Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:03:17

Αποστολέας Θέμα: Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής  (Αναγνώστηκε 363539 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Οκτωβρίου 2009, 00:58:01
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
12/04/2009. ΤΑ ΝΕΑ.

Της Γεωργίας Ίσαρη

Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας επιδεινώνονται είτε άμεσα είτε έμμεσα από τη φτωχή διατροφή. Συνήθως πρόκειται για ανεπαρκή πρόσληψη απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, φυτικών ινών και νερού. Προβλήματα υγείας όπως τα καρδιαγγειακά, η οστεοπόρωση, ο διαβήτης, οι ασθένειες των νεφρών, ακόμα και ο καρκίνος, επηρεάζονται από τροφές που καταναλώνονται ή δεν καταναλώνονται από τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Εκτός από την ελλιπή ενημέρωση και τις κακές επιλογές, φαίνεται πως και η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τη διατροφή των ηλικιωμένων. Οι χαμηλές συντάξεις και οι συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές διαφόρων προϊόντων και υπηρεσιών έχουν οδηγήσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας να κάνουν περικοπές και στον τομέα της διατροφής, προκειμένου να επιβιώσουν.

Το άμυλο

Η τρίτη ηλικία όπως και κάθε ηλικία έχει τις δικές της ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Οι επίσημες διατροφικές συστάσεις για τους ηλικιωμένους τονίζουν πως πρέπει να καταναλώνουν καθημερινά τουλάχιστον έξι μερίδες προϊόντων με βάση το άμυλο (όπως ψωμί, δημητριακά, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες), δίνοντας έμφαση στα ολικής άλεσης και σικάλεως, που προσφέρουν φυτικές ίνες, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Τα αμυλούχα προϊόντα εξάλλου είναι αρκετά οικονομικά σε τιμή και υπάρχουν στο εμπόριο όλο τον χρόνο. Προσφέρουν αρκετές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ενώ είναι χαμηλά σε λιπαρά και νάτριο, προστατεύοντας έτσι από τις υπερλιπιδαιμίες (αυξημένη χοληστερόλη και τριγλυκερίδια) και από την υπέρταση.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν επίσης πολύτιμες βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισμό εναντίον του καρκίνου, καθώς και φυτικές ίνες, οι οποίες καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα και άλλα γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Καθημερινά οι ηλικιωμένοι πρέπει να καταναλώνουν τρεις ή περισσότερες μερίδες λαχανικών και δύο ή και περισσότερα φρούτα. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δίνεται στα σκούρα πράσινα, πορτοκαλί, κίτρινα και κόκκινα φρούτα και λαχανικά.

Να προτιμάτε τα φρέσκα προϊόντα εποχής που περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και τα βρίσκετε σε χαμηλότερη τιμή από τα προϊόντα εκτός εποχής. Να θυμάστε ακόμη ότι τα τυποποιημένα και προμαγειρεμένα έχουν χαμηλότερη διατροφική αξία και υψηλότερη τιμή.

Μην πετάτε τα υπολείμματα των λαχανικών. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μια ωραία σούπα λαχανικών, η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ελαφρύ και πολύ υγιεινό βραδινό γεύμα.

Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι μπορούν να επιλέγουν να ψωνίζουν τα φρούτα και τα λαχανικά τους από τη λαϊκή αγορά, όπου και ποικιλία υπάρχει και μπορούν να τα βρουν σε διάφορες τιμές, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν με βάση την οικονομική τους κατάσταση.

Γαλακτοκομικά και πρωτεΐνες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να είναι χαμηλά σε λιπαρά και να καταναλώνονται τουλάχιστον τρεις μερίδες ημερησίως. Μπορείτε να επιλέξετε φρέσκο γάλα και γιαούρτι, τα οποία αφ' ενός περιέχουν ασβέστιο που είναι απαραίτητο για γερά οστά, αφ' ετέρου μπορούν να αποτελέσουν ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα με χαμηλό κόστος.

Στην ομάδα των πρωτεϊνών, οι επίσημες διατροφικές συστάσεις είναι κατανάλωση τριών μερίδων την ημέρα.

Σε αυτήν την ομάδα ανήκουν το ψάρι, τα πουλερικά, το κόκκινο κρέας και τα όσπρια. Να προτιμάτε τη συχνή κατανάλωση οσπρίων που κοστίζουν λιγότερο, έχουν περισσότερες φυτικές ίνες και βοηθούν στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη.

Τα ψάρια αποτελούν μια πολύ υγιεινή επιλογή, εξαιτίας των ω-3 λιπαρών οξέων που περιέχουν _ μιας ομάδας ουσιών που ασκεί προστατευτική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Κοστίζουν όμως αρκετά και οι ηλικιωμένοι τα εντάσσουν σπάνια στη διατροφή τους. Μια καλή και φθηνή επιλογή είναι τα κατεψυγμένα ψάρια, τα οποία έχουν μεγάλη διατροφική αξία, ιδιαίτερα αν έχουν καταψυχθεί αμέσως μετά την αλίευσή τους.

Όλες οι τροφές έχουν η κάθε μία τα δικά της ξεχωριστά θρεπτικά συστατικά. Ακόμα και αν η επιλογή γίνεται με βάση το οικονομικό κόστος, αυτό που πρέπει να προσέχουμε είναι να υπάρχει ποικιλία και να επιλέγουμε τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων.



Η Γεωργία Ίσαρη είναι κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, επιστημονική συνεργάτιδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αττικόν». Email g_isari@yahoo.gr




Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Οκτωβρίου 2009, 09:08:17 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Δεκεμβρίου 2009, 21:25:42
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Δεκεμβρίου 2009, 21:01:55
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Μαρτίου 2010, 20:17:01
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αδέσμευτος Τύπος,
12/03/2010.

Της ΜΑΡΙΑΣ ΖΑΡΒΑΛΗ
.

Οικονομία. Όλοι θέλουν να κάνουν οικονομία. Να περικόψουν από όπου και απ’ ό,τι μπορούν και να μειώσουν τα έξοδα που έχουν τόσο οι ίδιοι, όσο και η οικογένειά τους γενικότερα.
Εάν και εσείς αναζητάτε αυτές τις ημέρες τον τρόπο για να μειώσετε τα μηνιαία έξοδά σας, χωρίς όμως να στερηθείτε βασικά αγαθά και υπηρεσίες που απολαμβάνατε μέχρι σήμερα, ο «Α.Τ.» σας παρουσιάζει τον τρόπο που μπορείτε να το κάνετε. Προσοχή λοιπόν…

* Όσοι δεν είστε σε θέση να βάλετε στην ντουλάπα σας μη… επώνυμα ρούχα, αξεσουάρ και παπούτσια, αγοράστε τα, αλλά επιλέξτε για την αγορά τους καταστήματα τα οποία πωλούν κομμάτια της περασμένης σεζόν. Ειδικότερα, επισκεφθείτε κάποια από τα αμέτρητα «στοκατζίδικα» της Αθήνας, στα οποία θα βρείτε τα πάντα και μάλιστα σε τιμές μειωμένες ακόμη και κατά 80%!
* Πολύ φθηνά ρούχα επίσης θα βρείτε και στα καταστήματα με αμερικάνικα είδη, που λειτουργούν στο κέντρο της Αθήνας. Στους περισσότερους είναι γνωστά και ως αμερικάνικες αγορές λόγω του ότι τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτά προέρχονται ως επί το πλείστον από την Αμερική. Σε αυτά λοιπόν, πωλούνται ρούχα και αξεσουάρ second hand, δηλαδή από δεύτερο χέρι, τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση και η τιμή τους ιδιαίτερα χαμηλή.
* Μια ακόμη ενδιαφέρουσα και συνάμα πρωτότυπη λύση για τους πιο… τολμηρούς και πιο νέους στην ηλικία είναι να διοργανώνετε κάθε δυο – τρεις μήνες πάρτι ανταλλαγής ρούχων με τους φίλους σας! Έτσι, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε και ρούχα του κολλητού ή της κολλητής σας, που από καιρό είχατε βάλει στο μάτι.

* Για ό,τι αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, προτού παραγγείλετε την ποσότητα που χρειάζεστε, κάντε μια έρευνα αγοράς, τόσο στα πρατήρια της γειτονιάς σας, όσο και άλλων περιοχών. Μην ξεχνάτε ότι από πρατήριο σε πρατήριο μπορεί να υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και προτού γεμίσετε το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σας.
* Υπάρχει όμως και μια ακόμη πιο εύκολη λύση, για να βρείτε το φθηνότερο πρατήριο πετρελαίου θέρμανσης ή βενζίνης. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και δείτε αναλυτικά τα πρατήρια με τις χαμηλότερες τιμές σε όλη την Ελλάδα!

Επειδή και φέτος το καλοκαίρι επιβάλετε να κάνετε όλοι διακοπές, δείτε «πως» μπορείτε οι θερινές… αποδράσεις σας να είναι καλές, αλλά και οικονομικές:
* Οι δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας εκμεταλλευθείτε την ευκαιρία και δηλώστε συμμετοχή.
* Οι πιο… ψαγμένοι πάλι, δηλώσετε συμμετοχή σε κάποιο από τα αμέτρητα προγράμματα εθελοντικής εργασίας που ανακοινώνονται κάθε χρόνο στο τέλος της Άνοιξης και αφορούν εργασία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
* Όσοι τώρα αποζητάτε την πλήρη χαλάρωση, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα πολλά και ελκυστικά πακέτα διακοπών, που κάνουν τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας.
* Τέλος, μια ακόμη οικονομική λύση είναι οι διακοπές στο εξοχικό σας (εφόσον αυτό υπάρχει) ή σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι.

* Εάν η δουλειά σας απέχει από το σπίτι σας τόσο ώστε να μπορείτε να πάτε σε αυτή με τα πόδια, πείτε «ναι» στο περπάτημα. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε διπλό κέρδος, μιας και δεν θα χρειαστεί να βάλετε το χέρι στην τσέπη για βενζίνη ή εισιτήρια και παράλληλα θα γυμναστείτε.
* Οσοι τώρα, χρησιμοποιείτε καθημερινά για τις μετακινήσεις σας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αντί για απλό εισιτήριο προμηθευτείτε την κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
* Τέλος, αν δεν μπορείτε να αποχωρισθείτε την άνεση του αυτοκινήτου σας, προτείνετε σε κάποιο συνάδελφό σας να μοιραστείτε τις μετακινήσεις σας από και προς τη δουλειά σας και τα έξοδα βενζίνης.

Αν το κόστος των εξωσχολικών δραστηριοτήτων που κάνει το παιδί σας, σας φαίνεται πλέον… δυσβάσταχτο, μάλλον ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε τη δυνατότητα που σας δίνει ο Δήμος ή ακόμη και το ίδιο το σχολείο, για να συμμετάσχει το παιδί σας σε εξωσχολικές δραστηριότητες εντελώς δωρεάν. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλοι οι Δήμοι υλοποιούν πολλά και ενδιαφέροντα προγράμματα για τα παιδιά της πόλης τους. Το ίδιο κάνουν μάλιστα και οι Σύλλογοι Γονέων του κάθε σχολείου. Ενημερωθείτε λοιπόν για αυτά και δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να συμμετάσχει, χωρίς εσείς να πληρώνετε μια… περιουσία.
Στο μαγείρεμα χρησιμοποιείτε τον θερμό αέρα του φούρνου σας για να ψήσετε δύο και τρία φαγητά ταυτόχρονα και μην ανοίγετε άσκοπα την πόρτα. Όταν πάλι μαγειρεύετε στην κουζίνα, φροντίστε ώστε οι κατσαρόλες σας να εφαρμόζουν στις εστίες. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε 20 με 30% περισσότερη θερμότητα. Για να ζεστάνετε τώρα το φαγητό, χρησιμοποιήστε τον φούρνο μικροκυμάτων. Τέλος, σβήνετε πάντα τον φούρνο ή την εστία της κουζίνας σας 5 με 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό. Η θερμότητα που ήδη υπάρχει είναι αρκετή για να συνεχιστεί το μαγείρεμα.
Στο πλύσιμο των ρούχων ρυθμίζετε πάντα τον διακόπτη του πλυντηρίου σας στους 30 βαθμούς Κελσίου. Έτσι, πετυχαίνετε εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40% για τη θέρμανση του νερού. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι με τα νέα απορρυπαντικά τα ρούχα καθαρίζουν καλά ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Στην περίπτωση πάλι που το πλυντήριό σας είναι μισογεμάτο, ρυθμίστε το σε ειδικό οικονομικό πρόγραμμα.
Όσοι τώρα χρησιμοποιείτε κλιματιστικό για να ζεσταθείτε, φροντίστε να έχετε πάντα τον θερμοστάτη του στους 26 βαθμούς Κελσίου. Ανάβετέ το μόνον όταν είστε στο δωμάτιο που θέλετε να ζεσταθεί, έχοντας κλείσει προηγουμένως πόρτες και παράθυρα, για να μην έχετε απώλειες. Μην ξεχνάτε την τακτική συντήρησή του, ώστε να λειτουργεί πιο αποδοτικά.
Για τον φωτισμό του σπιτιού σας επιλέξτε ειδικούς λαμπτήρες χαμηλής κατανάλωσης, με τους οποίους καταναλώνετε κατά πέντε φορές λιγότερο ρεύμα! Θυμηθείτε ότι οι λαμπτήρες αυτοί έχουν μέσο όρο ζωής δέκα φορές μεγαλύτερο από τις κοινές λάμπες. Επίσης, μην αφήνετε τα φώτα αναμμένα εφόσον δεν είναι απαραίτητο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας πάλι, προτιμήστε το φυσικό φως.
Τέλος μην ξεχνάτε ότι ηλεκτρικές συσκευές όπως η τηλεόραση, το DVD και το στερεοφωνικό θα πρέπει να κλείνουν από τον διακόπτη και όχι απλά και μόνο από το τηλεκοντρόλ. Μην ξεχνάτε πως ακόμη και όταν είναι σε αναμονή, συνεχίζουν να καταναλώνουν ρεύμα.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Μαρτίου 2010, 08:31:06
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Έθνος, 02/12/2008.

Αμερικάνικη Αγορά - Αθηνάς: Αθηνάς 30 (1ος και 2ος όροφος), Αθήνα (ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο 9.30 π.μ. - 3.00 μ.μ. και διακεκομμένο ωράριο τις άλλες μέρες), τηλ.: 210- 3217876. Ελαφρώς μεταχειρισμένα αντρικά και γυναικεία ρούχα, αξεσουάρ, γούνες, σεντόνια και άλλα είδη από Αμερική σε πολύ χαμηλές τιμές και σε άριστη κατάσταση. Χρειάζεται ψάξιμο και φαντασία, όπως λέει η ιδιοκτήτριά του, για καλές αγορές. Μπλουζάκια με 5 ευρώ, πουκάμισα με 10-15 ευρώ. Χιλιάδες προϊόντα, ακόμη και επώνυμα: Γκαμπαρντίνα Burberrys από 250 μέχρι 350 ευρώ και γκαμπαρντίνα London Fog με 150 ευρώ.

 Αμερικάνικη Αγορά - Σοφοκλέους: Σοφοκλέους 19 (1ος όροφος), Αθήνα τηλ.: 210- 3217051. Ρούχα, παπούτσια και είδη σπιτιού από «δεύτερο χέρι» από την Αμερική. Μπλούζες από 3,80 μέχρι 4,80 ευρώ, φούστες με 6,80 ευρώ, παντελόνια από 8,50 έως 12 ευρώ και παλτό μέχρι 25 ευρώ. Θα βρείτε και επώνυμα κομμάτια με μεγάλη έκπτωση σε σχέση με την αρχική τιμή.

Αμερικάνικη Αγορά - Χαλάνδρι: Σοφοκλή Βενιζέλου 6, Χαλάνδρι, τηλ.                210-6814022        . Μεταχειρισμένα, αλλά και καινούργια ρούχα και αξεσουάρ για τον άνδρα και τη γυναίκα από Βοστόνη και Ν. Υόρκη. Με καλό ψάξιμο θα βρείτε από αμπιγέ ρούχα για τη βραδινή σας έξοδο μέχρι καθημερινό σπορ ντύσιμο. Τα περισσότερα κομμάτια είναι επώνυμα. Και φίρμες που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά είναι πολύ γνωστές και πανάκριβες στην Αμερική. Μπορείτε να βρείτε ακόμη και φόρεμα των 2.500 - 3.000 ευρώ μόνο με... 50 ευρώ! Τα πουκάμισα Ralph Lauren κοστίζουν 20-22 ευρώ με αρχική τιμή 120-140 ευρώ και τα πουκάμισα Brooks Brothers 20 ευρώ από 110-130 ευρώ. Γυναικείο κοστούμι Armani ή Donna Karan από 1.500 ευρώ μόνο 50 ευρώ.

Αμερικάνικη Αγορά - Θεσσαλονίκη: Λέοντος Σοφού 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.                2310-536643        . Ρούχα, παπούτσια, σεντόνια και άλλη είδη σπιτιού από «δεύτερο χέρι» από την Αμερική. Μπλούζες από 3,80 μέχρι 4,80 ευρώ, φούστες με 6,80 ευρώ, παντελόνια από 8,50 έως 12 ευρώ και παλτό μέχρι 25 ευρώ. Θα βρείτε και επώνυμα κομμάτια σε πολύ καλή τιμή.

YESTERDAYS BREAD: Καλλιδρομίου 87-89, Εξάρχεια, τηλ.                210-8811233        . Ελαφρώς μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ για όλες τις ηλικίες, για τον άνδρα και τη γυναίκα. Εισάγονται από την Ολλανδία και καλύπτουν τις δεκαετίες 60, 70, 80, αλλά και τη σημερινή εποχή. Το κατάστημα λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια και είναι αρκετά γνωστό στους νέους. Θα βρείτε από ρούχα, μπουρνούζια και καπέλα, μέχρι γούνες, μπουφάν του σκι, ζώνες και κουρτίνες. Δερμάτινα με 30-60 και 70 ευρώ. Φορέματα με 20-25 ευρώ. Τσάντες με 10-15 ευρώ. Δερμάτινα μπουφάν μηχανής με 70 ευρώ, γυναικεία παπούτσια με 15-20 ευρώ, σκούφοι και κασκόλ με 5 ευρώ και τιράντες με 3 ευρώ.

TROC: Δημ. Σούτσου 39, Αμπελόκηποι (πλησίον μετρό) τηλ.:                210-6442520        . Μεταχειρισμένα ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες, παπούτσια και καπέλα. Ποικιλία σε vintage ρούχα (περασμένων δεκαετιών) και μπιζού εποχής. Ακόμη, σύγχρονα ρούχα σε τιμή χαμηλότερη και από το 1/3 της αρχικής τους αξίας.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Μαρτίου 2010, 00:26:13
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Απριλίου 2010, 09:00:56
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Απριλίου 2010, 13:02:57
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Μαΐου 2010, 17:37:09
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

5 Ιουνίου 2010, 07:37:22
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Ιουνίου 2010, 23:59:58
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Εθελοντικές δράσεις: Επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων, συνοδήγηση, εθελοντική εργασία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Έρευνα αγοράς και σύγκριση τιμών σε ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Ηλεκτρονικά καταστήματα με προσφορές για διάφορα προιόντα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος       Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος           Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος         Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος         Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                       Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος           Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                             Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                                   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Εύρεση αλλά και καταχώρηση κάθε είδους αγγελιών δωρεάν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                                        

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                                                                      

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος                   Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Αγγελίες ακινήτων.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Συνήγορος του πολίτη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Βρίσκω Επιχείρηση, Επαγγελματία, Υπηρεσία.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 8 Νοεμβρίου 2010, 09:02:06 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Ιουνίου 2010, 17:41:30
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
17/06/2010, Καθημερινή.


1. Simos
Ελαφόνησος (Ν. Λακωνίας)
Τ/27340-22.672, 22.673
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, τον Σίμο. Μεγάλο μειονέκτημά του, η έλλειψη σκιάς. Τον Αύγουστο θα βρείτε με δυσκολία μια θέση για τη σκηνή σας. Διαθέτει μίνι μάρκετ, καφετέρια και εστιατόριο αλλά και κοινόχρηστα μαγειρεία. Τέλος, υπάρχουν και 4 bungalows (40 - 80€).
Σκηνή: 6 - 10€ (ανάλογα με το μέγεθος - συμπεριλαμβάνεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος)
Ενήλικοι: 6 - 8€
Παιδιά 4 - 10 ετών: 3 - 4€
Αυτοκίνητο: 3€.

2. Coralli
Λιβαδάκια Σερίφου
Τ/22810-51.500
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος camping.htm

Ενα από τα καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα. Η σκιά είναι εξασφαλισμένη και η θάλασσα σε απόσταση αναπνοής. Διαθέτει κοινόχρηστα μαγειρεία, πλυντήρια/στεγνωτήρια, ζεστό νερό όλο το 24ωρο και internet area. Επίσης εστιατόριο, καφετέρια και πλήρως εφοδιασμένο μίνι μάρκετ αλλά και πισίνα με pool bar. Πολύ όμορφα είναι και τα bungalows (60 - 90€).
Σκηνή: 7€
Ενήλικοι: 8€
Παιδιά 4 - 10 ετών: 4€
Αυτοκίνητο: 3€.

3. Κάμπινγκ Μαρμάρι
Αστυπάλαια
Τ/22430-61.900

Διάσημο για τα πάρτι του και τον νεαρό κόσμο που το επιλέγει. Εχει εστιατόριο με καλή κουζίνα, καφέ-μπαρ, ζεστό νερό όλο το 24ωρο και χώρους μαγειρείων και πλυσίματος. Η σκιά είναι εξασφαλισμένη χάρη στις καλαμωτές και στα αλμυρίκια.
Σκηνή: 2€
Ενήλικοι: 7 - 7,5€
Παιδιά 4 - 10 ετών: 3€
Αυτοκίνητο: 1€
Μηχανάκι: 0,50€.

   
4. Στέφανος
Μελόι Πάτμου
Τ/22470-31.821-2

Πεντακάθαρο, ιδιαίτερα φιλόξενο και με σταθερή πελατεία. Οι καλαμιές προσφέρουν σκιά, αλλά επίσης χρησιμοποιούνται και για την οριοθέτηση των θέσεων. Ολοι έχουν να λένε για την καλή και ιδιαίτερα οικονομική ταβέρνα του, την οποία προτιμούν και μη κατασκηνωτές. Μίνι μάρκετ, ενοικιαζόμενα μηχανάκια, κοινόχρηστη κουζίνα με ψυγεία και μεταφορά από το λιμάνι είναι οι χρήσιμες παροχές.
Σκηνή: 2 - 4€
Ενήλικοι: 7€
Παιδιά 4 - 10 ετών: 4,5€
Αυτοκίνητο: 1,5€
Μηχανάκι: 1€.

5. Βράχος
Καστράκι, Μετέωρα
Τ/24320-22.293, 23.744
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εάν προτιμάτε το βουνό για τις διακοπές σας, αυτό το κάμπινγκ είναι σε καίριο σημείο για εξορμήσεις. Είναι πεντακάθαρο και βρίσκεται ανάμεσα σε δέντρα που προσφέρουν άπλετη σκιά. Επίσης μεγάλο ατού είναι ότι εδώ θα πάρετε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε όχι μόνο για την αναρρίχηση, που πολλοί επισκέπτες του κάνουν στην περιοχή, αλλά και για όμορφα περπατήματα. Eάν θέλετε, μπορείτε να μείνετε και σε τροχόσπιτα που είναι μόνιμα τοποθετημένα.
Σκηνή: 2€
Ενήλικοι: 7€
Παιδιά 4 - 10 ετών: 4€
Αυτοκίνητο: 2€.

6. Τσόλης
Λαμπίρι, Αίγιο
Τ/26910-31.469

Κοντά στην Αθήνα, σε πολύ όμορφη τοποθεσία ακριβώς πάνω στη θάλασσα, έχει ωραίο μπαρ για ποτό και φαγητό αλλά και διαμορφωμένες θέσεις κάμπινγκ πάνω κυριολεκτικά στο κύμα. Τα νερά είναι ιδιαίτερα βαθιά και καθαρά, γι' αυτό άλλωστε και η παραλία προτιμάται από τις σχολές για μαθήματα scuba diving. Υπάρχει επίσης μίνι μάρκετ, παιδική χαρά και beach volley.
Σκηνή: 4 - 5€
Ενήλικοι: 6,5 - 8€
Παιδιά 4 - 10 ετών: 5€
Αυτοκίνητο: 4€
Πλυντήριο ρούχων: 5€.

7. Πόρτο Αγερανός
Βαθύ Γυθείου Λακωνίας
Τ/27330-93.469, 6975-733.776
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επιλέξτε το για την ησυχία του. Εχει μοναδική σκιά από δέντρα και καλαμωτές και είναι άψογα οργανωμένο, με ζεστό νερό, WC, πλυντήρια, δωρεάν γκάζι σε εστίες, ψυγεία, εστιατόριο, αναψυκτήριο στην παραλία και μίνι μάρκετ. Διαθέτει επίσης παιδική χαρά, πινγκ-πονγκ, ποδοσφαιράκια, μπασκέτα και γήπεδο beach volley για όσους αγαπούν τα σπορ αλλά και... studios από 40 έως 80€.
Θέση (με αυτοκίνητο ή χωρίς): 10 - 12€
Ενήλικοι: 6€
Παιδιά 4 - 10 ετών: 4€
Ηλ. ρεύμα: 4€.
Εκπτώσεις για πολυήμερη διαμονή και πολυμελείς οικογένειες μέχρι 20%.

8. Καστράκι
Ασίνη, Ναύπλιο
Τ/27520-59.386
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εάν και η Αργολίδα φημίζεται για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, στο Καστράκι, χάρη στο καταπράσινο περιβάλλον του με πεύκα και ευκαλύπτους, ο ύπνος είναι ιδιαίτερα ευχάριστος. Ακριβώς επάνω στη θάλασσα, βρίσκεται σε καίριο σημείο για τις επισκέψεις σας στη γύρω περιοχή. Εχει εστιατόριο, μπαρ, μίνι μάρκετ και γήπεδα τένις, μπάσκετ και βόλεϊ. Επίσης, πλυντήρια ρούχων και πλυντήριο αυτοκινήτων δωρεάν. Για να κάνετε 7λεπτο μπάνιο, θα πρέπει να βάλετε 0,20 λεπτά του ευρώ.
Σκηνή: 7 - 7,5€
Ενήλικοι: 7,5 - 8€
Παιδιά 4 - 12 ετών: 4,5 - 5€.
Αυτοκίνητο: 4,5€
Μηχανή: 3 - 3,5€.
Παροχή ρεύματος: από 4€.

9. Milos Achivadolimni Camping & Bungalows
Αχιβαδόλιμνη, Μήλος
Τ/22870-31.410-11, 6979-983.660
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   
Πολύ όμορφα διαμορφωμένο κάμπινγκ, βρίσκεται σε ύψωμα ακριβώς πάνω από αμμουδιά με θέα στον κόλπο της Μήλου. Οι καλαμιές προσφέρουν σκιά, ενώ σε ορισμένες θέσεις η επαφή με τη θάλασσα είναι άμεση. Οι εγκαταστάσεις είναι σύγχρονες με εστιατόριο, μπαρ, πισίνα και καταστήματa, καθώς και κοινόχρηστους χώρους με μαγειρεία και για πλύσιμο ρούχων. Επίσης τα bungalows έχουν καταπληκτική θέα (50 - 98€).
Σκηνή: 4 - 6€
Ενήλικοι: 5 - 7€
Παιδιά 4 - 12 ετών: 2 - 3,5€
Παιδιά κάτω των 4: δωρεάν
Εκπτώσεις για πολυήμερη παραμονή.

10. Club Agia Anna
Αγία Αννα (Β. Εύβοια)
Τ/22270-97.250, 210-36.02.202
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Διάσημο κάμπινγκ για την εγγύτητά του στην Αθήνα αλλά και το πολύ μεγάλο και ετερόκλητο κοινό του, από νεαρά ζευγάρια μέχρι οικογένειες. Αυτό οφείλεται άλλωστε και στην ενοικίαση επίσης πολυτελών σκηνών (yurts) (κόστους 75€ ημερησίως) και bungalows (κόστους 40€ ημερησίως). Οι παροχές του δεν έχουν τέλος. Από χημικές τουαλέτες και υγειονομικές εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και μωρά μέχρι πινγκ-πονγκ και internet καφέ.
Σκηνή: 4 - 5,90€
Ενήλικοι: 4 - 6,40€
Παιδιά έως 12 ετών: 2 - 3,60€
Αυτοκίνητο: 2,5 - 5,5€.
 
 
 
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Ιουνίου 2010, 17:44:54 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιουλίου 2010, 18:12:11
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το bookcrossing βασίζεται στην ιδέα ότι τα βιβλία δε χαίρονται όταν μαζεύουν σκόνη σε κάποιο ράφι, αλλά θέλουν να κυκλοφορούν και να διαβάζονται από όσο περισσότερα άτομα γίνεται.

Μέσω του bookcrossing υλοποιούμε αυτή την ιδέα με την «απελευθέρωση» των βιβλίων μας, δηλαδή με το να τα αφήνουμε σε κάποιο δημόσιο χώρο, ελπίζοντας ότι θα βρουν τον επόμενο αναγνώστη τους, ο οποίος με τη σειρά του θα διαβάσει το βιβλίο και θα το αφήσει ώστε να βρει τον επόμενο αναγνώστη του κ.ο.κ.

Αν αυτό φαίνεται επικίνδυνο για τα βιβλία, μην ανησυχείτε. Κανείς δε σας υποχρεώνει να τα αφήνετε στη μέση του δρόμου. Μπορείτε να τα δίνετε χέρι με χέρι σε γνωστούς ή φίλους σας, αφού ο σκοπός είναι τα βιβλία να «ταξιδεύουν» και να διαβάζονται.

BCID (BookCrossing ID):

Ο μοναδικός κωδικός που παίρνει κάθε βιβλίο κατά την καταχώρισή του στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Το BCID προσδιορίζει το βιβλίο ως αντικείμενο και όχι ως τίτλο, αν δηλαδή έχετε δύο αντίτυπα του ίδιου βιβλίου θα πρέπει να κάνετε δύο καταχωρίσεις και να πάρετε δύο διαφορετικά BCID, ένα για κάθε αντίτυπο.
 
Ο κωδικός BCID αποτελείται από 10 ψηφία, είναι δηλαδή της μορφής 123-4567890.

Το σύνολο των 10 ψηφίων αποτελεί την «ταυτότητα» του βιβλίου. Όποιος γνωρίζει και τα 10 ψηφία μπορεί να γράψει journal entry για το βιβλίο· αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωστοποιείται μόνο σε όσους παίρνουν το βιβλίο στα χέρια τους.

Τα 7 τελευταία ψηφία του BCID (αυτά που βρίσκονται μετά την παύλα), αποτελούν το «δημόσιο» τμήμα του BCID· δεν αρκεί η γνώση του για να γράψει κάποιος journal entry για το βιβλίο.

Σημείωση:

Τα 10 ψηφία (3+7) αποτελούν το σύνηθες μήκος BCID που δημιουργεί επί του παρόντος (και εδώ και κάποια χρόνια) το σύστημα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πάντοτε τα BCID είχαν αυτό το μήκος· είναι πολύ πιθανό κατά την ενασχόλησή σας με το bookcrossing να συναντήσετε BCID μικρότερου μήκους, δημιουργημένα σε εκείνα τα παλιά χρόνια που το σύστημα δεν χρειαζόταν ακόμα δεκαψήφια BCID.

Αυτό σημαίνει πως όταν στον παρόντα «Ταξιδιωτικό οδηγό» αναφέρονται τα 3 ψηφία πριν και τα 7 ψηφία μετά την παύλα, να ξέρετε πως τα ίδια ισχύουν ακόμα κι αν τα ψηφία μετά την παύλα είναι λιγότερα, αρκεί το σύνολο των ψηφίων να αποτελεί ένα έγκυρο BCID.

Πού και πώς μπορεί να εμφανίζεται το BCID:

- Το πλήρες BCID (τα 10 ψηφία) πρέπει να αναγράφεται μέσα στο βιβλίο, ώστε όποιος το παίρνει στα χέρια του να μπορεί να γράψει journal entry για το βιβλίο (πού το βρήκε, πότε το βρήκε, κτλ).

- Το πλήρες BCID (τα 10 ψηφία) δεν πρέπει να δημοσιοποιείται σε post στο forum ή στο κείμενο κάποιου journal entry, αφού τότε οποιοσδήποτε μπορεί να γράψει σχόλιο στη σελίδα του βιβλίου στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, ακόμα κι αν δεν το έχει δει ποτέ του!

- Το «δημόσιο τμήμα» του BCID (τα 7 τελευταία ψηφία) μπορεί να δημοσιοποιείται οπουδήποτε.

Για περισσότερα:



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Ιουλίου 2010, 19:39:03 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Ιουλίου 2010, 09:23:52
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ελευθεροτυπία, 03/07/2010,
της Κάτιας Αντωνιάδη.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

13 Ιουλίου 2010, 15:12:37
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.