Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 12:53:19

Αποστολέας Θέμα: Τοκίζοντας στον λαϊκισμό...  (Αναγνώστηκε 17241 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Μαρτίου 2013, 08:14:46
Αναγνώστηκε 17241 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 21/03/2013.
Του Πάσχου Μανδραβέλη.



Ακούσαμε πολλά περίεργα μετά την απόφαση για το ειδικό τέλος στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών που ομόφωνα πρότειναν οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup. Για παράδειγμα, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τόνισαν ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη από την αναταραχή στην Κύπρο, αφού επισήμαναν τους συστημικούς κινδύνους που έχουν τέτοιες «άφρονες», όπως τις χαρακτήρισαν, αποφάσεις. Ενα ερώτημα έμεινε μετέωρο: αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο είναι πολλαπλώς συνδεδεμένο με το κυπριακό, δεν θα επηρεαστεί από το «ιστορικό λάθος του Eurogroup» (Ε. Βενιζέλος), τι ζόρι τραβάει το φινλανδικό ή το κορεατικό; Πώς αποτελεί συστημικό κίνδυνο η κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών, όταν δεν υπάρχει κίνδυνος για τις ελληνικές;

Αυτή είναι μία από τις αντιφάσεις που ξεπήδησαν στον δημόσιο διάλογο, ο οποίος είναι σαν να γίνεται στην υπόγεια την ταβέρνα μες σε καπνούς και σε βρισιές. Για μια ακόμη φορά χάσαμε την μπάλα. Οι πολιτικές ηγεσίες (Ελλάδος και Κύπρου) που συνομολόγησαν σ’ αυτή τη λύση την Παρασκευή, την Τρίτη -μετά το «περήφανο όχι» της κυπριακής Βουλής- έστειλαν «χαιρετίσματα στη Μέρκελ». Η Αριστερά που μέχρι σήμερα είχε σύνθημα «να πληρώσουν οι τράπεζες την κρίση», εγκατέλειψε την ταξική ανάλυση· δεν ζήτησε πιο προοδευτική κλίμακα στη φορολογία με απαλλαγή φορολόγησης των καταθέσεων μέχρι π.χ. τις 100.000 ευρώ. Ζήτησε γενικώς να μη φορολογηθεί ο παρκαρισμένος πλούτος στον φορολογικό παράδεισο της Κύπρου και να πληρώσουν τον λογαριασμό οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Τέτοια συνέπεια...

Να συμφωνήσουμε ότι η πρόταση Σόιμπλε, που είχε τη στήριξη Φινλανδίας, Σλοβακίας, (όπως αυτή αποκαλύπτεται από τα πρακτικά του Eurogroup της Παρασκευής) για εξαίρεση των μικροκαταθετών και επιβολή τέλους μέχρι 40% στους μεγαλοκαταθέτες θα είχε άλλου τύπου επιπτώσεις στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Αλλά, πάλι, από πότε η Αριστερά σκέφτεται το κακό που θα πάθουν οι τράπεζες;

Ετσι καταλήξαμε στην συνωμοσιολογία και στον αποδιοπομπαίο τράγο των καιρών μας. Αυτός, μετά την Ιντέλιτζενς Σέρβις, την CIA, τον Κίσινγκερ κ.ά. είναι η Μέρκελ την οποία με πλακάτ οι Κύπριοι καλούσαν «να πάει σπίτι και να μείνει εκεί». Δεν ξέρουμε βέβαια, αν η Μέρκελ έχει κανένα καημό για την Κύπρο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι βόρειες πλεονασματικές χώρες δεν αναμείχθηκαν στο νέο κυπριακό ιδία βουλήσει. Εκλήθησαν να εγγυηθούν δάνεια προς το τραπεζικό σύστημα της μεγαλονήσου κι απλώς αρνούνται να βάλουν όλο το ποσό. Ζητούν τα 5,8 δισ. να προέλθουν από αλλού· μπορεί κι από τους Ρώσους οι οποίοι δεν έδειξαν μέχρι σήμερα ιδιαίτερη θέρμη να ρίξουν 17 δισ. για να ξελασπώσει η Κύπρος. Κι αν τα βάλουν θα ζητήσουν εγγυήσεις από την πώληση του φυσικού αερίου και μετοχές από τις κυπριακές τράπεζες. Ουδείς λογικός ρίχνει λεφτά σε μια χρεοκοπημένη οικονομία χωρίς κάποιου τύπου εγγυήσεις ή έστω απόμακρη ελπίδα ότι θα τα πάρει πίσω. Μπορεί να επιβάλει κάποιου τύπου μνημόνιο ώστε να υπάρξουν πλεονάσματα που θα αποπληρώσουν το χρέος, ή μπορεί να ζητήσει μέρισμα από μελλοντικά έσοδα που θα έχει το κράτος.

Το περίεργο είναι ότι ουδείς από τους εθναμύντορες ανησυχεί για το πιθανό «ξεπούλημα» του κυπριακού πλούτου στους Ρώσους. Να πιστέψουμε ότι είναι απλώς θέμα γούστου;


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Μαρτίου 2013, 14:25:22
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Αργυρη δεν ειναι τόσο απλοικα τα πράγματα όπως θέλει να τα παρουσιασει ο Μανδραβέλης.
Η Ε.Ε είναι ανάπηρη όσο η ΕΚΤ δεν έχει αρμοδιότητες αλα FED.
Το υπάρχον σύστημα οφελεί μόνο τον πυρηνα της ΕΕ, απορροφώντας φθηνά κεφάλαιο ,οικονομικό ,ορυκτό,ανθρώπινο κτλ.
Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
Κι αυτη την λεπτομέρεια την έχουν αντιληφθεί Αγγλοσάξονες και Ρώσοι.
Η μετατροπη τηε ΕΚΤ σε FED απαιτεί γεγονός τύπου Lehman Brothers.... αυτός είναι ο ρόλος της Κύπρου!
Η πολιτικη ελιτ της Κυπρου ειναι εξαιρετικη, μορφωμενη με εντυπωσιακά διπλωματικά skills,ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ.
Και ΝΑΙ ειναι πολύ πιθανό η Κυπρος να φύγει από την ευρωζώνη, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ...
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαρτίου 2013, 14:48:32 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Μαρτίου 2013, 18:54:05
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Εγώ πάλι βλέπω ότι οι πολιτικοί της Κύπρου, όσο μορφωμένοι κι αν είναι, θα αναγκαστούν να κάνουν μια ωραία κωλοτούμπα και να δεχθούν κάτι σαν αυτό που αρχικά τους προτάθηκε.
Με τη διαφορά ότι, για να τιμήσουν τις πλάτες που δεν φαίνονται, θα θυσιάσουν κυπρίους μεγαλοκαταθέτες της Λαϊκής (>100.000 ευρώ θα πάνε στη λεγόμενη bad bank) και θα αφήσουν ανέγγιχτους τους Ρώσους μεγαλοκαταθέτες της Τρ. Κύπρου.

Οι πολιτικοί είναι ίδιοι παντού: προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους πάντες αλλά πάντα υπακούν στους ισχυρότερους...
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

22 Μαρτίου 2013, 19:29:24
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Μπορει...
Το πρόβλημα όμως παραμένει, ΕΚΤ χωρις αρμοδιότητες FED δεν μπορει να στηριξει το ευρωπαικο οικοδόμημα.
Χωρις ουσιαστικη ομοσπονδιοποίηση η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει ,είναι θέμα χρόνου....
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

22 Μαρτίου 2013, 19:55:01
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

tasath


Συμφωνώ σε αυτό.
Αν μάλιστα κάνουμε την υπόθεση ότι εδώ και 3-4 χρόνια έχει ξεκινήσει μια βίαιη προσαρμογή προς αυτό το δρόμο (η λεγόμενη "γερμανικοποίηση" της ΕΕ), τότε πρόκειται για έναν αγώνα αντοχής, από τον οποίο διάφοροι μπορεί να αποχωρήσουν.
Η αυτός να μην ολοκληρωθεί ποτέ.

Το θέμα είναι ότι αυτή η ΕΕ, με αυτό το όραμα, αυτή τη διακυβέρνηση και με τόσες ουσιαστικές διαφορές των λαών της (σε όλα τα επίπεδα!), μπορεί να εξελιχθεί σε ... Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης;
Με βίαιο τρόπο; Με προσχεδιασμένες κινήσεις των ισχυρών; Έχει νόημα;
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

25 Μαρτίου 2013, 13:35:57
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

thepap


Αλκίνοος Ιωαννίδης  «Το '74 κλαίγαμε για τα σπίτια μας, τώρα για τις επαύλεις μας»
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Μαρτίου 2013, 12:24:13
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το υπάρχον σύστημα οφελεί μόνο τον πυρηνα της ΕΕ, απορροφώντας φθηνά κεφάλαιο ,οικονομικό ,ορυκτό,ανθρώπινο κτλ.
Αυτό όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
 

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και το κυριότερο οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του, Ολλανδού Jeroen Dijsselbloem, δεν αφήνουν πλέον καμία αμφιβολία ότι το σχέδιο για την επίτευξη γερμανικής οικονομικής ηγεμονίας στην Ευρώπη εισήλθε στη δεύτερη φάση του.

Τι περιλαμβάνει η δεύτερη φάση;

Μα τη συγκέντρωση όλων των ιδιωτικών κεφαλαίων μικρών και μεγάλων σε τραπεζικά ιδρύματα που άμεσα ή έμμεσα ελέγχονται από τη Γερμανία και τους πολιτικούς της «δορυφόρους».

Και μάλιστα από ότι φαίνεται η Γερμανία βρήκε και έναν εξαιρετικά χαμηλού κόστους τρόπο ώστε να ελκύσει όλα αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιώντας μία παμπάλαια και πολύ αποτελεσματική συνταγή.

Οικονομική « τρομοκρατία».
Επιβάλλοντας το «κούρεμα» στις καταθέσεις στην Κύπρο (με οδυνηρό τρόπο έγινε τελικά δυνατή η εξαίρεση για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ) και προαναγγέλλοντας την εφαρμογή της συνταγής και σε άλλες περιπτώσεις στο μέλλον αν απαιτηθεί (δηλαδή όποτε αποφασιστεί), έχει ενσπείρει ήδη τον πανικό και απλώς περιμένει την εκδήλωση της χιονοστιβάδας.

Η χιονοστιβάδα φυσικά θα καταλήξει στις γερμανικές αγκάλες ή όπου το Βερολίνο επιθυμεί στην εσωτερική κατανομή που οργανώνει στη νέα «αυτοκρατορία». Ήδη οι πρώτες πληροφορίες, ότι οι Ρώσοι μεγαλοκαταθέτες στρέφονται στη Λετονία εγκαταλείποντας την Κύπρο, έχουν δει το φως της παγκόσμιας δημοσιότητας.

Φυσικά δεν υπερασπιζόμαστε τους τραπεζίτες ούτε τα πεπραγμένα τους.

Όμως, πώς είναι δυνατόν να καθίστανται συνυπεύθυνοι οι καταθέτες, τη στιγμή που όλα τα τραπεζικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν σε μία χώρα κατόπιν κρατικής αδείας και εποπτείας;

Η μετατροπή ακόμη και των μικροκαταθετών (θυμίζουμε ότι το αρχικό σχέδιο προέβλεπε «κούρεμα» από το πρώτο ευρώ) σε επενδυτές υψηλού ρίσκου και συνυπευθυνότητας (ανάλογης αθλιότητας με τη συμπεριφορά του ελληνικού δημοσίου έναντι στους μικρο-ομολογιούχους που τιμωρήθηκαν γιατί πίστεψαν στην εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τα ομόλογα του), αποτελεί απλώς το πρόσχημα του Βερολίνου και των «δορυφόρων» του για τη συγκέντρωση των κεφαλαίων.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαρτίου 2013, 14:47:29 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
31803 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Φεβρουαρίου 2009, 00:26:39
από Argirios Argiriou
6 Απαντήσεις
26127 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Φεβρουαρίου 2010, 15:58:26
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
24746 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Απριλίου 2011, 12:14:24
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
2371 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαΐου 2011, 18:57:43
από alfie
15 Απαντήσεις
104998 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Οκτωβρίου 2012, 21:25:23
από Denominator