Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 18:58:01

Αποστολέας Θέμα: ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ..........  (Αναγνώστηκε 14536 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

4 Δεκεμβρίου 2012, 01:58:26
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Καλώς ή κακώς....

Τα κέντρα υγείας δε λειτουργούν με αυτοκέφαλα ανεξάρτητα ιατρεία. Έχουν διευθυντή.
Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι γιατροί? Καλώς αφού τους το επέτρεπε ο διευθυντής τους. (Αλήθεια,  ο διευθυντής δεν ήταν εκεί όταν πήγε ο διοικητής? Τι ωράριο έχει ο διευθυντής?)
Καλώς ή κακώς τους το επέτρεπε ο διευθυντής? Κακώς.
Από ποιόν πρέπει να αναζητήσει ευθύνες ο διοικητής? Από αυτούς που πράτουν καλώς ή από αυτούς που πράτουν κακώς?
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2012, 02:01:41 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

4 Δεκεμβρίου 2012, 07:05:11
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υ.Γ. Η παρουσια ενός μόνο εφημερευοντα δεν σου έκανε εντυπωση;  Με ευθύνη να δουλεψει 17 ή 24 ωρες non stop για την αντιμετωπιση των επειγοντων περιστατικών σε όλη τη Νοτια Μαγνησια αλλα και τη διακομιδη - πιθανοτατα -των βαρεων περιστατικων στο Γ.Ν. Βόλου. Ειναι αποτέλεσμα προσφατης αποφασης του διοικητη. Από αυτά κινδυνευουν συναδελφε ζωές.

Ομολογώ πως αυτό δεν το είχα σκεφτεί!
Μόνο ένας γιατρός που εφημέρευε... ο άλλος που ήταν; Υπήρχε άλλος στο πρόγραμμα άραγε;

4 Δεκεμβρίου 2012, 07:06:02
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πριν από πολλά χρόνια είχα έναν συνάδελφο μεγάλης ηλικίας που όντας λίγο πριν τη σύνταξη, μόνος στο σπίτι και χωρίς πολλές ανάγκες για ύπνο ερχόταν στο Κέντρο Υγείας από τις 7. Οι ασθενείς το ήξεραν και έρχονταν κι αυτοί πολύ πρωί στον ίδιο. Αυτό γινόταν για χρόνια. Ώσπου μια μέρα ήρθε ένας επιθεωρητής υγείας, για άλλον λόγο και όταν διαπίστωσε και αυτό, του επέβαλλε πρόστιμο για εργασία εκτός ωραρίου. Καλό, ε?

Σοβαρα μιλατε;;;;;;;!!!!! Αν είναι δυνατον!

4 Δεκεμβρίου 2012, 08:59:41
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συγγνώμη για το ύφος αλλά έχω "χάσει" αγαπημένο μου άτομο από τέτοιες αδικαιολόγητες "απουσίες" ιατρών από τη θέση τους!!!
Να ρωτήσω την τύχη των αδικαιολογήτως απόντων ιατρών μετά από μια τόσο τραγική κατάληψη όπως συμπεραίνω;

Μετά από ένα περίπου χρόνο και μία ΕΔΕ-παρωδία(όπως σχεδόν όλες!!!) η ευθύνη "διασπάστηκε" σε χίλια κομμάτια και δεν αρκούσε πλέον ώστε να στοιχειοθετεί ποινικό αδίκημα. Είναι κάποιες πράξεις και κάποιοι ρόλοι και θεσμοί μέσα σε μία κοινωνία που δεν μπορούν(και δεν πρέπει) να υπολογίζονται με νούμερα και ποσοστά. Δεν υπάρχει σκότωσα λίγο ή πολύ, ούτε αδιαφόρησα για τον ασθενή μου σε μικρότερο ποσοστό απ'όσο κάνει ο "άλλος".
Medicus curat,
Deus sanat

4 Δεκεμβρίου 2012, 09:20:11
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητε medicus,
είναι ευκολο αν δεν ζεις ή αν δεν έχεις ζησει μια κατάσταση να βγάζεις συμπεράσματα.

Οσον αφορά στο θέμα του ωραριου δε θα διαφωνησω. Ουτε θα στο παρουσιασω ως αντισταθμιστικο όφελος σε παμπολες αβαρίες που είναι αναγκασμένοι να υποστούν οι γιατροί . Μακριά από εμενα αυτα τα μπακαλίστικα. Ομως οποιοσδηποτε διοικητης σε οποιαδηποτε μονάδα υγείας έχει την ευχερεια να διερευνησει και να επιβαλει το ωράριο που οριζει ο νομος πολυ ευκολα και χωρις τυμπανοκρουσιες.

Τα υπόλοιπα εξυπηρετουν μια εμπόλεμη κατάσταση που έχει ξεφυγει απο τα στενα συντεχνιακά συμφέροντα και αφορά πραγματικα στην εργασιακη μας αξιοπρέπεια και το επίπεδο υγειας του πληθυσμού.

Υ.Γ. Η παρουσια ενός μόνο εφημερευοντα δεν σου έκανε εντυπωση;  Με ευθύνη να δουλεψει 17 ή 24 ωρες non stop για την αντιμετωπιση των επειγοντων περιστατικών σε όλη τη Νοτια Μαγνησια αλλα και τη διακομιδη - πιθανοτατα -των βαρεων περιστατικων στο Γ.Ν. Βόλου. Ειναι αποτέλεσμα προσφατης αποφασης του διοικητη. Από αυτά κινδυνευουν συναδελφε ζωές.

Συμφωνούμε απόλυτα σε όλα τα παραπάνω.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή υπάρχει αυτός ο "πόλεμος" και τα συντεχνιακά συμφέροντα, πρέπει να πολεμήσουμε. Και πόλεμος δεν είναι μόνο επίθεση αλλά και άμυνα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η άμυνα "έμπαζε" από παντού, με αποτέλεσμα ο "εχθρός" να τους βρει ακάλυπτους. Και, όπως σωστά ανέφερες, το έκανε μέσω τυμπανοκρουσιών ακριβώς για να τονίσει το ένα και μοναδικό δίκιο που βρήκε στα τόσα άδικα που έχει ήδη κάνει. Ας προσπαθήσουμε να μην τους δίνουμε τέτοιες "νίκες".

Γι'αυτό επιμένω στη διόρθωση των "δικών" μας λαθών και ύστερα να βάλουμε εναντίον των "υπολοίπων".

Σχετικά με την μία εφημερεύουσα θα το θεωρούσα παράλογο το να σας έλεγα "καλώς έχει". Μία άσχημη πράξη όμως δεν δικαιολογεί μία άλλη, ή μήπως δεν είναι έτσι;

Όσο για τα συμπεράσματα που αναφέρατε, δεν είχα καμία πρόθεση να αξιολογήσω το έργο σας ούτε το ποιόν του επαγγελματικού και επιστημονικού βίου σας. Απλά θέλησα να σχολιάσω την πράξη αυτή καθ' αυτήν. Τώρα το αν έχω προσωπική εμπειρία ή όχι τέτοιων ή και χειρότερων καταστάσεων προτιμώ να μην το απαντήσω διότι ξεφεύγει του θέματος, που για εμένα συνεχίζει να είναι το κατά πόσο είναι μεμπτό ή όχι το ν'απουσιάζουν οι ιατροί από τη θέση τους.

Ευχαριστώ.  
Medicus curat,
Deus sanat

4 Δεκεμβρίου 2012, 09:33:08
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Τα κέντρα υγείας δε λειτουργούν με αυτοκέφαλα ανεξάρτητα ιατρεία. Έχουν διευθυντή.
Καλώς ή κακώς απουσίαζαν οι γιατροί? Καλώς αφού τους το επέτρεπε ο διευθυντής τους.
...

Το ότι κάποιος μου επιτρέπει κάτι δεν συνεπάγεται την νομιμοποίησή του!!!

Μπορεί τα κέντρα υγείας να μην είναι αυτοκέφαλα αλλά η, κατά Νόμο και συνείδηση, συμπεριφορά μας είναι αυτοκέφαλη. Αλίμονο εάν ισχυριστούμε ή, ακόμη χειρότερα, υπερασπιστούμε τέτοιες φιλοσοφίες και πολιτικές.   
Medicus curat,
Deus sanat

4 Δεκεμβρίου 2012, 10:57:39
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Ας δουμε τα πραγματα λιγο πιο ψυχραιμα:
Οι ιατροι των ΚΥ τις πρωινες ωρες προσφερουν κυρια στα τακτικα περιστατικα και ενας ή δυο εξ αυτων(αναλογα τη δυναμη του ΚΥ) θα ασχοληθουν με επειγον εαν προκυψει.Δεδομενου οτι επι 24ωρου υπαρχουν ή ΟΦΕΙΛΑΝ να υπαρχουν ΔΥΟ εφημερευοντες αυτο σημαινει πως τουλαχιστον σε ενα ΚΥ η ποιοτητα υπηρεσιων που θα δοθει δεν εχει να κανει με το αν τη Χ χρονικη στιγμη υπαρχουν 2 ή 4 ή 6 ιατροι αλλα να υπάρχουν τουλαχιστον 1 ή 2 γιατροι που θα ασχοληθουν με το επειγον.Ουτως ή αλλως -και νομιζω συμφωνειτε με αυτο-πάνω απο 2 ιατροι δε μπορει να ασχοληθουν με το ΕΠΕΙΓΟΝ-που ΤΟΣΟ μας τρομαζει-γιατι αν ασχοληθουν παραπανω θα προκυψει μαλλον μπαχαλο παρα θα βοηθηθει ο ασθενης.
Με άλλα λογια στις 10 το πρωι αν σκασει μυτη ΕΠΕΙΓΟΝ  περιστατικο δε θα αλλαξει κατι ουσιαστικα απο το αν εσκαγε μυτη στις 10 το βραδυ.Τα ΚΥ δεν στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους για να πουμε πως χασαμε τον ασθενη γιατι έλλειπε ο ειδικος καρδιολογος,αγγειοχειρουργος,επεμβατικος ακτινολογος κτλ αλλα ΚΑΘΕ ωρα της μερας θα δωθουν στο ΕΠΕΙΓΟΝ οι πρωτες βοηθειες απο ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ (που βασει νομου εφημερευει τουλαχιστον ενας καθε μερα) και απο ενα δευτερο ιατρο Γενικο ή Αγροτικο

Αρα το να λεμε πως χαθηκε ασθενης στις 8.30 το πρωι επειδη δεν υπηρχαν γιατροι σε ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ  ειναι μεταξυ υποκρισιας και αφελειας.Οπως αναφερθηκε ,πανω απο 2 δε μπορουν να αχοληθουν ΠΟΤΕ με ενα επειγον γιατι αρχιζει ο πανικος και η ασυνενοησια και αν το επιχειρημα ειναι πως καλο ειναι να υπαρχουν οσο περισσοτεροι ιατροι πχ αν αποτυχει καποιος να διασωληνωσει να το κανει ετερος το αντιεπιχειρημα ειναι ποιο ειναι το καταλληλο νουμερο 2?,4?,6?.Δηλ η υποθεση μας πάντα θα μπαζει...Και με αυτη τη θεωρηση και οι εφημεριες με 2 ατομα ειναι απο επικινδυνες μεχρι παρανομες.

Ο διοικητης τα ξερει ΟΛΑ αυτα.ΝΑΙ,ΚΑΚΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ οι ιατροι στις 8 το πρωι για να ασχοληθουν με τα τακτικα περιστατικα επειδη αγνοησαν τον δημοσιουπαλληλικο κωδικα αλλα αφενος ιατρικα δεν κινδυνευσε ζωη ,τουλαχιστον περισσοτερο απο τις 7 το πρωι που δια νομου θα το αναλαμβαναν ΜΟΝΟΙ οι εφημερευοντεα-αφετερου  εαν ο διοικητης ειχε φροντισει να εφημερεουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 2 ιατροι και οχι ενας,να υπαρχει ασθενοφορο σε 24ωρη βαση και να μη λειπουν ΓΑΖΕΣ,ΡΑΜΜΑΤΑ και ΒΑΣΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ -που δινονται με το σταγονομετρο-στα απαξιωμενα  ΚΥ τοτε ενδεχομενως να θρηνουσαμε λιγοτερα θυματα απο το να βρισκονται στις 9 το πρωι 100 γιατροι και να μην εχουμε ασθενοφορο να διακομισουμε ΑΜΕΣΑ το ΟΕΜ

Ενδεχομενως προκειται για μια καθαρα επικοινωνιακη πραξη  αδρα αμοιβομενου δημοσιου υπαλληλου που ξαφνικα αποφασισε να ξανα-ανακαλυψει την Αμερικη για να δειξει πως κανει εργο οταν -ισως-ειναι ανεπαρκης σε αυτα που οφειλε πρωταρχικως να κανει.

Συγχαρητηρια λοιπον στο καθε λαμπρο υπεραμοιβομενο δημοσιουπαλληλισκο που ενω εχει πολυ σοβαρα πραγματα να κανει επειδη ειναι ανικανος προσπαθει να το αντισταθμισει με αντιπερισπασμους.Θα μου πειτε κ ο ελεγχος των ιατρων δεν ειναι κομματι της δουλειας του?Σαφως και ειναι αλλα προσωπικα θα ντρεπομουν να παω σε ΚΥ που δεν εχει γαζες και betadine και να κανω μαθηματα επαγγελματικης ακεραιοτητας και ευσυνειδησιας.Και οποιος αποφασιζει να κανει επανασταση και να αλλαξει τον κοσμο καλο ειναι πρωτα να προσπαθει να αλλαξει τον εαυτο του γιατι αλλιως απο επαναστατης γινεται επαναστατημενος.

« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2012, 11:03:06 από jack »
+

4 Δεκεμβρίου 2012, 10:59:00
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Αγαπητέ medicus,
  
Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας. Θέλαμε και τα δικά μας δικά μας και τα δικά τους δικά μας. Το θέμα του ωραρίου αγγιζει μια ευαίσθητη χορδή μου, γιατί αποτελεί μια επιλογή εις βάρος των ασθενών (και δυνητικά μεγαλύτερων συμμάχων μας) ως αντιστάθμισμα των συνθηκών που επιβάλλει το κράτος εργοδότης. Μάλιστα την έχω υποστηρίξει σθεναρά στο παρελθόν σε συνελεύσεις επ' ευκαιρία διεκδικήσεων για το ωράριο εργασίας μας (sic). Η υποκρισία μας τότε περίσσευε. Τώρα μας λείπει το σθένος.


H ένστασή μου δεν αφορούσε, όπως αντιλαμβάνεσαι, το γεγονός, αλλά τον τρόπο προβολής του, επισήμανσης και χρήσης του. Και αυτά, κατά τη γνώμη μου δεν είναι σήμερα και ιδιαίτερα στο χώρο της Μαγνησίας - για όσους γνωρίζουν - ισοβαρή.


Τακτικά συμφωνώ, πρώτα μηδέν στην άμυνα αλλά ας βάλουμε και κανά γκολ στην επίθεση γιατί αλλιώς μας βλέπω ΑΕΚ. Και το σκορ γράφει ήδη πολλά με λίγα.

4 Δεκεμβρίου 2012, 11:42:43
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Τα ΚΥ δεν στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους για να πουμε πως χασαμε τον ασθενη γιατι έλλειπε ο ειδικος καρδιολογος,αγγειοχειρουργος,επεμβατικος ακτινολογος κτλ αλλα ΚΑΘΕ ωρα της μερας θα δωθουν στο ΕΠΕΙΓΟΝ οι πρωτες βοηθειες απο ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ (που βασει νομου εφημερευει τουλαχιστον ενας καθε μερα) και απο ενα δευτερο ιατρο Γενικο ή Αγροτικο
...

Δηλαδή ο Γενικός Ιατρός δεν είναι "ειδικός" στα πρωτοβάθμια επείγοντα; Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;

Άλλη εντύπωση είχα και θέλω να πιστεύω ότι ο Γενικός Ιατρός είναι "κάτι" παραπάνω από ανειδίκευτος. Διότι την διεκπεραίωση της συνταγογράφησης χρονίων νοσημάτων, τα απλά εξωνοσοκομειακά και προνοσοκομειακά επείγοντα και την "τροχονόμηση" των περιστατικών μπορώ να τα αναλάβω και εγώ, ως ανειδίκευτος. Προς τι, τότε, τόση εκπαίδευση και "χαμένα" χρόνια;

Με μπερδέψατε πάλι. "Είμαι ειδικός, αλλά όχι πάντα. Είμαι ειδικός για να διοριστώ, για να συνταγογραφώ και να βάζω Betadin. Δεν μπορώ να προσφέρω σ'έναν επείγον τοκετό, ούτε να καθαρίσω αυτιά, ούτε να ακροαστώ παιδιά, ούτε να αντιμετωπίσω προνοσοκομεικώς επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά, ούτε να δω μια ακτινογραφία κλπ κλπ". Δεν νομίζω ότι αυτό είναι η Γενική Ιατρική. Και νομίζω ότι πολλοί δεν συμφωνούν με αυτό. Συγγνώμη αλλά εσείς το θέσατε έτσι και νομίζω ότι αδικείτε την ειδικότητά σας.    
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2012, 11:58:13 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

4 Δεκεμβρίου 2012, 12:00:17
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Τα ΚΥ δεν στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους για να πουμε πως χασαμε τον ασθενη γιατι έλλειπε ο ειδικος[/b] καρδιολογος,αγγειοχειρουργος,επεμβατικος ακτινολογος κτλ αλλα ΚΑΘΕ ωρα της μερας θα δωθουν στο ΕΠΕΙΓΟΝ οι πρωτες βοηθειες απο ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ (που βασει νομου εφημερευει τουλαχιστον ενας καθε μερα) και απο ενα δευτερο ιατρο Γενικο ή Αγροτικο
...

Δηλαδή ο Γενικός Ιατρός δεν είναι "ειδικός" στα πρωτοβάθμια επείγοντα; Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;

Συγγνώμη αλλά εσείς το θέσατε έτσι και νομίζω ότι αδικείτε την ειδικότητά σας.    


Εαν εκανες τον κοπο να διαβασεις και οχι να ξεφυλλισεις εγραψα πως τα ΚΥ ΔΕΝ στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους
Και μετα..."επειδη ελλειπε ο ΕΙΔΙΚΟΣ(αυτα τα εχω με bold) καρδιολογος,αγγειοχειρουργος κτλ..."Μετα  το ΕΙΔΙΚΟΣ υπαρχει και επεξηγηση ποιον ειδικο εννοω.
Απο αυτο πας στον αφορισμο της πραγματικα αφοπλιστικης ερωτησης " Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;" για να καταληξεις στο κορυφαιο "αδικείτε την ειδικότητά σας"

Επειδη αναφερεσαι σε μενα προσωπικα και επειδη απο τη μεχρι σημερα πορεια σου στο φορουμ ξερω πως εισαι αρκετα εξυπνος για να οδηγεισαι σε τετοια αφοριστικα συμπερασματα -ποσο μαλλον οταν κ εσυ με ξερεις από τις καταχωρησεις μου πως σκεφτομαι και τι πιστευω για την γενικη ιατρικη-θα αποδωσω την δυσερμηνεια των οσων εγραψα στην επιπολαιοτητα αναγνωσης τους και θα σε παρακαλεσω να τα διαβασεις πιο ψυχραιμα

Αν -από την άλλη-στοχος σου ειναι απλα το να με τσιτωσεις και να ανοιξεις θεμα εκει που δεν υπαρχει ,κεντριζοντας και τους νευρωνες των υπολοιπων εδω μεσα,λυπαμαι φιλτατε αλλα για πολλα χρονια εχω παραμορφωσει τα χειλη μου στα αγκιστρια για να συνεχισω να τσιμπαω απο ερασιτεχνες ψαραδες με δολωματα...σκουλικια.Τουλαχιστον βαλε κατι άλλο...

Οποτε ,οπως και να εχει, το να μπω σε επεξηγησεις σε αυτα τα "αθωα" που ρωτας ειναι τουλαχιστον ανουσιο.Υποτιμας τη νοημοσυνη μου αλλα κυριως τη δικη σου
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2012, 12:12:23 από jack »
+

4 Δεκεμβρίου 2012, 14:30:58
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ομολογώ ότι κι εμένα με ξένισε το κείμενο του medicus
O jack δεν έχει ανάγκη συνηγόρου αλλά θεωρώ ότι ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια έχει διατυπώσει "ευθυνοφοβικές" απόψεις για τη Γενική Ιατρική.
Και ο medicus δεν έχει διατυπώσει απόψεις που aneta  ;) έχουν διατυπώσει άλλοι κατά της ειδικότητας.
Γι' αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί διαχώρισε και τόνισε λέξεις από το κείμενο του jack του οποίου το νόημα (θεωρώ) είναι σαφές.
Θέλω να πιστεύω ότι οφείλεται σε επιπόλαιη ανάγνωση.

4 Δεκεμβρίου 2012, 14:59:41
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Τα ΚΥ δεν στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους για να πουμε πως χασαμε τον ασθενη γιατι έλλειπε ο ειδικος[/b] καρδιολογος,αγγειοχειρουργος,επεμβατικος ακτινολογος κτλ αλλα ΚΑΘΕ ωρα της μερας θα δωθουν στο ΕΠΕΙΓΟΝ οι πρωτες βοηθειες απο ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ (που βασει νομου εφημερευει τουλαχιστον ενας καθε μερα) και απο ενα δευτερο ιατρο Γενικο ή Αγροτικο
...

Δηλαδή ο Γενικός Ιατρός δεν είναι "ειδικός" στα πρωτοβάθμια επείγοντα; Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;

Συγγνώμη αλλά εσείς το θέσατε έτσι και νομίζω ότι αδικείτε την ειδικότητά σας.    


Εαν εκανες τον κοπο να διαβασεις και οχι να ξεφυλλισεις εγραψα πως τα ΚΥ ΔΕΝ στελεχονονται απο εξειδικευμενους γιατρους
Και μετα..."επειδη ελλειπε ο ΕΙΔΙΚΟΣ(αυτα τα εχω με bold) καρδιολογος,αγγειοχειρουργος κτλ..."Μετα  το ΕΙΔΙΚΟΣ υπαρχει και επεξηγηση ποιον ειδικο εννοω.
Απο αυτο πας στον αφορισμο της πραγματικα αφοπλιστικης ερωτησης " Η Γενική Ιατρική δεν είναι ειδικότητα;" για να καταληξεις στο κορυφαιο "αδικείτε την ειδικότητά σας"

Επειδη αναφερεσαι σε μενα προσωπικα και επειδη απο τη μεχρι σημερα πορεια σου στο φορουμ ξερω πως εισαι αρκετα εξυπνος για να οδηγεισαι σε τετοια αφοριστικα συμπερασματα -ποσο μαλλον οταν κ εσυ με ξερεις από τις καταχωρησεις μου πως σκεφτομαι και τι πιστευω για την γενικη ιατρικη-θα αποδωσω την δυσερμηνεια των οσων εγραψα στην επιπολαιοτητα αναγνωσης τους και θα σε παρακαλεσω να τα διαβασεις πιο ψυχραιμα

Αν -από την άλλη-στοχος σου ειναι απλα το να με τσιτωσεις και να ανοιξεις θεμα εκει που δεν υπαρχει ,κεντριζοντας και τους νευρωνες των υπολοιπων εδω μεσα,λυπαμαι φιλτατε αλλα για πολλα χρονια εχω παραμορφωσει τα χειλη μου στα αγκιστρια για να συνεχισω να τσιμπαω απο ερασιτεχνες ψαραδες με δολωματα...σκουλικια.Τουλαχιστον βαλε κατι άλλο...

Οποτε ,οπως και να εχει, το να μπω σε επεξηγησεις σε αυτα τα "αθωα" που ρωτας ειναι τουλαχιστον ανουσιο.Υποτιμας τη νοημοσυνη μου αλλα κυριως τη δικη σου


Λοιπόν jack έχουμε και λέμε.

Πρώτον να βγάλεις από το μυαλό σου την εντύπωση ότι είχα την παραμικρή πρόθεση να σε τσιτώσω, τόσο εσένα όσο και οποιοδήποτε άλλο μέλος του forum. Το ξέρεις πολύ καλά, από προηγούμενες συζητήσεις-αντιπαραθέσεις, ότι δεν χρησιμοποιώ ούτε δολώματα ούτε αφήνω αιχμές ή υπονοούμενα. Ότι έχω να πω το λέω. Οπότε, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι(της πρόθεσης), πιστεύω ότι δεν τίθεται θέμα. Εντάξει;

Τώρα, όσον αφορά την ερμηνεία του κειμένου, σε πιστεύω ότι δεν εννοούσες αυτό που "διάβασα". Απλά ήταν, κατά προσωπική άποψη, αρκετά αντιφατικός ο τρόπος που χρησιμοποίησες τη λέξη "ειδικός". Πιθανόν αυτό να με μπέρδεψε και ακολούθησε ότι ακολούθησε.

Επιπλέον η όποια σύγχυση επήλθε και από συνειρμούς λόγω προσωπικής εμπειρίας λειτουργίας κέντρου υγείας. Στην περιοχή που δραστηριοποιούμαι(ως ιδιώτης) έχουμε μεγάλο πρόβλημα με το κέντρο υγείας. Τόσο οι Γενικοί Ιατροί όσο και οι Παθολόγοι έρχονται στις 10:00 και φεύγουν γύρω στις 13:00. Καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό γα τον κόσμο που δεν έχει τη δυνατότητα να "εξυπηρετηθεί" από τον ιδιωτικό τομέα. Συν τοις άλλοις αρνούνται ακόμη και να εμβολιάσουν τα παιδάκια με το πρόσχημα ότι δεν είναι παιδίατροι. Και πολλά άλλα τα οποία δεν τ' "ακούω" απλώς αλλά τα βιώνω σε καθημερινή βάση. Το μόνο που κάνουν είναι συνταγογράφηση, συνταγογράφηση, συνταγογράφηση. Στο ένα μάλιστα περιφερειακό ιατρείο που υπάρχει διορισμένος μόνιμος Γενικός Ιατρός, μπορείς να βρεις τον συνάδελφο μόνο στο καφενείο του χωριού όπου πίνει συνεχώς.

Σίγουρα όλα αυτά τα παραπάνω(και πάρα πολλά ακόμη, πίστεψέ με), δεν το κρύβω ότι μου έχουν δημιουργήσει μία άσχημη εικόνα για το ρόλο των κέντρων υγείας και των ιατρών τους. Αυτό όμως δεν είναι καθόλου σωστό και το γνωρίζω. Γι'αυτό και δεν βάζω όλους στο ίδιο σακί. Μέσα στο forum έχω "γνωρίσει" Γενικούς Ιατρούς που θα ζήλευαν και οι πιο απαιτητικοί γνώστες της Ιατρικής Επιστήμης-Τέχνης. Σίγουρα δεν παρουσιάζουν όλα τα κέντρα υγείας την ίδια εικόνα, αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε και την ύπαρξη κακών λειτουργών στο χώρο μας.

Πιστεύω να σε κάλυψα. Εάν, όπως μου επισήμανες, παρανόησα τα γραφόμενα τότε ξέχνα όσα έγραψα. Ελπίζω να μην σου χάλασα άλλο τη διάθεση. Έχουν αναλάβει άλλοι γι'αυτό!!!

Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια σε ότι κάνεις...    
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Δεκεμβρίου 2012, 15:15:20 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

4 Δεκεμβρίου 2012, 16:43:56
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δε θα απολογηθω προσωπικα για καθε Γενικο Ιατρο.Δεν ειναι δουλεια μου.Ο καθενας καθοριζει την πορεια του.
Θα πω μονο ενα πραγμα και σταματω με αυτο την ολη κουβεντα:
Το να φερεις τον τιτλο του Γενικου Ιατρου ειναι μάλλον ευκολο πραγμα.Το να ΕΙΣΑΙ ομως Γενικος Ιατρος αυτο απαιτει -πιστεψε με-διαρκη αγωνα και ειναι πολυ ζορικο.Γιατι το αντικειμενο ειναι αχανες και ετεροκλητο.
Οπως προειπα:ο καθενας καθοριζει την πορεια του!

+

4 Δεκεμβρίου 2012, 21:45:22
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Εδώ υπάρχουν ορισμένες αναμφισβήτητες αλήθειες.

1.   Ο ασθενής κινδυνεύει όταν δεν υπάρχει ο αρμόδιος εφημερεύων. Αν αυτός έλειπε, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ και όχι απλά παράνομο. Αν ήταν 1 ή 2 αυτό είναι ασαφές στην τωρινή περίπτωση.
2.   Οι γιατροί έχουν 7ωρο. Άρα η προσέλευση είναι αυτή που ορίζεται από την υπηρεσία. (αν και θεωρείται 8-3, δεν είναι απόλυτο, αφού το απόλυτο είναι το 7ωρο και όχι το σημείο έναρξης, βάσει των προβλεπομένων).
3.   Όποιος γιατρός έλειπε μετά την προβλεπόμενη ώρα προσέλευσής του ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΓΚΡΙΣΗ από την Δ/ση, κακώς έλειπε. Είναι ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΟΣ, αλλά ΟΧΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ.
Εγκληματίας είναι ο απών εφημερεύων –αν υπήρχε.
4.   Ο Δ/ντής έχει το δικαίωμα να επιτρέψει καθυστερημένη προσέλευση ή πρόωρη αποχώρηση. Έτσι είναι. Παντού στο δημόσιο και το ιδιωτικό. Άλλο η διευκόλυνση, άλλο η κατάχρηση. Πρέπει να δούμε τι από τα δύο ισχύει εδώ.
Υπάρχει και νομολογία για την λεγόμενη (έως) 2ωρη άδεια απουσίας για προσωπικούς λόγους.
Ξέρω ότι κάποιοι θα με λοιδορήσουν για την άποψη αυτή. Δεν πειράζει. Τολμώ δε να πώ ότι αυτοί είναι εκείνοι που είτε ποτέ δεν υπήρξαν υπάλληλοι καθ’ οιονδήποτε τρόπο και νομίζουν ότι ο άνθρωπος –υπάλληλος είναι αντικείμενο που το τοποθετείς με χρονοδιακόπτη κάπου, ή έγιναν από την πρώτη υπαλληλική τους μέρα δ/ντες (έχουμε κάμποσους) ή υποκρίνονται παίζοντάς το άτεγκτοι για να δικαιώσουν ένοχές τους σε άλλα σημεία.

5.   Είναι σαφές ότι η εικόνα δεν είναι διαφορετική στο νοσοκομείο όπου διαβιεί καθημερινά ο εν λόγω διοικητής και το θέμα «δημιουργήθηκε» γιατί έχει κάποιους στόχους.
6.   Ο Διοικητής δεν έχει ωράριο και καλώς. Πουθενά στον κόσμο -στο ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα. Έχει αρμοδιότητες, όχι ωράριο.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, θεωρώ ότι έχουμε γίνει πολύ λαϊκιστές εδώ, στήνοντας λαϊκά δικαστήρια και υπηρετούντες ουσιαστικά τους στόχους του εν λόγω διοικητή.

Υ.Γ. Ξέρετε πόσοι δικηγόροι διαβάζουν τις καταχωρήσεις μας και τις χρησιμοποιούν μετά στα δικαστήρια στις αγορεύσεις τους ως «θέσεις του ιατρικού σώματος»? Πολλοί. Πιστέψτε με. Έχω προσωπική πείρα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Συνεπώς ότι λέμε και μάλιστα με απόλυτους τρόπους για δεοντολογίες / νομιμότητες / ιατρικώς ή political correct καταστάσεις, όλα μα όλα, θα τα βρούμε μπροστά μας σαν το κάτουρο στη θάλασσα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε και ποιο ευρείς στις προσεγγίσεις μας και πιο δίκαιοι και ποιο συγκρατημένοι πριν λιθοβολήσουμε με την πρώτη ένδειξη τον οιονδήποτε.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

5 Δεκεμβρίου 2012, 09:15:29
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...
Με όλα αυτά τα δεδομένα, θεωρώ ότι έχουμε γίνει πολύ λαϊκιστές εδώ, στήνοντας λαϊκά δικαστήρια και υπηρετούντες ουσιαστικά τους στόχους του εν λόγω διοικητή.

Υ.Γ. Ξέρετε πόσοι δικηγόροι διαβάζουν τις καταχωρήσεις μας και τις χρησιμοποιούν μετά στα δικαστήρια στις αγορεύσεις τους ως «θέσεις του ιατρικού σώματος»? Πολλοί. Πιστέψτε με. Έχω προσωπική πείρα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Συνεπώς ότι λέμε και μάλιστα με απόλυτους τρόπους για δεοντολογίες / νομιμότητες / ιατρικώς ή political correct καταστάσεις, όλα μα όλα, θα τα βρούμε μπροστά μας σαν το κάτουρο στη θάλασσα, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε και ποιο ευρείς στις προσεγγίσεις μας και πιο δίκαιοι και ποιο συγκρατημένοι πριν λιθοβολήσουμε με την πρώτη ένδειξη τον οιονδήποτε.



Από καθαρή παρεξήγηση(δικής μου αιτιότητας) των όσων γράφτηκαν στο παρόν νήμα(thread) και λόγω μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, με αφορμή το θέμα συζήτησης, θεωρώ ότι υπερέβαλα σε κάποια σημεία και δεν μπόρεσα να αποδώσω ούτε τα ερωτήματά μου ούτε και τις απόψεις μου ως έπρεπε και όφειλα να κάνω.

Συμφωνώ απόλυτα με τον κύριο Μιχάλη και γι'αυτό το λόγο ζητάω από τους διαχειριστές να αφαιρέσουν τα σχόλιά μου(εφόσον το κρίνουν σκόπιμο), προκειμένω να αποφευχθούν περαιτέρω παρεξηγήσεις και ενέργειες "τρίτων" που μπορεί να βλάψουν παρά να ωφελήσουν το Ιατρικό Σώμα, τόσο στο σύνολό του όσο και κατά περίπτωση.

Ευχαριστώ.  
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Δεκεμβρίου 2012, 09:31:08 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
2441 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Φεβρουαρίου 2009, 00:02:45
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
5 Απαντήσεις
10456 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Φεβρουαρίου 2014, 17:20:11
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2899 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2013, 22:42:59
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
4910 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Ιουλίου 2013, 13:25:08
από Denominator
11 Απαντήσεις
5233 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Νοεμβρίου 2016, 10:42:52
από GirousisN