Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 14:48:50

Αποστολέας Θέμα: Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής  (Αναγνώστηκε 363559 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

17 Μαρτίου 2018, 14:43:12
Απάντηση #300
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
15-03-2018
Κιάρα Σουγκανίδου.


Η αγανάκτηση των ενοίκων των πολυκατοικιών, οι οποίοι νιώθουν αβοήθητοι μέσα στο πολιτικό και οικονομικό μπάχαλο που ζούμε, στρέφεται πλέον εναντίον των γειτόνων τους. Η οργή εκδηλώνεται στις συνελεύσεις όπου αλληλοκαρφώνονται του στυλ «για κοινόχρηστα δεν έχεις, αλλά να βγαίνεις μέχρι τα ξημερώματα ξέρεις».

Σήμερα θυρωροί δεν υπάρχουν στις πολυκατοικίες. Αν ρωτήσεις έναν παλιό, έναν άνθρωπο που έζησε τη χούντα ή την πολυτάραχη πολιτικά δεκαετία του 1960 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη όπου υπήρχαν από τότε μεγάλες πολυκατοικίες, θα σου πει ότι οι θυρωροί ήταν χαφιέδες. Θα σου πει «δεν πληρώνω θυρωρό για να κάθεται και να παραφυλάει πότε μπαίνω και πότε βγαίνω». Βεβαίως εμείς, τα παιδιά της Μεταπολίτευσης σκεφτόμαστε ότι δεν μπορεί όλοι οι θυρωροί να ήταν χαφιέδες. Αλλά πάλι να πληρώνεις και έναν μισθό στα κοινόχρηστα παραπάει.

Τελικά τη θέση του θυρωρού στη μεταπολίτευση την πήραν οι διαχειριστές. Ενας (δύστυχος) ιδιοκτήτης κάποιου διαμερίσματος αναλαμβάνει τα οργανωτικά και της προμήθειες όλης της πολυκατοικίας. Συγκαλεί συνελεύσεις, ακούει τα παράπονα, δέχεται τις μπηχτές ότι βουτάει τα λεφτά των κοινοχρήστων, τρώει στη μάπα τις κατηγορίες ότι ξοδεύει τα λεφτά σε ανούσια πράγματα κτλ.

Και μετά ήρθαν οι απρόσωπες εταιρείες διαχείρισης. Σήμερα, στις περισσότερες πολυκατοικίες, αυτές εκδίδουν τα κοινόχρηστα και αυτές τα εισπράττουν. Αυτές αγοράζουν πετρέλαιο ή πληρώνουν το φυσικό αέριο. Επίσης ενίοτε αυτές μια μέρα βαράνε το πιστόλι, και τρέχουν μετά οι ένοικοι στα δικαστήρια.

Και φτάνουμε στη μνημονιακή εποχή της εξίσωσης στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Εν γένει τα κοινόχρηστα για τη θέρμανση τους χειμερινούς μήνες αγγίζουν ή ξεπερνάνε το κατοστάρικο. Σήμερα λοιπόν, τα σπίτια είναι παγωμένα.

Το να είσαι μπαταχτσής είναι άσχημο πράγμα. Από την άλλη είναι φυσικό, όταν είσαι άνεργος ή δουλεύεις part time ή τα έσοδά σου έχουν μειωθεί κατά 50% τουλάχιστον, να μην μπορείς να πληρώσεις όλους τους λογαριασμούς οι οποίοι ολοένα και αυξάνονται με νέα κυβερνητικά διατάγματα και τροποποιήσεις.

Πλέον πληρώνεις τα απαραίτητα  -αυτά που αν δεν τα πληρώσεις θα έχεις μπλεξίματα ή δεν θα μπορείς να δουλέψεις: εφορίες, ΕΦΚΑ, τηλεφωνία-ίντερνετ. ΕΥΔΑΠ δεν πληρώνεις διότι δεν σου κόβουν το νερό και ΔΕΗ ρυθμίζεις, διότι τα τιμολόγια είναι ιλιγγιώδη. Οσο για τα κοινόχρηστα πηγαίνουν στις καλένδες. Διότι αποφάσισες να βολευτείς όπως όπως με μια σόμπα αντί να πληρώνεις για κεντρική θέρμανση (τις ώρες που δεν είσαι στο σπίτι σου).

Πέρασαν αρκετοί χειμώνες σε αυτή την κατάσταση. Τουλάχιστον πέντε. Και έχει αρχίσει να συσσωρεύεται η αγανάκτηση, όπως συσσωρεύεται η υγρασία πάνω στα παγωμένα ντουβάρια των διαμερισμάτων. Η αγανάκτηση όμως σήμερα δεν στρέφεται πια κατά της κρίσης, της λιτότητας, της αδικαιολόγητης αύξησης στην τιμή του πετρελαίου ή του αερίου. Ούτε στρέφεται εναντίον των μνημονιακών κυβερνήσεων που επιβάλουν απάνθρωπα μέτρα για τους πολίτες.

Η αγανάκτηση των ενοίκων των πολυκατοικιών, οι οποίοι νιώθουν απολύτως μόνοι και αβοήθητοι μέσα στο πολιτικό και οικονομικό μπάχαλο που ζούμε, στρέφεται σήμερα εναντίον των γειτόνων τους.

Στις συνελεύσεις πια ακούγονται ατάκες του στιλ: «Σε βλέπω τα Σάββατα που βγαίνεις… Επιστρέφεις ξημερώματα Κυριακής. Λεφτά για ποτά έχεις, λεφτά για κοινόχρηστα δεν δίνεις». Επίσης «Σε έχω δει να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου σε ιδιωτική θέση πάρκινγκ. Λεφτά για πάρκινγκ έχεις. Λεφτά για κοινόχρηστα δεν έχεις». Τα πιο πάνω μου τα μετέφερε ο κουρέας της γειτονιάς μου, όπως του τα είπαν πελάτες του που πήγαν να κουρευτούν. Στη δική μου πολυκατοικία επίσης φέτος δεν είχαμε θέρμανση. Ετσι προέκυψε η κουβέντα για τα κοινόχρηστα.

Και φυσικά αυτό που μου είπε ο κουρέας των Ιλισίων δεν συμβαίνει μόνο στη γειτονιά μου. Μάλιστα σε περιπτώσεις όπως αυτή του ακόλουθου σημειώματος που πέτυχε ένας γνωστός μου στα social media, οι κατηγορίες αναρτώνται στο ασανσέρ σαν ανακοινώσεις του Μεγάλου Αδελφού:

«Για καφέδες και έτοιμα φαγητά με delivery, για περιποίηση άνω και κάτω άκρων του σώματος, για μετακινήσεις με ραδιοταξί, για περιποίηση μαλλιών και για την καλοπέραση, λεφτά υπάρχουν. Για την πληρωμή των κοινοχρήστων λεφτά δεν υπάρχουν».

Ευτυχώς τώρα μπαίνει η άνοιξη και μάλλον όλα αυτά θα ξεχαστούν. Αλλά κάτι μου λέει ότι από το επόμενο φθινόπωρο, έτσι και σε πετύχει ένοικος να επιστρέφεις ξημερώματα από μπαρ ή να μπαίνεις στην είσοδο της πολυκατοικίας με φτιαγμένο μαλλί και βαμμένα νύχια την έβαψες!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Μαρτίου 2018, 10:36:58
Απάντηση #301
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στις 22/03/2018 μου είπαν από την ΔΕΥΑ Καβάλας ότι για να βάλω πάγια εντολή πληρωμής πρέπει να ενημερώσω και την Τράπεζά μου αλλά και την ΔΕΥΑΚ !!! Και κατ' αντίστοιχο τρόπο όταν θέλω να καταργήσω μια πάγια εντολή πληρωμής πρέπει να το πω και στην Τράπεζα και στην ΔΕΥΑΚ !!!
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Μαρτίου 2018, 14:56:59 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Μαρτίου 2018, 17:58:04
Απάντηση #302
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στις 22/03/2018 μου είπαν από την ΔΕΥΑ Καβάλας ότι για να βάλω πάγια εντολή πληρωμής πρέπει να ενημερώσω και την Τράπεζά μου αλλά και την ΔΕΥΑΚ !!! Και κατ' αντίστοιχο τρόπο όταν θέλω να καταργήσω μια πάγια εντολή πληρωμής πρέπει να το πω και στην Τράπεζα και στην ΔΕΥΑΚ !!!

Να ενημερώσεις τη ΔΕΥΑΚ για ποιο λόγο; Τους νοιάζει να εξοφλείται ο λογαριασμός. Τους απασχολεί και το πως θα εξοφλείται; Και με ποιο τρόπο πρέπει να τους ενημερώσεις; Να τους πεις: "Παιδιά, έδωσα πάγια εντολή στην τράπεζα";

25 Μαρτίου 2018, 08:29:19
Απάντηση #303
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
18/03/2018 Καθημερινή.
Ηλίας Μπέλλος.


Ενα σημαντικότατο ποσοστό της περιουσίας των ιδιαίτερα υψηλού εισοδηματικού επιπέδου ιδιωτών (UHNWI), επενδυτών δηλαδή με άνω των 30 εκατομμυρίων καθαρή αξία, είναι τοποθετημένο σε ακίνητα. Προσέξτε: όχι επενδύσεις σε real estate προς εκμετάλλευση, αλλά πρώτες και δεύτερες κατοικίες ή και παραθεριστικές κατοικίες ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με την Knight Frank, το ποσοστό της περιουσίας τους σε τέτοιες κατοικίες ανέρχεται στο 16% ενώ άλλο ένα 24% είναι τοποθετημένο σε real estate προς εκμετάλλευση. Τα ποσοστά αυτά αντιπαρατίθενται στο 12% που είναι επενδεδυμένο σε συλλεκτικά αντικείμενα και «επενδύσεις πάθους», 23% σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και 25% σε μετοχές και ομόλογα. Η μέση ετήσια αποπληθωρισμένη μετά φόρων απόδοση των τοποθετήσεων στις κατοικίες ανέρχεται στο 1,3%, με την υψηλότερη να εμφανίζεται για την περίοδο 1900-2017 στην Αυστρία (+2,2% ετησίως) και τη χαμηλότερη στις ΗΠΑ (+0,3%).

Ομως αυτό που δεν γίνεται συνήθως εύκολα αντιληπτό είναι το μέγεθος αυτής της αγοράς των κατοικιών: η αξία των ακινήτων διεθνώς υπολογίζεται στα 228 τρισεκατομμύρια δολάρια έναντι 170 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τις μετοχές και τα ομόλογα.

Ενα άλλο πολυσυζητημένο περιουσιακό στοιχείο, ο χρυσός, αλλά και τα πολύτιμα μέταλλα εν γένει φαίνεται να έχουν πολύ χαμηλότερες αποδόσεις διαχρονικά από αυτές που ο πολύς κόσμος νομίζει. Πολύτιμα ορυκτά κατέχονται πράγματι και από επενδυτές υψηλής αξίας. Σε αντίθεση με τις «επενδύσεις πάθους», όπως τα αυτοκίνητα ή η τέχνη, ο χρυσός, το ασήμι, η πλατίνα και τα διαμάντια θεωρούνται πιο ρευστά και εύκολα μεταβιβάσιμα περιουσιακά στοιχεία.

Τα πολύτιμα μέταλλα ανατιμήθηκαν έντονα μετά το σπάσιμο της «φούσκας» των dot.com στις αρχές του 21ου αιώνα, αλλά μακροπρόθεσμα έχουν απλώς πλησιάσει τις αποδόσεις της απλής διακράτησης μετρητών. Παρόλο που ο χρυσός συμπεριφέρεται καλά σε περιόδους υψηλού πληθωρισμού, «η υψηλή μεταβλητότητα των τιμών των πολύτιμων μετάλλων περιορίζει τη χρησιμότητά τους ως ασφαλών καταφυγίων για περιόδους οικονομικών σοκ», αναφέρουν οι καθηγητές του London Business School Elroy Dimson, Paul Marsh και Mike Staunton στη σχετική μελέτη της Credit Suisse. Μάλιστα, για μεγάλες χρονικές περιόδους ο χρυσός απεδείχθη ζημιογόνος.

Χειρότερα από μετρητά

Ισως το πιο εκπληκτικό εύρημα στη μελέτη είναι ότι τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι έχουν συμπεριφερθεί χειρότερα από τα μετρητά και τα ομόλογα τα τελευταία 117 χρόνια, παρά τον υψηλό πληθωρισμό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του προηγούμενου αιώνα. Η μέση ετήσια απόδοση του χρυσού δεν ξεπερνά το 1% και του ασημιού είναι πρακτικά μηδενική.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαρτίου 2018, 08:31:10 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Μαρτίου 2018, 19:37:34
Απάντηση #304
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
.....
Ισως το πιο εκπληκτικό εύρημα στη μελέτη είναι ότι τόσο ο χρυσός όσο και το ασήμι έχουν συμπεριφερθεί χειρότερα από τα μετρητά και τα ομόλογα τα τελευταία 117 χρόνια, παρά τον υψηλό πληθωρισμό κατά το μεγαλύτερο διάστημα του προηγούμενου αιώνα. Η μέση ετήσια απόδοση του χρυσού δεν ξεπερνά το 1% και του ασημιού είναι πρακτικά μηδενική....
   Το πιο εκπληκτικό είναι ότι ασχολούμαστε με επένδυση 117 ετών. Για τα δισέγγονα και βάλε.... Προσωπικά ένας ορίζοντας επένδυσης 50 ετών το πολύ (από τότε που άρχισα να δουλεύω, τώρα πλέον πολύ λιγότερα) είναι αρκετός. Μετά οι ωφελημένοι από την επένδυση, εκτός απο τους κληρονόμους (που θα εύχονται να τινάξω τα πέταλα) θα είναι οι νεώτεροι συνάδερφοι (γιατροί). Δεν έχω τίποτα με τους συναδέρφους, αλλά μάλλον το νόημα της ζωής δεν βρίσκεται στην επένδυση των 117 ετών...

29 Μαρτίου 2018, 08:47:18
Απάντηση #305
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η Protergia Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Τώρα, το πώς κατάφερε η ΔΕΗ, όντας μέχρι πρόσφατα ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ, να χρεωκοπήσει, αυτό είναι άλλη ιστορία...
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Μαρτίου 2018, 18:55:42
Απάντηση #306
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
26/11/2013

Τρεις το μεσημέρι, ημέρα Σάββατο. Τα μωρά μόλις κοιμήθηκαν. Το κινητό χτυπάει ασταμάτητα. Άγνωστος ο αριθμός. Αποφασίζεις να το απαντήσεις γιατί αν ξυπνήσουν χάθηκες. Κάτι θα συνέβη, σκέφτεσαι, δεν μπορεί. Κι όμως αυτό που συνέβη είναι ότι η κοπελίτσα πήρε εντολή να πουλήσει συνδρομή κινητής τηλεφωνίας μεσημεριάτικα. Μην της φωνάξεις. Δεν φταίει αυτή. Μην της ζητήσεις να μην σε ξαναενοχλήσει. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ένας τρόπος υπάρχει. Δες τη διαδικασία, βήμα προς βήμα.
 
Απευθυνθήκαμε καταρχήν στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων η οποία δήλωσε αναρμόδια. Ο ευγενικός υπάλληλος στο τμήμα εξυπηρέτησης πολιτών, μας παρέπεμψε στον Συνήγορο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Πέσαμε σε ακόμη μια ευγενική υπάλληλο η οποία μας έδωσε τη λύση (εδώ που τα λέμε για να δώσει με τόση ευκολία την απάντηση φανταστείτε πόσες φορές θα είχε πει το ίδιο πράγμα). «ΜΗΤΡΩΟ 11 κύριε. Ζητήστε να ενταχθείτε». Ψάχνοντας λίγο, μαθαίνεις ότι το «μητρώο 11 θεσπίστηκε με τον νόμο 3471/2006. Είναι μια λίστα την οποία οφείλει να τηρεί κάθε πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών με στοιχεία των συνδρομητών ΤΟΥ οι οποίοι έχουν ζητήσει να μην δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις με ανθρώπινη παρέμβαση για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς. Και αυτό –εδώ δώστε βάση- έγινε γιατί από τον «Σεπτέμβριο του 2011, η εμπορική προώθηση μέσω κλήσεων με ανθρώπινη παρέμβαση επιτρέπεται και χωρίς την πρότερη συγκατάθεση του συνδρομητή». Αυτό αλήθεια ποιος το ψήφισε; Μάλλον …αδιάβαστοι πήγαν πάλι οι 300. Είπαν «ναι» σε μια διάταξη που επιτρέπει να μας παίρνουν ότι ώρα θέλουν για να πουλήσουν χωρίς να μας ρωτήσουν θεωρώντας ότι είναι σωστό εμείς να τρέχουμε εκ των υστέρων για να γλιτώσουμε από τα ενοχλητικά και αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα.

Πρακτικά: Για να εγγραφείτε στο Μητρώο 11, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε αυτή τη στιγμή. Αν έχετε αριθμό Vodafone, θα πάτε στη Vodafone. Αν έχετε Cosmoteθα πάτε στην Cosmoteκαι αν έχετε Windθα πάτε στην Wind.

Στην Vodafone: «Οι συνδρομητές που επιθυμούν μέρος ή το σύνολο των συνδέσεών τους να ενταχθεί ή να διαγραφεί από το Μητρώομ μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα είτε στο δίκτυο καταστημάτων της Vodafone ή καλώντας στο 13830 ή στο 1399 (για εταιρικούς συνδρομητές).

Στην Cosmote: «. Οι συνδρομητές που επιθυμούν μέρος ή το σύνολο των συνδέσεών τους να ενταχθεί στο Μητρώο, μπορούν να υποβάλλουν σχετικό αίτημα είτε στο δίκτυο καταστημάτων της Cosmote, Γερμανός, OTE, είτε καλώντας ατελώς στο 1250. Συνδρομητές οι οποίοι έχουν ήδη ζητήσει την ένταξη όλων ή μέρους των τηλεφωνικών τους συνδέσεων στο Μητρώο του άρθρου 11 έχουν τα δυνατότητα όποια στιγμή επιθυμούν, να ζητήσουν τη διαγραφή τους από το Μητρώο, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα είτε στο δίκτυο καταστημάτων της Cosmote, Γερμανός ΟΤΕ, είτε καλώντας ατελώς στο 1250.

Στην Wind: «Οι συνδρομητέςπου δεν επιθυμούννα δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις για διαφημιστικούς σκοπούς μπορούν:

1. Να απευθυνθούν στην Εξυπηρέτηση Πελατών της WindΕλλάς στο 1260 εφόσον πρόκειται για συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας ή στο 13800 εφόσον πρόκειται για συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.

2. Να αποστείλουν σχετικό αίτημα με συνημμένη φωτοτυπία ταυτότητας στην ηλεκτρονική διεύθυνση crm@wind.com.gr εφόσον πρόκειται για συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας ή στην διεύθυνση CustomerCareFixed@wind.com.gr εφόσον πρόκειται για συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας

3. Να επισκεφτούν ένα κατάστημα Wind

Δεν θα γλιτώσετε αμέσως καθώς θα περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι οι λίστες να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερομένων. Βάσει νόμου, όλες οι εταιρείες που θέλουν να κάνουν προωθητικές ενέργειες μέσω τηλεφώνου, οφείλουν να ζητούν από τις ανταγωνίστριές τους, τα μητρώα 11. Άγνοια, δεν δικαιολογείται.

«Και αν δεν γίνει τίποτα;» ρωτήσαμε την ευγενική υπάλληλο της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα; «Θα απευθυνθείτε και πάλι σε εμάς. Αυτή τη φορά όμως, θα έχετε σημειώσει τον αριθμό που σας κάλεσε, την εταιρεία που επικαλέστηκε ότι εκπροσωπεί και την ώρα που πραγματοποιήθηκε η τηλεφωνική κλήση».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2018, 19:02:00 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Απριλίου 2018, 08:57:05
Απάντηση #307
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Μαΐου 2018, 16:43:45
Απάντηση #308
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Μαΐου 2018, 22:23:41
Απάντηση #309
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αυτό θα πει επαγγελματισμός... :

04-05-2018 Καθημερινή.

Ακούσιοι δανειστές των ΕΛΤΑ έχουν γίνει καταναλωτές της ΔΕΗ που επιλέγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος μέσω του δικτύου της. Οι καταναλωτές φεύγουν με την απόδειξη και ήσυχοι ότι έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους – όσοι μάλιστα πληρώνουν εμπρόθεσμα αναμένουν και την έκπτωση επιβράβευσης του 15% που δίνει η ΔΕΗ.

Ωστόσο, όταν έρχεται ο επόμενος λογαριασμός τα ποσά του προηγούμενου εμφανίζονται ως καθυστερημένες οφειλές· έχουν μάλιστα επιβαρυνθεί με τόκους και συνειδητοποιούν ότι όχι μόνο έχουν χάσει την έκπτωση, αλλά και ότι κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης. Και αυτό γιατί τα ΕΛΤΑ, προκειμένου να καλύψουν το δικό τους πρόβλημα ρευστότητας, δεν αποδίδουν τα χρήματα που εισπράττουν για λογαριασμό της ΔΕΗ.

............................

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαΐου 2018, 22:27:08 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Μαΐου 2018, 23:23:22
Απάντηση #310
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Αυτό θα πει ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ, να πληρώνεις τους λογαριασμούς, εν έτει 2018 στα ΕΛΤΑ, απλά ΕΛΕΟΣ, να στήνομαι να στείλω ένα δέμα και να περιμένω τον άλλον που δεν λέει να ξεστραβωθεί να μάθει να πληρώνει ηλεκτρονικά όλους τους λογαριασμούς του.
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Μαΐου 2018, 23:34:14 από Αρχίατρος »

6 Μαΐου 2018, 12:24:25
Απάντηση #311
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αυτό θα πει ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΣ, να πληρώνεις τους λογαριασμούς, εν έτει 2018 στα ΕΛΤΑ, απλά ΕΛΕΟΣ, να στήνομαι να στείλω ένα δέμα και να περιμένω τον άλλον που δεν λέει να ξεστραβωθεί να μάθει να πληρώνει ηλεκτρονικά όλους τους λογαριασμούς του.
Το μεγαλύτερο μέρος αυτών που πληρώνουν στα ΕΛΤΑ είναι ηλικιωμένοι που δεν έχουν τις γνώσεις ή/και τη δυνατότητα να πληρώσουν του λογαριασμούς μέσω web-banking ή ATM.
Πολλοί απ' αυτούς πιστεύουν ακόμη ότι τράπεζα σημαίνει βιβλιάριο καταθέσεων και αναμονή για συναλλαγές στο γκισέ.

23 Μαΐου 2018, 23:55:32
Απάντηση #312
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σουηδική σελίδα για να κατεβάζει κανείς διάφορα δωρεάν προγράμματα:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Μαΐου 2018, 00:19:32
Απάντηση #313
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Για να στέλνεις sms από τον υπολογιστή σου (ο οποίος έχει συγχρονιστεί με το κινητό σου android). Η εφαρμογή είναι δωρεάν. Το sms κοστίζει όσο θα κόστιζε αν το έστελνες από το κινητό σου.

Text from your computer, sync'd with your Android phone & number

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

31 Μαΐου 2018, 17:41:28
Απάντηση #314
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
31-05-2018  Καθημερινή.

Αυξάνεται στις 5.000 ευρώ, από 2.300 ευρώ σήμερα, το ποσό ανάληψης μετρητών μηνιαίως, ενώ παράλληλα διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Αυτό προβλέπει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και η οποία τροποποιεί τους περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων (capital controls) που θεσπίστηκαν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18ης Ιουλίου 2015 (Α΄ 84).

Σύμφωνα με την απόφαση: Αυξάνεται το ποσό ανάληψης μετρητών από 2.300 ευρώ σε 5.000.

Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η πραγματοποίηση ανάληψης μετρητών έως του ποσού των 5.000 ευρώ,  ανά ημερολογιακό μήνα, ανά καταθέτη (Customer ID) ανά πιστωτικό ίδρυμα, από τα ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Αυξάνεται το ποσό μεταφοράς ευρώ ή ξένου νομίσματος στο εξωτερικό από  2.300 ευρώ σε 3.000. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή/ και σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Διευκολύνεται περαιτέρω η μεταφορά κεφαλαίων προς το εξωτερικό από τα πιστωτικά ιδρύματα και τα ιδρύματα πληρωμών. Συγκεκριμένα, επιτρέπεται η αποδοχή και εκτέλεση εντολών μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 4.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο, από 1 Ιουλίου 2018.

Διευκολύνονται οι συναλλαγές νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών προς το  εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, μέσω της αύξησης του ποσού που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα . Οι ανωτέρω συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται απευθείας από το δίκτυο των καταστημάτων των Πιστωτικών Ιδρυμάτων.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη για τη σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών και στη μεταφορά κεφαλαίων, της 15ης Μαΐου 2017.

Σημειώνεται ότι οι αρχές στοχεύουν στην πλήρη άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.