Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
Πολυϊατρεία του ΙΚΑ. Αξίζουνε τα λεφτά τους;
Argirios Argiriou:
Πιστεύουν με τα σωστά τους ότι αν κλείσουν τα ΠΕΔΥ ( = πρώην ΙΚΑ) θα καταρρεύσει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( ΠΦΥ ) στην Ελλάδα;
09/07/2016
Αγωνία να παραμείνουν οι γιατροί στις μονάδες ΠΕΔΥ, αλλιώς το σύστημα καταρρέει
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---Ανέφερε (ο αναπληρωτής ΓΓ του υπουργείου υγείας) μάλιστα πως οι ιατρικοί επισκέπτες είναι μία κατεξοχήν εξωστρεφής ειδικότητα η οποία θα μπορούσε και πρόκειται να αξιοποιηθεί, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα «ήταν παρκαρισμένη στα νοσοκομεία και ασκούσε αλλότρια καθήκοντα».
--- Τέλος παράθεσης ---
- Υπάρχει ειδικότητα "ιατρικός επισκέπτης";
- Ακόμη κι αν αναφέρεται στους επισκέπτες Κ.Υ. -που μπορεί να είναι οποιαδήποτε ειδικότητα- ποια είναι τα αλλότρια καθήκοντα που ασκούν στα νοσοκομεία;
Πάντως ο καθένας λέει όσα συμφέρουν τον κλάδο που εκπροσωπεί.
Δ. Κουναλάκης:
Μάλλον εννοούν τον Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος.....
Επισυνάπτονται και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.... Σε αυτή την περίπτωση, θεωρώ ότι ο κ. Μπένος και η ομάδα του, θα κριθούν από το εάν έχουν έτοιμο και εφαρμόσιμο υλικό, που να οδηγεί πρακτικά στην οργάνωση, παρακολούθηση, και μέτρηση της αποτελεσματικότητας της παρέμβασης των ιατρικών επισκεπτών στο ελληνικό περιβάλλον στις πιλοτικές μονάδες.
Προσωπικά, είμαι απαισιόδοξος (άλλος ένας χάρτινος πύργος που θα σωριαστεί) αλλά εύχομαι διακαώς να διαψευστώ.......
Argirios Argiriou:
Αντιγράφω ανάρτηση συναδέλφου στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ στις 14/12/2017 στο facebook σχετικά με τα πρόσφατα εγκαίνια των ΤΟΜΥ. Επειδή έχω εργαστεί και εγώ σε πρώην ΙΚΑ (νυν ΠΕΔΥ) για 5 έτη μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έτσι ακριβώς ήταν:
Ως πρώην εργαζόμενος στο ΠΕΔΥ μέχρις απολύσεως από Άδωνι και φυγής στο εξωτερικό η εμπειρία μου ήταν άλλη. Ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση, ακατάσχετη παραγγελία διαγνωστικών παραπεμπτικων και κάκιστη συμπεριφορά παρόχων και παροχουμενων χωρίς καμμιά δυνατότητα πειθαρχικής συμμόρφωσης όπως δηλαδή όλο το δημόσιο. Τα ΤΟΜΥ γίνονται με τα ίδια υλικά και με πολύ λιγότερα χρήματα, άρα....
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντιγράφω ανάρτηση συναδέλφου στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΑΘΗΝΑΣ στις 14/12/2017 στο facebook σχετικά με τα πρόσφατα εγκαίνια των ΤΟΜΥ. Επειδή έχω εργαστεί και εγώ σε πρώην ΙΚΑ (νυν ΠΕΔΥ) για 5 έτη μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έτσι ακριβώς ήταν:
Ως πρώην εργαζόμενος στο ΠΕΔΥ μέχρις απολύσεως από Άδωνι και φυγής στο εξωτερικό η εμπειρία μου ήταν άλλη. Ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση, ακατάσχετη παραγγελία διαγνωστικών παραπεμπτικων και κάκιστη συμπεριφορά παρόχων και παροχουμενων χωρίς καμμιά δυνατότητα πειθαρχικής συμμόρφωσης όπως δηλαδή όλο το δημόσιο. Τα ΤΟΜΥ γίνονται με τα ίδια υλικά και με πολύ λιγότερα χρήματα, άρα....
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα προσθέσω κι εγώ με πίκρα ότι δυστυχώς οι συνάδελφοι που θέλουν να δουλέψουν στο δημόσιο με κριτήρια ποιότητας και έλεγχο δεν μπορούν να ανταχθούν ποτέ στο σύστημα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση