ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

ΑΜΕΑ ΚΑΙ ARBS ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ

<< < (3/6) > >>

parpar:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠράγματι ο συνδυασμός αΜΕΑ και ΑΤΙ αποκλειστών δεν προσφέρει τίποτα περισσότερο από τη μονοθεραπεία στην αντιμετώπιση της ΑΥ. Είναι όμως σημαντικά τα πλεονεκτήματά του σε προσεκτικά επιλεγμένους ασθενείς με:
1) Λευκωματουρία >1gr σε ασθενείς που λαμβάνουν ήδη φάρμακο της μιας κατηγορίας και καλά ρυθμισμένη ΑΠ.
2) Διαβητικούς χωρίς συνοδό νοσηρότητα.
3) Κάποιους ασθενείς με ΚΑ, λόγω της παραγωγής ΑΙΙ παρά την χορήγηση ΑΜΕΑ.
Περισσότερα:
Kidney Int 2005 [p 799-812]. Ritz E,Wolf G.& Ther. Adv. Cardiovasc.Dis. 2008 [p233-248].

--- Τέλος παράθεσης ---

για το 1 και το 3 συμφωνω αλλα για το 2 δεν εχω βρει καποια οδηγια που να το αιτολογει.Στα αρθρα που παραθετετε αναφερει οτι ισως προσφερει θεραπευτικο οφελος και οχι οτι εχει αποδειχθει.

deleteduser:
Και για το 3 παντως υπαρχει η δυνατότητα της χορηγησης ΑΜΕΑ σε μεγαλυτερη από τη μέγιστη δόση (η οποία οσον αφορά στους ΑΜΕΑ καθορίζεται με βαση το αντιυπερτασικο αποτελεσμα).

GirousisN:

για το 1 και το 3 συμφωνω αλλα για το 2 δεν εχω βρει καποια οδηγια που να το αιτολογει.Στα αρθρα που παραθετετε αναφερει οτι ισως προσφερει θεραπευτικο οφελος και οχι οτι εχει αποδειχθει.

[/quote]
Το θεραπευτικό όφελος που προσφέρεται με το συνδυασμό είναι η μεγαλύτερη μείωση της λευκωματουρίας και η συνακόλουθη νέφρο- και καρδιοπροστασία που αυτή η μείωση επιφέρει.
Περισσότερα : Diabetes Care [2003: vol 26, p:2268-2274 ] & Kidney International [2003: vol 63, p:1874-1880 ].  Συνοπτικά παραθέτω και την καλύτερη μεταανάλυση που έχω βρει από το Annals of Int. Medicine (2008).  [http://www.ceb-institute.org/fileadmin/upload/refman/Ann_Intern_Med_2008_148_30_Kunz.pdf]

parpar:
επιμενω σε αυτο που θελω να πω καθως ολες αυτες οι μελετες αναφερονται σε διαβητικους με συνοδο νεφροπαθεια
Μηπως εννοειτε στο 2 ασθενεις με Σ.διαβητη και συνοδο νεφροπαθεια?
Αν ναι συμφωνω επισης σε ολα.

GirousisN:
Συγγνώμη αν δημιούργησα παρανόηση. Κύριο χαρακτηριστικό της διαβητικής νεφροπάθειας είναι η λευκωματουρία, οπότε θεωρώ ότι όντως συμφωνούμε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση