Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 23:13:59

Αποστολέας Θέμα: Πέθανε το βρέφος από τη Λέρο που νοσηλευόταν με συμπτώματα ασιτίας  (Αναγνώστηκε 3937 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Ιανουαρίου 2013, 14:59:26
Αναγνώστηκε 3937 φορές
Αποσυνδεδεμένος

timex


Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι το μόλις 34 ημερών αγοράκι που μεταφέρθηκε το Σάββατο από τη Λέρο στο Ηράκλειο καθώς παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και σήψης.

Το μωράκι, το οποίο νοσηλευόταν τα τεελευταία 24ωρα σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές και άλλες πηγές, το βρέφος είχε γεννηθεί στις 15η Δεκεμβρίου 2012 και ζύγιζε περίπου 3 κιλά.



Πηγή: Πέθανε το βρέφος από τη Λέρο που νοσηλευόταν με συμπτώματα ασιτίας | iefimerida.gr Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Ιανουαρίου 2013, 15:01:03
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

timex


Το μωρό της πέθαινε κι εκείνη έψαχνε απαντήσεις στο internet!

Δε μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους πως ένα μωράκι μόλις 30 ημερών μπορεί να χαροπαλεύει εξαιτίας ασιτίας και υποθερμίας. Το βρέφος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, σε κρίσιμη κατάσταση.
Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο και σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ. Διακομίσθηκε από τη Λέρο, συνοδευόμενο από την 24χρονη μητέρα του. Στο Ηράκλειο, οι γιατροί διέγνωσαν ασιτία, δύσπνοια και υποθερμία.

Η μητέρα βαρύνεται με την κατηγορία της παραμέλησης βρέφους, ενώ διενεργείται έρευνα στο οικογενειακό της περιβάλλον.

Σύμφωνα πάντως με το lerosnews.gr, η νεαρή μητέρα είχε αγωνία για το νεογέννητό της. Μόνο που έψαχνε απαντήσεις στο internet, γιατί όπως έγραψε το νησί έχει νοσοκομείο, αλλά δεν έχει γιατρούς και ο μοναδικός παιδίατρος βρισκόταν στην Κω και δε μπορούσε να επιστρέψει γιατί είχε απαγορευτικό.

Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, φέρεται να είχε γράψει σε forum που απευθύνεται σε νεαρές μητέρες, ζητώντας βοήθεια!
"...Κορίτσια βοήθεια! Είμαι νέα μανούλα δεν ξέρω πολλά από μωράκια αλλά εδώ και 2 μέρες νομίζω πως κάτι δεν πάει καλά. Ο μπέμπης μου που είναι 1 μηνών κοιμάται συνεχεία ξυπνάει μόνο για να φάει κάθε 7 ώρες κ πίνει μόνο 90ml επίσης δεν ανοίγει τα μάτια του και είναι κρύος, τον έντυσα πολύ καλά και πάλι είναι κρυος. Μίλησα με τον μοναδικό παιδίατρο του νησιού και μου είπε πως αν δεν τον δει δεν μπορεί να πει κάτι. Το θέμα είναι πως είναι στην Κω τώρα και έχει απαγορευτικό... Γυρίζει την Τρίτη αν το επιτρέψει ο καιρός. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω...", φέρεται να είχε γράψει η 24χρονη μητέρα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

22 Ιανουαρίου 2013, 16:00:21
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

timex


Διαβαζω το φορουμ ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος )που εγραφε η μητερα και ζητουσε συμβουλες- βοηθεια απο αλλες μητερες!
Της ειπαν πολλες φορες "να το δει ενας γιατρος γενικης ιατρικης" !!
Δεν το εκανε...
Κριμα το μωρακι...

22 Ιανουαρίου 2013, 19:55:40
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Διαβαζω το φορουμ ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος )που εγραφε η μητερα και ζητουσε συμβουλες- βοηθεια απο αλλες μητερες!
Της ειπαν πολλες φορες "να το δει ενας γιατρος γενικης ιατρικης" !!
Δεν το εκανε...
Κριμα το μωρακι...


Διάβασα το συγκεκριμένο φόρουμ.
Η μητέρα αναφέρει ότι είχε πάει ήδη στο νοσοκομείο κι ότι (αν κατάλαβα καλά μ' αυτά που διαβάζω) ελλέιψει παιδιάτρου δεν το εξέτασαν. Αν συνέβη κάτι τέτοιο, παρά την πιθανή παραμέληση του παιδιού από τη μητέρα όπως αναφέρει το παραπάνω άρθρο, υπάρχει θέμα για τη λειτουργία του εκεί Κέντρου Υγείας!

Παραθέτω μερικές αναρτήσεις της:

Παράθεση
Εχει νοσοκομειο γιατρους δεν εχει!Πηγαμε στο νοσοκομειο κ πηραμε τηλ τον παιδιατρο να ερθει κ μας ειπε οτι αν δεν το δει δεν μπορει να πει κατι κ πως τωρα ειναι στην Κω δεν ξερω τι να κανω εχω αγχωθει ..
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παράθεση
Δεν το ειδε καποιος ακομα μας ειπαν να παμε αυριο το πρωι ξανα στο νοσοκομειο να το δει παθολογος.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Και μερικές από τις φωνές στο φόρουμ για άμεση (επαν)εξέταση από γιατρό:
Παράθεση
Συγγνωμη αλλα εγω απορω που δεν ειστε ΗΔΗ στο νοσοκομειο αλλα μεσα στο φορουμ.....

Παράθεση
κοπελα μου ασε το forum κ τρεξε για εναν γιατρο καλα τα λεμε ολοι εμεις στα απλα εδω χρειαζετε επειγοντος γιατρο το μωρο απορω πως δεν εχεις κανει ανω κατω το νησι εγω μεχρι βοηθεια του στρατου για ελικοπτερο θα ζητουσα κανε κατι

Παράθεση
ΤΡΕΞΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΡΑ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Ιανουαρίου 2013, 20:01:12 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

22 Ιανουαρίου 2013, 22:00:01
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

timex


Δε ξέρω... έχω μπερδευτεί...
όπως και να έχει πάντως μια ψυχούλα έφυγε και δε γίνεται να επιστρέψει!

23 Ιανουαρίου 2013, 10:10:04
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

timex


Τρεις μέρες νηστικό το βρέφος από τη Λέρο – Τι λέει το πόρισμα για το θάνατό του

Σφίξιμο στο στομάχι προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση πως το 34 ημερών βρέφος από τη Λέρο δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή. Σήμερα θα γίνει η νεκροψία.
Το αγοράκι είχε μεταφερθεί από τη Λέρο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης και ήδη η επιστημονική έκθεση των γιατρών του νοσοκομείου έχει αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας.

Το πόρισμα για τα αίτια θανάτου είναι σοκαριστικό. Το παιδί πέθανε γιατί είχε μείνει τρεις μέρες ατάιστο! Αποτέλεσμα ήταν ένα ένα τα όργανά του να σταματήσουν να λειτουργούν. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί είχαν μιλήσει για πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες», δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας.

Το τι προηγήθηκε πριν φτάσει το βρέφος να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, παραμένει στο σκοτάδι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασιτία, υποθερμία και δύσποινα αλλά και τραύματα στο σώμα του γιατί δεν του άλλαζαν πάνες.
Πολλοί μίλησαν για τις ευθύνες της 24χρονης μητέρας της, που έψαχνε λύσεις σε forum στο internet, εκείνη υποστηρίζει ότι ο παιδίατρος δε βρισκόταν στο νησί αλλά είχε αποκλειστεί στην Κω. Όμως όπως προέκυψε τις τελευταίες ώρες, ο παιδίατρος του νοσοκομείου ήταν κανονικά στη θέση του.
Ο εισαγγελέας της Κω έχει ασκήσει ποινική δίωξη κατά της μητέρας για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Η 24χρονη είχε μετακομίσει τους τελευταίους μήνες στη Λέρο, σύμφωνα με το lerosnews.gr για να ζήσει με τον πατέρα του παιδιού, που είναι στρατιωτικός.

Συγκλονισμένος μίλησε στην εφημερίδα «Espresso» ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας: «Επειδή είχα πρόβλημα με τη μητέρα μου, εκείνη τη μέρα έτυχε να βρίσκομαι στο νοσοκομείο. Με κάλεσαν οι γιατροί στην Παιδιατρική Κλινική, όπου η μάνα με τον σύντροφό της είχαν πάει το παιδί. Οι εικόνες που αντίκρισα όταν οι γιατροί με οδήγησαν στη θερμοκοιτίδα πραγματικά με σόκαραν. Είδα ένα νεογέννητο που είχε ακριβώς την εικόνα που έχουν τα υποσιτισμένα βρέφη της Αιθιοπίας. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, γεμάτο πληγές με πύον, γιατί το δερματάκι του άρχισε να σκάει από την ασιτία, και άπλυτο.

Αμέσως ενημερώθηκε ο εισαγγελέας της Κω, ενώ έσπευσε και η αστυνομία που πήρε καταθέσεις. Προσωπικά θεωρώ πως πρόκειται για καθαρή αμέλεια, εγκληματική.

Η μητέρα ζούσε στη Λέρο μαζί με τον στρατιωτικό σύντροφό της που υπηρετεί στο νησί, χωρίς κανείς από τους δύο να είναι από τη Λέρο. Μάλιστα, στην αρχή έλεγε ότι γέννησε πρόωρα τον γιο της, στους έξι μήνες, αλλά το παιδί ζύγιζε 3,5 κιλά, γεγονός που τη διαψεύδει. Πρόκειται για μια τραγική κατάσταση και η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να αναλάβει την υπόθεση».

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

24 Ιανουαρίου 2013, 20:15:32
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Τελικά που είναι η αλήθεια;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τα όσα αποκαλύπτει ο μαιευτήρας που έφερε στον κόσμο το βρέφος από τη Λέρο, που έσβησε μόλις 34 ημέρες από τη στιγμή που ήρθε στον κόσμο, προσθέτουν ακόμα περισσότερα ερωτήματα στην υπόθεση, που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.

Ο μαιευτήρας - γυναικολόγος Νίκος Μονοκάνδηλος, που έφερε το μωρό στον κόσμο, στα μέσα του Δεκεμβρίου, δίνει μια εικόνα με λεπτομερειες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Η Ελλάδα αύριο".
 
Για την 24χρονη μητέρα λέει ότι όταν πήγε σε εκείνον του είπε ότι ήταν πέντε μηνών ενώ στην πραγματικότητα ήταν εννέα.
"Δεν παρακολουθούσα εγώ την εγκυμοσύνη της κοπέλας. Ήρθε ξαφνικά μια μέρα τον περασμένο Δεκέμβριο στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι πονάει. Την ρώτησα πόσο μηνών είναι και ισχυρίστηκε ότι είναι πέντε και ότι της έχουν δώσει ημερομηνία τοκετού τον Απρίλιο"...
"Της έκανα ένα υπέρηχο και διαπίστωσα ότι ήταν εννέα μηνών! Όχι μόνο δεν ταίριαζαν καθόλου οι ημερομηνίες, αλλά είχαν και μεγάλη απόκλιση. Ήταν αδύνατο να ήταν πέντε μηνών. Στην συνέχεια την εξέτασα και είχε διαστολή. Γεννούσε εκείνη τη ώρα δηλαδή".
 
Ο γιατρός επέλεξε να της κάνει καισαρική, γιατί το παιδί ερχόταν ανάποδα.

Όλα εξελίχθηκαν ομαλά, όπως θυμάται ο ίδιος, και τέσσερις μέρες αργότερα, μητέρα και παιδί πήραν εξιτήριο. Ωστόσο, το… ασυνήθιστο αίτημα της 24χρονης, ήταν μια ακόμη έκπληξη για τον γυναικολόγο.
 
"Αμέσως μετά την γέννα, ζήτησε να της κόψουμε το γάλα. Όταν την ρωτήσαμε γιατί θέλει να το κάνει αυτό, μας απάντησε ότι ούτε εκείνη θήλασε από τη μητέρα της και δεν έπαθε τίποτα και άρα δεν θέλει να θηλάσει το μωρό. Υποχρεωθήκαμε και της δώσαμε την φαρμακευτική αγωγή", αποκαλύπτει ο κύριος Μονοκάνδηλος, αντικρούοντας τον ισχυρισμό της νεαρής πως γέννησε πρόωρα και γι’ αυτό δεν είχε γάλα.

Συγκρατημένος στους χαρακτηρισμούς του, ο κύριος Μονοκάνδηλος, περιορίστηκε σε μια λέξη:
"Και οι δύο, η μητέρα και ο νεαρός, μου φάνηκαν… ιδιόρρυθμοι. Δεν είμαι ειδικός για να σχολιάσω την ψυχολογική ή νοητική τους κατάσταση. Ξέρω μόνο πως πολλές μητέρες με χαμηλό iq κάνουν παιδιά και τα φροντίζουν στην εντέλεια, γιατί λειτουργεί το μητρικό ένστικτο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν ξέρω τι συνέβη. Όταν έφερε το μωρό στο νοσοκομείο το είδα μισοπεθαμένο. Η θερμοκρασία του ήταν 32 βαθμοί...
 
Δεν πρέπει να το άλλαζε καθόλου, το δέρμα του ήταν σκισμένο, είχε πληγές με πύον στους μηρούς, στο σημείο που ακουμπάει η πάνα. Είχε μολυνθεί. Ο παιδίατρος που ήταν ο πρώτος που το είδε μου είπε ότι το μωρό βρωμούσε ούρα. Φαινόταν τελείως εγκαταλελειμμένο".
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
5930 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Ιουνίου 2009, 13:13:27
από Raptor
1 Απαντήσεις
3077 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Μαρτίου 2011, 22:32:19
από flone
0 Απαντήσεις
4247 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Σεπτεμβρίου 2011, 00:27:58
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
3703 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Ιανουαρίου 2012, 09:33:06
από medicus
0 Απαντήσεις
11821 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Νοεμβρίου 2019, 23:24:35
από Argirios Argiriou