Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΛΙΝΙΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ?

(1/5) > >>

drpetros:
Συνάδελφοι γνωρίζετε αν ο ΕΟΠΥΥ θα κάνει νέες συμβάσεις με ιατρούς ?

Τελευταία φορά που επικοινώνησα τον Σεπτέμβριο του 2012 με τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ (πηγαίνοντας προσωπικά στο Μαρούσι) μου είπαν πως εκκρεμούν ακόμη τα αποτελέσματα της προκύρηξης του Μαίου του 2012. Πρέπει να βγούν πρώτα τα αποτελέσματα αυτά και μετά ενδεχομένως να γίνει νέα προκύρηξη. Βέβαια μου ανέφεραν επίσης ότι υπήρχε χαμηλό ενδιαφέρον απο πλευρά των ιατρών. Αυτο είναι απολύτως κατανοητό...

anastaziogr:
Ο ΕΟΠΥΥ από την ίδρυση του έως τώρα δεν έχει κάνει συμβάσεις με νέους ιατρούς και αμφιβάλλω πάρα πάρα πολύ αν θα κάνει στο εγγύς μέλλον.
Τα περί ενδιαφέροντος ή οχι από τους ιατρούς είναι καραμέλες.

drpetros:
Σήμερα το πρωί ο προεδρος του ΕΟΠΥΥ σε τηλεοπτική εκπομπή απάντησε στην ερώτηση μου. Είπε ότι η Τρόικα ζήτησε να μειωθούν οι ιατροί εοπυυ κατά 10%. Οι ιατροί αορίστου χρόνου των μονάδων ΕΟΠΥΥ (πρώιν ΙΚΑ) δεν θα πειραχθούν, οπότε δεν θα ανανεωθούν κάποιες συμβάσεις σε μη μόνιμους ιατρούς μονάδων εοπυυ και σε ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τον εοπυυ. Από την άλλη πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα συνάψει νέους συμβασεις με ιδιώτες ιατρούς. Πραγματικά απορώ πως απο την μία η Τρόικα επιβάλλει να μειωθούν οι ιατροί εοπυυ και απο την άλλη ο Κος Παπαγεωργόπουλος να λέει ότι κάποια στιγμή θα συνάψουν νέες συμβάσεις. Ίσως μετά το 2020...! Εν κατακλείδι, απο τα λεγόμενα του Κου Παπαγεωργόπουλου αμφιβάλλω σθεναρά ότι θα συναφθούν νέες συμβάσεις στο εγγύς μέλλον.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣήμερα το πρωί ο προεδρος του ΕΟΠΥΥ σε τηλεοπτική εκπομπή απάντησε στην ερώτηση μου. Είπε ότι η Τρόικα ζήτησε να μειωθούν οι ιατροί εοπυυ κατά 10%. Οι ιατροί αορίστου χρόνου των μονάδων ΕΟΠΥΥ (πρώιν ΙΚΑ) δεν θα πειραχθούν, οπότε δεν θα ανανεωθούν κάποιες συμβάσεις σε μη μόνιμους ιατρούς μονάδων εοπυυ και σε ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τον εοπυυ. Από την άλλη πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα συνάψει νέους συμβασεις με ιδιώτες ιατρούς. Πραγματικά απορώ πως απο την μία η Τρόικα επιβάλλει να μειωθούν οι ιατροί εοπυυ και απο την άλλη ο Κος Παπαγεωργόπουλος να λέει ότι κάποια στιγμή θα συνάψουν νέες συμβάσεις. Ίσως μετά το 2020...! Εν κατακλείδι, απο τα λεγόμενα του Κου Παπαγεωργόπουλου αμφιβάλλω σθεναρά ότι θα συναφθούν νέες συμβάσεις στο εγγύς μέλλον.

--- Τέλος παράθεσης ---
Απλό, μην τον πιστεύεις --> είναι πολιτικό πρόσωπο, ανεύθυνο εξ επαγγέλματος και λέει ότι θέλει χωρίς να μπορεί κανείς να του καταλογίσει τίποτα. Ο προκάτοχός του άλλα έλεγε όταν ήταν πρόεδρος και άλλα μετά.
    Τι εννοεί 10% λιγότεροι γιατροί συμβασιούχοι; Ήδη έφυγε το 20% απο τους αρχικούς (είναι ~ 4000 όταν "μπήκαν" 5050). Θα κάνει και άλλη περικοπή και πότε; (ήδη ετοιμάζονται στην περιοχή μου να φύγουν και άλλοι). Ούτε οι μόνιμοι (δλδ οι αορίστου μάλλον του ΙΚΑ) είναι σίγουροι (αλλά χαζός είναι να τους το πει;).
   Συμβάσες θα υπογράψει σύντομα (τις δικές μας που τις έχει 10 μήνες στο συρτάρι του και δεν τις υπογράφει). Επίσης οι δικές μας οι ανυπόγραφες συμβάσεις λήγουν σε 11.1 μήνες οπότε οι νέες συμβάσες ίσως γίνουν τότε (προ του 2014 που θα είναι και έτος ανάπτυξης και θα θέλουν πολλούς γιατρούς...). Καλή υπομονή...
Διάβαζα νωρίτερα το: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος και δεν το χάρηκα καθόλου. Δεν ξέρω αν η σύμβαση στον ΕΟΠΥΥΥΥ είναι λύση (αν και είναι άδικο να μιλάω όντας συμβεβλημένος και χωρίς να αποφασίζω να εξέλθω)...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπλό, μην τον πιστεύεις --> είναι πολιτικό πρόσωπο, ανεύθυνο εξ επαγγέλματος και λέει ότι θέλει χωρίς να μπορεί κανείς να του καταλογίσει τίποτα. Ο προκάτοχός του άλλα έλεγε όταν ήταν πρόεδρος και άλλα μετά.

--- Τέλος παράθεσης ---
Λοιπόν, απαντώντας στον εαυτό μου, βλέπω ότι ο πρόεδρος μας (Λάρισας) εκφράζει ακριβώς αυτό που είπα πιο επίσημα:
 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥΥΥ (αποσπάσματα):
...   Αποφεύγει συστηματικά, να απαντήσει  ...
Συκοφαντεί το ιατρικό σώμα, λέγοντας ...
Μπέρδεψε τη γλώσσα του όταν ρωτήθηκε...
Προσποιήθηκε τον ανήξερο και απέφυγε προκλητικά να απαντήσει ....
Ανατριχιάζοντας απ’ όλα αυτά που ακούσαμε, μάλιστα από ένα πολιτικό πρόσωπο που στη δύση της καριέρας του τοποθετήθηκε ως Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με αξιοζήλευτο μισθό για να περάσει τα γεράματά του (άλλωστε η Πολιτεία του το χρωστάγε για την μεγάλη του προσφορά μέχρι τώρα!), ....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση