ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων
Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.
Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα.
Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.
- Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων
- ΜΥΣΥΦΑ στα S/M – απελευθέρωση τιμής
- Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα
- Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων .
Μπροστά σ΄αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε , εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.
Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν σ΄όλους τους Έλληνες, την ολοκληρωτική καταστροφή της φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Denominator:
Θα απαντούσα στους φίλους φαρμακοποιούς ότι οσοι από αυτούς είναι σωστοί επιστήμονες και επαγγελματίες δεν έχουν να φοβηθούν κανένα άνοιγμα επαγγέλματος - το αντίθετο, θα ωφελήσουν και θα ωφεληθούν. Επιπρόσθετα, το δικαίωμα της κοινωνίας να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους από κάθε άποψη επαγγελματίες υγείας είναι πολύ πιο σημαντικό από τον στείρο προστατευτισμό οποιασδήποτε κάστας. Φυσικά και αυτά ισχύουν πρωτίστως στους γιατρούς, στους οποίους το άνοιγμα του επαγγέλματος, που είναι ακόμη στην αρχή ως πράξη, υπόσχεται πολύ περισσότερα από τις εποχές των κάστρων του ΙΚΑ και των υπόγειων διαδρομών του φακελακίου.
KΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα απαντούσα στους φίλους φαρμακοποιούς ότι οσοι από αυτούς είναι σωστοί επιστήμονες και επαγγελματίες δεν έχουν να φοβηθούν κανένα άνοιγμα επαγγέλματος - το αντίθετο, θα ωφελήσουν και θα ωφεληθούν. Επιπρόσθετα, το δικαίωμα της κοινωνίας να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους από κάθε άποψη επαγγελματίες υγείας είναι πολύ πιο σημαντικό από τον στείρο προστατευτισμό οποιασδήποτε κάστας. Φυσικά και αυτά ισχύουν πρωτίστως στους γιατρούς, στους οποίους το άνοιγμα του επαγγέλματος, που είναι ακόμη στην αρχή ως πράξη, υπόσχεται πολύ περισσότερα από τις εποχές των κάστρων του ΙΚΑ και των υπόγειων διαδρομών του φακελακίου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Eπιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Δεν είναι τόσο άσπρο-μαύρο. Υπάρχει και πολύ γκρίζο...πάρα πολύ όμως
1.) Ο γιατρός πληρώνεται την εφημερία. Ο ταξιτζής τη διπλή ταρίφα. Ο στρατιωτικός παίρνει την επομενη μέρα (μετά την διανυκτερευση) ως ρεπό. και πάει λέγοντας
Ο φαρμακοποιός πως αποζημιώνεται για την υποχρεωτική άμισθη υπερωρία του; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καπελο για τις χωρίς συνταγή αγορες; (δλδ μη επείγουσες;) 'Αντε πες μέχρι τώρα η "αποζημίωση" ήταν η αποκλειστικότητα των ειδών που πουλούσε και η σίγουρη προσέλευση κοινού. Τώρα όμως; Ειδικά απτη στιγμή που απελευθερώνουν το ωράριο και θέλουν και να απελευθερώσουν και ύλη φαρμάκων (τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα) πέρα απ'την ήδη απελευθέρωση μεγάλου μέρους της παραδοσιακής ύλης των φαρμακείων (παραφάρμακα, καλλυντικά, βιταμίνες/συμπληρώματα και παιδικές τροφές)
2.) Γιατί μας αγνόησαν από το ΠΕΔΥ; Γιατί δεν επισημοποιούν (μέσω πιστοποίησης ορθής πρακτικής και κοστολόγησης, κάποιες ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες όπως εμβολιασμούς, πρώτες βοήθειες και μετρήσεις γλυκαιμίας και χοληστερίνης;)
3.) Αν καταργηθεί το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς (δικαίωμα σε κυριότητα ενός μόνο σημείου πώλησης φαρμάκων και μόνο από φαρμακοποιό) είτε άμμεσα μέσω πλήρους άρσεως οποιουδήποτε περιορισμού είτε έμμεσα μέσω του αποχαρακτηρισμού των ΜΥΣΥΦΑ και διανομής τους μέσω SM ή e-shops, σε τι ακριβώς θα βοηθήσει το φαρμακείο ως επιστημονικό (εκεί που έχει έλλειμα) φορέα του συστήματος υγείας, την κοινωνία και την οικονομία;
* Να θέσω ας πούμε μια "ερώτηση κρίσης" . Αν όντως ισχύσουν όλα όσα θέλει η τρόικα,
- ο φαρμακοποιός υπάλληλος του ΣΜ,δεν θα έχει καμία κλαδική/κοινωνική θεσμική υποχρέωση σε διανυκτερεύσεις; Εγώ γιατί;
- ο ιδιοκτήτης e-shop δεν θα έχει καμία πολεοδομική/υγειονομική υποχρέωση σε σχέση με τον χώρο εργασίας του; Εγω γιατί;
'Ολα αυτά που γίνονται , απλώς θα ευνοήσουν την περαιτέρω τσαπατσουλιά των μη εχόντων και το θράσος των κατεχόντων. Και πριν (μερικοί) βιαστείτε να ακυρώσετε το συλλογισμό μου με έναν αφορισμό περί "ανταγωνισμού", "συντεχνιών" ή δεν ξέρω γω τι άλλο, δώστε και μια εξήγηση σχετικά με το γιατί δεν γίνονται και όλα αυτά που γενικά θα ευνοούσαν και την ποιότητα των "ασκούντων την φαρμακευτική", πέρα από την ποσότητα των "πωλητών φαρμάκων";;;
Denominator:
@ΚΛ
Θα σας παραπέμψω σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου που απαντά στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα ερωτήματά σας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ό,τι είπα έχει να κάνει ειλικρινά με το σεβασμό μου προς τους φαρμακοποιούς και το ρόλο τους. Βοηθήστε να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και όχι άμυνα μέσω κλειστού επαγγέλματος. Αφήστε όποιον φαρμακοποιό έχει πτυχίο να ασκήσει το επάγγελμα, χωρίς περιορισμούς. Μαζί σας για τα SM - κι εγώ δεν τα θέλω στην υεγία, είτε στην ιατρική, είτε στη φαρμακευτική επιστήμη. Ακόμη και όμως αν δεν υπάρχουν τύποις, πάντα κάποιοι γιατροί και κάποιοι φαρμακοποιοί θα παίζουν το ρόλο τους στην ουσία.
ΥΓ. Στο ΠΕΔΥ έπρεπε να υπάρχει η πρόνοια, εκτός της εφημερίας γιατρών στην ΠΦΥ, και εφημερεύοντος φαρμακείου του οργανισμού ανά νομό σε 24ωρη βάση και από κει και πέρα ο κάθε ιδιώτης φαρμακοποιός θα μπορούσε να λειτουργεί αυτόνομα - όπως εξάλλου και οι γιατροί.
KΛ:
Εγγραφή ή Είσοδος@ΚΛ
Θα σας παραπέμψω σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου που απαντά στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα ερωτήματά σας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ό,τι είπα έχει να κάνει ειλικρινά με το σεβασμό μου προς τους φαρμακοποιούς και το ρόλο τους. Βοηθήστε να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και όχι άμυνα μέσω κλειστού επαγγέλματος. Αφήστε όποιον φαρμακοποιό έχει πτυχίο να ασκήσει το επάγγελμα, χωρίς περιορισμούς. Μαζί σας για τα SM - κι εγώ δεν τα θέλω στην υεγία, είτε στην ιατρική, είτε στη φαρμακευτική επιστήμη. Ακόμη και όμως αν δεν υπάρχουν τύποις, πάντα κάποιοι γιατροί και κάποιοι φαρμακοποιοί θα παίζουν το ρόλο τους στην ουσία.
ΥΓ. Στο ΠΕΔΥ έπρεπε να υπάρχει η πρόνοια, εκτός της εφημερίας γιατρών στην ΠΦΥ, και εφημερεύοντος φαρμακείου του οργανισμού ανά νομό σε 24ωρη βάση και από κει και πέρα ο κάθε ιδιώτης φαρμακοποιός θα μπορούσε να λειτουργεί αυτόνομα - όπως εξάλλου και οι γιατροί.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οπότε απ'όλο το μπάχαλο που θα προκαλέσει (αν και όταν εφαρμοστεί) αυτό που θέλει να περάσει η τρόικα/κυβέρνηση/πολυεθνικές φαρμάκων/αλυσίδες SM και άλλα εγχώρια ή μη μεγαλοσυμφέροντα ή λοιποί "επενδυτές" (που αντί για σουβλατζίδικα ή καφέ, πλέον θα ανοίγουν farmakeio ή e-shop) αυτό που για αλλη μια φορά μένει έιναι το "κλειστό επάγγελμα" ;;; (κι ας έχουμε 12.000 φαρμακεία, τα πιο πολλά ανά πυκνότητα πληθυσμού ίσως στον κόσμο κι ας λέει η τροίκα , "έχετε πολλά ας κλείσουν και μερικά")
Ωραία, και άντε και "άνοιξε" το επάγγελμα. 'Οταν δεν υπάρχει η παραμικρή ρύθμιση που να εξασφαλίζει μια ομογένεια/ελεγχόμενα standards στην ποιότητα υπηρεσιών, εργασιακών σχέσεων, φύλαξης, συντήρησης κ αποθήκευσης, χορήγησης και συμβουλευτικής των φαρμακευτικών προϊόντων τι νόημα έχει; Κανένα μήπως, πέρα από τον εντυπωσιασμό και την ικανοποίηση του κοινού αισθήματος περί "πάταξης των συντεχνιών";
Πέρα από τα ερωτήματα του προηγούμενού μου μηνύματος (τα οποία κρίνω πως δεν απαντήθηκαν, παρά την δικιά σας εκτίμηση. Μόνο το ΥΓ σας απάντησε στοχευμένα ενα από τα ερωτήματα) να θέσω κι άλλο ένα
'Οταν απελευθερώνουν το ωράριο, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό σε σχέση με το πόσες ώρες μπορεί να δουλεύει ένας φαρμακοποιός/επαγγελματίας υγείας που υποχρεούται να κάνει και υπερωρίες (εως και 12 ώρες συν) πως περιμένουν αυτό να ευνοήσει τον ανταγωνισμό σε σχέση με
α.) την επιστημονική κατάρτιση (πότε θα μελετήσω/ενημερωθώ αν ο απέναντι φαρμακολιανέμπορος θέτει τον ανταγωνισμό μόνο σε όρους διάρκειας εργασίας;)
β.) το δικαίωμα στην εργασία/ανάπαυση (γιατί κάποιος να προσλάβει άνεργο συνάδελφο ή πως ο υπάλληλος θα ξεκουράζεται αν δεν υπάρχει όριο;)
υγ
με εκτίμηση (το ύφος του γραπτού λόγου καμιά φορά , παρεξηγείται εύκολα)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση