ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων
Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch
EzeΤΡΟΛ:
Έτσι γίνονται οι δουλειές! Υπόγειο προπαγανδιστικό ραντεβού με τον Υπουργό πέτυχε ο πρόεδρας, για να συζητήσει μεταξύ άλλων και θέματα που αφορούν την πώληση ...οπτικών ειδών ( ! ) από τα φαρμακεία, σε μια προσπάθεια να καννιβαλίσει την επαγγελματική ύλη των καταστημάτων οπτικών ειδών.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Μετά από απαίτηση του ΠΦΣ ορίστηκε έκτακτη συνάντηση για σήμερα στις 3 το μεσημέρι με τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος και την αποδέχτηκε.
Ο ΠΦΣ στη συνάντηση αυτή θα συζητήσει με τον υπουργό για το ωράριο, τις ελλείψεις φαρμάκων, το θέμα με τα οπτικά καθώς επίσης και για το άνοιγμα των φαρμακείων κατ΄εξαίρεση πληθυσμιακών κριτηρίων.
Για το αποτέλεσμα της συνάντησης θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
EzeΤΡΟΛ:
Στελέχη Ευρωαριστεράς: Κοινωνικό αγαθό το φθηνό, λαϊκό φάρμακο, μακριά από τη λογική των ιδιωτικών κερδών. (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος)
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Είναι γνωστό σε όλους ότι η φαρμακευτική δαπάνη δε πέφτει (μόνο) με οριζόντιες μειώσεις στις τιμές των σκευασμάτων. Ως τώρα από το 2009 μέχρι σήμερα, οι τιμές έχουν πέσει πάνω από 8 φορές. Σε σύγκριση με τότε, οι τιμές έχουν πέσει κατά 60% περίπου. Πτώση που οι ασφαλισμένοι δεν βλέπουν στην τσέπη τους, το αντίθετο μάλιστα, η συμμετοχή τους ολοένα και αυξάνεται.
Ταυτόχρονα, έχει μειωθεί το ποσοστό κέρδους του φαρμακοποιού κατά πολύ. Μάλιστα στην...
... τελευταία ανατιμολόγηση, το ποσοστό κέρδους είναι κλιμακωτό. Ειδικά στα φάρμακα πάνω από 50€ χονδρική τιμή, το markup έχει πάει από το 30% στο 20%. Κάποιοι τότε δεν το θεώρησαν τόσο σημαντικό, αφού τα κινήσιμα φάρμακα της κατηγορίας αυτής ήταν ελάχιστα.
Με τον καιρό όμως βλέπουμε ότι η υποκατάσταση φαρμάκων με ακριβότερα σκευάσματα καλά κρατεί. Η βιομηχανία πάντα βρίσκει τρόπους να μειώνει τη χασούρα της. Εις βάρος όλων των υπολοίπων βέβαια. Από τον ΕΟΠΥΥ ως τον ασφαλισμένο, από το χονδρεμπορικό κέρδος ως το κέρδος του φαρμακοποιού.
Τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν διάφορα νέα εισπνεόμενα σκευάσματα μεγάλης πολυεθνικής τα οποία αντικαθιστούν σιγά-σιγά παλαιότερα, με τιμή >50€ και φυσικά πολύ χαμηλότερο κέρδος για τον φαρμακοποιό.
Πρόσφατα μάλιστα, ενημερωθήκαμε από άλλη πολυεθνική εταιρεία ότι δυο πολύ κινήσιμες ινσουλίνες της θα πάρουν νέα τιμή απλά με... περισσότερες προγεμισμένες πένες! Έτσι λοιπόν αντί να έχει η συσκευασία 5 πένες, θα έχει 10! Έλα όμως που η συσκευασία με τις 10, εμπίπτει στην κατηγορία με ΧΤ >50€, άρα πολύ μειωμένο ποσοστό κέρδους για τα φαρμακεία! Και φυσικά μεγαλύτερο κόστος για τον ΕΟΠΥΥ.
Εκτός αυτών μαθαίνουμε ότι πολλά είναι τα σκευάσματα στην αναμονή που περιμένουν να μπουν στην θετική λίστα με τιμές φυσικά τσουχτερές για τον ΕΟΠΥΥ, αλλά μηδενικό κέρδος για τα φαρμακεία. Μένει να δούμε τι άλλο μας επιφυλάσσει το μέλλον με τις τιμές των φαρμάκων...
GirousisN:
Βορίδης: Αποκλειστικά και μόνον στα φαρμακεία τα ΜΗΣΥΦΑ!
Κατηγορηματική διαβεβαίωση, σύμφωνα με την οποία τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα (και μη αποζημιούμενα από τα ασφαλιστικά ταμεία) φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ) θα παραμείνουν αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των φαρμακείων όλης της χώρας και μόνον, παρείχε για άλλη μία φορά το μεσημέρι της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κώστα Λουράντο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνάντησης μεταξύ των δύο μερών.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΒορίδης: Αποκλειστικά και μόνον στα φαρμακεία τα ΜΗΣΥΦΑ!
--- Τέλος παράθεσης ---
Ο Έλληνας υπουργός είναι αναρμόδιος για να παρέχει διαβεβαιώσεις σχετικά με θέματα για τα οποία αποφασίζει η ΤROICA. Μάλλον προσπαθεί να κατευνάσει/αποκοιμίσει τους φμφ, οι οποίοι άλλωστε με την παρούσα ηγεσία τους το έχουν γυρίσει στο Αντιμνημόνιο, προσδοκώντας να ανοίξουν οι πακτωλοί των χρημάτων από τους κ.κ. Σκουρλέτη, Μηλιό, και Στρατούλη.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση