Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:15:26

Αποστολέας Θέμα: Σεμινάριο - Συνέδριο Μητρικού Θηλασμού. Ξάνθη, 27/2 έως 3/3/2013.  (Αναγνώστηκε 7455 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Φεβρουαρίου 2013, 07:21:16
Αναγνώστηκε 7455 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το αντίστοιχο περσινό συνέδριο που έγινε πάλι στην Ξάνθη, ήταν ομολογουμένως πολύ πετυχημένο και είχαν έρθει σύνεδροι ακόμη και από την Κρήτη!

Η Μιλένα Ρούσκοβα στην οποία είναι αφιερωμένο το φετινό συνέδριο, και η οποία μας έφυγε από την ζωη πρόσφατα, ήταν Γυναικολόγος από την Τσεχία που παντρεύτηκε με Έλληνα και έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στην Ξάνθη. Η Μιλένα Ρούσκοβα ήταν πρωτοπόρος στην Ελλάδα, στην εκπαίδευση των νέων μητέρων στον Μητρικό Θηλασμό. Διοργάνωνε μεταξύ των άλλων μικρές ομάδες νέων μαμάδων οι οποίες αλληλοϋποστηρίζονταν σε θέματα θηλασμού. Ξεχώρισε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την πίστη της σε ιδανικά και αξίες.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ:  «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ»

27/2/2013-3/3/2013     ΞΑΝΘΗ


ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ)

ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΛΑΣΜΟΥ Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ e-mail στο seminar.xanthi@gmail.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6977573181, 6945576756

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Φεβρουαρίου 2013, 20:45:14 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

6 Φεβρουαρίου 2013, 10:20:20
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Η Μιλένα Ρούσκοβα στην οποία είναι αφιερωμένο το φετινό συνέδριο, και η οποία μας έφυγε από την ζωη πρόσφατα, ήταν Γυναικολόγος από την Τσεχία που παντρεύτηκε με Έλληνα και έζησε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στην Ξάνθη. Η Μιλένα Ρούσκοβα ήταν πρωτοπόρος στην Ελλάδα, στην εκπαίδευση των νέων μητέρων στον Μητρικό Θηλασμό. Διοργάνωνε μεταξύ των άλλων μικρές ομάδες νέων μαμάδων οι οποίες αλληλοϋποστηρίζονταν σε θέματα θηλασμού. Ξεχώρισε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα της και την πίστη της σε ιδανικά και αξίες.[/color]
Ευχαριστώ τον Αργύρη που αφιέρωσε δύο λόγια στη Μιλένα Ρούζκοβα...
Ήταν, ακόμη και στις στιγμές του (μεγάλου) πόνου της, ένα υπόδειγμα ήθους και ανθρωπιάς για όλους μας.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

28 Φεβρουαρίου 2013, 12:32:43
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ – ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 28/2/2013:

Με τεράστια επιτυχία άρχισε στη Ξάνθη το σεμινάριο θηλασμού «Μιλενα Ρουσκοβα»

Με πρωτόγνωρη συμμετοχή επαγγελματιών υγείας απ’ όλη την Ελλάδα άρχισε το Σεμινάριο-Συνέδριο  Μητρικού Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ» στο Ξενοδοχείο Ελισσώ της Ξάνθης. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι ο μητρικός θηλασμός είναι η μόνη φυσιολογική διατροφή για τα βρέφη, η σίτιση με υποκατάστατο μητρικού γάλακτος έχει ιατρική ένδειξη μόνο για το 3% του πληθυσμού. Εμείς αντιστρέψαμε τα δεδομένα της φύσης και της επιστήμης και αναγορεύσαμε  την εξαίρεση ως κανόνα  (μόνο 1% των Ελληνίδων θηλάζουν αποκλειστικά). Ο θηλασμός αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα του βρέφους που η σύγχρονη Ελλάδα καταπατά βάναυσα επιτρέποντας  στις πολυεθνικές παρασκευής των τεχνητών υποκαταστάτων μητρικού γάλακτος να ωθούν τις μητέρες στη διακοπή του θηλασμού καταπατώντας τον διεθνή κώδικα εμπορίας υποκαταστάτων. Τονίστηκε ότι ο θηλασμός ξεκινά αυτόματα αν το νεογέννητο τοποθετηθεί γυμνό πάνω στη μητέρα του αμέσως μετά τον τοκετό για τουλάχιστον 1 ώρα.  Παρουσιάστηκε πληθώρα δεδομένων που αποδεικνύουν την σημασία του θηλασμού για την ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού και το χτίσιμο μιας υγιούς σχέσης μητέρας-παιδιού-πατέρα. Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής  εξεταστικής επιτροπής για το δίπλωμα συμβούλου γαλουχίας ILSE BICHLER αναφέρθηκε στο πρωτοποριακό σεμινάριο έργο της Μιλένας Ρούσκοβα επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν πραγματικά μόνο όταν δεν τους θυμόμαστε. Το σεμινάριο συνεχίζεται σήμερα με τις ομιλίες: ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ: ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΝΕΟΓΝΟΥ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ - ΣΚΕΨΕΙΣ- ΑΓΩΝΙΕΣ ΜΙΑΣ ΘΗΛΑΖΟΥΣΑΣ., ΜΗΤΡΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΣΗ-ΣΤΑΣΗ- ΑΠΟΜΥΖΗΣΗ. Ο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ  ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ. Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΘΗΛΑΖΟΥΣΑ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΑΛΟΥΧΙΑ.


Η παρακολούθηση των εργασιών είναι ελεύθερη και δωρεάν.
 

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
Δ/ντής Παιδιατρικής Κλινικής Γ. Ν. Ξάνθης
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

5 Μαρτίου 2013, 19:24:19
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Θεωρώ ότι είναι πολύ χρήσιμα κάποια τουλάχιστον από τα συμπεράσματα του συνεδρίου και παραθέτω δύο χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

Καταιγιστικά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην 5η και τελευταία μέρα του Σεμιναρίου-Συνεδρίου Μητρικού Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ 2013» στη Ξάνθη: 300 εκατομμύρια ευρώ χάνει το ελληνικό κράτος αρνούμενο να προωθήσει τον μητρικό θηλασμό. Το κόστος αυτό αντιστοιχεί σε έξοδα νοσηλείας, ιατρικών επισκέψεων, φαρμάκων και ημεραργιών λόγω της μεγάλης αύξησης της νοσηρότητας συνεπεία του μη θηλασμού. Το οικονομικό όφελος της οικογένειας για κάθε παιδί που θηλάζει ανέρχεται σε 5.000 ευρώ για τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του, κάτι πολύ σημαντικό σε εποχές οικονομικής κρίσης.
...
Στο συνέδριο αναλύθηκαν, από την παιδογαστρεντερολόγο καθηγήτρια του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσ/νικης  και πρόεδρο της Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Καραγκιόζογλου, οι πολλαπλοί μηχανισμοί με τους οποίους η σίτιση με τεχνητό γάλα οδηγεί με βεβαιότητα στα 2 πιο συχνά νοσήματα του 21ου αιώνα: την παχυσαρκία και τις αλλεργίες.

...
Στο συνέδριο-σεμινάριο συμμετείχαν ενεργά 340 σύνεδροι από ολόκληρη την επικράτεια.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3111 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Οκτωβρίου 2009, 09:25:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3971 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαΐου 2011, 00:26:35
από Μαρία Χόρτη
0 Απαντήσεις
4304 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιανουαρίου 2012, 23:59:10
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3632 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Μαΐου 2012, 00:12:06
από Argirios Argiriou
4 Απαντήσεις
67060 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Φεβρουαρίου 2018, 01:08:11
από Argirios Argiriou