Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 15:32:57

Αποστολέας Θέμα: ΠΙΣ - τελευταίες αποφάσεις  (Αναγνώστηκε 15790 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

13 Φεβρουαρίου 2013, 15:03:15
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

dimipap73


Μετα τον Ιατρικο συλογο θεσσαλονικης,τον ιατρικο συλογο πατρας, νεα κατραπακια επεσε απο τον ιατρικο συλογο ηρακλειου και  αναμενονται  και αλλοι .Στο τελος θα μεινει ο βλασταρακος με τον μπασκοζο και κανα δυο αλλους ομοιδεατες του τελευταιου.Για να καταλαβαινουν μερικοι πραγματικα αθωοι με ποιους συμπορευτηκαν!

13 Φεβρουαρίου 2013, 18:40:54
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Απο τον ημέτερο ΙΣ Λάρισας ο πρόεδρος μας θέτει λίγο διαφορετικά το ζήτημα κρατώντας κάποιες αποστάσεις απο τον ΠΙΣ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  και το κείμενο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Μιλάει για μαζική έξοδο ιατρών απο τον ΕΟΠΥΥΥΥ (μονίμων και μη) και επαναδιαπραγμάτευση (... του μνημονίου συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥΥ  ;D ). Φυσικά (πιστεύω) είναι ουτοπικό (ειναι πολλά τα λεφτά κλπ). Βέβαια η γνώμη αυτή θα ενισχυθεί αν αρχίσει το κλείσιμο των μονάδων του ΙΚΑ...
   Πάντως ο ΕΟΠΥΥΥς έβγαλε σήμερα ανακοίνωση (όλως τυχαίως σήμερα για ένα θέμα που προέκυψε προ διμήνου):
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (την αντιγράφω)
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι:
Με την υπ’αριθμ. 4356/1980 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει κριθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος, με το οποίο προστατεύεται η ελευθερία ασκήσεως επαγγέλματος, προστατεύεται και η ελευθερία των φαρμακοποιών να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις με το Δημόσιο.
Συνεπώς, δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για τους φαρμακοποιούς, η παρά τις υποδείξεις του οικείου φαρμακευτικού Συλλόγου σύναψη ατομικών συμβάσεων.
Από Γραφείο Τύπου Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Τώρα αν προσπαθήσετε να με πείσετε ότι απευθύμεται σε ΦΜΦ...

14 Φεβρουαρίου 2013, 01:49:20
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Συνεχίζοντας τις ανακοινώσεις ... μία του ΙΣ Χαλκιδικής (απο το .ygeianet) : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν και μάλλον είμαι προκατειλλημένος, αλλά αναρωτιέμαι... Ο πρόεδρος συντάσσεται με τη γραμμή του ΠΙΣ (άποψη του - μπορεί και να είναι ιατρός του ΙΚΑ...) και επιτίθεται στον πρόεδρο της ΕΝΥ-ΕΟΠΥΥΥ λέγοντας ""Δεν θεωρούμε οτι ο κ.Ελευθερίου  εκπροσωπεί τους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ στην Χαλκιδική."" (και άλλα πολλά). Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τον κύριο Ελευθερίου (και εμένα δεν με έχει πείσει για τα αγαθά του κίνητρα), παρατηρώ ότι οι λιγοστοί ιατροί ΕΟΠΥΥΥ της Χαλκιδικής μάλλον δεν εκπροσωπούνται απο κανένα. Θα ήταν φαιδρό να υποθέσουμε ότι εκπροσωπούνται απο τον εκεί ΙΣ αφού ετοιμάζεται να τους αρχίσει πειθαρχικές διώξεις (αφου συντάσσεται με την γραμμή ΠΙΣ...) και ίσως και να τους εκτελέσει.

10:35 Να συμπληρώσω τη σημερινή απάντηση της Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Φυσικά είναι στον ίδιο χαρούμενο τόνο....
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Φεβρουαρίου 2013, 10:37:21 από Ορθοπαιδικός »

14 Φεβρουαρίου 2013, 20:02:09
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
13 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση ΔΣ Ι.Σ.Πατρών περί μη άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε κλινικούς ιατρούς ΕΟΠΥΥ.

 
Προς
τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Αρ. Πρωτ. 1675/13-2-2013

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης (09/02/2013) του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου  περί άσκησης πειθαρχικής δίωξης όσων κλινικών ιατρών δεν διακόψουν εντός ενός μηνός τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ, αποφασίστηκε ομόφωνα στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών στις 12/02/13 για ηθικούς και νομικούς λόγους, να μην κινηθεί καμία διαδικασία πειθαρχικής δίωξης στα μέλη του με την ανωτέρω αιτιολογία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η  Πρόεδρος
Άννα Μαστοράκου
Ο Γραμματέας
Γεώργιος Σκρουμπής

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Φεβρουαρίου 2013, 12:57:26
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Η "πολιτικάντικη απάντηση του διπλοθεσίτη προέδρου ΠΙΣ (είμαι προκατειλλημένος - μου θύμισε απάντηση ΒενιζελοΣαμαραΠαπανδρέουΤσιπροΚουβελοΜπουμπούκου και όσους καλούς άφησα απ' έξω) με αποκορύφωμα τα όσα λέει στο τέλος ότι κρίθηκε στις εκλογές του 2012 και ότι η παραίτηση του είναι στη διάθεση του ΔΣ... (και στη Βολή η παραίτηση της κυβέρνησης είναι στο χέρι των- δικών της -  βολευτών). Δυστυχώς δεν γίνεται επικόλληση... Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

15 Μαρτίου 2013, 16:42:33
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07.03.2013
Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας
 

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Φ. ΕΤΑΙΡΙΑΣ 9 Τ.Κ.654 03 ΚΑΒΑΛΑ

ΤΗΛ-FAX 2510-223172

Email. info@iskavalas.gr

ΑΡ.ΠΡΩΤ.207

 

Καβάλα 6/3/2013

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

 Περί: μη άσκησης πειθαρχικής δίωξης σε κλινικούς γιατρούς ΕΟΠΥΥ

  

Αγαπητοί  Συνάδελφοι

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε στις 9/2/2013 να κινηθούν όλες οι «νομικές και πειθαρχικές κυρώσεις» στους κλινικούς γιατρούς που συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, εάν δε διακόψουν εντός μηνός τη συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Καβάλας στη συνεδρίασή του στις 4/3/2013 αποφάσισε μετά από διεξοδική συζήτηση να μην κινηθεί καμία διαδικασία πειθαρχικής δίωξης στα Μέλη του με τη προαναφερθείσα αιτιολογία.

 
Για το Δ.Σ.

 

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΟΚΙΔΗΣ                              ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΤΣΕΚΜΕΖΟΓΛΟΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Νοεμβρίου 2015, 12:09:57
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος           Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2015
 
Ο υπό διαμόρφωση Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ, η συνταγογράφηση γενόσημων φαρμάκων και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γιατροί που έχουν συνάψει σύμβασης παραχώρησης με την Τράπεζα Πειραιώς (factoring), και το ασφαλιστικό είναι, μεταξύ άλλων, τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, τη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015, παρουσία του Προέδρου του ΤΣΑΥ (Διοικούσα Επιτροπή Υγειονομικών) κ. Στάθη Τσούκαλου και του Νομικού Συμβούλου του Π.Ι.Σ. κ. Χάρη Πολίτη. Επίσης, συζητήθηκαν η κατάσταση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και οι προτάσεις ιατροδικαστών για τη βελτίωσή της και τα αποτελέσματα της συμμετοχής του Π.Ι.Σ. στις διεθνείς Οργανώσεις.
 
Ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ομόφωνη αποδοχή από τον Παγκόσμιο Ιατρικό Σύλλογο της αίτησης του Π.Ι.Σ. να συμμετάσχει στον παγκόσμιο φορέα των Ιατρών. Οι παρεμβάσεις του συγκεκριμένου οργάνου είναι σημαντικές σε πολλά ουσιώδη ζητήματα, όπως είναι το προσφυγικό το οποίο θα συζητηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 26-27 Φεβρουαρίου 2016. Η Ελλάδα, ως μία από τις πύλες εισόδου των προσφύγων και μεταναστών, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τόσο σοβαρή συνεδρίαση που αφορά, μεταξύ άλλων, θέμα Δημόσιας Υγείας.
Αναφέρθηκε επίσης η σημαντική επιτυχία της αντιπροσωπείας του Π.Ι.Σ. στη CPME (Ένωση Ευρωπαίων Ιατρών). Το ψήφισμα της Ελλάδος, το οποίο κατατέθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση (14-17 Νοεμβρίου 2015), έγινε ομόφωνα αποδεκτό. Το ψήφισμα, αναφέρεται στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, στη μείωση των Δημόσιων δαπανών για την υγεία, με αποτέλεσμα την αποδόμηση του συστήματος υγείας και της ιατρικής λειτουργίας.
Μετά από πρόταση του Π.Ι.Σ. το Δ.Σ. της CPME θα επισκεφθεί τη Commission, για να ενισχύσει τη θέση της ελληνικής πλευράς. Το ψήφισμα με τις αποφάσεις θα αποσταλεί από την CPME στις Κυβερνήσεις και τους Υπουργούς Υγείας, όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
 

Αλλα θέματα που ετέθησαν στη συνεδρίαση:
-          Ασφαλιστικό και λειτουργία του Ταμείου των υγειονομικών (ΤΣΑΥ) στο πλαίσιο του ΕΤΑΑ. Εξουσιοδοτήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ να προβεί, μαζί με τους άλλους Προέδρους των Υγειονομικών Φορέων, σε παρεμβάσεις και δράσεις για τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του Ταμείου, το οποίο στο πλαίσιο του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορεί να είναι βιώσιμο. Προς το σκοπό αυτό, σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των άλλων Υγειονομικών Φορέων, θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό κ. Αν. Πετρόπουλο.
-          Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ. Αφού ελήφθησαν υπόψιν οι προτάσεις μελών των Ιατρικών Συλλόγων, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση της συσταθείσας Ομάδας Εργασίας για την τροποποίηση ή συμπλήρωση του ΕΚΠΥ, η οποία θα υποβληθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ληφθεί υπόψιν η πρόταση του Π.Ι.Σ., στην τελική διαμόρφωσή του Κανονισμού.
-          Συνταγογράφηση γενοσήμων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ι.Σ. καταδικάζει κάθε απόπειρα επιβολής ποινών και περιορισμού της ιατρικής λειτουργίας. Ο Νομικός Σύμβουλος του Π.Ι.Σ. θα επεξεργαστεί τη σχετική Υπουργική Απόφαση προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.
-          Σύμβασης παραχώρησης με την Τράπεζα Πειραιώς (factoring) και ληξιπρόθεσμα ΟΠΑΔ (Δεκεμβρίου 2011). Tα σοβαρά αυτά ζητήματα εξετάζονται από τη Νομική Υπηρεσία και θα σταλούν άμεσα οδηγίες, προς τους Παρόχους Υγείας, για τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν. 
-          Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Τα προβλήματα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, εξαιτίας της έλλειψης ιατροδικαστών, είναι σοβαρά. Θα ζητηθεί ο διορισμός ιατρών του ΕΣΥ στα 10 Εφετεία της χώρας που στερούνται ιατροδικαστών (σύμφωνα και με τη νομοθεσία), σύμφωνα και με τις προτάσεις της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.
 
  Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. κ. Μιχάλης Βλασταράκος ενημέρωσε επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο, ότι άρχισε ήδη η λειτουργία του Ινστιτούτου Μελέτης και Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με την 1η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας. Σύντομα θα συνεδριάσει και η Ολομέλεια, ενώ συνεχίζεται η οργάνωση των τμημάτων που αφορούν την Περίθαλψη, τον Εκσυγχρονισμό των Μονάδων, την Εκπαίδευση των Ιατρών, τη λειτουργία των Ιατρικών Εταιρειών, τη Φαρμακευτική Πολιτική κ.λπ..
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ως ο Ανώτατος Υγειονομικός Θεσμικός Φορέας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του σε όλα τα επίπεδα με σύνεση και ψυχραιμία, αλλά και σφοδρή αντίδραση όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες. Η περίθαλψη των πολιτών πρέπει να διατηρήσει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της και η ιατρική λειτουργία, η οποία έχει υποστεί αλλεπάλληλα πλήγματα, δεν πρέπει να απομειωθεί περαιτέρω.
Ο Π.Ι.Σ. ζητεί από τους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων και τους ιατρούς στο σύνολό τους να μην προβαίνουν σε μεμονωμένες ενέργειες, οι οποίες μπορεί να αποδυναμώσουν την κοινή προσπάθεια.
Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη η ενότητα του κλάδου, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε δυσκολίες και εμπόδια.

 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

2 Δεκεμβρίου 2015, 17:39:38
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (γιατί έχουν βάλει αποσιωπητικά; - μήπως δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιοι; )       Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2015
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
 
Ο Π.Ι.Σ. καλεί τους ιατρούς... να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση με αιτήματα την προάσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, τη διατήρηση της ανεξαρτησίας του Ταμείου των Υγειονομικών και τη συμμετοχή του Κράτους στη τριμερή χρηματοδότηση. (με τι αξιοπρέπεια το ζητάει αυτό; )
 
Ο Π.Ι.Σ. εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στη συγχώνευση του Ταμείου των Υγειονομικών με άλλα Ταμεία. Θέση του Π.Ι.Σ. είναι ότι η σχεδιαζόμενη ενοποίησή του θα έχει δυσμενή αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους, καθώς θα χαθούν όσα αποθεματικά έχουν απομείνει, ενώ η σύνταξη θα πάψει να είναι αξιοπρεπής.
 
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Π.Ι.Σ.

(Αναρωτιέμαι αν θα απεργήσει κανείς πέραν των συνδικαλιστών -που πληρώνονται όταν απεργούν )

2 Δεκεμβρίου 2015, 21:55:36
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αντί να υποστηρίξουμε κάποιες πιο ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, μιλάμε για ανεξαρτησία του ταμείου ως κύριο αίτημα. Είναι σα να παραδινόμαστε διπλωματικά.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

16 Ιουνίου 2016, 22:08:12
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Μας πήραν στο ψιλό και οι δημοσιογράφοι:
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016 15:27    Από Βασίλη Βενιζέλο
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 
Μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), την Τεάρτη 15 Ιουνίου, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μιχάλης Βλασταράκος προέβη την Πέμπτη 16 Ιουνίου στην εξής "σκληρή" γραπτή δήλωση:

"Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, στις 15 Ιουνίου 2016, διαπιστώθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των παρόχων υγείας δεν έχουν καταλήξει πουθενά, είναι ατέρμονες. Κατά την άποψή μου, πρόκειται για παρελκυστική τακτική για την οποία έχει μεγάλη ευθύνη η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης και η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Εκ των πραγμάτων, θα οδηγηθούμε ξανά σε νέα παράταση των συμβάσεων, για να υπάρχει η στοιχειώδης περίθαλψη των πολιτών, με όρους που είναι για τον Π.Ι.Σ. ανισοβαρείς και οδηγούν τους νέους ιατρούς στην ανεργία, την υποαπασχόληση και τη μετανάστευση.
Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στις 31 Δεκεμβρίου 2015, είχε δηλώσει σε δημοσιογράφο ότι πρόθεσή του ήταν οι συμβάσεις να λήξουν εντός τριών μηνών. Ήδη πέρασαν 6 μήνες και το αποτέλεσμα είναι ανύπαρκτο.

Σε απάντηση δημοσιευμάτων ότι ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ. στηρίζει τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ παρότι είναι σε άλλη ιδεολογική κατεύθυνση, δηλώνω ότι πάνω απ΄ όλα είμαι Πρόεδρος όλων των ιατρών ανεξαρτήτως χρώματος και υποστηρίζω τη σωστή λειτουργία του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος οφείλει να παρέχει ποιοτική περίθαλψη στους πολίτες. Παράλληλα ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να υποστηρίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των παρόχων υπηρεσιών υγείας.

Η προσπάθειά μου είναι να τηρούνται οι όροι της ηθικής και δεοντολογίας, τόσο από τη Διοίκηση, όσο και από τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ και προς τα εκεί θα κατευθύνονται οι ενέργειές μου".

ΥΓ: Καλά και ...άγια όσα λέει. Τα εισαγωγικά που έβαλε ο δημοσιογράφος στο "σκληρή¨τα θεωρώ τουλάχιστον κοροϊδευτικά (μάλλον ειρωνικά του τύπου σιγά μην σχίσεις τίποτα...). Ψάχνω για τη σκοπιμότητα της ...σκληρής δήλωσης: παίζει κάτι για εκλογές;
Μη μου πει κανείς ότι το σκληρή είναι μεταφορά και για αυτό τα εισαγωγικά. Στις μεταφορές στο σχολείο ποτέ δεν βάζαμε εισαγωγικά (πχ σκληρόκαρδος άνθωπος, ποτέ όμως "σκληρόκαρδος"). Πιστεύω καθαρά είναι ειρωνικό και δεν μπήκε τυχαία.

16 Ιουνίου 2016, 23:11:52
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Φυσικά και μας ειρωνεύονται. Μήπως δεν γνωρίζουμε τι φήμη έχουμε στην κοινωνία ;

Πότε παρουσιάσαμε ενιαία γραμμή μπρος στην βαθμιαία καταρράκωση του κύρους του ιατρικού επαγγέλματος ;

Ένα απ' αυτά οι εξευτελιστικές συμβάσεις των 10€/επίσκεψη που καταδεχόμαστε και υπογράφουμε.

17 Ιουνίου 2016, 09:15:56
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


200 επισκέψεις x 6,5Ε καθαρά =1300/μήνα. Βγάλε 20% ΤΣΑΥ = 260Ε, λειτουργικά έξοδα ας πούμε 340Ε και φόρο 200Ε στα καθαρά των 700Ε (1300-260-340), απομένει σκάρτο ένα 500άρικο. Άρα μήπως είναι ώρα να παραδεχθούμε ότι τα "καλά" της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ είναι άλλα, ώστε να μην κοπτόμαστε για το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στους νέους συναδέλφους ,που ναι μεν είναι σωστό, αλλά όχι για το 500άρικο, αυτό το βρίσκουν εύκολα και χωρίς αποικιακού τύπου συμβάσεις.

17 Ιουνίου 2016, 09:21:57
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
200 επισκέψεις x 6,5Ε καθαρά =1300/μήνα. Βγάλε 20% ΤΣΑΥ = 260Ε, λειτουργικά έξοδα ας πούμε 340Ε και φόρο 200Ε στα καθαρά των 700Ε (1300-260-340), απομένει σκάρτο ένα 500άρικο. Άρα μήπως είναι ώρα να παραδεχθούμε ότι τα "καλά" της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ είναι άλλα, ώστε να μην κοπτόμαστε για το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στους νέους συναδέλφους ,που ναι μεν είναι σωστό, αλλά όχι για το 500άρικο, αυτό το βρίσκουν εύκολα και χωρίς αποικιακού τύπου συμβάσεις.

Το βρίσκουν όντως τόσο εύκολα και αυτό το 500ρικο αν πρέπει να πληρώσουν όλα τα παραπάνω έξοδα;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Ιουνίου 2016, 10:14:56
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
200 επισκέψεις x 6,5Ε καθαρά =1300/μήνα. Βγάλε 20% ΤΣΑΥ = 260Ε, λειτουργικά έξοδα ας πούμε 340Ε και φόρο 200Ε στα καθαρά των 700Ε (1300-260-340), απομένει σκάρτο ένα 500άρικο. Άρα μήπως είναι ώρα να παραδεχθούμε ότι τα "καλά" της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ είναι άλλα, ώστε να μην κοπτόμαστε για το άνοιγμα του ΕΟΠΥΥ στους νέους συναδέλφους ,που ναι μεν είναι σωστό, αλλά όχι για το 500άρικο, αυτό το βρίσκουν εύκολα και χωρίς αποικιακού τύπου συμβάσεις.
Το βρίσκουν όντως τόσο εύκολα και αυτό το 500ρικο αν πρέπει να πληρώσουν όλα τα παραπάνω έξοδα;
Όλοι σίγουρα όχι. Αλλά είναι σίγουρο ότι όλοι οι νέοι συνάδελφοι θα έχουν 200 επισκέψεις/μήνα ? Η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ προσφέρει πελατεία και "παράπλευρα οφέλη" ας το παραδεχθούμε.

17 Ιουνίου 2016, 11:36:27
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Συγγνώμη που θα το πω, αλλά ένα πεντακοσάρικο στις μέρες μας είναι πολύ υπολογίσιμο, ειδικά για ένα γιατρό στον οποίο θα μείνουν και 200 άτομα το μήνα να γεμίζουν το (καινούριο) ιατρείο του.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά: ΕΟΠΥΥ ΠΙΣ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2879 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Νοεμβρίου 2011, 08:41:41
από Denominator
8 Απαντήσεις
3826 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2016, 23:50:36
από timex
0 Απαντήσεις
68497 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Νοεμβρίου 2018, 10:19:12
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5515 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2022, 00:02:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6399 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουλίου 2023, 17:18:05
από Argirios Argiriou