ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΥΠΕΡΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΑΙΜΙΑ

<< < (3/5) > >>

kdiwavvou:
oυφ!

--- Παράθεση ---Σωλομό, σκουμπράκι, σαρδέλα, γαύρο, καρυδάκια αν δυνατό μαζί με τη βόλτα για τη συγκομιδή (αρκεί να μην καταλήγει με παιδάκια), φασόλια , ωμά λαχανικά.
--- Τέλος παράθεσης ---

παρακολουθω με πολυ ενδιαφερον τη συζητηση και κρατησα σημειωσεις για να τα δω πιο αργα η΄αυριο και απο το british formulary
στις πρωτες τοποθετησεις να μη το αγχωθηκα, να το πω ... ενοιωσα ενοχη που δεν ειμαι ενημερωμενος γιατι με τη διακοπη συνταγογραφησης των ω3 διστασα να προτεινω κατι, ασχετα που ειμαι φρεσκος εδω και οι ασθενεις θα αποκριθουν στο θεραποντα τους, ωστοσο σε καποιους προτεινα τη βρωση ιχθυων, αλλωστε εδω πωλουνται ζωντανα σχεδον και πολυ φθηνα

ωραια νοιωθω evidence based

Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπίσης με το νικοτινικο  δεν ειμαι και τοσο εξοικειωμενος και εψαχνα να βρω εμπορικη ονομασια σκευασματος με ταυτοχρονη υπαρξη λαροπιπραντης(για αποφυγη εξαψεων).Ξερω πως υπαρχει γιατι καποια στιγμη ειχε πεσει στα χερια μου καποιο διαφημιστικο με τον εν λογω συνδυασμο αλλα δε μπορω να το βρω.
Το εχει χρησιμοποιησει κανενας συναδελφος?Εχει εξαψεις ή άλλες παρενεργειες?

--- Τέλος παράθεσης ---
Tredaptive είναι το σκεύασμα που αναζητάς. Το έχω χρησιμποιήσει περίπου 15 φορές σε μεικτές δυσλιπιδαιμίες με χαμηλό HDL, όπου και πιστεύω ότι έχει κατά βάση θέση. Μόνο σε μία περίπτωση αντιμετώπισα ανάγκη διακοπής λόγω συνεχιζόμενου flush.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχει ένα σημαντικό πρόβλημα! Είναι πολύ μεγάλο το χάπι και με το δεδομένο ότι πρέπει να καταπίνεται ολόκληρο για αποφυγή εξάψεων , υπάρχει πρόβλημα. Σε όσους το  συνέστησα πριν αντιληφτώ το μέγεθος του (5-6 άτομα) μου επέστρεψαν αμέσως με το πρώτο χάπι να τους γράψω κάτι άλλο. Τώρα ενημερώνω πρώτα και για το μέγεθος και εάν δεν έχουν πρόβλημα τότε το γράφω!
Είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, σε όσους καταφέρνουν να το καταπιούν.

ippocrate:
 Αποσύρεται το φάρμακο κατά της χοληστερίνης Tredaptive

H εταιρεία Merck & Co Inc ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει το φάρμακό της για τη χοληστερίνη, Tredaptive, από την παγκόσμια αγορά, έπειτα από τη σύσταση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών να ανασταλεί η κυκλοφορία του φαρμάκου στην αγορά.

Το φάρμακο αυτό τελεί υπό εξέταση στην Ευρώπη, μετά την πρόκληση ανησυχιών για την ασφάλεια, λόγω της αποτυχίας μιας μεγάλης έρευνας.

Η Merck συνέστησε στους γιατρούς τη διακοπή της συνταγογράφησης του φαρμάκου και την επανεξέταση της θεραπευτικής αγωγής για τους ασθενείς που το λαμβάνουν.

protothema.gr

parpar:

PROLIPID CAPS   EPA 90 +  DHA 60

omacor    (EPA) (460mg) & (DHA) (380mg)

δηλαδη 1 cap omacor= 5 caps prolipid    ?????????????

μηπως ειναι φθηνα διοτι εχουν χαμηλη συγκεντρωση των απαραιτητων αιθυλεστερων?
αν ξερει καποιος ας το διευκρινισει

ευχαριστω

GirousisN:
Η συνιστώμενη δόση (EPA+DHA) για υπερτριγλυκεριδαιμία είναι 2-4gr. Χρειάζεσαι δηλαδή τουλάχιστον 2 tbs Omacor/24h και 13 caps Prolipid !!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση