Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες
Σύγκριση των τιμών των φαρμάκων σε Ελλάδα και Σουηδία.
thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο "ωραίο" είναι ότι η δημοσιογράφος υιοθέτησε μόνο τα νούμερα χωρίς την ανάλυση τιμή ανά χάπι που έχει κάνει ο Αργύρης και τελικά έτσι όπως τα παρουσιάζει φαίνεται ότι γράφει μαθηματικές μπαρούφες προς εντυπωσιασμό!
Π.χ. 7,07-->19,81 δεν μας κάνει 880%!
6,33 -->16,37 δεν μας κάνει 823%!
και όλα τα υπόλοιπα νούμερα φυσικά
--- Τέλος παράθεσης ---
Επίσης διαβάζω οτι Ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) Γιώργος Ελευθερίου προτείνει μεταξύ άλλων σοβαρά οικονοµικά κίνητρα στους γιατρούς, προκειµένου .να αυξήσουν τη συνταγογράφηση γενοσήµων µε τη χρήση εµπορικής ονοµασίας ...
Είναι όντως αυτή επίσημη θέση της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ? Γνωρίζει κάποιος ?
Δ. Κουναλάκης:
Ο Αργύρης έχει στείλει σε πολύ κόσμο αυτά τα στοιχεία. Οπότε τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση.
Το σημαντικό είναι με την πίεση που άσκησε ο Υπουργός για τα γενόσημα, ίσως θα πρέπει να κάνει και τις ανάλογες μειώσεις τιμών...
Ας μην γίνουμε άμεσα Σουηδία, κάτι ενδιάμεσο δεν υπάρχει; Διαφορετικά, είναι ξεκάθαρο ποιος τα παίρνει κ. Υπουργέ.
Άλλο ένα μπράβο στον Αργύρη, γιατί μακραίνουν λίγο οι ορίζοντες μας.
Argirios Argiriou:
Ένα μέλος αυτού του φόρουμ που συμμετέχει με ψευδώνυμο γνωρίζει την κ. Ευθυμιάδου και την βοήθησε να επικοινωνήσει μαζί μου.
Η κ. Ευθυμιάδου με ρώτησε αν μπορούσα να κάνω μια σύγκριση των τιμών των γενοσήμων μεταξύ Ελλάδος και Σουηδίας.
Της είπα ότι είχα σκοπό να το κάνω έτσι και αλλιώς.
Αφού έγραψα το κείμενο, το δημοσίευσα πρώτα σε αυτό το φόρουμ και κατόπιν της έστειλα αυτόν τον σύνδεσμο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Polem:
Νομίζω ότι πλέον έχει ωριμάσει η αποδοχή της πραγματικότητας ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλή. Η ΤΡΟΪΚΑ πιέζει για ακόμα μεγαλύτερη συμπίεση της σε επίπεδα κάτω του 1% του ΑΕΠ (κάτω από 2 δις.€ για το 2014), το οποίο όμως έχει υποστεί καθίζηση κατά 25% του επιπέδου που αυτό βρισκόταν όταν σχεδιαζόντουσαν τα Μνημόνια. Υπάρχει λοιπόν σοβαρός κίνδυνος για την Υγεία αν οι φαρμακευτικές δαπάνες συμπιεστούν ακόμα περισσότερο, εκτός αν το αμέσως επόμενο βήμα είναι η δραστική μείωση των τιμών των φαρμάκων, σε συνδυασμό με τον ορθολογικό έλεγχο της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των ιατρών (με συστήματα κυρώσεων, επιβραβεύσεων και τήρησης κανόνων lege artis ιατρικής, όπως συμβαίνει σε κάποιες χώρες της Ε.Ε. Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος, σελίδες 37-39).
Όπως έχω ξαναγράψει εδώ, η φαρμακευτική δαπάνη εξαρτάται από:
- την πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων
- την συνταγογραφική συμπεριφορά των ιατρών
- τις συνθήκες ανταγωνισμού σε όλο το φάσμα της εμπορίας και διακίνησης του φαρμάκου (βιομηχανίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία)
- την οργάνωση της ΠΦΥ και των υπολοίπων βαθμίδων
- την ευόδωση επιμέρους τακτικών, που συμπιέζουν έτι περαιτέρω, ακόμα και πρόσκαιρα, τις τιμές των φαρμάκων (π.χ. διαγωνισμοί προμήθειας σε ΕΣΥ και ΕΟΠΥΥ)
Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλες παραμέτρους (κάθε μια από αυτές συμπεριλαμβάνει και άλλες επιμέρους), που σίγουρα υπάρχουν και θα εκτιμούσα την συμπλήρωση αυτού του πρόχειρου καταλόγου.
Προς το παρόν έχουν γίνει κάποια ατελή βήματα στην πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων και στον έλεγχο της συνταγογραφικής συμπεριφοράς των ιατρών. Τα βήματα αυτά είναι σίγουρα ελλιπή και χρειάζονται συμπληρώσεις, αναθεωρήσεις κλπ
Κάποια επίσης δειλά και ανολοκλήρωτα βήματα έγιναν για στην οργάνωση της ΠΦΥ και των υπολοίπων βαθμίδων, ενώ υπήρξε και ένας (1) διαγωνισμός προμήθειας φαρμάκων στο ΕΣΥ. Δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα για την ευόδωση συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού σε όλο το φάσμα της εμπορίας και διακίνησης του φαρμάκου (βιομηχανίες, φαρμακαποθήκες, φαρμακεία).
Polem:
Θα ήθελα επίσης να επιστήσω την προσοχή σας σε αυτό: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος . Είναι μια παλιά μέθοδος χειραγώγησης της Αγοράς του Φαρμάκου, που πλέον απασχολεί και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση