έχουν μέσα αλλά σαφώς και δεν είναι πρώτη τους επιλογή για κάθε πρόβλημα.
Και απεργία να κάνουν αύριο οι φαρμακοποιοί σαφώς και δεν μπορούν 10 στρατιωτικά φαρμακεία να σηκώσουν το βάρος όλων των ελλήνων.

Γιατί θέλω τα στρατιωτικά φαρμακεία;
Δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσω ούτε εγώ ούτε το σόι μου. Απλά θα είναι ένας ακόμη εταίρος στο παιχνίδι και δεν θα μπορεί να δημιουργείται καρτέλ και αποκλεισμός εταιριών και φαρμάκων από τις φαρμακαποθήκες και τους συνεταιρισμούς. Και αυτό σαν όφελος για μένα ως καταναλωτή των κλασσικών φαρμακείων είναι τεράστιο χωρίς να μειώνει τα νόμιμα κέρδη των κλασσικών φαρμακείων.

Συνεπώς:
Το μόνο που εγώ βλέπω είναι μια τελείως αντι-επαγγελματική, αντι-δεοντολογική, και που δεν έχει καμιά σχέση με το λειτούργημα του φαρμακοποιού, δημόσια συμπεριφορά του ΔΣ ΦΣ Έβρου.
Αυτό που εγώ σαν πολίτης μπορώ να υποθέσω είναι ότι η μη παραπομπή τους στο πειθαρχικό του ΠΦΣ είναι ένδειξη ότι συμφωνεί μαζί τους.
Και αυτό είναι κάτι που δυσφημεί τους φαρμακοποιούς άλλη μια φορά.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Δεκεμβρίου 2012, 09:35:29 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

1 Δεκεμβρίου 2012, 09:29:30
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris


Οι άνθρωποι είναι τραγικοι.

Σε ελεύθερη μετάφραση μας λένε στα μούτρα "εμείς ζούμε απο δαύτους, ας κόψουν το σβέρκο τους φτάνει να μας πληρώνουν".

Επίσης, ενώ η έκπτωση έρχεται "απο τις τσέπες ολόκληρου του Ελληνικού λαού", το κέρδος του ιδιωτικού φαρμακείου (παρομοιου με την εκπτωση μεγέθους και που φυσικά δεν υφίσταται στην περίπτωση των στρατιωτικών φαρμακείων) πέφτει απο τον ουρανό.

Ελεεινοι, τρισαθλιοι και καταπτυστοι. Ο ΠΦΣ πρέπει να πάρει θέση άμεσα αν θέλει να διαφυλάξει το εναπομειναν κύρος των υπολοίπων φαρμακοποιων της χώρας.

1 Δεκεμβρίου 2012, 11:44:57
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Ειναι γεγονος πως επι δεκαετιες κανεις (ή εστω ελαχιστοι) δεν μιλουσε για ΑΝΤΙ-συνταγματικα κεκτημενα-μπονους σε ειδικες ομαδες επαγγελματιων(ΟΤΕ,ΔΕΗ,ΟΣΕ κτλ).Το συστημα ειχε βρει την αυτορρυθμιση του μοιραζοντας απλοχερα την πιτα στις διαφορες κοινωνικες-εργασιακες υποομαδες που ειχαν προσφερει ως ανταλλαγμα με τη σειρα τους μια ατυπη "ομερτα".Η κριση ομως εφερε τη φτωχεια και η φτωχεια στη συνεχεια τη γκρινια και τη μισαλλοδοξια.

Η σταση των φαρμακοποιων δε με ξενιζει.Δε τους δικαιολογω-σε πρωτη αναγνωση- αλλα εν μερει τους κατανοω.Τι εννοω:
Αν υποθεσουμε πως αυριο ο Ελληνικος Στρατος αποφασιζει να επεκετεινει την "προσφορα" του και να κανει κοινωνικα ιατρεια όπου ο καθε ασφαλισμενος ΕΟΠΥΥ θα μπορει να απευθυνεται για δωρεαν αναγραφη των φαρμακων του ή εξεταση.Δεν ειναι λογικο να αντιδρασουν πχ οι ιδιωτες  ιατροι οταν στα ηδη πενιχρα εισοδηματα τους αφαιρεθουν και τα -εξευτελιστκα για επιστημονικη δραστηριοτητα,φανταστειτε πως μια λαμπα να σου αλλαξει ο ηλεκτρολογος θα παρει 10 ευρω- 5ευρα αναγραφης των φαρμακων που ομως δινουν ανασα ζωης σε καποιους ιδιωτες?

Νομιζω πως η πολιτεια ΟΨΙΜΑ θυμηθηκε αυτο που απο χρονια επρεπε να ειχε κανει.Μπορει -λεω εγω τωρα-η προοπτικη εισοδου στο παιχνιδι στρατιωτικων φαρμακειων σε αυτη τη φαση να μην εχει καθαρα κοινωνικο χαρακτηρα αλλα να ειναι μια εμμεση μορφη επιστρατευσης με σκοπο να ασκησει πιεση στα φαρμακεια και να αποτρεψει μελλοντικες κινητοποιησεις ή παραιτηση απο διεκδικησεις.Αυριο μπορει να κανει το ιδιο με τους ιατρους εαν οι ιατροι ΕΟΠΥΥ αποφασισουν κινητοποιησεις ή εαν κανενας ιατρος -ή εστω ικανοποιητικο νουμερο ιατρων-δεν υπογραψει συμβασεις με τον ΕΟΠΥΥ οποτε θα καταρρευσει.

Επειδη δε μπορω λοιπον να ξερω τι σκεφτονται οι κυριοι στις υψηλες καρεκλες και αν κινουνται απο γνησια ευαιθησια ή απλα ολα ειναι κινησεις πολιτικης σκακιερας ενδυομενα με το μανδυα της κοινωνικς ευασιθησιας ,προσωπικα προτιμω να κρατω μικρο καλαθι.
+

3 Δεκεμβρίου 2012, 01:32:10
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Κιοσές


Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια κανείς δεν μιλούσε όλοι βολευόμασταν ή παίρναμε αρκετά για να αδιαφορούμε.
Τώρα όμως που επιδιώκουμε την αποκατάσταση αυτής της αδικίας είναι παράλογο να έχουμε ως μέτρο σύγκρισης τις παλαιότερες αδικίες (ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ) για να αποδεχτούμε μια νέα παρανομία.

Εάν είναι αντισυνταγματικά τα Στρατιωτικά φαρμακεία φταίει το σύνταγμά μας που είναι παράλογο σε πολλά σημεία του (νόμος περί ευθύνης υπουργών κα) και θα πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί όμως να εφαρμόζεται κατά περίπτωση και κατά βούληση.
Παιδιά στο μπροστινό κάθισμα μπορούν να  προκαλέσουν ατυχήματα
Ατυχήματα στο πίσω κάθισμα μπορούν να προκαλέσουν παιδιά.

3 Δεκεμβρίου 2012, 20:42:12
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πάντως είτε είναι συνταγματικά είτε όχι τα στρατιωτικά φαρμακεία, συνταγματικότερη όλων είναι η διαφύλαξη της δημόσιας και ατομικής υγείας των πολιτών.
Πολλοί έχουν ήδη ξυπνήσει και ψάχνουν φάρμακα στην Αλβανία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία, στο διαδίκτυο αλλά και σε όποιο μέρος μπορούν να προμηθευτούν κάτι στοιχειωδώς ωφέλιμο για την υγεία τους - πέφτοντας πολλές φορές θύματα αυτής της απεγνωσμένης αναζήτησής τους.
Η αλήθεια είναι πως όσο δεν εκτονώνεται η έκρυθμη αυτή κατάσταση, η υγειονομική (και όχι μόνο) βαρβαρότητα θα τείνει στα άκρα. Κι εκεί έχουμε κι εμείς (μαζί με τους φμφ) τεράστια ευθύνη.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά: Στρατιωτικά  Ε.Σ. 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
9843 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Σεπτεμβρίου 2016, 13:22:56
από Αρχίατρος
51 Απαντήσεις
156882 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2019, 11:36:32
από Αρχίατρος
1 Απαντήσεις
5687 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2012, 06:33:27
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
5961 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2020, 01:25:17
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
18702 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Αυγούστου 2022, 17:58:13
από Argirios Argiriou