Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:38:36

Αποστολέας Θέμα: Η απάτη και η διαφθορά στον χώρο της υγείας  (Αναγνώστηκε 124278 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Δεκεμβρίου 2012, 21:00:49
Αναγνώστηκε 124278 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Του Ανδρεα Δρυμιωτη*

Α​​ναγνωρίζω ότι ο τίτλος είναι ιδιαίτερα αιχμηρός, αλλά δεν είναι δικός μου. Αν έχετε την υπομονή να διαβάσετε το κείμενο αυτό ίσως να διαπιστώσετε ότι είναι απολύτως αντιπροσωπευτικός του χώρου.

Ξεκινάμε με μερικά παραδείγματα.

1ο. Τέσσερις γιατροί, τέσσερις φαρμακοποιοί και ένας ιατρικός επισκέπτης ήταν ανακατεμένοι σε απάτη σχετικά με συνταγές, η οποία στοίχισε στο Δημόσιο περισσότερο από 40.000 ευρώ. Οι γιατροί έγραφαν συνταγές για αρρώστους μεγάλης ηλικίας εν αγνοία των αρρώστων. Οι συνταγές πήγαιναν στον ιατρικό επισκέπτη, ο οποίος «εκτελούσε» τις συνταγές με φάρμακα υψηλής αξίας από την εταιρεία που εκπροσωπούσε και τα φαρμακεία χρέωναν το σχετικό Ταμείο με τα ποσά των συνταγών. Βρέθηκαν 557 τέτοιες συνταγές, αξίας 42.910,4 ευρώ.

2ο. Ενας διευθυντής εργαζόμενος για το ΕΣΥ, ο οποίος είχε την ευθύνη για τη διαχείριση νοσηλευτικού προσωπικού, κατάφερε να υπεξαιρέσει περισσότερα από 160.000 ευρώ βάζοντας στη μισθοδοσία σχεδόν όλους τους συγγενείς του. Συμπλήρωνε δελτία απασχόλησης για τους συγγενείς του ακόμα και όταν αυτοί ήταν σε διακοπές στην Κύπρο.

3ο. Ενας φαρμακοποιός υπερτιμολογούσε τα φάρμακα που παρέδιδε. Η απάτη ανακαλύφθηκε γιατί ο τζίρος του φαρμακοποιού ήταν πενταπλάσιος από τα φαρμακεία της περιοχής. Συνολικά είχε υπερτιμολογήσει περισσότερα από 350.000 ευρώ.

Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα, αλλά νομίζω ότι τα παραπάνω είναι ενδεικτικά. Παρά το γεγονός ότι οι περιπτώσεις αυτές μοιάζουν με περιστατικά που διαβάζουμε στον ελληνικό Τύπο, εντούτοις αφορούν άλλες χώρες. Το πρώτο αφορά την Ισπανία, το δεύτερο την Αγγλία και το τρίτο τη Γαλλία. Και εδώ είναι το σημαντικό γεγονός. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο. Η ετήσια δαπάνη για την υγεία στην Ευρώπη ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ. Εκτιμάται ότι στην Ευρώπη χάνονται περισσότερα από 56 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως λόγω της απάτης και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας.

Τα ενδιαφέροντα αυτά στοιχεία καθώς και τα παραδείγματα τα βρήκα στο site Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, της οργάνωσης European Health Fraud and Corruption Network (EHFCN). Η οργάνωση αυτή είναι η μοναδική στην Ευρώπη που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς στον χώρο της υγείας και ιδρύθηκε το 2005. Σήμερα το δίκτυο αυτό αποτελείται από 18 μέλη προερχόμενα από 13 ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπός του δικτύου είναι να περιορίσει τις απώλειες ώστε τα χρήματα που ξοδεύονται για την υγεία να πηγαίνουν σε αυτούς που προορίζονται και όχι στους επιτήδειους. Η EHFCN παρέχει πληροφορίες, εργαλεία, εκπαίδευση και βοήθεια στην καταπολέμηση της απάτης και της διαφθοράς. Επιπλέον, αποτελεί ένα forum για την ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών μεταξύ των μελών της. Τέλος, είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση με μοναδικά έσοδα τις συνδρομές των μελών της.

Τα μέλη της προέρχονται από τις εξής χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία και Τσεχία. Ναι, σωστά διαβάσατε, η Ελλάδα λάμπει διά της απουσίας της. Εμείς, σαν ο εξυπνότερος λαός του κόσμου δεν έχουμε ανάγκη από κανένα. Ως συνήθως, τα γνωρίζουμε όλα, ξέρουμε πώς να τα αντιμετωπίσουμε και άσε τους κουτόφραγκους να ασχολούνται με τη θεωρία. Δηλαδή, τι παραπάνω θα κερδίζαμε αν μετείχαμε στο πρόσφατο παγκόσμιο συνέδριό τους (Global Summit, 25 - 26 Οκτωβρίου), όπου μετείχαν και οργανώσεις από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Νότιο Αφρική και συζήτησαν τόσο βαρετά θέματα όπως: «Μοντέλα για την πρόβλεψη της απάτης στην υγεία», «Ερευνητική δημοσιογραφία και η δύναμη των Μέσων», «Η χρήση της πληροφορίας στην καταπολέμηση της απάτης στην υγεία», «Η χρήση ανεπτυγμένων αναλυτικών τεχνικών για την πρόληψη της απάτης» και άλλες πολλές παρουσιάσεις, από επαγγελματίες του χώρου με σημαντική εμπειρία στις χώρες τους.

Στο κάτω κάτω εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ούτε απάτης ούτε διαφθοράς στον χώρο της υγείας. Πρόβλημα έχει το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ο κάθε Αγγλος ασθενής κοστίζει στο ΕΣΥ 1.000 ευρώ ετησίως, ενώ ο Ελληνας ασθενής του ΕΣΥ κοστίζει 4.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τον εισαγγελέα κ. Φλωρίδη. Ακόμα, γιατί να έχουμε εμείς ανάγκη να περιορίσουμε το κόστος της υγείας που είναι περίπου 11% του ΑΕΠ, ενώ σε μερικές από τις χώρες που είναι μέλη της EHFCN, το κόστος της υγείας είναι μόνο 3% του ΑΕΠ. Βλέπετε, εμείς είμαστε πλούσια χώρα και φροντίζουμε τους πολίτες μας, ώστε να ξοδεύουμε τουλάχιστον τριπλάσια από ό,τι σε άλλες, καθυστερημένες χώρες. Πρόβλημα έχουν οι άλλοι, οι τσιγκούνηδες, που ξοδεύουν μόνο το 3% του ΑΕΠ και προσπαθούν να το περιορίσουν. Είναι δυνατόν να ξοδεύουν μόνο τόσο λίγα; Μήπως δεν τους παρέχουν τα ακριβότερα φάρμακα και τις περισσότερες και ακριβότερες εξετάσεις; Μήπως τους δίνουν γενόσημα φάρμακα αντί για πρωτότυπα και πανάκριβα φάρμακα προκειμένου να τους εξοντώσουν; Μήπως στην άγνοια που τους δέρνει, επιτρέπουν να πωλείται το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ και όχι μόνο στα φαρμακεία;

Ας σοβαρευτούμε. Ο χώρος της υγείας τη δεκαετία 2000–2010 υπήρξε το μεγαλύτερο πάρτι, από όπου ωφελήθηκαν πολλοί από τους εμπλεκομένους. Και οι εμπλεκόμενοι παίκτες στον χώρο αυτό είναι πολλοί και κάνουν το πρόβλημα ιδιαίτερα πολύπλοκο. Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια και το EHFCN οι παίκτες είναι: Κυβερνητικοί παράγοντες (υπουργοί, κοινοβούλια, ειδικές επιτροπές), χρηματοδότες (ιδρύματα κοινωνικών ασφαλίσεων, δημόσιες και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες), πάροχοι υπηρεσιών υγείας (γιατροί, νοσοκομεία και φαρμακοποιοί), προμηθευτές (ιατρικού υλικού και φαρμακοβιομηχανίες) και ασθενείς. Μου είναι δύσκολο να υπολογίσω πόσο στοίχισε το «πάρτι» αυτό και πόσο ανέβασε το ελληνικό δημόσιο χρέος. Γι’ αυτό, όμως, που είμαι βέβαιος, είναι ότι με κάθε τρόπο, θα πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να περιορίσουμε την απάτη και τη διαφθορά, ώστε τα χρήματα που ξοδεύονται για την υγεία να πλησιάζουν τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι να είμαστε χώρα που ξοδεύει (συγκριτικά) το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ της και, παρ’ όλα αυτά, δεν παρέχει καλές υπηρεσίες υγείας.

* Σύμβουλος επιχειρήσεων

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

5 Δεκεμβρίου 2012, 23:43:42
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος      

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης έχει βάλει στο μικροσκόπιο 28 ιατρούς οι οποίοι φέρονται ότι  εισέπραξαν αμοιβές από φαρμακευτικές εταιρείες  προκειμένου να προωθήσουν συγκεκριμένα φάρμακα. Τα συγκεκριμένα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν στη συνολική ανακοίνωση για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ το μήνα Νοέμβριο.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Ιανουαρίου 2013, 08:58:08
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (ΤΟ ΕΘΝΟΣ)

Απάτες που κόστισαν στον ΕΟΠΥΥ εκατομμύρια ευρώ, αποκάλυψαν οι έλεγχοι του Οργανισμού. Φάρμακα πεταμένα σε κάδους σκουπιδιών χωρίς κουπόνια, εικονικές συνταγές, αναρρωτικές άδειες σε υγιείς και συνταγές σε νεκρούς, είναι μερικά από τα ευρήματα.

Μόνο σε μία περίπτωση, κατά την οποία γιατρός συνταγογραφούσε ενδοφθάλμιες ενέσεις, η ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ ανήλθε στις 150.000 ευρώ
 
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε χθες ότι οι υποθέσεις ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, την Αστυνομία και την αρχή καταπολέμησης και νομιμοποίησης εσόδων και εγκληματικής δραστηριότητας. Εντάσσεται, δε, στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Απάτης και της Διαφθοράς στην Υγεία.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν σε κάδο απορριμμάτων φάρμακα με αποκολλημένες τις ταινίες γνησιότητας. Διαπιστώθηκε η εμπλοκή επτά γιατρών που τα είχαν συνταγογραφήσει και αρκετών φαρμακοποιών που εκτέλεσαν τις συνταγές.
 
Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι η συνταγογράφηση και εκτέλεση των συνταγών αυτών ήταν εικονική. Οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, δεν ελάμβαναν τέτοιου είδους θεραπεία, δεν έπασχαν από τις νόσους που αναγράφονταν στις συνταγές και δεν ελάμβαναν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία στα οποία είχαν εκτελεστεί οι συνταγές αυτές.
 
Στη Ρόδο διαπιστώθηκε η εμπλοκή ενός ιατρού και δύο φαρμακείων στην εκτέλεση εικονικών συνταγών, ενώ στη Μυτιλήνη υπήρξε πλασματική συνταγογράφηση με εμπλοκή δύο ιατρών του ΕΣΥ και ενός φαρμακοποιού.
 
Στην Ανατολική Αττική διαπιστώθηκε μεγάλου εύρους εικονική πλασματική συνταγογράφηση, με άλλου είδους όμως φάρμακα, και με εμπλοκή ενός ιατρού ο οποίος είχε συνταγογραφήσει εικονικά για 23 ασφαλισμένους, 123 συνταγές, εν αγνοία τους, ενός ελεγκτή και αρκετών φαρμακοποιών.
 
Στο Ηράκλειο Κρήτης κατατέθηκαν δικαιολογητικά για αποζημίωση, σκευάσματα ειδικής διατροφής σε εκατοντάδες ασφαλισμένους. Η υπόθεση σχετίζεται με προηγούμενη που αφορούσε χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής ακόμη και σε νεκρούς και έχει διαταχθεί πλήρης έλεγχος.
 
Στη Δυτική Ελλάδα η έρευνα έχει αναδείξει πλήθος από στοιχεία που κρίνονται τουλάχιστον ύποπτα κυρίως αναφορικά με τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών από γιατρούς του Οργανισμού.
 
Σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές διαπιστώθηκε πλήθος φορολογικών παραβάσεων και εκ πλαγίου παράβαση των συμβάσεων, με επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ με πολλαπλή χρέωση νοσηλίων. Διαπιστώθηκε, επίσης, εκτέλεση ιδίων συνταγών ταυτόχρονα χειρόγραφα και ηλεκτρονικά σε διαφορετικά φαρμακεία ή εκτέλεση της ιδίας συνταγής δύο και τρεις φορές από το ίδιο φαρμακείο.
Σε αρκετές περιπτώσεις η συνταγογράφηση γινόταν με παρακράτηση του βιβλιαρίου του ασφαλισμένου, χωρίς να είναι παρών γιατρός ή από γιατρούς άσχετης ειδικότητας???
Αίσθηση προκαλεί το εύρημα ότι μεγάλος αριθμός συνταγών αφορούσαν νεκρούς ή ασφαλισμένους, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα σχετικά με τη χορηγούμενη θεραπεία ή χορηγούνταν με κλεμμένα βιβλιάρια.

ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στη Μύκονο

Στο μικροσκόπιο της διοίκησης του ΙΚΑ βρίσκεται το υποκατάστημα του ταμείου στη Μύκονο. Αυτήν τη στιγμή γίνονται εξονυχιστικοί έλεγχοι και τα πρώτα ευρήματα φαίνεται πως είναι εντυπωσιακά. Αρκεί να αναφερθεί πως η διοίκηση του ταμείου προχώρησε στην υποβάθμιση του υποκαταστήματος σε γραφείο κοινωνικής ασφάλισης και οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στη Σύρο.
Σημειώνεται πως μέχρι τώρα δύο χαρακτηριστικά περιστατικά στα οποία εμπλέκονται υπάλληλοι και γιατροί του ΙΚΑ έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, από τους ελέγχους αποκαλύφθηκαν:
Η «δράση» υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας. Στην υπόθεση εμπλέκονταν γυναίκες υπάλληλοι του ταμείου που χορηγούσαν πλαστά παραστατικά νοσηλείας. Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί μετά την υιοθέτηση του συστήματος «risk analysis», που χτυπά «καμπανάκι» σε όσες περιπτώσεις εμφανίζονται υπερβολικές δαπάνες.
 
Η «βιομηχανία» αναρρωτικών αδειών, που είχε γνωρίσει άνθηση στην Κρήτη. Η ζημιά για το ΙΚΑ υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως γραμματέας υγειονομικής επιτροπής υπέγραφε την περίοδο 2008-2012 για την κόρη της, που συνέχιζε να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, επιδόματα ασθενείας.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιανουαρίου 2013, 10:51:46 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

15 Μαΐου 2013, 22:19:47
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Έθνος, 15/05/2013.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ

Χωρίς τέλος το πάρτι της σπατάλης στα νοσοκομεία.

Σε διπλάσιες τιμές από τις επίσημες προμηθεύονται τα δημόσια νοσοκομεία ενδοφακούς. Πρόκειται για εξειδικευμένα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Το ΕΣΥ τα πληρώνει με «καπέλο» και εκτιμάται ότι επιβαρύνεται ετησίως με 1,6 εκατ. ευρώ.

Το παράδοξο αυτό καθεστώς προέκυψε έπειτα από διαγωνισμό που διενήργησε τον Σεπτέμβριο του 2010 η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ). Ο διαγωνισμός είχε «μπλοκάρει» έως τον Απρίλιο του 2012, εξαιτίας νομικών προβλημάτων και προσφυγών από εταιρείες που συμμετείχαν.
Λίγους μήνες αργότερα, το Ελεγκτικό Συνέδριο χαρακτήρισε τον διαγωνισμό μη αποδεκτό, στηριζόμενο σε μια σειρά από νομικά θέματα. Τον Ιούνιο του 2012, ωστόσο, η διοίκηση της ΕΠΥ προσέφυγε κατά της συγκεκριμένης απόφασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο κατακύρωσε τελικά τον διαγωνισμό.
Με δεδομένη την απόφαση αυτή, υπογράφηκαν στις 17 Ιανουαρίου 2013 οι σχετικές συμβάσεις, με ισχύ δύο ετών.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Ιουλίου 2013, 12:21:08
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
24/07/2013. Health Daily.

ΕΚΤΟΣ ΕΣΥ
20 ΓΙΑΤΡΟΙ.
 
 Με απόφαση
του υπουργού Υγείας
Με απόφαση του υπουργού Υγείας,
Άδωνι Γεωργιάδη, τίθενται σε αυτοδίκαιη
αργία 20 γιατροί κλάδου ΕΣΥ, µέχρις ότου
ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το
υπουργείο Υγείας, οι συγκεκριµένοι γιατροί
έχουν κατηγορηθεί στην πλειοψηφία
τους για χρηµατισµό («φακελάκι») αλλά
και για άλλες, ακόµα και πειθαρχικές,
παραβάσεις (όπως προµήθεια υλικού,
παθητική δωροδοκία, απάτη κ.ά).
Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο
κύµα γιατρών που φεύγει από το ΕΣΥ µε
εντολή υπουργού. Με την απόφαση του
υπουργού οι γιατροί δεν θα µπορούν να
συνεχίσουν να εργάζονται, όπως συνέβαινε
στο παρελθόν, έως ότου εξεταστούν οι
καταγγελίες εναντίον τους και αποφανθούν
τα αρµόδια πειθαρχικά όργανα.
Πληροφορίες που δεν έχουν εξακριβωθεί
αναφέρουν ότι στους γιατρούς που τίθενται
σε αυτοδίκαιη αργία περιλαµβάνονται και
13 ορθοπεδικοί οι οποίοι κατηγορήθηκαν
προ διετίας και έχουν κριθεί και αθωωθεί
από πειθαρχικό συµβούλιο
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Ιουλίου 2013, 12:51:55
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Οι ιατροι αυτοί μπορουν να ασκήσουν ελ. επάγγελμα όσο είναι σε αργία?
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

24 Ιουλίου 2013, 13:03:00
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι ιατροι αυτοί μπορουν να ασκήσουν ελ. επάγγελμα όσο είναι σε αργία?
Για να πάρει κανείς άδεια λειτουργίας ιατρείου απαραίτητη προϋπόθεση είναι το λευκό ποινικό μητρώο. Εάν καταδικασθούν, λοπόν, έχουν κώλυμα.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

24 Ιουλίου 2013, 13:50:48
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Για να γραφτεί κάτι στο ποινικό μητρώο δεν πρέπει να τελεσιδικήσει πιθανή ποινή;

24 Ιουλίου 2013, 13:56:25
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Για να γραφτεί κάτι στο ποινικό μητρώο δεν πρέπει να τελεσιδικήσει πιθανή ποινή;
Φυσικά.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

24 Ιουλίου 2013, 14:27:21
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Οπότε όσο είναι σε αργία (όπως ρώτησε ο Gatekeeper) θεωρητικά δεν αποτελεί κώλυμα το ποινικό μητρώο γιατί δεν έχει τελεσιδικήσει κάτι.

25 Ιουλίου 2013, 01:00:40
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ειναι εντυπωσιακο το εξης σε αυτη τη χωρα:
Να θελω να χειρουργησω το γιο μου σε ιδιωτη παιδοχειρουργο που δεν μου εχει καμια υποχρεωση και να αρνειται να παρει αμοιβη για την επεμβαση. Την ιδια χρονικη στιγμη, ο ορθοπεδικος του ΕΣΥ που ο μισθος του ειναι απο τους φορους που πληρωνω, να με ενημερωνει οτι ειναι πολλα τα χειρουργια και να δουμε ποιο θα πρωτομπει.
Εχω αδικο να πιστευω οτι και η λειτουργια των χειρουργιων στα νοσοκομεια του ΕΣΥ πρεπει να δοθει σε γερμανικη εταιρια διαχειρησης; Ετσι, κι αλλιως, το νοσοκομειο γερμανικη κοινοπραξια επι Ανδρεα Παπανδρεου το εφτιαξε
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

25 Ιουλίου 2013, 01:46:48
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ειναι εντυπωσιακο το εξης σε αυτη τη χωρα:
Να θελω να χειρουργησω το γιο μου σε ιδιωτη παιδοχειρουργο που δεν μου εχει καμια υποχρεωση και να αρνειται να παρει αμοιβη για την επεμβαση. Την ιδια χρονικη στιγμη, ο ορθοπεδικος του ΕΣΥ που ο μισθος του ειναι απο τους φορους που πληρωνω, να με ενημερωνει οτι ειναι πολλα τα χειρουργια και να δουμε ποιο θα πρωτομπει.
Μερικές απορίες Δημήτρη:
- Αφού ο μισθός του γιατρού του ΕΣΥ είναι από τους φόρους που πληρώνεις κι αφού πληρώνεις παραπάνω φόρους τα τελευταία χρόνια, γιατί ο μισθός του ελαττώνεται;
- Και οι εφημερίες που (δεν) πληρώνεται ο γιατρός του ΕΣΥ, πάλι από τους φόρους προέρχονται. Γιατί δεν τις αναφέρεις;
- Οι φόροι που πληρώνει ο γιατρός του ΕΣΥ που πάνε;
- Όσοι φοροδιαφεύγουν έχουν λιγότερα δικαιώματα στο ΕΣΥ (και τους γιατρούς του) σε σχέση με τον συνεπή φορολογούμενο; Ή "δεν δικαιούνται δια να ομιλούν"; ή μάλλον δια να ασθενούν;

25 Ιουλίου 2013, 02:18:20
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Μαλλον δεν καταλαβες τι εγραψα... 
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

25 Ιουλίου 2013, 07:27:57
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Εξήγησέ μου λοιπόν το επιχείρημά σου: "που ο μισθός του είναι από τους φόρους που πληρώνω" για να το καταλάβω. Ακόμη κι αν αναφέρεται (μόνο) στο ποιος προγραμματίζει τα χειρουργεία στο ΕΣΥ.

25 Ιουλίου 2013, 11:07:02
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Δεν ξέρω αν χρειάζεται γερμανική εταιρία διαχείρισης, μπορεί και να χρειάζεται.
Το φακελάκι ως φαινόμενο ήταν γνωστό και αποδεκτό από το σύνολο των εμπλεκόμενων, με πρώτες τις πολιτικές ηγεσίες , τις διοικήσεις των νοσοκομείων και βεβαίως τον ιατρικό κόσμο.
Στην αργκό της εξουσίας ήταν ¨συμμετοχή του ασθενούς στην υπέρβαση της λίστας αναμονής".
Σε κάθε νοσοκομείο και ο τελευταίος εργαζόμενος γνώριζε ποιοι τα παίρνουν και τις ταρίφες τους. Οι διοικήσεις δε γνώριζαν?
Απλούστατα βολεύονταν όλοι.
Αν υπήρχε η βούληση να χτυπηθεί το φακελάκι , θα είχε εξαλειφθεί.
Είναι πολύ εύκολο.
Πόσα χειρουργεία βάζει μια κλινική το χρόνο? Πόση είναι η λίστα αναμονής? Άμεση καταγραφή και ενημέρωση του ασθενούς για τον εκτιμώμενο χρόνο και τη θέση του στη λίστα την οποία βεβαίως δεν την κρατάει ο κλινικάρχης.
Δίνουμε και ένα μικρό σκόντο για τα απρόοπτα...
Σημαντική καταστρατήγηση της λίστας?? Ας περάσει ο επόμενος διευθυντής...
Αυτή τη στιγμή Δημήτρη, εκτός από τους φακελάκηδες . υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν υπερεπείγοντα χειρουργεία για 4 ευρώ την ώρα (προ τελικής εφορίας) και αυτά αν και εφόσον...
Επίσης την ίδια στιγμή εγώ και κάποιοι άλλοι πληρώνουμε έξτρα φόρους και κόντρα χαράτσια και επιπλέον μειώσεις, γιατί κάποιοι (πάρα πολλοί) ιδιώτες συνάδελφοί σου εξακολουθούν να μην κόβουν αποδείξεις.
Να μιλήσω για το τι γίνεται στο μεγάλο μαγαζί των Χανίων???


 

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
18 Απαντήσεις
20436 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2012, 13:07:22
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
5251 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαΐου 2016, 23:24:08
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
14866 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαρτίου 2019, 18:59:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3163 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Σεπτεμβρίου 2012, 16:32:08
από Argirios Argiriou
5 Απαντήσεις
7985 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Μαρτίου 2015, 23:29:53
από Gatekeeper