Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 13:05:21

Αποστολέας Θέμα: Βόρεια Ελλάδα: Γιατροί έτοιμοι για... Γερμανία  (Αναγνώστηκε 3974 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

28 Δεκεμβρίου 2012, 17:11:11
Αναγνώστηκε 3974 φορές
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Τις βαλίτσες τους για τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία ετοιμάζουν ήδη 100 Ελληνες και Ελληνίδες γιατροί από τη Βόρεια Ελλάδα, οι οποίοι έλαβαν και επίσημα την πρόσκληση να εργαστούν σε συγκεκριμένες θέσεις ή να μετεκπαιδευτούν.

Μάλιστα, όσοι δε γνωρίζουν καλά γερμανικά, θα καθίσουν από τις 7 Ιανουαρίου στα... θρανία του «Γκαίτε», στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα, με χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η γερμανική αντιπροσωπεία του κρατιδίου των 20 εκατομμυρίων, όπου απασχολούνται ήδη περίπου 2.000 Ελληνες γιατροί και ζουν πολλοί Ελληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς, είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη προς αναζήτηση γιατρών πριν από δυο μήνες.

Η υφυπουργός Υγείας, Μάρλις Μπρέντεχορστ, επικεφαλής του κλιμακίου, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ), Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του ταξιδιού, αλλά και την πεποίθηση ότι «από την εταιρική συνεργασία στον τομέα της υγείας μεταξύ Βόρειας Ελλάδας και Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας μπορεί να προκύψει αναβάθμιση της περίθαλψης των ασθενών αμφοτέρων των περιοχών».

 

Διέξοδος


Η συνεργασία δίνει ελπίδα σε πολλούς νέους γιατρούς, σε μια συγκυρία που οι περισσότεροι βιώνουν οικονομικό και επαγγελματικό αδιέξοδο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΙΣΘ έσπευσαν τουλάχιστον 600 ενδιαφερόμενοι γιατροί, οι οποίοι ζήτησαν συμβουλές για να εργαστούν στη Γερμανία.

Οπως τόνισε στον «Α» ο κ. Εξαδάκτυλος, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται υπό διωγμό από την Πολιτεία, η οποία υποβαθμίζει το ρόλο τους για λόγους εξυπηρέτησης συμφερόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 9.000 μέλη του Συλλόγου, περισσότερα από 550 προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας οφειλές από ασφαλιστικά ταμεία που ενσωματώθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΘ, οι γιατροί που θα εργαστούν σε ένα από τα 14 νοσοκομεία του ομόσπονδου κρατιδίου θα ξεπεράσουν το σκόπελο της ανεργίας και θα έχουν μισθό 3.000-5.000 ευρώ. Εξάλλου, οι συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο κρατίδιο είναι ελκυστικές για τους νέους γιατρούς, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν ειδικότητα χωρίς αναμονή, όπως ισχύει στην Ελλάδα, αλλά και να απασχολούνται με καλές αμοιβές. Οπως εκτιμά ο κ. Εξαδάκτυλος, οι ευκαιρίες εργασίας στη Γερμανία θα αφορούν ακόμη περισσότερους γιατρούς στο μέλλον, αφού το έλλειμμα γιατρών στη χώρα αναμένεται να φτάσει τις 100.000 το 2030.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
4245 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαΐου 2012, 11:54:00
από anastasios theodoridis
2 Απαντήσεις
3610 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2012, 09:46:19
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
60154 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιανουαρίου 2016, 23:25:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7981 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Απριλίου 2023, 19:01:05
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6298 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Ιουλίου 2023, 00:32:27
από Argirios Argiriou