Γενικά > Νομικά θέματα

Πώς συνταγογραφούμε σε ασθ. με Ευρωπ .Κάρτα Ασφ. Ασθεν. ;

<< < (22/22)

EzeΤΡΟΛ:
Καθυστερεί ο ΕΟΠΥΥ την εξόφληση των συνταγών των Ευρωπαίων ασφαλισμένων.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αρχίατρος:
Δεν γνωρίζω αν το σύστημα της συνταγογράφησης πλέον είναι διασυνδεδεμένο και βρίσκει τα ΑΜΚΑ των ευρωπαίων πολιτών. Έχω μάθει ότι ορισμένοι εχουν καταφέρει να συνταγογραφήσει.

Η απορία μου είναι γιατί δεν υπάρχει τρόπος στα ΚΥ και στα ΠΙ να εκδίδεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών η οποία θα υποβάλλεται στην ασφαλιστική εταιρία του ασθενούς και έτσι θα πληρώνεται ο πολύπαθος ΕΟΠΠΥ.
Διακρίνω μια έκπληξη στα μάτια των ξένων, και ειδικά των Γερμανών, όταν έρχονται με τον αριθμό τους και ζητάνε απόδειξη να την υποβάλλουν στην ασφαλιστική τους, και τους λέω "it 's free..." Να μην μιλήσω δε για την περίπτωση όπου λαμβάνουν χώρα επεμβατικές πράξεις και χρησιμοποιούνται υλικά τα οποία απλώς δεν υπάρχουν και εξασφαλίζονται μέσω δωρεών κτλ.

Σας πληροφορώ ότι στην Γερμανία, αν δεν έχετε την Ευρωπ. Κάρτα Ασφ. Ασθεν. και πάτε σε νοσοκομείο, θα πληρώσετε αδρά. Και η συγκεκριμένη κάρτα αφορά επείγοντα περιστατικά και μόνο.

Πόσο πια κ@λοχανείο είμαστε και πότε θα φτάσουμε να χρεώνουμε τις υπηρεσίες Υγείας που προσφέρουμε όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος ;

Θα μου πείτε εδώ υπάρχουν μεγάλες ομάδες που νοσηλεύονται και παίρνουν φάρμακα δωρεάν...

Argirios Argiriou:
17/01/2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση