Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής

<< < (47/115) > >>

GirousisN:
Ποιες αποδείξεις δεν «χτίζουν» αφορολόγητo.

Οι αγορές που θα χτίζουν αφορολόγητο είναι: • σούπερ μάρκετ • πολυκαταστήματα • καύσιμα • αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών • έπιπλα • είδη οικιακής χρήσης • ξενοδοχεία • παροχή υπηρεσιών από υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, λογιστές, ψυχολόγους • εστιατόρια • ταβέρνες • μπαρ • κέντρα διασκέδασης.
 Παράλληλα δεν θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις από: • λογαριασμούς ΔΕΚΟ • κινητή και σταθερή τηλεφωνία • δόσεις δανείων • ενοίκια • κοινόχρηστα • ασφάλιστρα • διόδια.
 Σε ό,τι αφορά τις ιατρικές δαπάνες, θα λαμβάνονται υπόψη στο ποσοστό των δαπανών για το αφορολόγητο εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί με χρήση κάρτας ή με άλλο μέσο ηλεκτρονικών συναλλαγών.   ??? Πάρτε όλοι από ένα POS, ''τζάμπα'' είναι.
Βάσει των διατάξεων που κατατέθηκαν στη Βουλή, το 2017, όσοι έχουν εισόδημα εώς 10.000 ευρώ, για να δικαιούνται το αφορολόγητο θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δαπάνες με τη χρήση κάρτας για το 10% του εισοδήματος τους. Για εισοδήματα από 10.001 έως 30.000 ευρώ, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 15%, και για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ σε 20%.
Επίσης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο καθίσταται υποχρεωτική η χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για όλες τις συναλλαγές που η αξία τους υπερβαίνει τα 500 ευρώ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος....
 Παράλληλα δεν θα γίνονται δεκτές οι αποδείξεις από: • λογαριασμούς ΔΕΚΟ • κινητή και σταθερή τηλεφωνία • δόσεις δανείων • ενοίκια • κοινόχρηστα • ασφάλιστρα • διόδια.
...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Αν σε αυτά βάλουμε και τις δόσεις την εφορίας και ΕΝΦΙΑ αναρωτιέμαι τι μένει για να ξοδευτεί σε "" αποδείξεις που «χτίζουν» αφορολόγητo.""
  Ευτυχώς το αφορολόγητο δεν ισχύει για τους Ελ. Επαγ. γιατί απο το νέο έτος με εφορία+εισφορές 65-70%, βάλε και ΔΕΗ+ΟΤΕ+θέρμανση σπιτιού και ΕΝΦΙΑ μετά αν παρουσίαζες πχ 20% του εισοδήματος σε αποδείξεις θα περνούσες αθροιστικά το εισόδημα και θα το λάμβαναν ως τεκμήριο. Κάνω πλάκα ή είναι έτσι;

Αρχίατρος:
Το ΙΔΙΟ φωτιστικό στην Γερμανία:

Και στην Ελλάδα:

+ 70% ! ! !  >:(

Εύγε στους φίλους μας τους Σουηδούς ή τον εδώ αντιπρόσωπο.

Argirios Argiriou:
Πήγα σήμερα να βάλω πάγια εντολή εξόφλησης για την ΔΕΥΑΚαβάλας (νερό) και την Protergia.

Ρώτησα σε δύο τράπεζες (δεν άντεξα να ρωτήσω και στις υπόλοιπες).

Η Εθνική Τράπεζα για την ΔΕΥΑΚ δεν παίρνει καθόλου προμήθεια ( 0 ευρώ) ενώ για την Protergia παίρνει 0,3 ευρώ ανά πληρωμή.

Η Τράπεζα Πειραιώς για την ΔΕΥΑΚ παίρνει 0,4 ευρώ/πληρωμή ενώ δεν παίρνει καθόλου προμήθεια για την Protergia.

Το συμπέρασμα είναι ότι οι προμήθειες των Τραπεζών για τις πάγιες εντολές αλλάζουν ανάλογα και με την εταιρεία.

Γιατί γίνεται αυτό δεν γνωρίζανε να μου απαντήσουν, ούτε οι υπάλληλοι των Τραπεζών.

Argirios Argiriou:
Δεν φτάνει που οι μηνιαίες εισφορές προς το ΕΦΚΑ μου, είναι στα ουράνια. Έχω και την winbank που όταν κάνω log in για να πληρώσω το ΕΦΚΑ ηλεκτρονικά έχει και χρέωση 0,50 Ευρώ ανά συναλλαγή για πληρωμή του ΕΦΚΑ. Δεν φτάνει δηλαδή που κάνω μόνος μου την δουλειά που κάνει ένας τραπεζικός υπάλληλος και εξοικονομώ έτσι στην Τράπεζα Πειραιώς υπαλλήλους ( = χρήμα). Με βάζουν να τους πληρώσω από πάνω και 0,5 ευρώ ανά συναλλαγή...  Πάντως η προμήθεια παίζει λίγο, ακόμη και στην ίδια Τράπεζα ανάλογα με το ποιος είναι και ο παραλήπτης! Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος Π.χ. πλήρωσα το ΙΚΑ των γραμματέων μου σήμερα, πάλι μέσω winbank, και δεν κράτησαν προμήθεια!

Γνώμη μου είναι ότι τέτοιου είδους προμήθειες για δουλειές που κάνει online ο πελάτης δεν συμφέρουν ούτε στις Τράπεζες. Δεν το καταλαβαίνουν; Στην Σουηδία το κόστος που έχουν οι Τράπεζες για προσωπικό έχει μειωθεί κατακόρυφα γιατί βάλανε τους πελάτες να κάνουν, ηλεκτρονικά από το σπίτι, μεγάλο μέρος της δουλειάς που κάναν παλιά οι Τραπεζικοί Υπάλληλοι. Φρόντισαν όμως να μην επιβαρύνουν σε αυτό οικονομικά τους πελάτες τους.

Θέλει να να δω τι ισχύει με τις άλλες Ελληνικές Τράπεζες σε αυτό το θέμα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση