Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Απριλίου 2024, 11:46:11

Αποστολέας Θέμα: Η πρώτη διαδικτυακή ηλεκτρονική κλινική στην Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 5318 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Σεπτεμβρίου 2008, 23:57:45
Αναγνώστηκε 5318 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Μαρτίου 2009, 15:07:32
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
22/03/2009
Ελευθεροτυπία.


Η ελληνική κλινική του Διαδικτύου.


ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ από το χώρο της υγείας, το διοικητικό στέλεχος Γιώτα Ρομποτή, η γιατρός Αδαμαντία Βιρβίλη και ο οικονομολόγος Χρήστος Παπαϊωάννου είχαν πριν από τρία χρόνια μια καινοτόμο ιδέα. Να δημιουργήσουν στην Ελλάδα την πρώτη ολοκληρωμένη κλινική στο Ιντερνετ. Ετσι, «γεννήθηκε» η Uniclinic. Μια θυγατρική της εταιρείας Paviro Holding.


Η Uniclinic, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο Γ. Ρομποτή, φιλοδοξεί να προσφέρει λύσεις σε όσους θέλουν να γλιτώσουν τις πολύωρες αναμονές στις ουρές σε νοσοκομεία και ιατρεία για εξετάσεις ή επισκέψεις σε γιατρούς. Οπως εξηγεί, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη κλινική-πολυιατρείο αλλά χωρίς... κτίριο. Σχεδόν τα πάντα γίνονται μέσω Ιντερνετ. Ο ασθενής-χρήστης απλώς πληκτρολογεί την ηλεκτρονική διεύθυνση (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος).

«Η διαδικτυακή κλινική Uniclinic είναι ένα καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε όσους την επισκέπτονται να χρησιμοποιήσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ακριβώς όπως θα έκαναν σε μια ιδιωτική κλινική ή ένα δημόσιο νοσοκομείο», λέει η Γιώτα Ρομποτή.

Και εξηγεί: «Ενα ηλεκτρονικό σύστημα που συντονίζεται από εξειδικευμένη ιατρική ομάδα αναλαμβάνει να αξιολογήσει τα περιστατικά. Στη συνέχεια φέρνει σε επαφή, μέσω Ιντερνετ, τους ασθενείς με τους εξειδικευμένους γιατρούς της διαδικτυακής κλινικής. Εκείνοι κάνουν διαδοχικές ερωτήσεις στους ασθενείς και αξιολογούν τη σοβαρότητα του περιστατικού. Αν πρόκειται για κάτι απλό δίνουν άμεσα συμβουλές για την αντιμετώπισή του. Αν κριθεί ότι πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό, ο ασθενής μπορεί να ζητήσει να τον επισκεφθεί γιατρός στο χώρο του».

Οι χρήστες, σύμφωνα με τη Γ. Ρομποτή, μπορούν να γλιτώσουν πολύωρη ταλαιπωρία και χρήμα, αξιοποιώντας τις επιπλέον υπηρεσίες που προσφέρει το σύστημα. «Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να κάνουν εργαστηριακές εξετάσεις. Εμφανίζεται μπροστά τους ένας πίνακας όπου υπάρχουν όλες οι εργαστηριακές εξετάσεις, ταξινομημένες αλφαβητικά. Καθένας μπορεί να επιλέξει αυτές που θέλει και να τις παραγγείλλει.

Πληροφορίες - εξετάσεις

Αν, μάλιστα, έχει παραπεμπτικό από το ασφαλιστικό του ταμείο μπορεί να ρωτήσει στη "γραμματεία" του συστήματος για τις χρεώσεις που προβλέπει το ταμείο του για τις συγκεκριμένες εξετάσεις. Στη συνέχεια το σύστημα προτείνονται συνεργαζόμενα εργαστήρια ή -αν ο ίδιος το θέλει- ειδικό συνεργείο πηγαίνει στο χώρο του (σπίτι ή γραφείο) για να κάνει, όπου αυτό είναι δυνατόν, επιτόπου τις εξετάσεις. Αυτό έχει σκοπό να γλιτώσει ο χρήστης τις άσκοπες μετακινήσεις αλλά και χρήμα, αφού οι τιμές των εξετάσεων είναι πάρα πολύ χαμηλές».

Πόσο κοστίζουν, όμως, οι υπηρεσίες; «Η ετήσια συνδρομή είναι 100 ευρώ και η μηνιαία 20 ευρώ. Οι συνδρομητές έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν με τους γιατρούς για το πρόβλημά τους και να έχουν τις κατάλληλες συμβουλές. Επιπλέον έχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες για ασφαλιστικά θέματα. Το σύστημα μπορεί να αναζητήσει διαθέσιμο κρεβάτι σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο ή κλινική -αν κριθεί απαραίτητη η νοσηλεία του- συνδυάζοντας την ιδιωτική του ασφάλιση (αν έχει) και τις καλύψεις που παρέχει το ασφαλιστικό του ταμείο.

Σε περίπτωση που χρειαστεί να επισκεφθεί γιατρός τον ασθενή στο σπίτι το κόστος είναι 50 ευρώ. Χρέωση υπάρχει και στην περίπτωση που ο χρήστης ζητήσει να κάνει εργαστηριακές εξετάσεις στο χώρο του». Η Uniclinic στοχεύει, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, να προσφέρει υπηρεσίες υγείας και στους κατοίκους των νησιών του Αιγαίου.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2009, 16:44:23
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

orfeo


Πρόκειται για τον ίδιο φορέα που ζητούσε προ μηνών γιατρό για να επανδρώσει το σκάφος που θα εξυπηρετούσε 4-5 νησιά των Κυκλάδων. Αλήθεια, τί απέγινε με αυτό το πρόγραμμα;

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
10107 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Σεπτεμβρίου 2009, 18:13:49
από anastasios theodoridis
3 Απαντήσεις
6285 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Δεκεμβρίου 2013, 10:30:04
από Δ. Κουναλάκης
6 Απαντήσεις
7725 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Ιανουαρίου 2020, 10:47:53
από schumifer
1 Απαντήσεις
8625 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Απριλίου 2019, 21:13:36
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
309 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Απριλίου 2024, 12:23:03
από Argirios Argiriou