Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
25 Απριλίου 2024, 20:08:24

Αποστολέας Θέμα: Συλλήψεις ιατρών  (Αναγνώστηκε 3607 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Φεβρουαρίου 2013, 17:32:03
Αναγνώστηκε 3607 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δύο σημερινά άρθρα απο το ιατροπαίδεια:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
[spoiler]
Στους δρόμους έχουν βγει ελεγκτές του ΣΔΟΕ και της αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν γιατρούς οι οποίοι είτε εισπράττουν δωράκια από ασθενείς είτε δεν κόβουν αποδείξεις στα ιατρεία τους. Άλλος ένας γιατρός πιάστηκε στα πράσα αυτή τη φορά με φακελάκι σε Γενικό Νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδος. Διαβάστε πως πήγε να εισπράξει από ασθενή μαύρα χρήματα
  
Σε εποχές κρίσης μπορεί να έχουν γίνει εκπτώσεις στα φακελάκια δεν έχουν όμως εξοβελιστεί πλήρως από τον τομέα της Υγείας.
 Χειρουργός σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδος πιάστηκε επ΄ αυτοφώρω  να παίρνει φακελάκι 400 ευρώ από γιο ασθενούς προκειμένου να τη χειρουργήσει.  
Όπως αναφέρουν πληροφορίες η γυναίκα επρόκειτο να χειρουργηθεί στην κλινική όπου εργάζεται ο χειρουργός που συνελήφθη. Όμως κατά τις συνεννοήσεις ο γιατρός δε δίστασε να ζητήσει ευθέως το χρηματικό ποσό από τον γιο της ασθενούς. 'Έτσι εκείνος ενημέρωσε την αστυνομία η οποία και του έδωσε το ποσό των 400 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
 Ο χειρουργός συνελήφθη την ώρα που έπαιρνε το φακελάκι.
 Την υπόθεση είχε αναλάβει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. [/spoiler]  <--- το ενδιαφέρον: Την υπόθεση είχε αναλάβει η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας... Γιατί οι εσωτερικές υποθέσεις, αστυνόμος ιατρός ήταν; (υπάρχουν καμιά δεκαριά...)

και,,.    Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
[spoiler]
Στη φάκα της αστυνομίας έπεσε γνωστός γιατρός του Κολωνακίου που εντοπίσθηκε από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και την οικονομική αστυνομία να μην δίνει αποδείξεις για μεγάλα ποσά.
 
Ειδικότερα πρόκειται για γνωστό ενδοκρινολόγο ο οποίος φέρεται να έχει κόψει πολύ μικρότερη απόδειξη για χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε. Η επέμβαση είχε κοστίσει 1800 ευρώ ενώ η απόδειξη περιοριζόταν στα 150 ευρώ.  
Οι άνδρες της αστυνομίας κάνουν φύλλο και φτερό τα φορολογικά στοιχεία του γιατρού καθώς και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές προκειμένου να διαπιστώσουν εάν συστηματικά δεν απέδιδε στη εφορία τα απαραίτητα ποσά.
Πρόκειται για γνωστό γιατρό στους κύκλους του Κολωνακίου ο οποίος μάλιστα φέρει και πανεπιστημιακό τίτλο. Ο 60χρονος γιατρός μάλιστα συνεργάζεται με γνωστή ιδιωτική κλινική όπου και πραγματοποιεί τις επεμβάσεις.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και το αδίκημα της φοροδιαφυγής
Πάντως φαίνεται ότι στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών έχουν μπει για τα καλά οι γιατροί καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε ιατρεία και κλινικές προκειμένου να εντοπισθούν όσοι διακινούν μαύρο χρήμα. Πρόκειται σαφώς και για μία τακτική παραδειγματισμού ώστε ο χώρος της υγείας να απαλλαγεί από κάθε είδους διαφθορά.
 Δεν είναι τυχαίο ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι έλεγχοι και σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες με εντολή και του υπουργείου Υγείας, μετά τον εντοπισμό 260 φαρμακείων που εξήγαγαν παράνομα φάρμακα στο εξωτερικό μέσω μίας φαρμακαποθήκης. [/spoiler]   Σχόλιο μου: Δεν ήξερα ότι οι ενδοκρινολόγοι χειρουργούν σε κλινικές... Τουλάχιστον οι Λαρισαίοι είναι πίσω σε αυτό το θέμα... Επίσης μου άρεσε το βαρύγδουπο "αυξάνονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε ιατρεία και κλινικές προκειμένου να εντοπισθούν όσοι διακινούν μαύρο χρήμα".  Τι εννοεί διακινούν μαύρο χρήμα; (μάλλον θα εννοεί εισπράτουν και φοροδιαφεύγουν, αλλα η λέξη διακίνηση έχει άλλη χάρη).

Συμπλήρωση 20:50 : Το πρώτο μισό κομμάτι για το γνωστό ...ενδοκρινολόγο διαπίστωσα εκ των υστέρων ότι το είχε βάλει ο διακομιστής (στο παρατηρητήριο ΦΜΦ). Τουλάχιστον τον πρόλαβα στη 2η είδηση  :).
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Φεβρουαρίου 2013, 20:56:20 από Ορθοπαιδικός »

20 Φεβρουαρίου 2013, 17:44:37
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
Ειδικότερα πρόκειται για γνωστό ενδοκρινολόγο ο οποίος φέρεται να έχει κόψει πολύ μικρότερη απόδειξη για χειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε. Η επέμβαση είχε κοστίσει 1800 ευρώ ενώ η απόδειξη περιοριζόταν στα 150 ευρώ.

Εκεί στο iatropedia δεν γνωρίζουν ότι οι ενδοκρινολόγοι δεν χειρουργούν; Επειδή ο συγκεκριμένος χειρουργεί μόνο θυρεοειδή (κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε) δε σημαίνει ότι είναι ενδοκρινολόγος. Χειρουργός είναι!

21 Φεβρουαρίου 2013, 11:42:05
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Πιάσαν και ένα συνάδερφο στο Κιλ-κις: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Για «φακελάκι» συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας γιατρός της Ορθοπεδικής στο νοσοκομείο του Κιλκίς.
    Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία πολίτη, από την μητέρα του οποίου ζητήθηκε το «φακελάκι» για χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη.
    Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην αστυνομία, σε μία προσπάθεια να ευχαριστήσει τον γιατρό τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και του έδωσε δύο μπουκάλια κρασί. Τότε, ο γιατρός του είπε πως δε θέλει τα κρασιά, αλλά 400 ευρώ.
    Ο ίδιος δεν αντέδρασε, αντιθέτως έκλεισε ραντεβού με τον γιατρό για να του φέρει τα χρήματα. Σε συνεννόηση, όμως, με την αστυνομία ο άνδρας πήγε στο γραφείο του γιατρού με τα χρήματα. Μόλις ο γιατρός παρέλαβε τα χαρτονομίσματα οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.
.
.
   Νομίζω ότι δεν απαίτησε προεγχειρητικά την αμοιβή, αλλά την πρότεινε μετά αφού είδε οτι ο συγγενής ήθελε να του κάνει δώρο (ήπιο ελαφρυντικό...).
Πάντως ακόμα αναρωτιέμαι γιατί εμπλέκονται οι Εσωτερικές Υποθέσεις της αστυνομίας.

21 Φεβρουαρίου 2013, 12:04:13
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Υπάρχει συμφωνία με τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω έλλειψης προσωπικού.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Λέξεις κλειδιά: Συνελήφθη γιατρός ΣΔΟΕ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
16 Απαντήσεις
43187 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Ιουνίου 2018, 12:56:39
από Γ.Κτιστάκης
53 Απαντήσεις
59095 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαΐου 2011, 14:42:34
από Αγωνιστική Παρέμβαση
14 Απαντήσεις
35493 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Δεκεμβρίου 2019, 18:51:53
από GirousisN
2 Απαντήσεις
4331 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Απριλίου 2013, 13:01:52
από EzeΤΡΟΛ
2 Απαντήσεις
40041 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Σεπτεμβρίου 2019, 23:26:14
από Argirios Argiriou