ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

(1/283) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μείωση πωλήσεων κατά 15,8%  το 2012

Μείωση κατά 15,8% σε αξία και κατά 12% σε όγκο παρουσίασαν κατά το ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 οι πωλήσεις φαρμάκων στην εγχώρια, εξωνοσοκομειακή αγορά, παρά τη μη εκτέλεση συνταγών επί μακρύ χρονικό διάστημα, λόγω της διένεξης των φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΠΥ.
Η μείωση των εσόδων του κλάδου έβαινε στη διάρκεια του 2012 επιταχυνόμενη, αφού ήταν 6,7% το πρώτο τρίμηνο και 13,5% το πρώτο επτάμηνο του έτους.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας μετρήσεων του τομέα, IMS, τα οποία αφορούν τις πωλήσεις των εγχώριων φαρμακευτικών εταιρειών προς τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες της χώρας την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012.
Παράλληλα, συνεχίστηκε η καταγραφή ανακατατάξεων σε επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ εντείνονται οι διεργασίες που αφορούν την τοποθέτηση εγχώριων και αλλοδαπών επιχειρήσεων στην αναπτυσσόμενη επί μέρους αγορά των γενοσήμων φαρμάκων.
Σύμφωνα με την IMS, στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2012 σημειώθηκε μείωση του συνολικού όγκου των πωλήσεων κατά 12% στις 327,1 εκατομμύρια φαρμακοτεχνικές συσκευασίες και, συγχρόνως, μείωση των συνολικών εσόδων των 362 επιχειρήσεων του κλάδου κατά 15,8% στα 2,91 δισ. ευρώ.

Στις πρώτες πέντε θέσεις του πίνακα με κριτήριο τα έσοδα βρέθηκαν οι επιχειρήσεις:
1. Novartis με μερίδιο 8,7% και έσοδα ύψους 252,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 19,1%.
2. Pfizer με 8,0% και έσοδα 232 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 25,2%.
3. Sanofi με 7,3% και έσοδα 211,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 15,4%.
4. AstraZeneca με 5,6% και έσοδα 164,6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 12,6%.
5. Βιανέξ με 5,2% και έσοδα 152,8 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,2%.
Η GlaxoSmithKline βρέθηκε στην έκτη θέση με μερίδιο 4,9% (έσοδα 142,6 εκατ. ευρώ, -7,7%), ακολουθούμενη στην έβδομη από την Eλπέν (4,2% και έσοδα 122,8 εκατ. ευρώ, +2,6%), στην όγδοη από τη Φαρμασέρβ (3,8% και έσοδα 110 εκατ. ευρώ,
-18%), στην ένατη από τη Boehringer Ingelheim (3,2% και έσοδα 92,4 εκατ. ευρώ, +0,9%) και στη δέκατη από τη Merck Sharp Dohme (3,1% και έσοδα 89,8 εκατ. ευρώ, -22,7%).
Τη λίστα των 20 πρώτων σε πωλήσεις ολοκληρώνουν στην 11η θέση η Abbott με μερίδιο 2,6% (έσοδα 75,4 εκατ. ευρώ, -28,3%), στη 12η η Bristol Myers Squibb (μερίδιο 2,3% και έσοδα 65,9 εκατ. ευρώ, -23,7%), στη 13η η Menarini (2% και έσοδα 58,8 εκατ. ευρώ, +5,9%), στη 14η η Roche Pharma (μερίδιο 2% και έσοδα 58,4 εκατ. ευρώ, -40,6%), στη 15η η Bayer Health Care (1,9% και έσοδα 55,3 εκατ. ευρώ, -16,3%), στη 16η η Janssen Cilag (1,8% και έσοδα 53,3 εκατ. ευρώ, -30,6%), στη 17η η Servier (1,7% και έσοδα 50,2 εκατ. ευρώ, +6,3%), στη 18η η Galenica (1,3% και έσοδα 38,9 εκατ. ευρώ, -10,6%), στη 19η η Lundbeck (1,3% και έσοδα 36,8 εκατ. ευρώ, -9,5%) και στην εικοστή θέση η UCB Pharma (1,2% και έσοδα 34,2 εκατ. ευρώ, -10,6%).

EzeΤΡΟΛ:
Άρης Πορτοσάλτε: Ο κ. Λυκουρέντζος να παρέμβει επιτέλους για τα παράνομα πρόστιμα που πάει και βάζει ο Λουράντος στους φαρμακοποιούς που εφαρμόζουν το Νόμο για το διευρυμένο ωράριο!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και προσωπικά στον πρόεδρο Κώστα Λουράντο εξαπέλυσε το πρωί στη ραδιοφωνική εκπομπή του ο δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε με αφορμή την απόφαση του ΦΣΑ να αλλάξει το πρόγραμμα διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων.

Είπε συγκεκριμένα:

«Ο ΦΣΑ αφαιρεί τις απογευματινές ώρες από τη διημέρευση αφήνοντας έκθετους τους 219 φαρμακοποιούς που δήλωσαν ναι στο διευρυμένο ωράριο και οι οποίοι απλά εφαρμόζουν το νόμο. Σε αυτούς που εφαρμόζουν το νόμο λοιπόν, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής πάει και τους βάζει πρόστιμο. Ο κ. Λουράντος επειδή εφαρμόζει τους δικούς του νόμους , λέει δε θα αλλάξουμε αυτά που ξέραμε, που μας φέρανε οι τροικανοί, οι χάιλ χίτλερ κλπ. και τους τραβάει κάτι δεκαχίλιαρα πρόστιμα. Τα οποία δεκαχίλιαρα ζητούνται να καταβληθούν χωρίς προηγουμένως να έχουν περάσει από το πειθαρχικό συμβούλιο οι "κατηγορούμενοι" φαρμακοποιοί σε αυτό τον εμφύλιο πόλεμο.»

Συνεχίζοντας την επίθεση επιχειρηματολογία του προς τους φαρμακοποιούς, ο κ. Πορτοσάλτε είπε:

«Το λόγο έχει ο κ. Λυκουρέντζος πλέον, ο οποίος προσφάτως δήλωσε ότι πρέπει να υπάρχει πλήρης αποσύνδεση του ελεύθερου ωραρίου από το καθεστώς διημέρευσης και διανυκτέρευσης. Πρέπει να το πει όμως ακόμα πιο ξεκάθαρα γιατί εδώ υφίσταται διωγμό ο πολίτης ο οποίος εφαρμόζει το νόμο του κράτους. Νόμο του κράτους τον οποίο το δίδυμο Λοβέρδου - Δημόπουλου φρόντισε να περάσει στην αρμοδιότητα του Σγουρού και της περιφέρειας, η οποία επιβλέπει τους πίνακες εφημερευόντων. Με την παλιά αντίληψη ότι ο νομάρχης τα κανόνιζε όλα, ακόμα και τι ώρα το κάνεις με τη γυναίκα σου, γιατί σού' βαζε ωράριο. Ο νομάρχης έλεγε τι ώρα θα φας, τι ώρα θα κοιμηθείς. Αυτά ούτε στη Σοβιετική Ένωση υπήρχαν... »

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τώρα που έκλεισε η εβδομάδα σας μεταφέρουμε σημερινές πληροφορίες για τις πληρωμές συνταγών ΕΟΠΥΥ Οκτωβρίου και ΟΠΑΔ 2011:

-Το πρώτο "σφηνάκι'' για τις συνταγές ΕΟΠΥΥ Οκτωβρίου θα κεραστεί μέσω διανεμητικών λογαριασμών την Τετάρτη 9/1/13 και μέσω ΔΙΑΣ μία με δύο μέρες αργότερα. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε 25 εκατ που αντιστοιχεί στο 10% των συνταγών Οκτωβρίου. Υπάρχουν όμως ανεπιβεβαίωτες φήμες που μιλούν για άλλα 25 εκατ που θα αναρτηθούν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα εκταμιευτούν μαζί- το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη.

-Σε ότι αφορά τις πληρωμές του ΟΠΑΔ σας έχουμε ενημερώσει από την Παρασκευή 28/12 ότι οι διαδικασίες από το Υπουργείο Οικονομικών έχουν ολοκληρωθεί. Tα χρήματα έφυγαν από το ΥΠ.ΟΙΚ. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και σήμερα ολοκληρώθηκαν και οι σχετικές διαδικασίες στην ΚΜΕΣ. Γραφειοκρατικά ζητήματα θα καθυστερήσουν την προγραμματισμένη για τις 7/1 πληρωμή και η οποία θα γίνει -εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου- την Τετάρτη 9/1 μέσω ΔΙΑΣ ταυτόχρονα για όλη την Ελλάδα.

Σε καλή μεριά...

EzeΤΡΟΛ:
Νέα απώλεια επαγγελματικής ύλης για τα ιδιωτικά φαρμακεία.

7 Ιανουαρίου 2013
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνταγές με φάρμακα αιμοκάθαρσης ΧΝΑ αξίας >50€ θα εκτελούνται από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (ή από τα Φαρμακεία των Ιδιωτικών Κλινικών με περισσότερες των 60 κλινών που διαθέτουν Φαρμακείο):

Αμινοξέα
Σίδηρος ΙV
Ερυθροποιητίνη
Βιτ. D
Καρνιτίνη
Human alboumin (αλβουμίνες)
Φωσφοροδεσμευτικά / ασβεστομιμητικά

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Σύγχυση (και ...σύγχιση) επικρατεί ως προς τις ημερομηνίες πληρωμής των φμφ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της προθεσμίας εξόφλησης συνταγών Οκτωβρίου. Προθεσμία που δεν ορίσαμε εμείς, αλλά είναι ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ "ΚΡΑΤΟΥΣ", ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή των Ελλήνων και σύμφωνα με τον οποίο οι συνταγές εξοφλούνται μέσα σε 60 ημέρες.

Προς το παρόν μόνο φήμες γνωρίζουμε να γράψουμε, σύμφωνα με τις οποίες θα αποπληρωθεί τις επόμενες μέρες ένα πολύ μικρό ποσοστό έναντι των οφειλών Οκτωβρίου.  ;D

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση