Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:47:38

Αποστολέας Θέμα: Γιατροι με Συνορα  (Αναγνώστηκε 19959 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

10 Δεκεμβρίου 2012, 10:49:15
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
προσωπικά νομίζω ότι εξακολουθούμε να κάνουμε διαφήμιση και δεν βλέπω το λόγο.

Θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχουν στην Ελλάδα ιατρεία που δέχονται μόνο συγκεκριμένης κάστας πχ πομάκους, κλπ ή το ανάποδο: Υπάρχουν απαγορεύσεις για προσέλευση σε ιατρείο για οποιουδήποτε μη οικονομικό λόγο πχ σε γυναίκα επειδή ο ιατρός είναι άνδρας. Και φυσικά ποια ήταν η στάση των ιατρικών συλλόγων σε αυτά.
Προσωπικά νομίζω ότι σε μια δημοκρατία και με την ισότητα στο Σύνταγμα δεν μπορούν να υπάρξουν διαφορετικές αντιμετωπίσεις από θεσμικά όργανα.

Επίσης νομίζω ότι αργά ή γρήγορα (και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό) θα δούμε και στην ΧΑ οι αποφάσεις για κάθε πράξη της να Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και εκεί δεν ξέρω επίσης πως θα κινηθούμε.

Προφανώς η οικονομική κρίση είναι μηδέν μπρος στην κρίση της δημοκρατίας και της ευνομίας που υπάρχει σήμερα. Και προσωπικά, νιώθω πλέον ξένος σε αυτή τη χώρα.

Για τους χαρακτηρισμούς κάποιων απλά θα ήθελα να πω ότι η μάσκες πέφτουν εύκολα όταν βγαίνεις σε πεδία που δεν υπήρχε πρόβλεψη από την προπαγάνδα που έχεις δεχτεί.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Δεκεμβρίου 2012, 10:51:15 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Δεκεμβρίου 2012, 11:19:20
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Οταν εγραψα την αποψη μου, προσπαθησα να μην προσβαλω κανεναν, αλλα να δειξω την αντιθεση μου σε μια αποψη που θεωρω υποκριτικη, τονιζοντας οτι δεν θεωρω υποκριτες αυτους που την ενστερνιζονται, αλλα την πηγη προελευσης της. Και το εκανα γνωριζοντας οτι θα θεωρηθω ρατσιστης, μη σωστος ανθρωπος κτλ. Η αντιπαραθεση αποψεων κατα την αποψη μου αφορα επιχειρηματα και βοηθα ισως ολους να τα δουμε τα πραγματα και απο αλλες οπτικες. Τους χαρακτηρισμους τους αφηνω σε αυτους που τους εχουν ισως αναγκη, σε μια πολιτικη τελικα συζητηση.

10 Δεκεμβρίου 2012, 12:33:19
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Ο σεβασμος στη διαφορετικοτητα αποψεων ειναι πρωταρχικο στοιχειο της Δημοκρατιας.Αυτο ομως δε σημαινει πως η διαφορετικοτητα αποψεων δεν πρεπει να σχολιαζεται.Ουτε πως στη Δημοκρτια μας δεν υπηρχε υποκρισια και ολα ηταν ιδανικα.Οταν ομως ο σεβασμος στη διαφορετικοτητα παει να ισχυει με το "ετσι θελω¨και συχνα με τη χρηση βιας αληθεια ποση Δημοκρατια πιστευετε πως απομενει?

Χθες ηταν το επιδεικτικα τζαμπα φαγητο με δελτιο ταυτοτητας και η φασαρια για τα παιδια των αλλοδαπων στο σχολειο.Σημερα ειναι η υγεια.Αυριο πιθανα θα μπουνε και στην Εκκλησια και θα απαγορευεθει η εισοδος  των μη Ελλήνων(και ας ειναι ορθοδοξοι).Αλήθεια μεθαυριο τι θα επακολουθησει?Και πόση βια θα χρειασθει για να το πετυχουν?

Κοιταμε το δεντρο καθε φορα,την μεμονωμενη κινηση επικοινωνιας και χανουμε το δασος.
+

10 Δεκεμβρίου 2012, 15:58:47
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυριο πιθανα θα μπουνε και στην Εκκλησια και θα απαγορευεθει η εισοδος  των μη Ελλήνων(και ας ειναι ορθοδοξοι).

Eδώ υπάρχει λίγο ένα θεματάκι, καθώς ο θρησκευτικός προσδιορισμός της οργάνωσης δεν είναι απόλυτα καθορισμένος.

Όπως όλοι μπορούμε να διαπιστώσουμε, κατ΄αρχήν στον εσωτερικό πυρήνα του Συνδέσμου υπάρχει μια παλαιοσυντηρητική/παλαιοσωβινιστική, εθνολαϊκή, αντινεωτεριστική, απομονωτιστική-εθνοβιετκόνγκ, "μεθύστε-με-το-αθάνατο-κρασί-του-'21", θεοκρατική κατεύθυνση που εκφράζεται από βουλευτές όπως ο Παππάς, ο Μπαρμπαρούσης και ο Γερμενής/Καιάδας αλλά και άλλων κωμμάτων όπως η κ. Γαρουφαλλιά Κανέλη και τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της Ορθοδοξίας (με κορώνες όπως "απειλείται η Ελληνοορθοδοξία μας", "για του Χριστού την πίστη την Αγία" και τέτοια.)

Ωστόσο, στους κόλπους της Χ.Α. εμφιλοχωρεί και μία άλλη τάση, που αυτοπροσδιορίζεται ως "Πατρώος εθνοφυλετικός σοσιαλισμός φιλοευρωπαϊκού τύπου" με κυρίαρχα στοιχεία την αρχαιοπληξία με λατρεία στις Σπαρτιατικές αρχές, το μπόντι-μπίλντιγκ, τον φιλοναζισμό, τον αντισημιτισμό και, ως απόρροια των προηγουμένων τον Δωδεκαθεϊσμό, και κύριους εκφραστές τον Κασιδιάρη, τον Λαγό και τον Μπουμπούκο (αν προσχωρήσει στον Σύνδεσμο.)

Επομένως, δεν αποκλείεται να οδηγηθούμε και σε ΡΙΚΚΣΥ μέσα στους κόλπους του Συνδέσμου, από κίνητρα θρησκευτικο-ταλιμπάν τύπου και τελικά ν΄απαγορευτούν οι μη Έλ όχι από τους χριστιανικούς ναούς, αλλά από τις παγανιστικές τελετές που λαμβάνουν χώρα στον Όλυμπο, στην Ελευσίνα, στο Σούνιο και προσεχώς κάπου κοντά σας. Οι πάτριοι θεοί θα ξανάρθουν και η γη θα τρέμει.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Φεβρουαρίου 2013, 11:41:23 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

10 Δεκεμβρίου 2012, 19:55:30
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κ. Μιχαλη,

οχι, στοχος του κειμενου μου δεν ηταν να χαρακτηρισω κανεναν συγκεκριμενα, ουτε να δικαιολογησω τους γιατρους με συνορα μεσω σοφιστικισμων. Στοχος μου ηταν να καταδειξω αυτο που με ενοχλει στην ολη αντιμετωπιση του θεματος, την οποια θεωρω υποκριτικη, χωρις να λεω οτι οποιος την ενστερνιζεται ειναι υποκριτης. Αλλα η πηγη της ειναι υποκριτικη.
Αν η κινηση αυτη αφορουσε οποιοδηποτε κομματι του δημοσιου ΕΣΥ θα συμφωνουσα και γω οτι ειναι η εισοδος στην κολαση. Αλλα εδω, καποιοι γιατροι, επιλεγουν στον ελευθερο χρονο τους, χωρις αμοιβη, αντι να πινουν καφε ή να βλεπουν τηλεοραση, να βοηθησουν καποιους Ελληνες, οι οποιοι θα συμφωνειτε μαλλον, για να φτασουν στους γιατρους με συνορα για βοηθεια, μαλλον δε τη βρηκαν αλλου, ουτε ειναι και οι πιο δυνατοι.
Τον παραλληλισμο με τον ταξικο ρατσισμο δεν τον εκανα για να το παιξω αντιρατσιστης. Δεν ειμαι ακομα τόσο ανελευθερος. Αλλα ηθελα να δειξω οτι στην ουσια, περα απο ταμπελες και προφασεις, μιλαμε για το ιδιο πραγμα, για το οτι δηλ. η υγεια, απο τους ιδιωτες παροχους της, πλην ελαχιστων εξαιρεσεων (γιατροι χωρις συνορα πχ) παρεχεται επιλεκτικα. Συνηθως με οικονομικα κριτηρια( στην προκειμενη περιπτωση ΚΑΙ φυλετικα). Και αυτο γιατι τελικα η ιατρικη ειναι και επαγγελμα, περα απο λειτουργημα!
Δεν εχω κανενα προβλημα καποιος να διαφωνει με αυτο, αλλα ειναι δείγμα ζουγκλας τελικα να μιλαμε για διαγραφες και αποπομπη απο το ιατρικο σωμα, ανθρωπων που επιλεγουν να διαθεσουν κατ αυτο τον τροπο τον ελευθερο χρονο τους, οπως εσεις θα επιλεγατε να τον διαθεσετε για αλλες κοινωνικες ή φυλετικες ομαδες.

Νομίζω ότι στην περίπτωση που συζητάμε , δεν πρόκειτε για την εισαγωγή κάποιου κριτηρίου αποκλεισμού (ρατσιστικού, φυλετικού, οικονομικού) εκ μέρους μεμονωμένων ιδωτών γιατρών οι οποίοι προφανώς και έχουν κάθε δικαίωμα να διαθέσουν το χρόνο τους και τις γνώσεις τους κατά πως κρίνουν.
Έχουμε να κάνουμε με την οργάνωση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής μιας δομής υπηρεσιών , στην οποία προφανώς καλούνται να συμμετέχουν κάποιοι γιατροί όχι ως ιδιώτες , αλλά ως συνεργοί. Η κίνηση αυτή δεν εγγράφεται στην ιδωτική , αλλά στη δημόσια σφαίρα, παράγει πολιτική υπεραξία και έχει σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά από τη μεριά της Χρυσής Αυγής. Με βάση αυτά κρίνονται. Όπως κρίνεται και κάθε άλλη κίνηση στο δημόσιο χώρο με βάση τα χαρακτηριστικά της.
Αν συμφωνήσουμε (συμφωνούμε άραγε?) ότι η κίνηση αυτή έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά , πιθανώς να μπορέσουμε να συζητήσουμε και για όσους συμμετέχουν σε αυτή.
Δεν είναι καθόλου " έλα μωρέ.. αδύναμους ανθρώπους θα βοηθήσουν ", ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό.
Όπως και αν τα "κοινωνικά ιατρεία" δεν είναι μόνο κοινωνικά ιατρεία , αλλά είναι και μέρος της δαδικασίας ανατροπής της εξουσίας, οφείλουν να κριθούν γι΄αυτό και όσοι συμμετεχουν να έχουν συνείδηση του γεγονότος.
Όπως και αν τα κοινωνικά ιατρεία στήνονταν από την ΕΕ και το κράτος ως δομές απόσβεσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας, άμεσα διαχειρίσημες από τη μεριά της εξουσίας, όσοι συμμετέχουν οφείλουν να έχουν συνείδηση.
Σε όλες τις περιπτώσεις κάποιοι αδύναμοι άνθρωποιθ πιθανώς να ωφεληθούν. Είναι όλες ίδιες?

Υ.Γ Οι ταξικές διαφορές και ανισότητες δεν έχουν σχέση με το ρατσισμό και το φασισμό.

10 Δεκεμβρίου 2012, 23:31:29
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Νομίζω ότι στην περίπτωση που συζητάμε , δεν πρόκειτε για την εισαγωγή κάποιου κριτηρίου αποκλεισμού (ρατσιστικού, φυλετικού, οικονομικού) εκ μέρους μεμονωμένων ιδωτών γιατρών οι οποίοι προφανώς και έχουν κάθε δικαίωμα να διαθέσουν το χρόνο τους και τις γνώσεις τους κατά πως κρίνουν.
Έχουμε να κάνουμε με την οργάνωση εκ μέρους της Χρυσής Αυγής μιας δομής υπηρεσιών , στην οποία προφανώς καλούνται να συμμετέχουν κάποιοι γιατροί όχι ως ιδιώτες , αλλά ως συνεργοί. Η κίνηση αυτή δεν εγγράφεται στην ιδωτική , αλλά στη δημόσια σφαίρα, παράγει πολιτική υπεραξία και έχει σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά από τη μεριά της Χρυσής Αυγής. Με βάση αυτά κρίνονται. Όπως κρίνεται και κάθε άλλη κίνηση στο δημόσιο χώρο με βάση τα χαρακτηριστικά της.
Αν συμφωνήσουμε (συμφωνούμε άραγε?) ότι η κίνηση αυτή έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά , πιθανώς να μπορέσουμε να συζητήσουμε και για όσους συμμετέχουν σε αυτή.
Δεν είναι καθόλου " έλα μωρέ.. αδύναμους ανθρώπους θα βοηθήσουν ", ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτό.
Όπως και αν τα "κοινωνικά ιατρεία" δεν είναι μόνο κοινωνικά ιατρεία , αλλά είναι και μέρος της δαδικασίας ανατροπής της εξουσίας, οφείλουν να κριθούν γι΄αυτό και όσοι συμμετεχουν να έχουν συνείδηση του γεγονότος.
Όπως και αν τα κοινωνικά ιατρεία στήνονταν από την ΕΕ και το κράτος ως δομές απόσβεσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας, άμεσα διαχειρίσημες από τη μεριά της εξουσίας, όσοι συμμετέχουν οφείλουν να έχουν συνείδηση.
Σε όλες τις περιπτώσεις κάποιοι αδύναμοι άνθρωποιθ πιθανώς να ωφεληθούν. Είναι όλες ίδιες?

Υ.Γ Οι ταξικές διαφορές και ανισότητες δεν έχουν σχέση με το ρατσισμό και το φασισμό.

Φυσικα και ειναι ρατσιστικη. Αυτο δεν το αρνειται ουτε η ιδια η ΧΑ. Αυτο διαφημιζει αλλωστε, και με αυτο τον τροπο αυξανει τη δυναμη της. Διατυμπανιζει μια τετοια κινηση και γινεται στοχος,τη στιγμη που  αλλα κρατη-φορεις-οργανωσεις-λομπυ, εχουν πολυ πιο σκληροπυρηνικες ρατσιστικες τακτικες, οι οποιες διενεργουνται διακριτικα, και... πιο αποτελεσματικα.
Καποιοι πειθονται και ακολουθουν. Καποιοι ακολοθουν εχοντας συνειδηση της καταστασης, θελοντας ομως να στειλουν ενα μηνυμα. Το ιδιο ισχυει και για την αντι-προπαγανδα τετοιων κινησεων. Υπαρχουν αυτοι που ''χρησιμοποιουν'' τα αντιρατσιστικα συναισθηματα καποιων, για πολιτικες επιδιωξεις. Οι μεν πρωτοι πρωτασσουν τον πατριωτισμο, οι δε δευτεροι τον ανθρωπισμο. Για μενα ειναι κατακριτεες και οι δυο προσεγγισεις, οταν γινονται υποκριτικα. Οταν ειναι η προφαση.
Δεν επικροτω την κινηση της ΧΑ με τον ακομψο τροπο που γινεται. Γινεται για να προκαλει. Συμφωνω με την ουσια της ομως. Αν γινοταν μια τετοια κινηση μονο για Ελληνες, της διασπορας ομως, θα ησασταν συμφωνος?

ΥΓ. φιλτατε Jack, δεν ειπε κανεις να μην υπαρχει σχολιασμος. Γι αυτο συμμετεχουμε αλλωστε, αλλιως θα τα λεγαμε στον καθρεφτη μας και θα αυτοχειροκροτουμασταν στο τελος του μονολογου. Για τους εμμεσους χαρακτηρισμους ειχα μια ενσταση, αλλα και αυτα μεσα στο προγραμμα ειναι :)

11 Δεκεμβρίου 2012, 01:22:14
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν γινοταν μια τετοια κινηση μονο για Ελληνες, της διασπορας ομως, θα ησασταν συμφωνος?

Καταρχην:Η κουβεντα οσο γινεται στο κλιμα που γινεται και ανταλλασονται αποψεις- για μενα-μονο θετικη μπορει να ειναι.Οι θεσεις του @Περιθωριακου δεν εχουν να κανουν με την υπερασπιση μιας κομματικης τακτικης αλλα με την αποδοχη της διαφορετικοτητας -οσο ακραια και να φανταζει σε πολλους-πόσο μαλλον οταν η political correct κοινωνια μας ηδη βριθει υποκρισιας,μισαλλοδοξιας και αλυτρωτισμου.Οποτε η κουβεντα δεν γινεται σε επιπεδο Χρυση Αυγη:ναι  ή οχι αλλα πιστευω πως αυτο που συζηταμε με ερεθισμα του @Περιθωριακου ειναι κατα ποσο το υπαρχον υποκριτικο και διεφθαρμενο -κατα γενικη παραδοχη-πολιτικο συστημα  μπορει να σταθει σοβαρος κριτης και να δωσει μαθηματα ηθικης σε ενα νεοαναδυομενο  πιθανό(?) ,ανηθικο υποκριτη και τελικα τι αποτελει καθαροαιμο ρατσισμο και τι συγκαλυμμενο ρατσισμο.
Δεν ξερω αν συμφωνει με την παραπανω προσεγγιση μου ο @Περιθωριακος αλλα με αυτη τη θεωρηση,απογυμνωμενοι εκατερωθεν απο "πολιτικους δαιμονες" η συζητηση εχει πολυ ενδιαφερον.

Τωρα,σε αυτο που αναφερθηκε παραπανω (παραθεση @Περιθωριαου)θα πω πως για μενα δεν ειναι το ιδιο.Το να συνταξεις μια ομαδα γιατρων που θα εξετασει τους Ελληνες της διασπορας ή τους ηλικιωμενους σε ενα αγονο νησι ή τα παιδια ενος σχολειου δεν ειναι κινηση που στοχευει στη διαφορετικοτητα μιας ομαδας αλλα στην αδυναμια της ομαδας αυτης να απολαυσει το αγαθο της υγειας.Εδω αντιθετα (γιατροι με συνορα) στηνεται μια κατασταση με σημαια τη διαφορετικοτητα και με δευτερευσουσα σημασια την προσφορα(που μπορει να δρα και σαν αλλοθι-συγκκαλυψη)
Αλλο το να δινεις φαγητο στους φτωχους ΓΕΝΙΚΑ και άλλο το να δινεις φαγητο ΜΟΝΟ στους φτωχους Ελληνες.Το μηνυμα που περναει υποσυνειδητα στη δευτερη περιπτωση δεν ειναι η προσφορα αλλα η ομαδα αναφορας.Σκοπος δεν ειναι η προσφορα αυτη καθ'αυτη αλλα η ιδια η ομαδα στοχος που φαινεται πως δεν της προσφερεται κατι αφιλοκερδως αλλα ανταμειβεται επειδη διαφερει.Δεν ξερω αν ειναι κατανοητο αυτο που λεω.Γιατι αν υποσυνειδητα περνανε -σε τακτικη βαση-μικρα μηνυματα εδραιωσης της διαφορετικοτητας μελλοντικα αυτη θα φανταζει κατι το απολυτα φυσιολογικο και συνυφασμενη με βια μπορει να οδηγησει σε ακροτητες.
+

11 Δεκεμβρίου 2012, 13:31:07
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Jack, νομιζω οτι λεμε το ιδιο πραγμα περιπου. Απο τη μια καμουφλαρισμενος ρατσισμος και απο την αλλη επιτιδευμενα απροκαλυπτος. Και η αληθεια για μενα βρισκεται καπου αναμεσα. Πρεπει να μπορεις να φροντιζεις πρωτιστως για το καλο του δικου σου λαού και μετα και για τους αλλους (οπως κανουν ολοι οι λαοι, πόσο μαλλον αυτοι με θεματα επιβιωσης οπως εμεις). Το αισθημα αδικιας θα προκαλεσει πολωση, συνηθως και απο τις δυο πλευρες, με αποτελεσμα να πηγαινουν στα ακρα απο αντιδραση. Και ξαναλεω, ο τροπος που το χειριζεται η ΧΑ ειναι τελικα ανθελληνικος, εκτος απο αναποτελεσματικος.
Εχω ζησει σε 2 ξενες χωρες και παντου ο ρατσισμος ειναι παρων. Αλλου κεκακλυμενος αλλου λιγοτερο. Παρατηρω πως δρουν αλλες χωρες (πχ Ισραηλ) που βαζουν την επιβιωση τους πανω απο ανθρωπιστικους προβληματισμους και ποσο πιο αποτελεσματικες ειναι απο αυτους που διατυμπανιζουν βλακωδως τον ρατσισμο, δρωντας εναντια τελικα στο αντικειμενο που προφασιζονται οτι υπερασπιζονται.
 Στην Ελλαδα δεν γινεται καμια πρωτοτυπια τελικα. Χρησιμοποιειται η μη ομογενης πια συνθεση της Ελλ. κοινωνιας και καρπονωνται πολιτικα οφελη διαφορες πλευρες.
 

12 Δεκεμβρίου 2012, 13:11:47
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Κατά πρώτον δε μπορώ να καταλάβω ποιοι από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση μπορούν να κατηγορηθούν , για συγκαλυμένο ρατσισμό.
Ότι γενικά ο ρατσισμός ως φαινόμενο αφορά πολύ περισσότερες καταστάσεις από τις ακραίες εκδοχές της χρυσής αυγής , θα συμφωνήσω.
Αλλά εδώ μιλάμε συγκεκριμένοι άνθρωποι. Δεν είμαστε ούτε εξουσία, ούτε ΜΜε, ούτε κόμμα.
Δε μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο μία - η πιο ακραία εκδοχή του ρατσισμού- πρέπει να μένει στο απυρόβλητο επειδή υπάρχουν οι υπόλλοιπες.
Σίγουρα το Ισραήλ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην προστασία του λαού του. Βεβαίως θα πρέπει κάποιοος από το λαό να εντάσσεται στην κανονικότητα του λαού. Γιατί αν είναι αντιρρησίας συνείδησης, μέλος του φιλειρηνικού κινήματος ή αντισιωνιστής, δεν απολαμβάνει της ίδιας προστασίας...
Και αυτή είναι η πεμπτουσία του φασισμού. Το δίκιο και οι αναγκαιότητες της φυλής , όπως αυτές καθορίζονται από τους εκλεκτούς της φυλής και τον υπέρτατο αρχηγό. Όσοι από τη φυλή δεν εντάσσονται σε αυτή την κανονικότητα μπορούν να εξοντωθούν. Για τις υπόλοιπες φυλές ούτε συζήτηση...
Η ομοιογένεια του ελληνικού πληθυσμού είναι μια ιστορία των τελευταίων 50 χρόνων. ποτέ στον ελλαδικό χώρο δεν υπήρχε ομοιογενής πλυθησμός. Ομογεννοποιήθηκε με βάρβαρο τρόπο κατά την καθυστερημένη συγκρότηση του ελληνικού έθνικού κράτους.
Χρειάστηκαν μερικές ανταλλαγές πληθυσμών, 2 παγκόσμιοι και 2 βαλκανικοί πόλεμοι, η συστηματική και εξοντωτική καταπίεση κάθε μειονότητας και κάθε γλωσσικού ιδιώματος, για να έρθει αυτή η ομογενοποίηση. Μια νεου τύπου ομογενοποίηση αποτελεί μάλλον μια χίμαιρα .Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα ή χεορότερα, είμαι σίγουρος όμως, ότι κάθε τέτοια προσπάθεια θα έχει τρομακτικό κόστος.

Αλλά για να μιλήσουμε και λίγο προσωπικά. Το χωριό του ενός παππού μου στον ορεινό Ταύγετο ονομάζεται Μπρίντα (τώρα πια Βόρειο) , της γιαγιάς μου Νερίντα (τώρα πια Ανατολικό), της άλλης γιαγιάς μου Άκοβο. Σλάβος κατά τα τρία τέταρτα στο αίμα. Θα πρέπει να ντρέπομαι για κάτι?
Έχω λιγότερα διακαιώματα? Και πόσες γενιές πίσω θα πρέπει να πάμε? Θα επιβιώσω της ομογενοποίησης? Και αν επιβιώσω λόγω αίματος , θα επιβιώσω λόγω πολιτικής άποψης? Και ποιος αλάθητος κριτής θα κρίνει αν εντάσσομαι εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος στους φίλους ή τους εχθρούς της φυλής και του λαού?

12 Δεκεμβρίου 2012, 13:47:58
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Κατά πρώτον δε μπορώ να καταλάβω ποιοι από τους συμμετέχοντες στη συζήτηση μπορούν να κατηγορηθούν , για συγκαλυμένο ρατσισμό.

Διευκρινιστικα να επισημανω @Κ.Μακρεα,πως η εκφραση συγκαλυμενος ρατσισμος-που μαλλον χρησιμοποιηθηκε σε δικη μου τοποθετηση -αφορα το συγκαλυμενο ρατσισμο της πολιτειας και της πολιτικης ζωης και ΟΧΙ σε προσωπα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οποτε η κουβεντα δεν γινεται σε επιπεδο Χρυση Αυγη:ναι  ή οχι αλλα πιστευω πως αυτο που συζηταμε με ερεθισμα του @Περιθωριακου ειναι κατα ποσο το υπαρχον υποκριτικο και διεφθαρμενο -κατα γενικη παραδοχη-πολιτικο συστημα  μπορει να σταθει σοβαρος κριτης και να δωσει μαθηματα ηθικης σε ενα νεοαναδυομενο  πιθανό(?) ,ανηθικο υποκριτη και τελικα τι αποτελει καθαροαιμο ρατσισμο και τι συγκαλυμμενο ρατσισμο.

Παρακαλω,προς αποφυγην παρεξηγησεων να γινει δεκτη η επισημανση μου

Κατα τα άλλα ,δε νομιζω πως ιδεολογικα απεχουμε πολυ στη συγκεκριμενη θεματικη ενοτητα...
+

13 Δεκεμβρίου 2012, 15:51:25
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σίγουρα το Ισραήλ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην προστασία του λαού του. Βεβαίως θα πρέπει κάποιοος από το λαό να εντάσσεται στην κανονικότητα του λαού. Γιατί αν είναι αντιρρησίας συνείδησης, μέλος του φιλειρηνικού κινήματος ή αντισιωνιστής, δεν απολαμβάνει της ίδιας προστασίας...
Και αυτή είναι η πεμπτουσία του φασισμού. Το δίκιο και οι αναγκαιότητες της φυλής , όπως αυτές καθορίζονται από τους εκλεκτούς της φυλής και τον υπέρτατο αρχηγό. Όσοι από τη φυλή δεν εντάσσονται σε αυτή την κανονικότητα μπορούν να εξοντωθούν. Για τις υπόλοιπες φυλές ούτε συζήτηση...


Αυτό που για σας ειναι ''η πεμπτουσια του φασισμου'', ειναι ο μοναδικος τρόπος επιβιωσης ενος μικρου κρατους με τοσο πολλους και φανατικους εχθρους να το περικυκλωνουν. Φανταστειτε να λειτουγουσε το Ισραηλ οπως η Ελλαδα, δηλ να μπαινει οποιος θελει μεσα, να παίρνει ιθαγενεια με αντισυνταγματικους νομους χαρην ψηφοθηριας, να μην μπορει να βγει αν το θελησει (!), να διαπρατει εγληματα και να δηλωνει ο,τι θελει για την ηλικια του, τα στοιχεια του, και τελικα να αφηνεται ελευθερος μετα απο φόνο κτλ. Θα ειχε εξαφανιστει σε 20-30 χρόνια το πολυ.
Επομενως η αντιμετωπιση των ''φιλειρηνιστων'' στο Ισραηλ με ενα συγκεκριμενο τροπο δεν ειναι φασισμος. Ειναι θεμα εθνικης τους ασφαλειας. Εμεις μπορουμε ομως να ειμαστε υπερανω, μας ''πέρνει''. Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε γυρω μας (οσοι δηλ δε ζουμε σε ελιτιστικες περιοχες-γυάλα).

13 Δεκεμβρίου 2012, 17:35:46
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σίγουρα το Ισραήλ είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην προστασία του λαού του. Βεβαίως θα πρέπει κάποιοος από το λαό να εντάσσεται στην κανονικότητα του λαού. Γιατί αν είναι αντιρρησίας συνείδησης, μέλος του φιλειρηνικού κινήματος ή αντισιωνιστής, δεν απολαμβάνει της ίδιας προστασίας...
Και αυτή είναι η πεμπτουσία του φασισμού. Το δίκιο και οι αναγκαιότητες της φυλής , όπως αυτές καθορίζονται από τους εκλεκτούς της φυλής και τον υπέρτατο αρχηγό. Όσοι από τη φυλή δεν εντάσσονται σε αυτή την κανονικότητα μπορούν να εξοντωθούν. Για τις υπόλοιπες φυλές ούτε συζήτηση...


Αυτό που για σας ειναι ''η πεμπτουσια του φασισμου'', ειναι ο μοναδικος τρόπος επιβιωσης ενος μικρου κρατους με τοσο πολλους και φανατικους εχθρους να το περικυκλωνουν. Φανταστειτε να λειτουγουσε το Ισραηλ οπως η Ελλαδα, δηλ να μπαινει οποιος θελει μεσα, να παίρνει ιθαγενεια με αντισυνταγματικους νομους χαρην ψηφοθηριας, να μην μπορει να βγει αν το θελησει (!), να διαπρατει εγληματα και να δηλωνει ο,τι θελει για την ηλικια του, τα στοιχεια του, και τελικα να αφηνεται ελευθερος μετα απο φόνο κτλ. Θα ειχε εξαφανιστει σε 20-30 χρόνια το πολυ.
Επομενως η αντιμετωπιση των ''φιλειρηνιστων'' στο Ισραηλ με ενα συγκεκριμενο τροπο δεν ειναι φασισμος. Ειναι θεμα εθνικης τους ασφαλειας. Εμεις μπορουμε ομως να ειμαστε υπερανω, μας ''πέρνει''. Τα αποτελεσματα τα βλεπουμε γυρω μας (οσοι δηλ δε ζουμε σε ελιτιστικες περιοχες-γυάλα).

Φυσικά! Στο Ισραήλ δε μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει. Μπορεί να μπαίνει μόνο όποιος θέλει το Ισραήλ..
Δε μπορεί να παίρνει ιθαγένεια όποιος θέλει. Μπορεί να παίρνει μόνο όποιος θέλει το Ισραήλ. Μπορεί κάποιος να κατοικεί όλη του τη ζωή εκεί, μπορεί η οικογένεια του να ζει επί αιώνες εκεί, αλλά η ιθαγένεια είναι για τον εβραιο έποικο από την ουγγαρία.
Φυσικά και από εκεί μπορούν να βγούν μόνο όσοι το Ισραήλ θελήσει... Μερικά εκατομύρια ανθρώπων στη Γάζα δε μπορούν να βγούν...
Φυσικά και στο Ισραήλ δε μπορούν να υπάρχουν "ιδιώτες" εγκληματίες. Εγκλήματα μπορεί να κάνει μόνο  το κράτος. Κατά συροήν και κατ΄εξακολούθηση και χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής καταστροφής και συλλογικής εξόνωσης Αλλά μπροστά στη σωτηρία του έθνους τι σημασία έχουν μερικές χιλιάδες νεκροί και μερικά εκκατομύρια αποκλεισμένοι, πεινασμένοι, βασανισμένοι. Μερικά εκκατομύρια άνθρωποι διωγμένοι από τις εστίες τους.
Και βεβαίως η αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού (για δες πόσο γρήγορα θα φτάσουμε στα ξερονήσια!) επιβάλλεται να είναι αμίληκτη.
Και να,  πόσα εύκολα ο φασισμός αναγορεύεται σε αναγκαιότητα επιβίωσης και μοναδική επιλογή.
Και εδώ φτάνουμε στην προηγούμενη μας συμφωνία. Ο φασισμός απροκάλυπτος ή συγκαλυμένος δεν αφορά μικρές μειοψηφίες γραφικών μεκελάρηδων. Βρίσκεται βαθύτητα ριζωμένος στην ιδεολογία του νεοέλληνα.
Και ναι! κατά τη γνώμη μου πάντα, όσα περιγράφεις αποτελούν την πεμπτουσία του φασισμού. Την ανάδειξη των "αναγκαιοτήτων" του έθνους και της φυλής ως τη μοναδική και υπέρτατη αξία, που δικαιολογεί οποιαδήποτε πράξη και πρακτική.


13 Δεκεμβρίου 2012, 22:36:13
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Είναι η δεύτερη φορά που κάνεις το ίδιο.
Όταν έχω να πω κάτι, πολύ περισσότερο να ταυτιστώ με το Στάλιν και τον Πολ Ποτ και δεν ξέρω ποιον άλλο, θα τω πω ο ίδιος .
Ανοιχτά και ξεκάθαρα όπως πάντα.
Αν έχεις κάτι επί τις ουσίας να πεις , ευχαρίστως να το συζητήσουμε. Έχεις?

Παρακαλώ την ομάδα διαχείρησης να με προστεύσει από τέτοιες ελλειινές συνδέσεις και συσχετισμούς.
Ειδάλλως πείτε μου να αποχωρήσω.

13 Δεκεμβρίου 2012, 23:49:07
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Περιθωριακός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Φυσικά! Στο Ισραήλ δε μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει. Μπορεί να μπαίνει μόνο όποιος θέλει το Ισραήλ..
Δε μπορεί να παίρνει ιθαγένεια όποιος θέλει. Μπορεί να παίρνει μόνο όποιος θέλει το Ισραήλ. Μπορεί κάποιος να κατοικεί όλη του τη ζωή εκεί, μπορεί η οικογένεια του να ζει επί αιώνες εκεί, αλλά η ιθαγένεια είναι για τον εβραιο έποικο από την ουγγαρία.
Φυσικά και από εκεί μπορούν να βγούν μόνο όσοι το Ισραήλ θελήσει... Μερικά εκατομύρια ανθρώπων στη Γάζα δε μπορούν να βγούν...
Φυσικά και στο Ισραήλ δε μπορούν να υπάρχουν "ιδιώτες" εγκληματίες. Εγκλήματα μπορεί να κάνει μόνο  το κράτος. Κατά συροήν και κατ΄εξακολούθηση και χρησιμοποιώντας μέσα μαζικής καταστροφής και συλλογικής εξόνωσης Αλλά μπροστά στη σωτηρία του έθνους τι σημασία έχουν μερικές χιλιάδες νεκροί και μερικά εκκατομύρια αποκλεισμένοι, πεινασμένοι, βασανισμένοι. Μερικά εκκατομύρια άνθρωποι διωγμένοι από τις εστίες τους.
Και βεβαίως η αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού (για δες πόσο γρήγορα θα φτάσουμε στα ξερονήσια!) επιβάλλεται να είναι αμίληκτη.
Και να,  πόσα εύκολα ο φασισμός αναγορεύεται σε αναγκαιότητα επιβίωσης και μοναδική επιλογή.
Και εδώ φτάνουμε στην προηγούμενη μας συμφωνία. Ο φασισμός απροκάλυπτος ή συγκαλυμένος δεν αφορά μικρές μειοψηφίες γραφικών μεκελάρηδων. Βρίσκεται βαθύτητα ριζωμένος στην ιδεολογία του νεοέλληνα.
Και ναι! κατά τη γνώμη μου πάντα, όσα περιγράφεις αποτελούν την πεμπτουσία του φασισμού. Την ανάδειξη των "αναγκαιοτήτων" του έθνους και της φυλής ως τη μοναδική και υπέρτατη αξία, που δικαιολογεί οποιαδήποτε πράξη και πρακτική.

Ωραια ακουγονται ολα αυτα, αλλά δεν απαντησες στην ερωτηση μου. Ποιο πιστευεις οτι θα ηταν το μελλον του Ισραηλ αν λειτουργούσε οπως η ανθρωπιστικη Ελλαδα? Θα γινόταν ενα πολυπολιτισμικο κρατος-χωρα ως θυλακας δημοκρατιας και ανεκτικοτητας αναμεσα στις μουσουλμανικες χωρες που το περιβαλλουν ή θα κινδυνευε η ιδια η επιβιωση του?

14 Δεκεμβρίου 2012, 00:03:20
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Μα η παράθεσή μου δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ προς ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το άτομό σας. >:(
Απλά, πήρα αφορμή από αυτό που γράψατε περί μακελάρηδων και ανέβασα μια απεικόνιση που είδα σήμερα στο Facebook και τη θεώρησα ενδιαφέρουσα.
Ίσως δεν την επεξήγησα αρκετά (επειδή βιαζόμουν), αλλά ...πού να φανταστώ ότι θα γινόταν αφορμή παρεξήγησης;
 
Μη χειρότερα... τί άλλο θ΄ακούσουμε;  ??? ??? 
Ζητώ κι εγώ προστασία από αναίτιες ενοχοποιήσεις, αν το πάμε έτσι.

Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία να ρωτήσω και τη σεπτή ομήγυρη αν βρήκε ενδιαφέρουσα την απεικόνιση... Προσωπικά δεν θα φανταζόμουν ότι ο "πολιτιμένος" Λεοπόλδος του Βελγίου θα κατακτούσε "επάξια" μια θέση ανάμεσα στον Χιντέκι Τόγιο και τον Άντολφ Χίτλερ. Bέβαια, η ιστορία γράφεται από το χέρι των νικητών και αν στον Β' ΠΠ είχαν επικρατήσει οι δυνάμεις του Άξονα, στη θέση τους θα φιγουράριζαν ο Ντουάιτ Αϊζενάχουερ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Αντίθετα, έλαμψαν δια τις απουσίας τους πρόσωπα-φαβορί, όπως ο Ναπολέων (κυρίως επειδή κατέστρεψε τη δική του στρατιά του μισού εκατομμυρίου στη Ρωσική εκστρατεία) ή ο Ερνάν Κορτέζ με τον αφανισμό του πολιτισμού των Αζτέκων. Μυστήριο (αλλά γοητευτικό) πράγμα η ιστορία. Α, και ο έχων δύο μυίγας, μεταδότω τη μία τω μη έχοντι.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Δεκεμβρίου 2012, 09:23:19 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά: