ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (2/283) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε διαδικασία αποπληρωμής όλων των οφειλών του 2011 αλλά και του 2012 μπαίνει ο ΕΟΠΥΥ καθώς έχει εισπράξει την έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομικών. Πότε θα αποπληρωθούν οι οφειλές και ποιοι θα πάρουν πρώτοι ρευστό.

Η επιχείρηση αποπληρωμής των χρεών από τον υπερχρεωμένο ΕΟΠΥΥ ονομάζεται από την κυβέρνηση… «στρατηγική μηδενικού χρέους». Είναι και η επιχείρηση που θα κάνει πολλούς γιατρούς, φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες κλινικών να ανασάνουν αφού αν υλοποιηθεί με βάση τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας, θα εισπράξουν άμεσα μετρητά για το 2011 αλλά και για το 2012.
 
Ειδικότερα εντός των επόμενων ημερών θα αρχίσει να μοιράζονται οφειλές ύψους 1,7 δις ευρώ για το 2011. Τα ποσά που θα δοθούν δε θα είναι κουρεμένα όπως διαβεβαιώνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
 
Οι πρώτοι τυχεροί θα είναι και πάλι οι φαρμακοποιοί που θα εισπράξουν πρώτοι τα χρήματά τους και συγκεκριμένα 164 εκατ. ευρώ σε πρώτη φάση. Ήδη οι εγκρίσεις έχουν περάσει από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους και ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει να εκδίδει σήμερα αύριο εντάλματα πληρωμής.

Θα ακολουθήσει η κατάθεση χρημάτων σε κάθε ασφαλιστικό Ταμείο ξεχωριστά ώστε να μπορούν να γίνουν εκκαθαρίσεις με ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο και στη συνέχεια να γίνουν οι πληρωμές.
 
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ευελπιστεί έως τον Φεβρουάριο του φετινού έτους, σε περίπου δύο μήνες δηλαδή να έχουν αποπληρωθεί και όλα τα χρέη του 2012.
Διευκρινίζεται μάλιστα ότι τα ποσά που θα δοθούν δε θα υποστούν κούρεμα μέχρι το Νοέμβριο του 2012.
 
Αμέσως μετά θα αρχίσει να εφαρμόζεται το νέο σύστημα είσπραξης χρημάτων για τον ΕΟΠΥΥ όπου θα γίνεται απ ευθείας κατάθεση των εισφορών για υγειονομική περίθαλψη, στους λογαριασμούς του Οργανισμού.
 
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου με τους διοικητές των ασφαλιστικών Ταμείων ώστε να ορισθούν ακριβώς όλες οι διαδικασίες της αποπληρωμής των οφειλών στους παρόχους.
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
 

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γιατρών και Φαρµακοποιών

Κύκλωµα στο οποίο εµπλέκονται γιατροί και φαρµακοποιοί ερευνά το Σ∆ΟΕ,
σύµφωνα µε ρεπορτάζ του Mega. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων για
φοροδιαφυγή, η Π.∆. Σ∆ΟΕ Πελοποννήσου, αποκάλυψε ότι δύο φαρµακεία στην
Αθήνα λειτουργούσαν ως κέντρα έκδοσης εικονικών τιµολογίων ή συγκάλυψης
εκνόµων πράξεων που ζηµίωναν τα ασφαλιστικά ταµεία µε έκδοση ανακριβών
στοιχείων προκειµένου να διευκολυνθεί η εικονική συνταγογράφηση µε πανάκριβα
φάρµακα, χωρίς αυτά να φθάνουν στους ασθενείς. Οι εµπλεκόµενοι ακύρωναν τα
φάρµακα µέσω µιας εταιρείας στη Γερµανία, ζηµιώνοντας το ∆ηµόσιο 5 εκατ. ευρώ
τα τελευταία 5 χρόνια.

EzeΤΡΟΛ:
Εμπλοκή προέκυψε σχετικά με τις πληρωμές των ιδιωτικών φαρμακείων. Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ 3396/20-12-12, προβλέπεται ότι:

Σε κάθε περίπτωση δεν θα εξοφληθούν ληξιπρόθε−
σμες υποχρεώσεις του 2012 πριν την εξόφληση των
υφιστάμενων κατά την 31/12/2011.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρωθούν οι μήνες Οκτώβριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος του 2012 αν πρώτα δεν πληρωθούν τα οφειλόμενα από το 2011 του ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, κ.λπ., η επεξεργασία των οποίων βρίσκεται στο στάδιο που είδαμε Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Ίσως αυτή η εξέλιξη να μας φέρει πιο κοντά σε ένα νέο εμπάργκο στις προσεχείς μέρες.
Σε κάθε περίπτωση, κερδισμένα βγαίνουν τα νέα φαρμακεία που άνοιξαν μέσα στο 2012 τα οποία δεν έχουν να λαμβάνουν χρωστούμενα από το 2011 και άρα μπορούν να εξοφληθούν "κανονικά" για το 2012.

Δεν ξέρω αν το ΦΕΚ αυτό επηρεάζει και τις πληρωμές των εφημεριών του 2012: Δηλαδή αν σου χρωστάνε εφημερίες από το 2011, δεν μπορείς να πληρωθείς τις εφημερίες του 2012 γιατί πρέπει πρώτα βάσει του ΦΕΚ να πληρωθούν αυτές του '11. Χάμπαλο εντελώς.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ απευθύνεται αυτή τη φορά με επιστολή του ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος προκειμένου να του δοθούν όλα τα στοιχεία των φαρμακοποιών που φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης εξαγωγής φαρμάκων στο εξωτερικό. Τα ίδια στοιχεία ζήτησε ο κ.Λουράντος και από το ΣΔΟΕ το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε να του τα παράσχει.
 
Ειδικότερα όπως επισημαίνει στην επιστολή του στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ: «Σας αποστέλλουμε συνημμένα έγγραφο που αποστείλαμε στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κοινοποιούμενο στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ, αναφορικά με μέλη μας που όπως λέγεται στα ΜΜΕ, εμπλέκονται σε φορολογικές και άλλες παραβάσεις. Ζητάμε να μας ενημερώσετε για τα πλήρη στοιχεία των μελών μας που κατηγορούνται ώστε εάν πράγματι προκύπτουν παραβάσεις να παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό μας Συμβούλιο».
 
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτιού Συλλόγου Αττικής προτίθεται να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις στους φαρμακοποιούς εάν αποδειχθεί ότι πράγματι εμπλέκονταν σε παράνομη διακίνηση φαρμάκων, κύκλωμα στο οποία φέρονται να εμπλέκονται και γιατροί και ερευνάται διεξοδικά από το ΣΔΟΕ.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝέα απώλεια επαγγελματικής ύλης για τα ιδιωτικά φαρμακεία.

7 Ιανουαρίου 2013
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Συνταγές με φάρμακα αιμοκάθαρσης ΧΝΑ αξίας >50€ θα εκτελούνται από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (ή από τα Φαρμακεία των Ιδιωτικών Κλινικών με περισσότερες των 60 κλινών που διαθέτουν Φαρμακείο):

Αμινοξέα
Σίδηρος ΙV
Ερυθροποιητίνη
Βιτ. D
Καρνιτίνη
Human alboumin (αλβουμίνες)
Φωσφοροδεσμευτικά / ασβεστομιμητικά

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Κλασσική κωλοτούμπα!
Εξαιρούνται τα Φωσφοροδεσμευτικά / ασβεστομιμητικά που συνεχίζουν να χορηγούνται από ιδιωτικά φαρμακεία
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση