Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 03:37:31

Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ..........  (Αναγνώστηκε 14539 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Δεκεμβρίου 2012, 08:48:26
Αναγνώστηκε 14539 φορές
Αποσυνδεδεμένος

farmakopoios


Έφοδο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού πραγματοποίησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, στις 8 και μισή το πρωί -Τετάρτη 21 Νοεμβρίου- και τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά σχετικά με τις ώρες προσέλευσης του ιατρικού προσωπικού.

Κανείς γιατρός δεν ήταν παρών στο Κέντρο Υγείας λίγο πριν τις 8 και μισή, αν και είναι υποχρεωμένοι να πιάνουν δουλειά από τις 7 και μισή κάθε πρωί. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου βρέθηκε μπροστά σε άδεια γραφεία γιατρών, βρίσκοντας στη θέση της μόνο την εφημερεύουσα ιατρό, η οποία μάλιστα θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τις 8 το πρωί, αλλά παρέμεινε διότι δεν είχαν προσέλθει οι συνάδελφοί της να την αντικαταστήσουν.

Αμέσως, αρκετοί από τους έξι συνολικά γιατρούς ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά για την …έφοδο του Διοικητή του Νοσοκομείου και άρχισαν να προσέρχονται. Κάποιοι μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, παρότι ο Διοικητής παρέμεινε μέχρι και λίγα λεπτά μετά τις 9, δεν μπήκαν στον κόπο να παρουσιαστούν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Λαού του Αλμυρού», ο κ. Ζαχαρόπουλος ζήτησε τα ονόματα των ιατρών που απουσίαζαν, τα σημείωσε σε μία κόλλα χαρτί και κανείς από εδώ και πέρα δεν γνωρίζει πως θα χειριστεί το θέμα. Πάντως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, από την απλή σύσταση μέχρι το Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι απουσίες αφορούσαν μόνο το ιατρικό προσωπικό.
Από την εφημερίδα "Λαός του Αλμυρού".

3 Δεκεμβρίου 2012, 09:29:23
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Νίκος Κιοσές


Ξαφνικά ανακαλύψαμε την Αμερική;

Έπρεπε να κάνει έφοδο για να δει τα ωράρια λειτουργίας; 08:30 με 09:00 πηγαίνουν οι ιατροί στα περισσότερα ΚΥ.
Άλλο ένα τερτίπι για να τραβήξει τους «τεμπέληδες» στο νοσοκομείο να κάνουν εξωτερικά ιατρεία και συνταγογράφηση.

Φαντάζομαι ότι έκανε έφοδο και στο Νοσοκομείο εκεί τι ώρες πηγαίνουν;
Παιδιά στο μπροστινό κάθισμα μπορούν να  προκαλέσουν ατυχήματα
Ατυχήματα στο πίσω κάθισμα μπορούν να προκαλέσουν παιδιά.

3 Δεκεμβρίου 2012, 14:52:01
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Βρίθει το νοσοκομείο του από γιατρούς στις 7:30 και είπε να περάσει από το Κ.Υ. να δει τι παίζεται.
Και από διοικητικούς υπαλλήλους βεβαίως βεβαίως. 8ωρο έχουν οι διοικητικοί 7-3 αλλά 7:30 - 2:20 (στην καλύτερη περίπτωση) είναι στο νοσοκομείο
Δε βγάζω τους γιατρούς του ΕΣΥ έξω φυσικά από το πάρτι όμως νομίζω έχουν 7ωρο 8-3. ( κάτι είχε αναφερθεί ότι με τα μνημόνια είχε ξαναγίνει 8ωρο αλλά οι εφημερίες συνεχίζουν να αναφέρονται 17ωρες οπότε λογικά 7ωρο. αν κάνω λάθος διορθώστε με.)
Ενδεικτικό της σχέσης με τα μαθηματικά του συντάκτη του άρθρου
Παράθεση
αν και είναι υποχρεωμένοι να πιάνουν δουλειά από τις 7 και μισή κάθε πρωί. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου βρέθηκε μπροστά σε άδεια γραφεία γιατρών, βρίσκοντας στη θέση της μόνο την εφημερεύουσα ιατρό, η οποία μάλιστα θα έπρεπε να είχε αποχωρήσει από τις 8 το πρωί, αλλά παρέμεινε διότι δεν είχαν προσέλθει οι συνάδελφοί της να την αντικαταστήσουν.
αφού οι γιατροί έπρεπε να είναι στις 7:30 στη δουλειά γιατί η εφημερεύουσα θα έπρεπε να αποχωρήσει στις 8 το πρωί; Βέβαια αν ήταν μια η εφημερεύουσα και είχε φύγει σε περιστατικό, το ιδανικό θα ήταν να μην βρει ούτε αυτή!
Τελικά μόνο οι νοσηλευτές και οι οδηγοί τηρούν το 8ωρο στις νοσηλευτικές μονάδες.

Υ.Γ.: Αλήθεια, ο διοικητής έχει ωράριο;

3 Δεκεμβρίου 2012, 15:13:27
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υ.Γ.: Αλήθεια, ο διοικητής έχει ωράριο;

Την ιδια απορια εχω και εγω!
Φυσικα και δε διαφωνω με τον ελεγχο που εκανε, αλλά θα πρεπει καποια στιγμη να ελεγθει και ο ιδιος απο καποιους...

3 Δεκεμβρίου 2012, 18:23:00
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Ηταν ακομη μια κίνηση εντυπωσιασμου και τιποτα παραπανω. Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα ήταν εξασφαλισμενο εκ των προτέρων και πηρε τον ανάλογο χρόνο δημοσιοτητας στην εν λόγω εφημεριδα (σιγουρα και αλλού) η οποία λοιδωρει συστηματικα τους γιατρους του Κ.Υ.

Οσον αφορα δε στον διοικητη εξασφάλισε ένα ακόμη όπλο στην φαρετρα του στον πολεμο που εχει ξεκινήσει κατα των γιατρών στο Γ.Ν. Βολου και τα Κ.Υ. της περιοχής.

Αγαπητε farmakopoios ελπίζω η ανάρτηση να μπηκε επειδή απλως υπέπεσε στην αντιληψή σου. Αν διαβιεις ή εργαζεσαι στην περιοχή του Αλμυρου θα σε συμβουλευα να αποκτησεις μια πιο σφαιρική αντίληψη για τα τεκταινόμενα στο χώρο της υγειας στην περιοχητης Μαγνησίας.


3 Δεκεμβρίου 2012, 19:16:53
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Αν μου επιτρέπεται να ρωτήσω κάτι.

Η ουσία της είδησης είναι εάν ο εκάστοτε διοικητής θέλει να "εντυπωσιάσει" ή να "εκμεταλλευτεί" το γεγονός; Ή μήπως το να συγκρίνουμε το "κακό" από το "χείριστο"; Το όλο θέμα, δηλαδή, είναι ποια "παράταξη"(νοσοκομειακοί-ΚΥ ιατροί, φιλοκυβερνητικοί-αντικυβερνητικοί, Ολυμπιακοί-Παναθηναϊκοί κλπ κλπ κλπ) έχει λιγότερο άδικο(διότι δίκιο δεν βρίσκω σε καμία περίπτωση).

Θα περίμενα, τουλάχιστον από εμάς τους ιατρούς, με το "ανώτερο"(ή για πολλούς "ανώτατο") πνευματικό και ανθρωπιστικό επίπεδο(ΝΑΙ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ) να σχολιάζουμε την είδηση ως έχει. Οι ιατροί απουσίαζαν ναι ή όχι; Αυτό έχει σημασία. Το ότι αυτός που τους ελέγχει δεν τηρεί ο ίδιος τους κανόνες δεν αφαιρεί τίποτα από την κατάσταση που παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο κέντρο υγείας.

Με το ίδιο σκεπτικό όταν παραβιάζουμε φωτεινό σηματοδότη και "συλλαμβανόμαστε" από όργανο της τάξης θα πρέπει να μας δίνει το βιογραφικό του ο αστυνομικός(μαζί με το ποινικό του μητρώο, τα πολιτικά-θρησκευτικά φρονήματά του και μία βεβαίωση ότι ουδέποτε έχει παρανομήσει ο ίδιος) προτού μας ελέγξει.

Καταλαβαίνουμε τι λέμε;

Ανεξάρτητα από τα μαθηματικά και την αντιπαράθεση μεταξύ ιατρών του νοσοκομείου και κέντρων υγείας η ουσία είναι μία. Δεν υπήρχαν, ως όφειλαν, οι ιατροί στις θέσεις τους στις 8:30 το πρωί. Προσωπικά με ενοχλεί αυτό, και μόνο αυτό, τόσο πολύ που όλα τα υπόλοιπα τα θεωρώ δικαιολογίες.

Συγγνώμη για το ύφος αλλά έχω "χάσει" αγαπημένο μου άτομο από τέτοιες αδικαιολόγητες "απουσίες" ιατρών από τη θέση τους!!!

Για μια φορά(μια φορά έστω) ας μείνουμε στην ουσία του θέματος χωρίς να πολιτικοποιούμε τη συζήτηση ή να ψάχνουμε τον φταίχτη στα πρόσωπα μόνο των άλλων...

« Τελευταία τροποποίηση: 3 Δεκεμβρίου 2012, 19:21:06 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

3 Δεκεμβρίου 2012, 19:32:28
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Ο κ. Ζαχαρόπουλος έχει αποπληρώσει τα δεδουλευμένα των εφημεριών?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

3 Δεκεμβρίου 2012, 19:47:51
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο κ. Ζαχαρόπουλος έχει αποπληρώσει τα δεδουλευμένα των εφημεριών?

Και τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Εκτός του ότι 8:30 καθημερινή ημέρα ΔΕΝ θεωρείται εφημερία, πρέπει ο κάθε ιατρός να παίρνει το νόμο στα χέρια του και να "επαναστατεί" όποτε και όπως θέλει; Τότε ας επιλέξει και ο πυροσβέστης να μην πάει να σβήσει μία πυρκαγιά, εφόσον δεν έχει πληρωθεί.

Και για να μην παρεξηγηθώ, κακώς και πάρα πολύ κακώς εάν δεν έχουν πληρωθεί οι συνάδελφοι αλλά δεν νομίζω ότι αυτό τους δικαιολογεί ή τους απαλλάσσει τόσο νομικά όσο και συνειδησιακά.

Εάν πάλι θέλουμε το χάος ως σημαία μας, τουλάχιστον να το παραδεχτούμε και να δικαιολογούμε την πράξη μας ως μία "επαναστατική δραστηριότητα" και όχι ως "παράλληλη αντίπραξη" προς τον "αντίπαλό" μας(στην προκειμένη τον διοικητή). Να έχουμε θάρρος όταν επαναστατούμε και να δεχόμαστε τις όποιες συνέπειες. Γιατί "και επαναστάτες και βολεμένοι" χορτάσαμε σε αυτή τη χώρα.

Γι'αυτό ας μείνουμε στην συγκεκριμένη πράξη. Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι συνάδελφοι; Αυτό το ερώτημα θέτω και όποιος θέλει ας απαντήσει. Μπορεί να έχω και άδικο, οπότε πείσετε με.
Medicus curat,
Deus sanat

3 Δεκεμβρίου 2012, 20:08:30
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Υπήρχε η εφημερεύουσ. Δε θα καιγόταν το δάσος μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος μπορεί τώρα να μην τους πληρώσει και το μσθό και μετά οι γιατροί θα πρέπει να δουλεύουν απλήρωτοι και να μην επαναστατούν γιατί δεν θέλουμε το χάος.

Αν δεν πληρωθουν και το μισθό τους θα είναι πάλι βολεμένοι?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

3 Δεκεμβρίου 2012, 20:12:05
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπήρχε η εφημερεύουσ. Δε θα καιγόταν το δάσος μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος μπορεί τώρα να μην τους πληρώσει και το μσθό και μετά οι γιατροί θα πρέπει να δουλεύουν απλήρωτοι και να μην επαναστατούν γιατί δεν θέλουμε το χάος.

Αν δεν πληρωθουν και το μισθό τους θα είναι πάλι βολεμένοι?

Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι συνάδελφοι;
Medicus curat,
Deus sanat

3 Δεκεμβρίου 2012, 20:20:15
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Ο κάθε εργαζόμενος για να μπορεί να διεκδικεί με αξιοπρέπεια ακόμη και τα αυτονόητα πιστεύω ότι πρέπει τουλάχιστον να τηρεί τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του όπως είναι το ωράριο εργασίας.
Κάπου εδώ είναι που ξεθώριασε ο συνδικαλισμός και βλεπει μόνο δικαιώματα. Αυτή είναι η Ελλάδα που όλοι θέλουμε να πετάξουμε (όπως λέει ένας καλός φιλος για το copyright) αλλα δυστυχώς όταν έρθει του καθενός η σειρά ξεχνιόμαστε...

3 Δεκεμβρίου 2012, 20:28:40
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι συνάδελφοι;

Κακώς απουσίαζαν οι συνάδελφοι και ας προβεί ο διοικητής στις προβλεπόμενες ενέργειες.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγγνώμη για το ύφος αλλά έχω "χάσει" αγαπημένο μου άτομο από τέτοιες αδικαιολόγητες "απουσίες" ιατρών από τη θέση τους!!!
Να ρωτήσω την τύχη των αδικαιολογήτως απόντων ιατρών μετά από μια τόσο τραγική κατάληψη όπως συμπεραίνω;

3 Δεκεμβρίου 2012, 20:29:10
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπήρχε η εφημερεύουσ. Δε θα καιγόταν το δάσος μέχρι να φτάσουν οι ενισχύσεις.

Ο κ. Ζαχαρόπουλος μπορεί τώρα να μην τους πληρώσει και το μσθό και μετά οι γιατροί θα πρέπει να δουλεύουν απλήρωτοι και να μην επαναστατούν γιατί δεν θέλουμε το χάος.

Αν δεν πληρωθουν και το μισθό τους θα είναι πάλι βολεμένοι?

Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι συνάδελφοι;
ΚΑΚΩΣ. ΤΕΛΟΣ

3 Δεκεμβρίου 2012, 21:06:11
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Αγαπητε medicus,
είναι ευκολο αν δεν ζεις ή αν δεν έχεις ζησει μια κατάσταση να βγάζεις συμπεράσματα.

Οσον αφορά στο θέμα του ωραριου δε θα διαφωνησω. Ουτε θα στο παρουσιασω ως αντισταθμιστικο όφελος σε παμπολες αβαρίες που είναι αναγκασμένοι να υποστούν οι γιατροί . Μακριά από εμενα αυτα τα μπακαλίστικα. Ομως οποιοσδηποτε διοικητης σε οποιαδηποτε μονάδα υγείας έχει την ευχερεια να διερευνησει και να επιβαλει το ωράριο που οριζει ο νομος πολυ ευκολα και χωρις τυμπανοκρουσιες.

Τα υπόλοιπα εξυπηρετουν μια εμπόλεμη κατάσταση που έχει ξεφυγει απο τα στενα συντεχνιακά συμφέροντα και αφορά πραγματικα στην εργασιακη μας αξιοπρέπεια και το επίπεδο υγειας του πληθυσμού.

Υ.Γ. Η παρουσια ενός μόνο εφημερευοντα δεν σου έκανε εντυπωση;  Με ευθύνη να δουλεψει 17 ή 24 ωρες non stop για την αντιμετωπιση των επειγοντων περιστατικών σε όλη τη Νοτια Μαγνησια αλλα και τη διακομιδη - πιθανοτατα -των βαρεων περιστατικων στο Γ.Ν. Βόλου. Ειναι αποτέλεσμα προσφατης αποφασης του διοικητη. Από αυτά κινδυνευουν συναδελφε ζωές.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Δεκεμβρίου 2012, 21:07:46 από Απόστολος Βασιλείου »

3 Δεκεμβρίου 2012, 21:25:59
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Πριν από πολλά χρόνια είχα έναν συνάδελφο μεγάλης ηλικίας που όντας λίγο πριν τη σύνταξη, μόνος στο σπίτι και χωρίς πολλές ανάγκες για ύπνο ερχόταν στο Κέντρο Υγείας από τις 7. Οι ασθενείς το ήξεραν και έρχονταν κι αυτοί πολύ πρωί στον ίδιο. Αυτό γινόταν για χρόνια. Ώσπου μια μέρα ήρθε ένας επιθεωρητής υγείας, για άλλον λόγο και όταν διαπίστωσε και αυτό, του επέβαλλε πρόστιμο για εργασία εκτός ωραρίου. Καλό, ε?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
2442 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Φεβρουαρίου 2009, 00:02:45
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
5 Απαντήσεις
10470 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Φεβρουαρίου 2014, 17:20:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2906 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2013, 22:42:59
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
4911 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουλίου 2013, 13:25:08
από Denominator
11 Απαντήσεις
5236 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Νοεμβρίου 2016, 10:42:52
από GirousisN