ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Ποιος μπορεί να συνταγογραφήσει PPI?
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι στις περιπτώσεις που είναι αντιγραφή συνταγής που επισημαίνεται στα σχόλια ή έχει τσεκαριστεί η αντίστοιχη επιλογή στο Η/Σ (εάν είναι του ΙΚΑ), ενώ αναφέρεται σαφέστατα στην εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ η υποχρέωση επισύναψης τις γνωματεύσεις , τι κάνουν οι φαρμακοποιοί; Δεν θα έπρεπε (εάν πραγματικά γινόταν έλεγχος) να μην τις αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ και να έβαζε και πρόστιμο στους φαρμακοποιούς;
--- Τέλος παράθεσης ---
Να πώ κάτι..
Για ποιό λόγο, εγώ, ως αγροτικός, "ελαφρά την καρδία", να τυπώσω την αντίστοιχη συνταγογράφηση, ως "Αντιγραφή Συνταγής Ψυχιάτρου κου. Τάδε",
χωρίς να έχω, προηγουμένως, ελέγξει αν :
1) Υφίσταται η συγκεκριμένη γνωμάτευση?
2) Είναι εντός του χρονικού διαστήματος που παραμένει σε ισχύ?
Αν πραγματικά υπήρχε η σχετική γνωμάτευση, νομίζω,
δεν θα κόστιζε τίποτα στο φαρμοκοποιό, να την κάνει μια φωτοτυπία, και να την επισυνάψει μαζί με το έντυπο (ηλεκτρονικής) συνταγογράφησης,
προκειμένου να πληρωθεί...
Γ.Κτιστάκης:
Εάν δεν υπάρχει η γνωμάτευση τότε γιατί εκτελεί την συνταγή?? Ενώ γνωρίζει ότι πιθανόν να είναι πλαστογράφηση και την νομιμοποιεί δεν έχει ευθύνη και νομική αλλά και άλλη, γιατί συναινεί εν γνώση του στην χορήγηση φαρμάκων σε άνθρωπο που πιθανόν να τον βλάψουν??
Για να μην αρχίσουμε να λέμε σε αυτό το τοπικ τα στραβά των ιατρών και των φαρμακοποιών, η άποψη μου είναι ότι γενικά δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί και η νομοθεσία και γενικά υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση από το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογραφίας, χορήγησης φαρμάκων , αναλώσιμων, νοσηλειών και γενικά παροχών. Έτσι απλά, για να κλέψω την φράση, τώρα ισχύει το ΑΓΝΟ ΧΑΟΣ
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
<< Εάν δεν υπάρχει η γνωμάτευση τότε γιατί εκτελεί την συνταγή?? Ενώ γνωρίζει ότι πιθανόν να είναι πλαστογράφηση και την νομιμοποιεί δεν έχει ευθύνη και νομική αλλά και άλλη, γιατί συναινεί εν γνώση του στην χορήγηση φαρμάκων σε άνθρωπο που πιθανόν να τον βλάψουν?? >>
Για να μην αρχίσουμε να λέμε σε αυτό το τοπικ τα στραβά των ιατρών και των φαρμακοποιών, η άποψη μου είναι ότι γενικά δεν εφαρμόζονται οι κανονισμοί και η νομοθεσία και γενικά υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση από το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογραφίας, χορήγησης φαρμάκων , αναλώσιμων, νοσηλειών και γενικά παροχών. Έτσι απλά, για να κλέψω την φράση, τώρα ισχύει το ΑΓΝΟ ΧΑΟΣ
--- Τέλος παράθεσης ---
Χωρίς να είμαι ούτε "Φ", ούτε "ΦμΦ"...θα είμαι γραμματόσημο, γι αυτό με κάνουν "φτού"... :)
Ας μην γελιόμαστε...
Ειδικά στην περίπτωση αυτή, το "προβληματάκι" ξεκινάει από το γιατρό......
Πάντως, να 'σαι καλά!
Αυτό το ΑΓΝΟ, ήταν ένα ερέθισμα "δυναμίτης", που έφερε το βυθό της μνήμης στην επιφάνεια...
Τελικά, ειδικά για την περίπτωσή μου, λές να χρειαστώ "γνωμάτευση"...?
Η "κλινική εικόνα" δεν μιλάει από μόνη της?!! :D
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση