Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος....... οι λόγοι για τους οποίους οι τράπεζες ακριβαίνουν τις διατραπεζικές συναλλαγές είναι η αύξηση του κόστους της μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, η εναρμόνιση του κόστους χρήματος που παίρνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, έτσι ώστε να μην πληρώνουν περισσότερα από όσα πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, αλλά και η αύξηση των εσόδων για τις τράπεζες.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι κατάλαβε από "την έντονη γραφή" άνωθεν. (για να μην πληρώσουν οι ξένοι περισσότερο -δλδ πληρώνουν λιγότερα από εμάς- αυξάνουμε το κόστος για τους Έλληνες. Τι δεν καταλαβαίνω;)
Το συμπέρασμα μου είναι ότι ο μόνος λόγος είναι ο τρίτος. Είδαν ψωμί οι τράπεζες και βούτηξαν. Ο αστείος λόγος του κόστους μεταφοράς του χρήματος μου άρεσε. Λες και τα μεταφέρουν με καμιόνια.... (μπορεί να κοστίζει και η συσκευασία χαρτονομισμάτων σε ...πάμπερς).
Διάβασα πρόσφατα ότι στο ΗΒ σκέφτονται να χρεώνουν κάθε ανάληψη χρήματος από τα ΑΤΜ (ακόμα και από τη δική σου τράπεζα).
Από την άλλη η διατραπεζική μεταφορά θεωρείται έμβασμα και χρεώνεται ουκ ολίγα. Για τους θιασώτες του e-banking (που και εγώ το χρησιμοποιώ κατά κόρον, δεν αντιλέγω): Σήμερα ήθελα να μεταφέρω (πληρώσω) σε λογαριασμό προμηθευτή μου κάποιο αρκετό ποσό. Αλλά το 10ευρο που θα μου χρέωνε το έμβασμα το λυπόμουν. έκανα λοιπόν ανάληψη από το ΑΤΜ (2-3 φορές να καλύψω το ποσό) και μετά κατάθεση στο γκισέ που ακόμα είναι δωρεάν. Έχασα βέβαια ένα πρωινό δεκάλεπτο... Εκεί που περίμενα να ακούσω για μείωση του χαρατσιού των διατραπεζικών συναλλαγών διαβάζω για αύξηση τους μέσω των ΑΤΜ. Υπάρχει ελπίδα;
Οι τράπεζες προσπαθούν να καταργήσουν τα μετρητά για να ελέγχουν όλο το κυκλοφορούν (λογιστικά) νόμισμα και να χρεώνουν κατά το δοκούν. Άποψη μου, μπορεί να κάνω λάθος.... όποιος θέλει ας τις υπερασπιστεί...
Αρχίατρος:
Νομίζω είναι τραγικές οι χρεώσεις για εμβάσματα εντός Ελλάδας, όπως και το 3εύρω για τις αναλήψεις.
Πρόσφατα τράβηξα χρήματα από τον ελληνικό μου λογαριασμό σε χώρα του... Ειρηνικού (εκτός ΕΕ φυσικά) και πλήρωσα μόλις 2€ χρέωση του ΑΤΜ. Μιλάμε για 10,000χλμ μακριά ! Και τώρα θα πληρώνουμε 3€ αν τραβάμε λεφτά μέσω συστήματος ΔΙΑΣ ;
Έγινε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα μετρητά και οι τράπεζες λειτουργούν ως αρπακτικά με μόνο κριτήριο να βγάλουν περισσότερα. Να θυμίσω ότι αυτή η προσπάθεια έγινε για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής (και καλά).
Επίσης να πω ότι δεν είναι... καθυστερημένη κάποια χώρα που χρησιμοποιούνται επί το πλείστον μετρητά, μπορεί ΗΠΑ-Αγγλία να αγοράζουν και τσίχλες στα περίπτερα με κάρτες, αλλά πχ Γερμανία-Ιαπωνία cash is king, και δεν τις λες και... καθυστερημένες χώρες !
Κάτι κάνουμε λάθος για άλλη μια φορά στην Ελλάδα.
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
23/06/2019
Του Νίκου Δήμου.
Απατηλή ασφάλεια
Ο ήρως – ή μάλλον το θύμα – αυτής της περιπέτειας είναι άνθρωπος σοβαρός. Και το θέμα του επίσης. Μου αφηγήθηκε το ιστορικό:
Εισάγεται σε μεγάλο ιδιωτικό θεραπευτήριο για έναν ήπιο πόνο στο στήθος, που κράτησε δέκα με δεκαπέντε λεπτά και μία εξέταση αίματος που έδειξε αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα.
Μετά την εισαγωγή του τον επισκέπτεται στο δωμάτιο ένας κύριος, με περιβολή γιατρού. Εκ των υστέρων πληροφορήθηκε πως δεν ήταν γιατρός του νοσοκομείου, αλλά υπάλληλος της εταιρίας Μednet που εργάζεται για λογαριασμό των ασφαλιστικών εταιριών. Του ζητάει να απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο: τι φάρμακα παίρνει, για πόσον καιρό, τι εγχειρήσεις έχει κάνει, τι χρόνια νοσήματα έχει, και άλλα που δεν τα θυμάται. Στο τέλος τον παρακαλεί να υπογράψει ένα αντίγραφο των απαντήσεών του.
Οι εξετάσεις δεν δείχνουν τίποτα το ύποπτο αλλά οι γιατροί καταλήγουν σε μία πρόταση: «Ας κάνουμε και μία στεφανιογραφία να είμαστε πιο σίγουροι.»
Γίνεται και η στεφανιογραφία – και αποδεικνύει ότι τα στεφανιαία αγγεία του είναι σε άριστη κατάσταση. «Ούτε έφηβος να ήσουν!» λέει ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής.
Την επόμενη ημέρα φεύγει από το νοσοκομείο. Λιγότερο από σαράντα οκτώ ώρες κράτησε η νοσηλεία.
Το πρώτο σημάδι που του δημιουργεί υποψίες είναι ότι σε λίγες μέρες το νοσοκομείο του στέλνει τον λογαριασμό. Ποτέ ως τώρα δεν έχει γίνει αυτό. Συνεργάζεται ήδη αρκετά χρόνια με μία ασφαλιστική εταιρία. Πάντα οι λογαριασμοί πηγαίνουν σε αυτή, πληρώνει και – αν χρειαστεί – τον χρεώνει μετά.
Τρεις μέρες μετά τον λογαριασμό του νοσοκομείου, έρχεται μία επιστολή από την ασφαλιστική εταιρία που τον πληροφορεί ότι άλλαξε η ασφαλιστική του κάλυψη. Καθότι (ισχυρίζεται) όταν στην αρχή της συνεργασίας του ζητήθηκε να δηλώσει τα χρόνια νοσήματα από τα οποία πάσχει (ώστε να εξαιρεθούν από την κάλυψη) απέκρυψε το γεγονός ότι επί δεκαπέντε χρόνια έπασχε από καρδιολογική νόσο. Αυτό απεκαλύφθη τώρα με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Κατόπιν αυτού παν ότι το καρδιολογικό εξαιρείται και αναδρομικά από την κάλυψη – άρα και η τελευταία του περιπέτεια.
Έμεινε άναυδος. Το ίδιο και οι γιατροί που τους έδειξε το γράμμα. Ποτέ ως τώρα δεν έπασχε από καρδιά, πράγμα που αποδείχθηκε και τώρα με τις τελευταίες εξετάσεις.
Τελικά αποκαλύφθηκε το μυστικό: ανάμεσα στα φάρμακα που είχε δηλώσει στον ελεγκτή γιατρό της Mednet, ο οποίος συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο, υπήρχε και ένα που έχει ένδειξη για διάφορες καρδιολογικές παθήσεις. Χρησιμεύει και ως αγχολυτικό και με αυτή την ιδιότητα το χρησιμοποιούσε. Όσο για τα «δεκαπέντε χρόνια» ήταν η απάντησή του στην ερώτηση «από πότε το παίρνετε αυτό;» Δεν εννοούσε βεβαίως ότι το έπαιρνε ΕΠΙ δεκαπέντε χρόνια, αλλά εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Τώρα που το σκέπτεται μπορεί να ήταν και περισσότερα.
Το κακό είναι ότι μέσα στην παραζάλη του ο φίλος είχε υπογράψει το μουτζουρωμένο από το καρμπόν αντίγραφο της κατάθεσής του, όπου αναφερόταν το φάρμακο και όπου ο ελεγκτής είχε προσθέσει τη νόσο.
Παρ όλες τις εξηγήσεις που δόθηκαν, παρ’ όλα τα σημειώματα που έγραψαν οι καρδιολόγοι (επίσημα, με την σφραγίδα τους και του νοσοκομείου) η ασφαλιστική εταιρία επέμενε. Και ισχυριζόταν μάλιστα ότι υπήρχε άμεσος κίνδυνος για τον ασφαλισμένο να πάθει …στηθάγχη. Όταν διάβαζαν αυτά τα κείμενα, οι γιατροί γελούσαν. «Μα έχουμε φρέσκια στεφανιογραφία», έλεγαν.
Εδώ ο φίλος άλλαξε τόνο:
Αλλά εγώ δεν γελούσα, είπε. Ένα πράγμα που δεν ανέχομαι στη ζωή μου είναι η κακοπιστία. Υπήρξα πάντοτε μέχρι κεραίας συνεπής στις υποχρεώσεις μου. Παρόλο που οι γιατροί μου συνιστούσαν να προσφύγω στο δικαστήριο («θα έρθουμε όλοι μάρτυρες» με διαβεβαίωναν «και θα κερδίσεις την υπόθεση»).
Παράλληλα, γιατροί και από άλλες ειδικότητες με πληροφόρησαν ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σημαντικά οι υποθέσεις όπου οι ασφαλιστικές εταιρίες βρίσκουν κάποια – συνήθως άσχετη – δήθεν επιστημονική αφορμή, για να μην πληρώσουν.
Αλλά είχα τόσο αηδιάσει με την συμπεριφορά και τη κουτοπονηριά της εταιρίας, που δεν ήθελα να έχω πια καμία σχέση μαζί της. Επιπλέον δεν της είχα εμπιστοσύνη.
Πλήρωσα το νοσοκομείο και τους γιατρούς από την τσέπη μου. Διέκοψα το συμβόλαιο κινδυνεύοντας να χάσω και την τελευταία δόση των – πολύ υψηλών – ασφαλίστρων που είχα ήδη προπληρώσει. (Τελικά, την επέστρεψαν).
Ο φίλος σώπασε κι εγώ σκέφθηκα: «Άραγε ελέγχει κανείς τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες στη χώρα μας;»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Με αφορμή την παραπάνω ιστορία,
έχω αναρωτηθεί πολλές φορές τι θα γίνει στο μέλλον σε νεαρά άτομα που καταχωρούνται στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ICD-10 που δεν έχουν (για να δικαιολογηθούν φάρμακα που πήραν εφάπαξ ή τα πήραν άλλοι)
Ιδιαίτερα δε στις "διαγνώσεις" που μπαίνουν σε παραπεμπτικά για εργαστηριακό έλεγχο.
Αν τα ψάξουν (που θα τα ψάξουν) οι ασφαλιστικές εταιρείες, δε θα μπορούν να κάνουν ασφάλιση με τίποτα ή θα τους βγαίνουν πολύ υψηλά ασφάλιστρα.
Ενδεικτικά, ενδοκρινολόγος σε νεαρά άτομα βάζει "Σακχαρώδης Διαβήτης" σε παραπεμπτικά που περιλαμβάνουν σάκχαρο (χωρίς να έχουν ΣΔ)
Σε ηλικιωμένα άτομα (εκεί δεν παίζει βέβαια πιθανότητα ιδιωτικής ασφάλισης) αν δείτε τη λίστα με τα ICD-10 που έχουν χρησιμοποιηθεί στη συνταγογράφηση, βγαίνουν ολόκληρα κατεβατά!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση