Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:54:53

Αποστολέας Θέμα: ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ ΕΟΠΥΥ  (Αναγνώστηκε 4931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

2 Φεβρουαρίου 2013, 14:32:16
Αναγνώστηκε 4931 φορές
Αποσυνδεδεμένος

ΜΙΝΑ


Καλημέρα,
συνάδελφος ιατρός διορισμένος σε Π.Ι με βαθμό επιμελητή Β διορίζεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου ως ελεγκτής ιατρός ΕΟΠΥΥ χωρίς την σύμφωνη γνώμη του.
Γνωρίζει κάποιος άν είναι νόμιμο,ποιές είναι οι προυποθέσεις ή τα προσόντα για τον διορισμό αυτό ή έστω τον νόμο που τα αναφέρει;
Ευχαριστώ.















2 Φεβρουαρίου 2013, 14:35:31
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλημέρα,
συνάδελφος ιατρός διορισμένος σε Π.Ι με βαθμό επιμελητή Β διορίζεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου ως ελεγκτής ιατρός ΕΟΠΥΥ χωρίς την σύμφωνη γνώμη του.
Γνωρίζει κάποιος άν είναι νόμιμο,ποιές είναι οι προυποθέσεις ή τα προσόντα για τον διορισμό αυτό ή έστω τον νόμο που τα αναφέρει;
Ευχαριστώ.

Ναι, είναι νόμιμο (αλλά όχι ηθικό).
Κανένα ιδιαίτερο προσόν δεν απαιτείται, απλά σου δίνουν το ΦΕΚ με τις υποχρεώσεις του ελεγκτή για να λάβεις γνώση.

Εγώ παραιτήθηκα 15' άμα τη αναλήψει των καθηκόντων μου γιατί έτυχε να έρθει ένας ασφαλισμένος που είχε κάνει "καρυότυπο" σε διαγνωστικό κέντρο του Πειραιά (600 χλμ μακριά δηλαδή) και ήθελε να του τον εγκρίνω εγώ.

Καλημέρα.
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Φεβρουαρίου 2013, 16:25:31 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

2 Φεβρουαρίου 2013, 14:56:59
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

ΜΙΝΑ


Ήλπιζα ότι ίσως να απαιτούσε θέση διευθυντή ή μόνιμου ιατρού.
Μήπως γνωρίζετε το ΦΕΚ;

2 Φεβρουαρίου 2013, 16:25:11
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στην πραγματικότητα, ήταν ένα συνονθύλευμα από διάφορα ΦΕΚ που έχουν βγει στην πορεία του χρόνου και αλληλοσυμπληρώνονται, αλληλοαναιρούνται ή αλληλοτροποποιούνται. Δεν τα πέταξα, τα έχω ακόμη στο συρτάρι μου αλλά θα μπορώ να τα δω τη Δευτέρα (και να σας πω τότε). Μαζί υπήρχε και ένα σύνολο από διάφορες εγκυκλίους των διαφόρων Ταμείων που υπήρχαν τότε (προ 4 ετών, ΙΚΑ-ΣΥΚΑ-ΟΠΑΔ-ΟΓΑ-ΝΑΤ-ΤΕΒΕ κ.λπ.) αλλά και μία φωτοτυπία ενός γονατογραφήματος όπου μία υπάλληλος της οικείας Δ/νσης Υγιεινής (καλή της ώρα) είχε καθήσει και γράψει σε μία κόλα Α4 όλες τις παρατηρήσεις της -βασικά, ό,τι θυμόταν, χαιρόταν. Όμως, αυτό το τελευταίο χαρτί ήταν το πιο βοηθητικό απ΄όλα μαζί τα χαοτικά ΦΕΚ και τις συσκοτιστικές εγκυκλίους!
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Φεβρουαρίου 2013, 16:41:53 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Φεβρουαρίου 2013, 17:53:41
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κατά τη γνώμη μου, είναι μεγάλο λάθος αυτό που γίνεται τώρα, δηλαδή να βάζουν τον ελεγκτή να αποφασίσει αν θα εγκρίνει ή όχι μία εξέταση την ίδια στιγμή που ο ασφαλισμένος είναι πάνω από το κεφάλι του και του ασκεί ουσιαστικά μία έμμεση μορφή βίας (που πολλές φορές μετεξελίσσεται και σε άμεση).

Κανονικά, ο ασφαλισμένος θα έπρεπε να υποβάλλει πλήρες πακέτο-αίτηση, στην οποία θα προσπαθεί να αποδείξει τεκμηριωμένα την αναγκαιότητα διενέργειας μιας εξέτασης με βάση εκθέσεις από τον/τους θεράποντες ιατρούς του. Στην αίτηση θα αναφέρονται υποχρεωτικά και οι αντίστοιχες παραπομπές στα διαγνωστικά πρωτόκολλα του ΕΟΦ και στον κανονισμό Παροχών του ΕΟΠΥΥΥΥ, ώστε ο ελεγκτής να τα βλέπει έτοιμα και να μη χάνει χρόνο ψάχνοντας την κάθε περίπτωση χωριστά, για το σύνολο των αιτήσεων που έχει να διεκπεραιώσει. Η αίτηση θα κρίνεται από ελεγκτή που ο ασφαλισμένος δεν θα ξέρει ποιός είναι, ενώ ούτε και ο ελεγκτής θα βλέπει τα ονόματα του ασφαλισμένου και των θεραπόντων ιατρών, για να αποφευχθεί επηρεασμός της κρίσης του. Ο ασφαλισμένος και ο παραγγέλων ιατρός θα πληροφορούνται μέσω sms και/ή e-mail για την τύχη της αίτησής τους.

Βεβαίως και η απάντηση στην αίτηση του κάθε ασφαλισμένου, θα πρέπει να έρχεται πολύ γρήγορα, αλλά όχι και να εκβιάζει ο ασφαλισμένος κάνοντας πρώτα την εξέταση και ζητώντας κατόπιν φορτικά "τα λεφτά μου πίσω" όπως γίνεται τώρα. Φυσικά, ο ελεγκτής ιατρός πρέπει να είναι απαλλαγμένος από οποιαδήποτε άλλης φύσης εργασία, δηλαδή δεν μπορεί ταυτόχρονα να διεκπεραιώνει συνταγογράφηση, εξέταση ασθενών, αντιμετώπιση επειγόντων, διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, διακομιδές ασθενών και κάπου στο ενδιάμεσο, επειδή τότε ήρθε ο ασφαλισμένος, (και) έλεγχο των πάσης φύσης παραπεμπτικών.

Ο Δ/ντες έχουν καταλάβει πόσο hot potato είναι ο έλεγχος παραπεμπτικών και δείχνουν μία προτίμηση να τη ρίχνουν σε έναν νέο Βητά, ώστε και η δουλειά να βγαίνει, αλλά και να μπορούν ταυτόχρονα να τον επηρεάζουν όποτε θέλουν. Δυστυχώς όμως έτσι, δεν γινόμαστε ποτέ κράτος, ούτε 200 χρόνια μετά την ίδρυσή μας: Ελλάδα = Σουδάν, Καμπότζη και Μπουτάν.
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Φεβρουαρίου 2013, 18:13:57 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.