Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:55:40

Αποστολέας Θέμα: Γιατροι με Συνορα  (Αναγνώστηκε 19960 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Δεκεμβρίου 2012, 11:45:44
Απάντηση #60
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δεν ξέρω τι ΘΑ ΗΤΑΝ αν λειτουργούσε διαφορετικά το Ισραήλ.
Ξέρω όμως, τι είναι...
Το κράτος-φονιάς της ανατολικής μεσογείου, θεμελιωμένο στο μίσος και το φόβο γιατον "άλλο", παράγει μόνο μίσος στον "άλλο" και επιβιώνει βασιζόμενο στο φόβο που δημιουργεί στον "άλλο".



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Μα η παράθεσή μου δεν είχε ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ προς ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το άτομό σας. >:(
Απλά, πήρα αφορμή από αυτό που γράψατε περί μακελάρηδων και ανέβασα μια απεικόνιση που είδα σήμερα στο Facebook και τη θεώρησα ενδιαφέρουσα.
Ίσως δεν την επεξήγησα αρκετά (επειδή βιαζόμουν), αλλά ...πού να φανταστώ ότι θα γινόταν αφορμή παρεξήγησης;
 
Μη χειρότερα... τί άλλο θ΄ακούσουμε;  ??? ??? 
Ζητώ κι εγώ προστασία από αναίτιες ενοχοποιήσεις, αν το πάμε έτσι.

Θα ήθελα όμως με την ευκαιρία να ρωτήσω και τη σεπτή ομήγυρη αν βρήκε ενδιαφέρουσα την απεικόνιση... Προσωπικά δεν θα φανταζόμουν ότι ο "πολιτιμένος" Λεοπόλδος του Βελγίου θα κατακτούσε "επάξια" μια θέση ανάμεσα στον Χιντέκι Τόγιο και τον Άντολφ Χίτλερ. Bέβαια, η ιστορία γράφεται από το χέρι των νικητών και αν στον Β' ΠΠ είχαν επικρατήσει οι δυνάμεις του Άξονα, στη θέση τους θα φιγουράριζαν ο Ντουάιτ Αϊζενάχουερ και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ. Αντίθετα, έλαμψαν δια τις απουσίας τους πρόσωπα-φαβορί, όπως ο Ναπολέων (κυρίως επειδή κατέστρεψε τη δική του στρατιά του μισού εκατομμυρίου στη Ρωσική εκστρατεία) ή ο Ερνάν Κορτέζ με τον αφανισμό του πολιτισμού των Αζτέκων. Μυστήριο (αλλά γοητευτικό) πράγμα η ιστορία. Α, και ο έχων δύο μυίγας, μεταδότω τη μία τω μη έχοντι.

Διακομιστή είσαι εξαιρετική εφυής για να σε πιστέψω...
Και απίστευτα δειλός.
Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που κάνεις ακριβώς το ίδιο.
Όπως και να έχει , κέρδισες.
Από τη στιγμή ελεεινή ανάρτησή σου εξακολουθεί να υπάρχει (θα μπορούσες να την είχες αφαιρέσει και ο ίδιος αν επρόκειτο για παρεξήγηση), δε μπορώ παρά να αποχωρήσω.
Όχι γιατί είμαι προσβεβλημένος, αλλά γιατί το φόρουμ οφείλει να προστατεύει τα μέλη του από τέτοιου είδους χυδαιότητες.
Καλή συνέχεια στον ανένδοτο.
Λυπάμαι γιατί θα αποχωριστώ πολλούς ανθρώπους που εκτιμώ και σέβομαι , παρά τις διαφωνίες και τις εντάσεις που κατά καιρούς έχον υπάρξει.
Καλή συνέχεια...

14 Δεκεμβρίου 2012, 13:21:02
Απάντηση #61
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Κύριε Μακρέα, μπορεί να μη συμφωνώ με το σύνολο των επιχειρημάτων σας, αλλά σας εκτιμώ ως συζητητή και για το καλό του forum σας παρακαλώ να μείνετε.
Ο διακομιστής επίσης είναι ιδιάζων χαρακτήρας, πλην όμως διανθίζει το forum και επίσης είναι απαραίτητος.
Αν θεωρείτε ότι οι ασυμβατότητες δεν μπορούν να επιβιώσουν παρά κατά μόνας, τότε εμμείνετε. Αλλά δε νομίζω ότι από τα λεγόμενά σας πρεσβεύετε κάτι τέτοιο. Ούτως ή άλλως, σας θέλουμε όλοι - πιστεύω.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

14 Δεκεμβρίου 2012, 14:37:27
Απάντηση #62
Αποσυνδεδεμένος

Zachariadis


Νομίζω ότι είναι σωστό να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη εικόνα που αναρτήθηκε με ή χωρίς υπονομευτικό σκοπό
απο τον διακομιστή αφού καλώς ή κακώς ερμηνεύτικε ως υπονοούμενο στο πρόσωπο του κ.Μακρέα.
Υπάρχει εξάλλου αντίστοιχο thread στο forum για την ανάρτηση εικόνων ή video που βρίσκουμε ότι έχουν ενδιαφέρον.

Και μη μου αρχίσετε τα περι «λογοκρισίας» και «ελευθερίας απόψεων» όταν δεν έχεται κανένα ενδοιασμό
να διαγράφεται απαντήσεις π.χ του Γεώργου Δουβή που σας ξενίζουν. :-\
Την επόμενη φορά που θα μπεις στον πειρασμό να κομπάσεις,
βάλε τη γροθιά σου μέσα σε έναν κουβά με νερό
και η τρύπα που θα μείνει όταν τη βγάλεις,
θα σου δείξει το μέτρο της σπουδαιότητάς σου.

14 Δεκεμβρίου 2012, 15:02:57
Απάντηση #63
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Αν ηταν εδω μεσα ΟΛΟΙ να συμφωνουσαμε δεν υπήρχε ουσαστικος λογος υπαρξης του φορουμ.Θα μπορουσαν οι διαχειριστες να ειχαν μια ιστοσελιδα ενημερωσης οπου θα αναρτουσαμε νεα στο χωρο της υγειας και οπου θα μπαιναμε για να ενημερωθουμε απλα,χωρις  σχολια.
Αυτο οπου δινει δυναμικη και γευση εδω μεσα ειναι η δυνατοτητα να διαλεγομαστε χωρις λογοκρισια (πολυ σπανια,διακριτικοτατα και παντα δικαιολογημενα παρενεβησαν οι διαχειριστες).Ενα μειονεκτημα που υπαρχει-αλλα δυσκολα ξεπερνιεται,το εχω ξαναπει-ειναι η συνυπαρξη επωνυμων-ανωνυμων.Σε μια ιδεολογικη αντιπαραθεση ή ακομη και σε μια απλη καταθεση γνωμης οι τοποθετησεις των επωνυμων για λογους ευνοητους ειναι πιο φιλτραρισμενες απο των ανωνυμων.Αυτο ειναι μαλλον αδικο και ανισο για τους επώνυμους γιατι δεν ξεδιπλωνονται επιχειρηματα με την οξυτητα ή εμβανθυνση που καποιος επωνυμος θα επιθυμουσε.Δυστυχως ειναι μια κατασταση που ατυπα εχουμε αποδεχθει αλλα δεν παυει να δρα αρνητικα.Και για να μη με προλαβετε με παρεμβασεις του τυπου"υπαρχουν επωνυμοι που τα λενε χυμα,θα συμφωνησω αλλα νομιζω αυτα που λεω αντικατοπτριζουν την πλειοψηφια των επωνυμων και ειναι απολυτα λογικο

Για την παρεμβαση @Διακομιστη:επιτρεψτε μου να πω πως διαβαζοντας τη ροη της συζητησης δεν πιστεψα ουτε μια στιγμη πως η εν λογω παρεμβαση απευθυνοταν προσωπικα στον @κ Μακρεα.Ο τελευταιος ειναι σαφες απο τις καταχωρησεις του πως οχι μονο δεν εχει σχεση με το πινακακι που παρατεθηκε αλλα θα ελεγα πως στεκεται στην ακριβως απεναντι οχθη.Ο @Διακομιστης με το χιουμορ και τη δημιουργικη παρορμητικοτητα που τον χαρακτηριζει πραγματικα πιστευω πως ορμωμενος απο τη φραση"μικροι μακελλαρηδες" παρεθεσε κατι που βρηκε και ειχε οντως ενδιαφερον αλλα πως ειναι δυνατο ο καθε λογικα σκεπτομενος εδω μεσα να συσχετισει τον @κ Μακρεα με αυτο που καθημερινα αντιμαχεται μεσα απο τις καταχωρησεις του.Μπορω να κατηγορησω τον @Διακομιστη για παρορμητικοτητα αλλα οχι για στοχευμενη επιθεση γιατι απλουστατα αν ειχε σκοπο να θιξει τον @Μακρεα η επιλογη του ηταν τελειως ασχετη.Ειναι σα να διαδιδεις πως καποιος ειναι ουμανιστης και βαζεις μια φωτο του να κλωτσαει μια γρια ή να κατηγορεις καποιον για ρατσισμο και να τον δειχνεις να περναει μια μαυρη γιαγια στο απεναντι πεζοδρομιο.Εννοω πως οι εικονες δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

Για να τελειωνω:επειδη κ εγω στο παρελθον ειχα προσωπικη "συγκρουση" με τον @κ. Μακρεα οφειλω να ομολογησω πως καμμια φορα η παρορμηση της στιγμης μας κανει αυστηρους κριτες και αδικους.Ο καθενας μας πρεπει να κρινεται ΟΧΙ απο μια κακη καταχωρηση αλλα απο το συνολο των καταχωρησεων μας.Τοσο ο @Διακομιστης οσο και ο @Μακρεας ειναι δυο δυναμικοτατες φωνες που λογικο να δημιουργουν ενιοτε εντασεις αλλα η δυναμικη τους και η οξυδερκεια τους οχι απλα τους καθιστουν απαραιτητους για το φορουμ αλλα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να το εγκαταλειψουν γιατι απλουστατα αποτελουν βασικα κομματια του ή αλλιως αυτο που θα μπορουσαμε να αποκαλουμε "ΨΥΧΗ" του φορουμ!
+

14 Δεκεμβρίου 2012, 15:48:01
Απάντηση #64
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Αδυνατώ να καταλάβω την αντίδραση του Μακρέα. Ούτε αυτό που έβγαλε ο διακομιστής έρχεται σε αντίθεση με αυτά που γράφει ο Μακρέας.
Ίσως να αποτελεί και προέκταση καθώς κάθε "ιδεολογικά" καλυμμένη τυραννία, φασισμός, μοναρχία-ολιγαρχία, όπως θέλετε πείτε την, έχει κόστος ανθρώπινες ζωές από όπου κι αν προέρχεται. Έχω μάθει ότι οι δολοφόνοι δεν έχουν πατρίδα, θρησκεία, ιδεολογία ή αφεντικό. Και μια και χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι ο Vasili Mikhailovich Blokhin όπως είχα γράψει στο παρελθόν Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έλειψα ένα 24ωρο από το φόρουμ, και γενικότερα αποφεύγω να διαφημίσω με την παρουσία μου μια συζήτηση που ξεκίνησε όπως ξεκίνησε. Αλλά νομίζω ότι θέμα διαγραφής πλέον με την συζήτηση που εξελίχθηκε δεν γίνεται. Προσωπικά θα προτιμούσα να το αφήσω ως έχει. Μια ιδέα θα ήταν ο διαχωρισμός των τελευταίων μηνυμάτων από το Ισραήλ και μετά σε κάποια ξεχωριστή συζήτηση αρχίζοντας από Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. ότι θέλετε.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

14 Δεκεμβρίου 2012, 19:13:57
Απάντηση #65
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Απαντώ επειδή ούτε τρελός είμαι ούτε φαντάσματα βλέπω.
Μπορεί να είμαι κολλημένος ή οπισθοδρομικός ή οτιδήποτε άλλο, αλλά μέχρι τώρα, δεν έχω χαρακτηρίσει ποτέ ανθρώπους, ανώνυμους ή επώνυμους. Ίσως έχει αντιπαρατεθεί με σκληρό και άκμπτο ίσως και επιθετικό τρόπο, αλλά ποτέ απαξιώνοντας κάποιον προσάπτοντας κάτι άλλο, πέρα από όσα γράφονται.
Είχα μια αντιπαράθεση με τον Περιθωριακό σε σχέση με το Ισραήλ , νομίζω απολύτως κόσμια, αν και παραγματικά στεκόμασταν σε διαφορετικές όχθες.
Αμέσως μετά από δική μου απάντηση και με παράθεση σε δική μου απάντηση ο Διακοσμητής κότσαρε το γ@μ@το πινακάκι του.
Θα μπορούσε όπως λέτε, απλώς να ενισχύει την άποψή μου. Έλα όμως που ο Διακοσμητής συνφωνεί με τον Περιθωριακό σε σχέση με το Ισραήλ... (Και έχει κάθε,μα κάθε δικαίωμα).
Δε γίνεται να συμφωνείς με τον Περιθωριακό και να ενισχύεις την άποψη του Μακρέα φαντάζομαι...
Απλώς για άλλη μια φορά η απαξιωτική λογική είναι : "Για δείτε που μιλάει για το Ισραήλ ο νοσταλγός του Στάλιν του Πολ Ποτ και του Μάο .."
Όχι σε όσα γράφω , αλλά με δημιουργώντας μια χυδαία σύνδεση. (κατά πως επιτρέει η περιορισμένη αντιληπτική μου ικανότητα πάντα...)
και βεβαίως θα έβλεπα φαντάσματα, αν το ΄'εργο δεν το είχα ξαναδεί: "Και κάποιοι φορούν τις ίδιες παρωπίδες και τότε, και τώρα. Με το πορτραίτο του Πατερούλη από το 1923 πάνω από το προσκέφαλό τους, μας καλούν σε συστράτευση "στον τέτοιο που χάραξε ο έτσι"."
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος 

Αλλά ας πούμε ότι ο μυγιάγγιχτος Μακρέας βλέπει και πάλι φαντάσματα.
Προσωπικά αν μου είχε ζητηθεί, από οποιονδήποτε να σβήσω καταχώρηση που τον απαξιώνει και τον ενοχλεί τόσο πολύ, θα είχα σβήσει δέκα.
Αλλά ο διακοσμητής πουλάει τρελίτσα... Την βρήκατε ενδιαφέρουσα , μήπως λείπει κάποιος???

Ευχαριστώ όλους όσους εκφράσανε την εκτίμηση τους την οποία και θεωρώ απολύτως ειλικρινή, αλλά όσο υπάρχει αυτό το πινακάκι κάτω τα λόγια μου και με αναφορά στα λόγια δεν πρόκειτε να συμμετάσχω στο φόρουμ.
Νομίζω είναι απλό και ξεκάθαρο.
Ακόμα και αν ξαφνικά τρελάθηκα. Συνδέσεις Μακρέα και Στάλιν δεν τις επιτρέπω , με οποιοδήποτε τρόπο.
Και επειδή δεν έχω τρόπο να αμυνθώ, αποχωρώ.




14 Δεκεμβρίου 2012, 20:25:05
Απάντηση #66
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
..........
αλλά μέχρι τώρα, δεν έχω χαρακτηρίσει ποτέ ανθρώπους, ανώνυμους ή επώνυμους.
..............................................

....................
Γιατί θα έρθει ο κάθε αλήτης Μανδραβέλης να με δείξει με το δάχτυλο , παρέα με τους ηλίθιους που συναγελάζεται και να με υποδείξουν ως υπεύθυνο για τη σπατάλη...
Αι σιχτίρ πληρωμένοι κοντυλοφόροι ...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Δεκεμβρίου 2012, 20:31:49
Απάντηση #67
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Νομίζω ότι είναι σωστό να αφαιρεθεί η συγκεκριμένη εικόνα που αναρτήθηκε με ή χωρίς υπονομευτικό σκοπό
Την αφαίρεσα, αφού ενοχλούσε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλλά ο διακοσμητής πουλάει τρελίτσα...
Φσσσσστ! Μπόοοοοινγκ!

Επαναλαμβάνω ότι η ανάρτησή μου δεν είχε καμία απολύτως σχέση με κανέναν user και ούτε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα μπορούσε κάπως να εκληφθεί έτσι. Επομένως, σίγουρα δεν είμαι και τόσο ευφυής όσο με φαντάζονται κάποιοι (και πιθανώς θα ήθελα να ήμουν κι εγώ.)
Έχω την εντύπωση ότι ο user @ κ. Δ.Μ. απλά αναζητούσε μια αφορμή για μια ηρωική έξοδο από το φόρουμ και τη βρήκε σκιαμαχώντας μαζί μου και ενοχοποιώντας με. Την έξοδο αυτή την έχω σκεφτεί κι εγώ λόγω του χρόνου που δαπανώ, αλλά προς το παρόν δεν έχω τη δύναμη να το κάνω ενώ δεν με αφήνουν και αυτά που γίνονται γύρω μου.

Στην απεικόνιση των top-10 μακελάρηδων της Ιστορίας, υπήρχε μια ευρεία γκάμα "δικτατόρων" όλων των αποχρώσεων, ένα "παιδί του λαού" (ο Mengistu), ένας "αυτοδίδακτος" (ο Pol Pot), ακόμη και ένας κληρονομικός σουλτάνος (ο Τούρκος) και ένας κληρονομικός δυτικός μονάρχης (o Λεοπόλδος ΙΙ του Οίκου των Gotha). Δεν βλέπω προς τί η εκλεκτική ευαισθησία προς τον Γεωργιανό με το μουστάκι. Τέσπα, about appetite, pumpkin-pie.

Υ.Γ.: Σήμερα άργησα λίγο να μπω στο φόρουμ, λόγω εφημερίας.
Υ.Γ.2: Όσοι είναι φίλοι μου στο FB, θα είδαν ότι είχα αναρτήσει τον πίνακα και εκεί, αρκετές ώρες νωρίτερα. Για την ακρίβεια, τον είδα από έναν (ιντερνετικό) φίλο μου που εργάζεται στη Marfin Bank που κάηκε μακελεύτηκε στην Αθήνα, τη βρήκα ενδιαφέρουσα και την ανέβασα κι εκεί (και πήρε αρκετά like).
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Δεκεμβρίου 2012, 11:10:29 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

14 Δεκεμβρίου 2012, 21:22:53
Απάντηση #68
Συνδεδεμένος

schumifer


Αν κι εξαρχής ήμουν της άποψης ότι δε βλέπω κάτι μεμπτό στην κίνηση της ΧΑ (εφόσον όλα τα έξοδα βγαίνουν από τις τσέπες της) ,
τελικώς αλλάζω άποψη.
Χείριστη η κίνηση της ΧΑ.
Γιατί?
ΕΠειδή έκανε το χρήσιμο φόρουμ PFY γης μαδιάμ...
Γιατί ρε παιδιά? ???
Η συζήτηση έχει ξεφύγει (όπως συχνά γίνεται σε τέτοια θέματα βεβαίως βεβαίως)
Ο καθένας για να δικαιολογήσει τη θέση του γράφει μισό σεντόνι και από κάποια λέξη πιάνεται ο επόμενος και συνεχίζει. Κι έτσι φτάσαμε και στο σημείο αυτό.
Δε θα έπρεπε τα δρώμενα στην κατάπτυστη πολιτική ζωή του τόπου μας να μας διαιρούν αλλά να μας ενώνουν.
Τέσπα...
Ευελπιστώ ότι τα πνεύματα θα ηρεμήσουν,αν όχι ίσως μια καλή ιδέα να ήταν το προσωρινό κλείσιμο της συζήτησης να καλμάρει λίγο η ένταση

15 Δεκεμβρίου 2012, 12:04:09
Απάντηση #69
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Από τη στιγμή που η καταχώρηση κατέβηκε το θέμα τελείωσε για μένα (θέμα είχα μόνο εγώ...)
Διακομιστή, σε ευχαριστώ για αυτό.
Είναι και η τελευταία φορά που ασχολούμε με οτιδήποτε γράφεις.
Ζητώ συγνώμη για την αναστάσωση που δημιούργησα, ίσως γαι ασήμαντη αφορμή για κάποιον, αλλά σημαντική για μένα.
Ηρωικές εξόδους θα αναζητούσα αν το φόρουμ ήταν ασήμαντο για μένα.
Δεν είναι όμως. Είναι ίσως η μοναδική μου παρέα , αλλά και στήριγμα, στη βασανιστική εργασιακή μοναξιά.

Αργύρη, με τον τρόπο που θέτεις το ζήτημα, έχεις δίκιο. Έχω αναφερθεί με πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για υπαρκτά πρόσωπα, όπως ο Μανδραβέλης.
Αναφερόμουνα στα πρόσωπα του φόρουμ με τους οποίους και συνομιλώ. Με τον υπερδημοσιογράφο Μανδραβέλη δεν είχα την τύχη και την τιμή να συνομιλήσω μέχρι σήμερα.
Αλλά και πάλι όπως το θέτεις έχεις δίκιο.
Επίσης έχω αναφερθεί απαξιωτικά για το διακομιστή.
Δεν θα ξαναγίνει...
Και πάλι συγνώμη για την αναστάτωση.

15 Δεκεμβρίου 2012, 13:28:10
Απάντηση #70
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω αναφερθεί με πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για υπαρκτά πρόσωπα, όπως ο Μανδραβέλη


Για άτομα που παρεμβαίνουν στην δημόσια ζωή μας με κριτική και δημόσιο διάλογο -όπως ο κ. Μανδραβέλης, έχει ο καθένας δικαίωμα να κάνει την κριτική του, έντονη ή ήπια.
Ειδικά για τον εν λόγω δημοσιογράφο, έχω και εγώ τοποθετηθεί κριτικά –αρνητικά σε κάποιο σημείο του φόρουμ.
Όποιος δε θέλει να εκτεθεί σε κριτική, απλά μένει στο σαλονάκι του.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

16 Δεκεμβρίου 2012, 00:00:47
Απάντηση #71
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τέσπα, about appetite, pumpkin-pie.
Διακομιστή, δεν παίζεσαι...
Μη μας φύγεις ποτέ!
(Παρότι φοβάμαι να στα χώσω όταν δε συμφωνώ...)
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

16 Δεκεμβρίου 2012, 13:08:36
Απάντηση #72
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Υπάρχει ένα ανοιχτό ερώτημα ,σε σχέση με τις προθέσεις της χρυσής αυγής και την προσπάθεια που θα κάνει να ανακουφίσει τα ευάλωτα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται.
Ξέρουμε ήδη ότι ακόμα και τα κοινωνικά συστήματα που διακηρυκτικά είχαν ως στόχο την ισότητα, την ισονομία, την υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων, όσα προσπαθούσαν να μεριμνήσουν για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα και του ευάλωτους ή ανήμπορους ανθρώπους, ποτέ δεν κατάφεραν να εκπληρώσουν το στόχο τους.
Τι θα συμβεί, άραγε αν ένα κοινωνικό σύστημα διακηρυκτικά και ιδεολογικά στηρίζεται στον κοινωνικό δαρβινισμό , την ευγονική και την αντίληψη φυσική εξόντωσης των αδύναμων της φυλής?
Αντιγράφω:
“Η εθνικοσοσιαλιστική αντίληψη περί έθνους, πιστεύει στην άποψη ότι είναι απαραίτητο όχι μόνο να διατηρηθεί ο φυλετικός χαρακτήρας του Λαού, αλλά και με μέτρα ευγονικής πολιτικής, να βελτιώσει την ποιότητά του.
Ο εθνοφυλετικός χαρακτήρας προσδιορίζει τον στόχο και την κατεύθυνση πρακτικής, τόσο για την κοινότητα, όσο και για το άτομο. Η ευγονία, αποτελεί ύψιστη βιοπολιτική προτεραιότητα του Εθνικοσοσιαλισμού. Το μέλλον της Φυλής δεν είναι δυνατόν να θυσιάζεται στο «τώρα», στο όνομα μιας αρρωστημένης ατομικιστικής εγωπάθειας, που αποτελεί μέχρι σήμερα κοινή δημοκρατική πράξη ! Ο Εθνικοσοσιαλισμός πρεσβεύει ότι η οδός της πραγματικής προόδου βρίσκεται στα καλύτερα μέλη της λαϊκής κοινότητος. Αυτό, αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς κάθε Εθνοκοινοτικής Πολιτικής.
Γι αυτό και η μητρότητα αναβιβάζεται στο προνομιακό βάθρο που της αναλογεί, μακριά από ιουδαϊκούς «φαιμινισμούς» με τους οποίους ο καπιταλισμός υπέσκαψε τα ψυχικά και φυσικά βάθρα της Οικογένειας και του Έθνους. "
"Αυτό το Ιδανικό, λοιπόν, της Λαϊκής Ενότητος – όπως το περιέγραψα – το οποίο συνεπάγεται την υποχρέωση υπερασπίσεως της Φυλής, την ενότητα του Έθνους και την ευημερία της Λαϊκής Κοινότητος, έχει ως φυσικό αποτέλεσμα την αντίληψη του Εθνικοσοσιαλισμού περί διοικήσεως: την «Αρχή του Αρχηγού». Την αναγκαιότητα της υπάρξεως, δηλαδή, μιας ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΛΙΤ, στην υπηρεσία του λαού και των στόχων της Λαϊκής Κοινότητος. Στον Εθνικοσοσιαλισμό, κάθε μέλος της Λαϊκής Κοινότητος βυθομετρείται, εκπεδεύεται, τελειούται, αξιολογείται και διαβαθμίζεται. Η φυσική αξία του «ηγείσθαι» δύναται να αναζητηθεί μόνον εκεί που είναι αληθινή – συνδυαζόμενη με Πνευματικότητα , Τόλμη και υψηλή επίγνωση του Καθήκοντος προς την Κοινότητα. Δεν δύναται κανείς να προσφέρει, ό,τι δεν κατέχει ! Έτσι η Φυσική Ιεραρχία επανέρχεται – όπως στις κοινότητες των Αρίων Προγόνων μας, αντικαθιστώντας την διαστροφική κατάσταση της υλοκρατίας, της ποσότητος, της μετριότητος και της καθολικής ισότητος (προς τα κάτω βεβαίως...), οι οποίες αναιρούν κάθε υπόβαθρο του Έθνους και του Κράτους, προετοιμάζοντας την Νέα Παγκόσμια Τάξη (τόσο ιουδαιομασονικής όσο και ιουδαιοχριστιανικής προελεύσεως και ταυτότητος). "

Αλλά ας δούμε και την εφαρμοσμενη πρακτική:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Γνωρίζω τις αντιρρήσεις που υπάρχουν στη συνέχιση αυτής της συζήτησης, αλλά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού, δεν είναι ούτε τυχαία ούτε επιπόλαια. Ως ιδεολογία διαπερνά το σύνολο της κοινωνικής ζωής και έχει έχει πρόταση για οτιδήποτε αφορά τις ζωές μας.
Ακόμα και στο ζήτημα της επιστήμης, ο εθνικοσοσιαλισμός είναι σε μεγάλο βαθμό βιολογική θεωρία , άσχετα αν είναι χοντροκομμένη και ανορθολογική.
Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε πως δε βλέπουμε και να ασχοληθούμε με τη σοβαρότητα και την ένταση που αντιστοιχεί στο μέγεθος του προβλήματος.
Επίσης υπάρχει δυσκολία στο ζήτημα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης , γιατί ο εθνικοσοσιαλισμός απορρίπτει στο σύνολό του τα συνήθη ερμηνευτικά εργαλεία, με πρώτο από όλα την “πάλη των τάξεων”, αλλά και το σύνολο της ευρωπαϊκής- ανθρωπιστικής κουλτούρας και παράδοσης.
Με λίγα λόγια μιλάν μια εντελώς διαφορετική γλώσσα που εδράζεται σε ένα διαφορετικό αξιακό σύστημα.

17 Δεκεμβρίου 2012, 10:06:36
Απάντηση #73
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Έχω αναφερθεί με πολύ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για υπαρκτά πρόσωπα, όπως ο Μανδραβέλη


Για άτομα που παρεμβαίνουν στην δημόσια ζωή μας με κριτική και δημόσιο διάλογο -όπως ο κ. Μανδραβέλης, έχει ο καθένας δικαίωμα να κάνει την κριτική του, έντονη ή ήπια.
Ειδικά για τον εν λόγω δημοσιογράφο, έχω και εγώ τοποθετηθεί κριτικά –αρνητικά σε κάποιο σημείο του φόρουμ.
Όποιος δε θέλει να εκτεθεί σε κριτική, απλά μένει στο σαλονάκι του.


Μαζί σας. Αλλά και η επώνυμη δημόσια τοποθέτηση σε ένα ανοικτό δημόσια ορατό φόρουμ δεν είναι το ίδιο;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

18 Δεκεμβρίου 2012, 18:47:52
Απάντηση #74
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αλλά και η επώνυμη δημόσια τοποθέτηση σε ένα ανοικτό δημόσια ορατό φόρουμ δεν είναι το ίδιο;

Ακριβώς το ίδιο
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

Λέξεις κλειδιά: