Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
2 Δεκεμβρίου 2021, 09:52:11

Αποστολέας Θέμα: Όταν οι λέξεις χάνουν το νόημά τους.  (Αναγνώστηκε 2097 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

14 Ιανουαρίου 2013, 07:33:05
Αναγνώστηκε 2097 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 13/01/2013.

......
Την περασμένη Πέμπτη, στη Βουλή, ο Π. Λαφαζάνης τίμησε ακόμη μία φορά τη φήμη του, χαρακτηρίζοντας την απόλυση χαμηλόμισθων καθαριστριών ως «βία και τρομοκρατία». Νομίζω ότι αξίζει να σας μεταφέρω την αρμόζουσα απάντηση, που του έδωσε την επομένη ημέρα από το ίδιο βήμα η Ντόρα Μπακογιάννη: «Συμφωνώ με όποιον μέσα σε αυτήν την αίθουσα πει ότι η πολιτική αυτή είναι ανάλγητη, ότι είναι άδικη, ότι χαρακτηρίζεται από απονιά, ότι οι καθαρίστριες αυτές έπαιρναν 350 ευρώ και πρέπει να βρούμε μια λύση. Διαφωνώ ριζικά με όποιον λέει ότι αυτό είναι βία και τρομοκρατία. Διότι βία και τρομοκρατία είναι τα τρία παιδιά που χάσανε τη ζωή τους στη Marfin, είναι το 45άρι, είναι τα γκαζάκια, είναι ότι σήμερα οι καθηγητές της ΑΣΟΕΕ διστάζουν να μπουν στη σχολή διότι φοβούνται για τη ζωή τους. Βία και τρομοκρατία είναι να δέρνουν τον Αιγύπτιο εργάτη μέσα στο σπίτι του και να τον στέλνουν στο νοσοκομείο επειδή είναι Αιγύπτιος. Αυτά είναι βία και τρομοκρατία. Και αν θέλουμε σε αυτή τη χώρα να πάμε κάποτε μπροστά, θα πρέπει κάποια στιγμή να συνεννοηθούμε μέσα σε αυτήν την αίθουσα για τις έννοιες που χρησιμοποιούμε».
....................

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Ιανουαρίου 2013, 10:56:59
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Αυτή θα ήταν μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση από τη Ντόρα με την οποία (την προσέγγιση) γενικά συμφωνώ.
Δεν είναι τα πάντα βία και τρομοκρατία, δεν είναι τα πάντα φασισμός.
Η διεύρηνση , όμως, της χρήσης του όρου τρομοκρατία , είναι αμφίπλευρη.
Και αν από τη μεριά της αριστεράς η κατάχρηση του όρου έχει ιδεολογικό περιεχέμενο (αν και μάλλον είναι λεκτική υπερβολή) , από τη μεριά του αναδυόμενου αυταρχικού κράτους, το οποίο η Ντόρα υπηρετεί , έχει πραγματικό περιεχόμενο.
Έτσι λοιπόν, με την κατηγορία της τρομοκρατίας αντιμετωπίζεται οτιδήποτε ξεφεύγει από τους κανόνες ορθής συμπεριφοράς , τους οποίους ορίζει η πολιτική-εξουσιαστική ελίτ.
'Ετσι λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι στο ζήτημα της βίλλας Αμαλία διώκονται με τον κουκουλονόμο και φορτώνονται με κακουργήματα. Το ίδιο για κάθε εστία αντίστασης -πολιτικής ανυπακοής , στο σύνολο του "πολιτισμένου κόσμου".  Τα "πάντα όλα" τρομοκρατία...
Την ίδια στιγμή τα πραγματικά κακουργήματα, εμπόριο ναρκωτικών , τράφικινγκ, εγκλήματα κατά της ζωής , οργανωμένο έγλημα, προστασίες καταστημάτων, καλά κρατούν με την ανοχή της αστυνομίας και τη συνενοχή του παρακράτους. Αλλά -ευτυχώς- η ανομία πατάχθηκε....
Σε πολύ λίγο, όταν το μητροπολιτικό κέντρο αλλάξει χέρια (ποιοι άραγε αγοράζουν?) , όταν το πραγματικό έγκλημα πάψει να έχει αξία χρήσης, το κέντρο θα αποκαθαρθεί για να δωθεί προς χρήση στους νέους ιδιοκτήτες. Το έγκλημα θα μεταφερθεί παραδίπλα , γαι να συνεχίσει το έργο του.

Βεβαίως Κα Μπακογιάννη, συμφωνώ, δε μπορεί να βαφτιζονται τα πάντα βία και τρομοκρατία, αλλά αυτό πρέπει να συμπεριλαμβάνει και την "εκ δεξιών" διεύρηνση του όρου και πολύ περισσότερο, την πολιτική του χρήση.
Αλλά βεβαίως, εκεί υπάρχουν άλλα κριτήρια...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
1991 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Απριλίου 2011, 12:54:48
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
19809 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2020, 07:03:20
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2096 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Οκτωβρίου 2013, 14:47:13
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2249 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαρτίου 2014, 18:59:25
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
3784 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Σεπτεμβρίου 2017, 21:07:44
από Δ. Κουναλάκης