Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
23 Απριλίου 2024, 21:20:17

Αποστολέας Θέμα: "Πραξικόπημα" στο ΚΥ Ακράτας  (Αναγνώστηκε 11391 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

23 Αυγούστου 2008, 18:50:50
Αναγνώστηκε 11391 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


« Τελευταία τροποποίηση: 23 Αυγούστου 2008, 19:58:13 από Σπ. Α. Μάρκου »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

25 Αυγούστου 2008, 12:08:56
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Περίληψη της αναφοράς του επισυναπτομένου εγγράφου του κ. Μάρκου

Ο κ. Μάρκου είναι Δ/ντης ΕΣΥ Γ.Ι. και κατέχει οργανική θέση στο Κ.Υ. Ακράτας.
Δημοσιεύει μηνυτήρια αναφορά για τα τεκταινόμενα στο Κ.Υ. Ακτράτας σχετικά (με βάση αυτά που περιγράφει) κυρίως με:
1.   με την ανάθεση της Δ/σης του Κ.Υ. σε αναρμόδια άτομα
2.   με την μη ύπαρξη σχετικών εγγράφων για την ανάθεση αυτή (ή την ύπαρξή τους, αλλά απόκρυψή τους από εκείνον)

(αναφέρει και άλλα, όπως τα σχετικά με αποφάσεις δικαστικές που μένουν ανεκτέλεστες κ.λ.π. και αφορούν την λειτουργία του Κ.Υ. Ακράτας)

Πραγματικά, NO COMMENT αν όλα αυτά είναι όπως αναφέρονται.
Αναμένουμε ενημέρωση για την δικαστική πορεία του θέματος. Έχει ενδιαφέρον.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

25 Αυγούστου 2008, 14:50:59
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Οι τρέχουσες εξελίξεις είναι οι εξής; Υπεβλήθη η μήνυση. Το ΑΤ αρνήθηκε να διερευνήσει το αυτόφωρο του αδικήματος . Επ’ αυτού ο δικηγόρος μου έχει άλλη άποψη και θα διαβιβάσουμε και αναφορά στο Υπουργείο Δ. Τάξης.
Δηλαδή:
Ως προς την υποχρέωση σύλληψης εκ μέρους των ανακριτικών υπαλλήλων ορίζουμε τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το 275§1 του ΚΠΔ «οι προανακριτικοί υπάλληλου καθώς και κάθε αστυνομικό όργανο έχουν υποχρέωση να συλλάβουν το δράστη αυτόφωρου κακουργήματος και πλημμελήματος». Το τελευταίο σημαίνει ότι τα αναφερόμενα στη διάταξη του άρθρου 275 ΚΠΔ πρόσωπα υποχρεούνται στη σύλληψη δράστη(βλ. Αθανάσιο Κονταξή Κώδικας Ποινικής Δικονομίας εκδ. 2006, τόμος β, σελ. 1760), χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε έγκριση ή άδεια για τις ενέργειες αυτές οποιουδήποτε, φυσικά ούτε και του εισαγγελέα, ο δε τελευταίος δεν δικαιούται να αποτρέπει τη σύλληψη στην περίπτωση αυτή, παρόλο ότι διευθύνει την προανάκριση και ελέγχει και εποπτεύει για την τήρηση των νόμων(ΕγκΕισΕφΑθ(Λάμπρος Καράμπελας) ΠοινΧρ 1999/779). Βεβαίως, ο εισαγγελέας κέκτηται ακολούθως του δικαιώματος να μην εφαρμόσει την αυτόφωρη διαδικασία ή και να θέσει την υπόθεση στο αρχείο κατά το άρθρο 43 του ΚΠΔ, εφόσον εννοείται συντρέχουν οι νόμιμες προς τούτο προϋποθέσεις. Αντίστοιχα, σύμφωνα με το άρθρο 409 του ΚΠΔ «σε περίπτωση αυτοφώρου πταίσματος επιτρέπεται η σύλληψη του δράστη από κάθε αστυνομικό όργανο που έσπευσε ή από ανακριτικό υπάλληλο μόνο για τη βεβαίωση της ταυτότητας του αυτουργού ή την άμεση εισαγωγή του σε δίκη, όποτε αυτή είναι δυνατή, σύμφωνα με τις διατάξεις που ακολουθούν». Από την ανάγνωση του κειμένου της τελευταίας διάταξης συνάγεται ότι σε αντίθεση με τα ισχύοντα επί πλημμελημάτων η σύλληψη του υπαιτίου είναι δυνητική και επιτρέπεται μόνο α) για τη βεβαίωση της ταυτότητας του δράστη ή β) προς άμεση προσαγωγή αυτού ενώπιον του δημόσιου κατηγόρου για την άμεση εισαγωγή του σε δίκη(βλ. Αθ. Κονταξή Κώδικας Ποινικής Δικονομίας τόμος β σελ. 2395).

Περαιτέρω έχω ζητήσει από τον αρμόδιο επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου να  μην πληρωθούν εφημερίες και υπερωρίες προσωπικού εάν δεν υπογραφούν από εμένα ως νόμιμο οργανικό διευθυντή.
Θα αναρωτηθείτε βεβαίως γιατί όλα αυτά.
Εάν διαβάστε την μήνυση θα το αντιληφθείτε. Επιπλέον σας λέω ότι αυτή τη στιγμή ενεργείται προανάκριση για την υπάρξη κυκλώματος γιατρών με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Επ’ αυτού δεν μπορώ να πω περισσότερα.
Έχει διαπιστωθεί και διαβιβαστεί αρμοδίως καταγγελία για περίπου 5000 παράνομες συνταγογραφήσεις σε τρία χρόνια. 
Έχει μηνυθεί ο ΔΥΠΕΑΡΧΗΣ για απόπειρα απάτης του ΣτΕ
Είμαι ο μοναδικός γιατρός που έχω ζητήσει τα οφειλόμενα ρεπό
Και άλλα πολλά
Το υπουργείο ως συνήθως κωφεύει. Εάν στην μηνύσεις διαπιστωθούν παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων (ΓΓ, Δ/νση προσωπικού ΝΠ, Δ/νση ΠφΥ) θα μηνυθούν και αυτοί.
Χωρίς  να θέλω να δώσω καμία πολιτική διάσταση στο θέμα, είκοσι χρονιά που υπηρετώ στο ΕΣΥ δεν έχω συναντήσει τέτοιο χάλι. Πλην ίσως της εποχής ΝΤΑΝΟΥ – οι παλιότεροι θα τον θυμάστε – αλλά αυτό ήταν επί οικουμενικής  κυβέρνησης που το κράτος ήταν ένα χάλι.

Και να σκεφθείτε ότι πριν από τέσσερα χρόνια υπέβαλλα την παραιτησή μου ως διαμαρτυρία γιατί ο νυν διοικητής μου ζήτησε να παρανομησω στις συνταγογραφήσεις (έκανα το λαθος να μην τον στείλω τότε στον εισαγγελέα).

Στο σχετικό κείμενο υπόγραφαν όλοι οι γιατροί του ΚΥ – πλην ενός – ότι δεν θα δεχτούν να αναλάβουν τα καθήκοντα του προϊσταμένου του ΚΥ. Από αυτούς που υπέγραψαν τρεις τα έχουν αναλάβει ήδη.  Συνεπώς και πάλι no comment. Ας πρόσεχα.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Αυγούστου 2008, 10:55:57
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Συνέχεια της "Μωρείας Εγκώμιον"

Σήμερα, με καθυστέρηση 25 ημερών έλαβα έγγραφο υπογραφόμενο από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ "ότι προσωρινά (sic) θα εκτελεί καθήκοντα επιστημονικού υπέυθυνου Επ. Α - που φέρει τον τιμητικό τίτλο του Αν. Διευθυντή - μέχρι την επίλυση νομοθετικά του θέματος (και πάλι sic).
Το έγγραφο μου το διαβίβασε επιμελητής Β , που υπογράφει ως Αν. Διευθυντής tου KY (εδώ το sic φαίνεται λίγο).

Απέστειλα ήδη έγγραφο στον Υπουργό κάνοντας επίκληση του άρθρου 25 του ν. 3528/07 περί νομιμότητας υπηρεσιακών ενεργειών.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Αυγούστου 2008, 15:33:37
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Eπισυνάπτω το νόμο, είναι ο Δημοσιουπαλληλικός κώδικας, και ούτως ή άλλως το άρθρο ενδιαφέρει αρκετους από εμάς. Εχω εκφράσει και ιδιαιτέρως
την εκτίμηση μου στον κ. Μάρκου, όπως επίσης έχω ζητήσει τη συμβουλή του σε δικό μου θέμα στο παρελθόν.
 Η ανάρτηση παρόμοιων σκληρών αγώνων στο forum μόνο ως χρήσιμη μπορεί να χαρακτηρισθεί δίδοντας πρότυπα θάρρους και σθένους.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Αυγούστου 2008, 15:35:39 από Πατρωνάκης Μάνος »

27 Αυγούστου 2008, 10:28:50
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Νοέμβριος 2004.  Καταγγέλλω τον νυν Διοικητή (εγγρ. 1)

Δεκέμβριος 2004 . Όλοι γιατροί – πλην ενός -  στέλνουμε κείμενο διαμαρτυρίας. Στο κείμενο με προτρέπουν να παραιτηθώ και κανείς να μην δεχθεί να αναλάβει καθήκοντα επιστ. Υπευθύνου (εγγρ. 2)

Δεκέμβριος 2004.  Υποβάλλω την παραίτηση μου στον τότε Πεσυάρχη ο οποίος μου είπε  - για την προτροπή του διοικητή να παρανομήσω – ότι η νομιμότητα είναι σχετική και είμαι ιδιότροπος

Ιανουάριος 2005. Αναλαμβάνει προσωρινά επ. υπεύθυνος γιατρός με προσωποπαγή θέση και βαθμό διευθυντή. Ήταν από αυτούς που υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας

Απρίλιος 2005. Επιλογή επιστ. υπευθύνων από το ΠεΣυΠ. Επιλέγεται ο διευθυντής που είχε την προσωποπαγή θέση. Αναπληρωτής του γιατρός με τον βαθμό Επιμ. Β!. Στο ΚΥ υπήρχαν ήδη δύο επιμ. Α. Η μια επιμελήτρια Α δημόσια επέπληξε τον Επ. Β γιατί την παράκαμψαν στην ιεραρχία. Ήταν από αυτούς που υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας

Μάρτιος 2008. Το ΔΕφΠατρών ακυρώνει την διαδικασία εκλογής επ. υπεύθυνου διότι παρελήφθην παράνομα εγώ.

Ιούνιος 2008. Ο διευθυντής που κατείχε την προσωποπαγή θέση αποκαλύπτεται ότι όφειλε να επιστρέψει στην αρχική του θέση διότι η μετάθεση του στο ΚΥ Ακράτας είχε ακυρωθεί από το 2003 από το ΣτΕ!. Η Διεύθυνση Προσωπικού ΝΠ είχε ζητήσει και σχετική γνωμοδότηση από το ΝΣΚ από το 2003. Η γνωμοδότηση θεωρεί άμεσα εφαρμόσιμη την απόφαση του ΣτΕ. Η απόφαση εφαρμόσθηκε μετά από πέντε χρόνια με υπ. απόφαση.

Αύγουστος 2008. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αγνοώντας την ακύρωση από το ΔΕφΠατρών «διορίζει» ως επ. υπεύθυνο την επ. Α που είχε διαμαρτυρηθεί για την κατάργηση της ιεραρχίας (εγγρ. 3)

Να μην υπεισέλθω σε νομικούς όρους. Να είστε όμως βέβαιοι ότι οι υπεύθυνοι, από τους υψηλόβαθμους του Υπουργείου έως τον δ. υπάλληλο του ΚΥ, θα καθίσουν στο σκαμνί για παραβάσεις του ΠΚ. Οι παραβάσεις αυτές είναι παράβαση καθήκοντος, αντιποιηση δημ. αρχής, και παρότρυνση υφισταμένων και ανοχή. Υπάρχουν και παραβάσεις του ΑΚ, όπως η αδικοπραξία, προσβολή της προσωπικότητας και ηθική βλάβη. Δυστυχώς γι’ αυτούς οι αποζημιώσεις, εάν επιδικαστούν θα τις καταβάλλουν οι ίδιοι και όχι μόνον το δημόσιο. (Τα χρήματα θα τα κρατήσω. Δεν θα τα δωρήσω σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς).

Τι άλλο κόστος θα πληρώσουν. Περίπου 4-5 χιλ. ευρω, ο καθένας, για αμοιβές δικηγόρων. Θα τα πληρώσω κι εγώ βέβαια αλλά την αξιοπρέπεια μου δεν τιην αποτιμώ σε χρήματα.

Πότε θα γίνει αυτό. Σε 2-3 χρόνια. Τότε βέβαια όλοι αυτοί που κατέχουν διορισμένες θέσεις (ΔΥΠέαρχης, Διοικητής, ΓΓ, υπάλληλοι του υπουργείου) δεν θα κατέχουν τίποτα. Έτσι διδάσκει η πείρα.

Γιατί γίνονται όλα αυτά τα εξωφρενικά. Αυτή την στιγμή διεξάγεται προανάκριση από δύο εισαγγελείς, Αιγίου και Καλαβρύτων. Συνεπώς δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Τι γίνεται μέχρι τότε; Έχω ζητήσει από τον επίτροπο, που είναι δικαστικός, να μην πληρωθούν  εφημερίες γιατρών και υπερωρίες προσωπικού. Την άλλη εβδομάδα προσφεύγω σε ασφαλιστικά μέτρα που έχουν άμεση εφαρμογή. Προς το παρόν επικαλούμαι τον νόμο, δεν αναγνωρίζω την απόφαση του ΔΥΠεάρχη και  καταφεύγω στον Υπουργό και εάν αυτός δεν λάβει μέτρα στον Πρωθυπουργό. Ο νόμος είναι σαφής εδώ.

Μπορεί να μην γίνει τίποτα από όλα αυτά;  Ναι. Όλοι μας παρακολουθούμαι την επικαιρότητα και γνωρίζουμε σε ποια  εποχή αμοραλισμού ζούμε. Μην ξεχνάτε ότι η εκτελεστική εξουσία πέρασε νόμο που λέει ότι τους Προϊσταμένους του ΕΚΑΒ τους διορίζει η ίδια. 



 



 




Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

27 Αυγούστου 2008, 15:56:46
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αγαπητέ συνάδελφε,
θα μου επιτρέψεις μερικές παρατηρήσεις και απορίες σχετικά με όσα γράφεις;

Μήπως μπορείς να γράψεις τι σου ζητήθηκε (τηλεφωνικά όπως αναφέρεις) από το διοικητή και σε οδήγησε σε σχετική καταγγελία το 2004;

Στο έγγραφο-καταγγελία προς τον (τότε) ΠεΣυΠάρχη καταλήγεις: «…να μου δώσετε γραπτές και σαφείς οδηγίες για τον τρόπο που επιθυμείτε να λειτουργεί το Κ.Υ.». Με ξενίζει πολύ αυτή σου η αίτηση. Το Κ.Υ. (και κάθε Κ.Υ.) λειτουργεί με τον τρόπο που επιθυμεί ο ΠεΣυΠάρχης (και ο κάθε ΠεΣυΠάρχης); Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη αίτησή σου υποβαθμίζει πολύ τη θέση και το ρόλο σου ως Διευθυντής του Κ.Υ. που κατείχες τότε. Δεν θα ήταν λογικότερη μια έκφραση: «Σας πληροφορώ ότι η λειτουργία του Κ.Υ. όσο διάστημα θα ασκώ τη διοίκηση θα διέπετε από το πλαίσιο της νομιμότητας και της ιατρικής δεοντολογίας»;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Πότε θα γίνει αυτό. Σε 2-3 χρόνια. Τότε βέβαια όλοι αυτοί που κατέχουν διορισμένες θέσεις (ΔΥΠέαρχης, Διοικητής, ΓΓ, υπάλληλοι του υπουργείου) δεν θα κατέχουν τίποτα. Έτσι διδάσκει η πείρα.
Γράφεις ότι σε 2-3 χρόνια οι διορισμένοι σε θέσεις δεν θα είναι σ’ αυτές. Ο διοικητής του νοσοκομείου που κατήγγειλες το 2004 απ’ ότι κατάλαβα παραμένει στη θέση του μέχρι σήμερα, 4 χρόνια μετά. Άρα έχει γερές ρίζες…..


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τι γίνεται μέχρι τότε; Έχω ζητήσει από τον επίτροπο, που είναι δικαστικός, να μην πληρωθούν  εφημερίες γιατρών και υπερωρίες προσωπικού. Την άλλη εβδομάδα προσφεύγω σε ασφαλιστικά μέτρα που έχουν άμεση εφαρμογή.
Γιατί το κάνεις αυτό; Σίγουρα ως μέσο πίεσης για την επίλυση του θέματος. Για το ιατρικό προσωπικό καταλαβαίνω ότι σχεδόν όλοι –αν όχι όλοι- σε έχουν «πουλήσει» σ’ αυτή την υπόθεση. Υπογραφές που μπήκαν και δεν τηρήθηκαν. Η εξουσία -και οι τίτλοι- κάνουν κάποιους να μετατρέψουν το όνομα και την υπογραφή τους σε μουτζούρα (όπως έχεις κάνει στα έγγραφα που επισυνάπτεις). Τι ισχύει με το διοικητικό προσωπικό του Κ.Υ., πλην προφανώς του ατόμου που έχεις καταγγείλει; Γιατί με την ενέργειά σου αυτή υποθέτω ότι θα χάσεις την υποστήριξή τους (αν την είχες μέχρι τώρα)


« Τελευταία τροποποίηση: 27 Αυγούστου 2008, 16:06:36 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

27 Αυγούστου 2008, 17:04:05
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις.

Μέχρι να αναλάβω διευθυντής το ΚΥ ήταν ένα απέραντο "συνταγογραφείο".  Βιβλιάρια ασθενών διοχετευόταν στους γιατρούς χωρίς καν να πατήσει ο ασθενής στο ΚΥ. Πολλά από αυτά είχαν λήξει. Οι γιατροί ,άλλοι γιατί αυτό τους βόλευε άλλοι για είχαν την νοοτροπία του «ωχαδερφισμού» και οι περισσότεροι  γιατί φοβόντουσαν τις καταγγελίες ενέδιδαν.
Αυτό κόπηκε με το μαχαίρι. Μάζεψα εκατοντάδες καταγγελίες από "ασθενείς". Σε καμία απολύτως δεν στοιχειοθετήθηκε πειθαρχικό αδίκημα. Σας θυμίζω ότι πρόσφατα είχε θεσπισθεί το ΠΔ 67/2000. Δεν έκανα πίσω ένα βήμα.
Ο τότε δήμαρχος Ακράτας ανέλαβε σταυροφορία να επανέλθει το παράνομο καθεστώς συνταγογραφήσεων και απείλησε με αποκλεισμό το ΚΥ. Ζήτησε ευθέως την παραίτηση μου. Παραπέμφθηκε από εμένα με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης αλλά αθωώθηκε λόγω έλλειψης δόλου.
Στη συνέχεια την σκυτάλη έλαβε βουλευτής της ΝΔ που εκλέχτηκε κυβέρνηση το 2004. Αυτός με κατηγόρησε ότι πέθανα την μάνα του. Την μάνα του  βεβαίως δεν την είχα δει ποτέ άλλωστε τότε έλειπα για έξη μήνες στο εξωτερικό.  Παραπέμφθηκε κι αυτός για συκοφαντική δυσφήμιση αλλά μπροστά στον κίνδυνο να καταδικαστεί ανακάλεσε με δήλωση του στις τοπικές εφημερίδες.
Στη συνέχεια με κάλεσε στο γραφείο του ο νεοδιοριζόμενος αντιπρόεδρος του ΠεΣΥΠ να μου υποδείξει να είμαι πιο ελαστικός. Σε δημόσια μάλιστα συγκέντρωση με τους γιατρούς του ΚΥ τους  προέτρεψε ευθέως να παρατούν την εφημερία και να πηγαίνουν στα σπίτια των ασθενών εάν τους καλούν. Σε ερώτημα μου αρνήθηκε να το δώσει γραπτά.
Κοντά και ο διοικητής που ευθέως μου ζήτησε να πιέσω τους γιατρούς να κάνουν τα στραβά μάτια στις συνταγογραφήσεις για να μην  ακούει παράπονα από τον κόσμο.
Τότε ξεχείλησε το ποτήρι.
Συμφωνώ μαζί σου. Χειρίστηκα λάθος το θέμα. Έπρεπε να δώσω την απάντηση που προτείνεις.
Είπαμε έτσι διδάσκει η πείρα. Υπηρετώ 20 χρόνια και έχουν περάσει κατά τη διάρκεια της θητείας μου εκατοντάδες διορισμένοι, από το εκάστοτε κυβερνών κόμμα , πρόεδροι και διοικητές. Ναι ο συγκεκριμένος έχει ήδη τέσσερα χρόνια και δεν έχει αλλάξει. Ίσως το υπουργείο να τον θεωρεί επιτυχημένο. Δεν μου πέφτει λόγος. Πότε ρώτησαν την γνώμη μας για διοικητές και προέδρους. Εχω όμως και άλλη εξήγηση εξ ίσου πιθανή. Ενδιαφέρεται πραγματικά η εκάστοτε πολιτική ηγεσία για πραγματική δημόσια υγεία; Αν όχι, όπως το διαπιστώνουμε χρόνια τώρα γιατί να κάνει αλλαγές;
Ο καθένας χρησιμοποίει οιοιδήποτε νόμιμο μέσο για να εξασφαλίσει τα έννομα συμφέροντα του. Είναι και θεμιτό και ηθικό εφ’ όσον δεν ψεύδεται. Αυτό άλλωστε δεν κάνουμε και εμείς καταφεύγοντας στο ελεγκτικό συνέδριο για τις εφημερίες;
Στο τελευταίο ερώτημα σου θα απαντήσω κάπως κυνικά. Ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΥ δεν επιλέγεται για τις καλές δημόσιες σχέσεις του – εγώ πράγματι δεν τις έχω – αλά για τα επιστημονικά του προσόντα.

Και εγώ αν ήμουν απλός εργαζόμενος – έτσι μου λέει η γυναίκα μου που δουλεύει σε δημ. νοσοκομείο – θα ήθελα ένα διευθυντή χαλαρό, να μην με ζαλίζει με το ωράριο, να επιτρέπει τα φαγοπότια στη δουλειά μου, να μου επιτρέπει να φεύγω για ψώνια και γενικά ρε αδερφέ να μην θέλει σώνει και καλά να ¨σώσει το ρωμαίικο» κατά την συνήθη έκφραση. Όταν όλα αυτά νομοθετηθούν θα προσπαθήσω κι εγώ να τα αποκτήσω σαν προσόντα.
 


ΥΓ. Στην απόφαση του ΠεΣΥΠ που όρισε ως αναπληρωτή διευθυντή, τον Επ. Β, που έχω αναφέρει, συμμετείχε με την θετική ψήφο του,  ως εκπρόσωπος  των γιατρών και ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης γιατρών. Ξέρετε από αυτούς που βγαίνουν και καταγγέλλουν τον Υπουργό για παρανομίες.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

27 Αυγούστου 2008, 17:51:48
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Με τα link που ακολουθούν, παραθέτω (αν και έχει ήδη γίνει) το Προεδρικό Διάταγμα 67/2000 και τη Φαρμακευτική Μεταρρύθμιση του 2006.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν από το Π.Δ. 67/2000 το Άρθρο 2, παρ.3 και 4 και το Άρθρο 4, παρ. 8, 9, 10 και 11. Ωστόσο, αν εποπτεύονταν η εφαρμογή των διατάξεων αυτών, θα έπρεπε όλοι να περάσουμε αυτόφωρο.  Από την άλλη, η συνταγογράφηση κατά παραγγελία του φαρμακοποιού, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή.
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Αυγούστου 2008, 18:33:45 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

27 Αυγούστου 2008, 19:51:22
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ωστόσο, αν εποπτεύονταν η εφαρμογή των διατάξεων αυτών, θα έπρεπε όλοι να περάσουμε αυτόφωρο.  Από την άλλη, η συνταγογράφηση κατά παραγγελία του φαρμακοποιού, δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή.

Πάντα υπάρχουν λύσεις. Οι λύσεις που είχα εφαρμόσει εγω ήταν οι εξής:

1. Συνταγή τρίμηνης διάρκειας. Maximum επισκέψεων 4 το χρόνο στο ΚΥ
2. Μεταφορά του ασθενούς με το  ασθενοφόρο το ΚΥ. Γι αυτό υπάρχουν αλλωστε. Οι διακομιδές είναι μεταφορά του ΕΚΑΒ
3. Επίσκεψη του γιατρού στο σπίτι. Αν τα έξοδα μετακίνησης δεν τα κάλυπτε το νοσοκομείο, ζητούσα την μεταφορά του γιατρού με αγοραίο όχημα το οποίο πλήρωνε ο ασθενής. Ο γιατρός μπορούσε να πάει με το αυτοκινητό του ή οιοδήποτε άλλου με δική του ευθύνη.
4. Στις σπάνιες περιπτώσεις που δεν μπορούσε να δοθεί λύση επέτραπα στο γιατρό να παραβεί το ΠΔ 67/2000 με δική μου έγγραφη ευθύνη

Σας θυμίζω τον ΠΚ:

'Αρθρο 221 : γ. Ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις
1.   Γιατροί, οδοντίατροι, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, χημικοί και μαίες που εν γνώσει εκδίδουν ψευδείς πιστοποιήσεις, οι οποίες προορίζονται να παρέχουν πίστη σε δημόσια, δημοτική ή κοινοτική αρχή ή νομικό πρόσωπο δημόσιου δικαίου ή σε μια ασφαλιστική επιχείρηση ή που μπορούν να ζημιώσουν έννομα και ουσιώδη συμφέροντα άλλου προσώπου τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή.

'Αρθρο 243 : Παράλειψη βεβαίωσης ταυτότητας
Υπάλληλος που στα καθήκοντά του ανάγεται η έκδοση ή η σύνταξη δημόσιων εγγράφων, αν κατά την έκθεση ή τη σύνταξή τους παραλείπει να βεβαιωθεί για την ταυτότητα του προσώπου που αναφέρεται στο έγγραφο όταν και όπως απαιτεί ο νόμος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών. 

Πάντα πρέπει να υπάρχει ένας μπούσουλας στην λειτουργία ενός δημόσιου οργανισμού. Ειδάλλως όλοι αυθαιρετούμε και επιτρέπουμε στη Διοίκηση να αυθαιρετήσει κι αυτή. Η λογική των διοικήσεων στα προβλήματα που ανέφερα εκεί στηρίζονταν. Δηλαδή, "προσέξτε παρακολουθώ τι κάνετε.  δεν θα δημιοργήσω ζήτημα εκτός αν μου δημιουργήσετε εσείς. Εγω δεν θέλω διαμαρτυρίες του κόσμου. Αν αυτό το επιτύχετε κάνω κι εγώ τα στραβά μάτια. Στο ωράριο, στις εφημερίες, στα πάντα"

Δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να γίνουμε "εχθροί του λαού" κατα το ομώνυμο έργο του ΙΨΕΝ; Στο όρκο που δώσαμε όταν διοριστήκαμε μας ζητήθηκε να προστατεύσουμε το δημόσιο συμφέρον όπως το εκφράζουν το Συνταγμα και οι νόμοι. Δεν ορκίστηκαμε για το συμφέρον του φαρμακοποιού της εταιρείας, του "αγανακτισμένου" πολίτη. Επιστήμονες είμαστε, γαμώ το κερατό μου. Ας τιμήσουμε τουλάχιστον τα χρόνια που σπουδάσαμε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

28 Αυγούστου 2008, 14:11:35
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Πάντα υπάρχουν τρόποι αντίδρασης. Από τον πλέον ήπιο έως τον πλέον βίαιο. Εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός μας ποιον θ' ακολουθήσει.
Κάποιος που από τη φύση του είναι πράος άνθρωπος δεν μπορεί να υποστηρίξει έναν επιθετικό τρόπο συμπεριφοράς. Συνήθως ακολουθούμε μια συμβιβαστική πολιτική γιατί και εμείς έχουμε κάτι να διαπραγματευτούμε και αυτό είναι ήσσονος σημασίας όπως είναι το ωράριο. Εξ' αλλου ποιος είπε οτι ο Δ/τής ως δημ. υπάλληλος δεν έχει ωράριο. Μπορεί να μην μπορούμε να ασκήσουμε πειθαρχικά μέτρα αλλά μπορούμε να τον ελέγξουμε. Και να το πω απλά, αν ο χαρακτήρας μας επιτρέπει να γίνουμε "τσιμπούρια στον κώλο της διοίκησης", τότε ας το κάνουμε. Υπάρχουν πάμπολοι τρόποι και ειδικά σ' ενα ανελαστικό κράτος, όπως είναι το ελληνικό,  ο διοικητής θα πελαγώσει. Να σας πω ένα απλό παράδειγμα. Η συνταγογράφηση κατά τον νόμο είναι ιατρική πράξη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε και να την αρνηθείτε αν δεν υπάρχουν εκείνα τα εργαλεία που υποστηρίζουν αυτή την ιατρική πράξη, όπως πχ. εργαστήριο. Γιατί να γράψετε πχ. μια ασπιρίνη αν δεν μπορείτε να δειτε Ht και υποψίαζεστε ότι ο ασθενής έχει απώλεια αίματος. Τέτοια παραδείγματα είναι πολλά. Εγω δεν το ονομαζω λευκή απεργία αλλά ορθή, και τεκμηριωμένη αντιμετώπιση. Ας πάψουμε να αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν. Πάντα ο συμβιβασμός είναι η καλύτερη λύση αρκεί να μην είναι ετεροβαρής.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

28 Αυγούστου 2008, 15:23:28
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Θεωρώ ότι ξεφεύγουμε από το θέμα που ξεκίνησε ο κος. Μάρκου, όμως επιτρέψετε μου μια επισήμανση στο έγγραφο που επισυνάπτει ο Φαντομάς (που πήγε το κείμενο του Φαντομά;) απέστειλε ο διοικητής ως απάντηση στην έγγραφη διαμαρτυρία του διευθυντή του Κ.Υ.

Παράθεση
Υπηρετώ τη διοίκηση του νοσοκομείου 23 μήνες περίπου και προσπαθώ να βελτιώσω τις προσφερόμενες υπηρεσίες ως έχω υποχρέωση σεβόμενος πάντα το ανθρώπινο δυναμικό και τις αντοχές του.
Κρίνω απαράδεκτα τα σχόλιά σας για το ότι προσπάθησα να βοηθήσω την συνάδελφό σας κ. … (σημείωση: αναφέρεται στην εφημερεύοουσα επιμελήτρια παθολόγο) που μόνη της αντιμετώπιζε τα επείγοντα και παρακολουθούσε τα περιστατικά της κλινικής γιατί ο αγροτικός έφυγε για διακομιδή. Είχε ξεπεράσει τις αντοχές της και επομένως πλησίαζε τα όρια επικινδυνότητας για τον εαυτό της και τους ασθενείς. Για το λόγο αυτό έκανα αυτή τη μετακίνηση του ιατρού κ. …

Μέσα από τα γραφόμενά του πως «αδειάζει» ο ίδιος τον εαυτό του και τη θέση του ως διοικητής, παρασυρμένος από τον εκνευρισμό του που ένας διευθυντάκος (κατά το διοικητή) τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

Επί 23 μήνες λοιπόν που «υπηρετεί» και «σέβεται»….δεν είχε ανακαλύψει αυτό το κενό «ασφάλειας» και «ανθρώπινης αντοχής» στον τρόπο λειτουργίας της εφημερίας; Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, εφημερία με 1 επιμελητή και 1 αγροτικό (που λογικά θα τρώει όλη τη λάντζα) είναι μια χαρά. (είναι γνωστό άλλωστε ότι οι αγροτικοί και οι ειδικευόμενοι συναγωνίζονται άνετα τα λαγουδάκια της Duracell). Εφημερία με 1 επιμελητή, με τον αγροτικό σε διακομιδή, (και τον επιμελητή να τρώει όλη τη λάντζα) είναι πρόβλημα. Τελικά μήπως φταίει αυτός ο ανεπρόκοπος ο αγροτικός που άργησε να επιστρέψει από τη διακομιδή;

Σίγουρα η οικονομία χρημάτων, μέσω περικοπής εφημεριών, θα αναφέρονται στο βιογραφικό του διοικητή. Όμως στην ιατρική, μπορεί να κάθεσαι 30 μέρες το μήνα (ακραίο παράδειγμα σίγουρα) στην εφημερία και να βλέπεις τηλεόραση και τη 1 μέρα να σου «σκάσουν» ταυτόχρονα 3 βαριά περιστατικά, διακομιδές κλπ και να τρέχεις πανικόβλητος. Αυτά πρέπει να τα προβλέπει το πρόγραμμα εφημερίας κι όχι να τα λύνει ο διοικητής με τηλεφωνικές αποσπάσεις εφημερευόντων.
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Αυγούστου 2008, 10:37:09 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

28 Αυγούστου 2008, 18:11:49
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Ανοίχτηκαν δύο άξια λόγου θέματα από τον κ. Μάρκου, πάνω στα οποία έχουμε όλοι μας εμπειρία, προτάσεις και σχόλια. Το ένα θέμα είναι
η ποιότητα στη δουλειά μας. ''Απέραντο συνταγογραφείο''
 Το άλλο θέμα είναι η Διοίκηση ενός Υγειονομικού σχηματισμού όπως ένα Κ.Υ. Πάνω σε αυτό αρκετοί από εμάς έχουν να σχολιάσουν
ή να προτείνουν, και λιγότεροι αυτοί που έχουν μια κατ' ιδίαν άποψη...
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Αυγούστου 2008, 18:16:18 από Πατρωνάκης Μάνος »

10 Σεπτεμβρίου 2008, 20:43:20
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Απεστάλη σήμερα, στη πληρεξούσιο δικηγόρο μου, γνωμάτευση του νομικού συμβούλου της 6ης ΥΠΕ από το γραφείο του ΓΓ Υγείας.

Σε περίληψη:

Α) Ναι μεν θέλουμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΔΕφΠατρών αλλά δεν υπάρχει ούτε Επιστημονικό Συμβούλιο του ΠεΣΥΠ, ούτε ΔΣ της ΥΠΕ. Ηθελημένα αγνοεί ότι γνωμοδότηση του ΕΣ υπάρχει – για την τριετία 2005-08 όπου αναφέρεται η ακυρωθείσα απόφαση του ΠεΣΥΠ – και βεβαίως όπως παραδέχεται και ο ίδιος – σελίδες 4-5 – οι αρμοδιότητες του ΔΣ της ΔΥΠΕ ασκούνται πλέον από τον Διοικητή της ΔΥΠΕ.

Β) Αφού δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΔΕφΠατρών, έχουμε το δικαίωμα να ορίσουμε όποιον θέλουμε προσωρινά,  στην προκειμένη περίπτωση Επιμελητή Α.  Βέβαια η γνωμοδότηση του ιδίου, επικαλούμενη την υπάρχουσα νομοθεσία, ισχυρίζεται ότι ο επ. υπεύθυνος, έστω και προσωρινός,  φέρει οπωσδήποτε το βαθμό του διευθυντή!

Νομοθετικό κενό βέβαια δεν υπάρχει. Υπάρχουν αρκετές γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ με πλέον σχετική την 207/2002, που αναφέρει:
«Με βάση τα προαναλυθέντα … τυγχάνει εφαρμογής κατ’ ακολουθίαν νόμου, ελλείψει ειδικής προς τούτο προβλέψεως, η διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 18 του ν. 2519/97, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 7, 5 παρ. 11, 7 παρ. 6 και 15 παρ. 2 και 4 του ν. 2889/2001 και, συνεπώς, θα πρέπει ο υπεύθυνος (Διευθυντής) για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας  …. να οριστεί με απόφαση του Δ..Σ του αρμόδιου Πε.Σ.Υ. …, ύστερα από γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου (του Νοσοκομείου), κατόπιν επιλογής μεταξύ όλων των γιατρών του ως άνω Κέντρου Υγείας, με βαθμό Διευθυντή»

Προσέξτε στη σελίδα 3, την παραποίηση του ν. 2194/94. Αντί να γράψει ως οφείλει το ορθόν:  «… που κατέχει οργανική θέση … που κατέχει βαθμό διευθυντή» γράφει το ασαφές « … προϋπάρχει διευθυντής …».  Συνειδητά, χωρίς ντροπή, προσπαθεί να παραπλανήσει τον ΓΓ, ελπίζοντας ότι - ο ΓΓ – δεν θα μπει στον κόπο να διαβάσει τον νόμο. Θα συμπληρώσω εδώ ότι έχω ζητήσει την άδεια από τον Πρόεδρο του ΔΣ Πατρών να μηνύσω τον νομικό σύμβουλο της 6ης ΥΠΕ για απόπειρα απάτης του ΣτΕ.  Ήδη έχω μηνύσει τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ διότι σε αίτηση ακύρωσης, που υπέβαλλε ο νομικός σύμβουλος στο ΣτΕ, ισχυρίζεται ψευδώς ότι υπηρετώ με απόσπαση στο ΚΥ Ακράτας.

Τι θα κάνει το υπουργείο; Ειλικρινά δεν ξέρω. Στις μηνύσεις μου όμως έχω συμπεριλάβει και κάθε άλλον υπεύθυνο. Εάν από την προανάκριση διαπιστωθούν παραλείψεις υπηρεσιακών παραγόντων θα κατηγορηθούν και αυτοί.  Έχω βέβαια υποβάλλει αγωγή 100.000 Ευρώ κατά του Ελληνικό Δημοσίου για πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του και ετοιμάζω και νέα προσωπικά κατά του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ – ύψους 200.000 Ευρώ – για μη συμμόρφωση σε απόφαση δικαστηρίου.

Οφείλω πάντως να παραδεχτώ ότι το γραφείο του Υπουργού και του ΓΓ Δημόσιας Υγείας αντέδρασαν αμέσως, στο αίτημα μου για νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών. Μέσα σε δύο ημέρες απέστειλαν έγγραφο στην 6η ΔΥΠΕ και ζητούν εξηγήσεις. Τώρα αν θα εφαρμοστεί και το αυτονόητο, δηλαδή ο οργανικός Δ/ντής να είναι και επ. υπεύθυνος και όχι ο επιμ. Α, ‘κοντός ψαλμός, αλληλούια’.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Σεπτεμβρίου 2008, 09:07:13 από Σπ. Α. Μάρκου »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

23 Νοεμβρίου 2008, 19:15:37
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

Σπ. Α. Μάρκου


Η νομιμότητα τελικά αποκαταστάθηκε. Χρειάστηκε γι' αυτό επιπλέον και μια προσωρινή διαταγή Προέδρου Εφετών. Το Υπουργείο τρεις μήνες μετά την επίκληση "νομιμότητας υπηρεσιακών ενεργειών" ακόμα ν' απαντήσει!

Συμπέρασμα: Μην εμπιστεύεσθαι επ' ουδενί την υπηρεσιακή γραφειοκρατία. Απευθυνθείτε στην τακτική Δικαιοσύνη. Μπορεί να αργεί αλλά εάν έχετε νομικά επιχειρήματα, θα διικαιωθείτε. Και η ηθική βλάβη, η οικονομική ζημιά; Αγωγές!!! Εϊναι η μόνη γλώσσα που είναι εντελώς κατανοητή όταν ο "συνομιλητής" σας κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Εμένα βέβαια με χαρακτήρισαν "δικομανή", λησμονώντας ότι πριν καταφύγω στην τρίτη Αρχή της Δημοκρατίας (ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ), και αφού η πρώτη (ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ) υποκρινόταν πως δεν μπορεί να καταλάβει ότι νομοθετούσε η δεύτερη (ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ), έστειλα έγγραφα, διαμαρτυρήθηκα προφορικά και με εξώδικες προσκλήσεις.

Από την εμπειρία μου στο ΕΣΥ σας λέω ότι η αυθαιρεσία αυτή δεν έχει συγκεκριμένο χρώμα. Τα ίδια αντιμετωπίσαμε και εγώ και άλλοι, με προηγούμενες δοικήσεις άλλου χρώματος. Και εκει ακριβώς είναι το πρόβλημα της Δημόσιας Δοιίκησης. Παίρνουμε ένα κομματικό στέλεχος, το βαπτίζουμε Manager, Διοικητή, Προϊστάμενο - ότι θέλετε - ονομάζουμε την επιλογή του "αξιοκρατική" και όποιον "πάρει ο Χάρος" και ο Χάρος πάιρνει πάντοτε και το Ελληνικό Δημόσιο.
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Νοεμβρίου 2008, 20:34:28 από Σπ. Α. Μάρκου »
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
25703 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Οκτωβρίου 2008, 20:41:40
από Τ.Μαλλές
3 Απαντήσεις
78840 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 15 Φεβρουαρίου 2019, 20:58:03
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4833 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Δεκεμβρίου 2009, 20:27:18
από anastasios theodoridis
4 Απαντήσεις
5051 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαΐου 2010, 18:55:49
από EzeΤΡΟΛ
2 Απαντήσεις
4719 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2010, 20:36:24
από anastasios theodoridis