ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Ποιος μπορεί να συνταγογραφήσει PPI?

<< < (15/35) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
"Όσον αφορά τον περιορισμό της συνταγογράφησης της δραστικής ουσίας Prazole....."
Οι περιορισμοί πιάνουν και τη δραστική ουσία al-prazol-am; Μπα, έτσι που τη συλλαβίζω με αραβική μου μοιάζει! Θα ρωτήσω στον ΠΙΣ. Αυτοί ξέρουν!

kakalos:
Aripiprazole ?

deleteduser:
Ας αφησουμε στην άκρη τις αναλύσεις και τα ιμάτιά μας... ολόκληρα

Ερώτημα: Γιατί παίρνει ο κόσμος τόσες πραζόλες;

Θα μιλήσω αποκλειστικά με βάση την εμπειρία του τελευταίου 1,5 χρόνου που βρίσκομαι στον Πτελεό.

1η αιτιολογία 10 φασο κουτάκια την ημερα x 3 ευρά x 20 ημερες=600 ευρά.

2η αιτιολογία Στον πλανήτη χάπι, μια έτοιμη λύση είναι η μόνη λύση. Τι δίαιτα ρε γιατρέ; Θα πιω τα τσιπουρακια και θα πάρω και το χαπάκι για την καψίλα. Άσε τώρα Το δοκίμασα να το κόψω και πόνεσα. Γραψε δυο κουτάκια.

3η αιτιολογία Στον πλανήτη χάπι, μια ετοιμη λυση ειναι η ευκολη λύση. Σιγά μην κατσω να ασχοληθω. Πάρε κει ένα χάπι να είσαι ευχαριστημένος, να με φωνάξεις και στο σπιτι. Αλλιώς θα πας στον διπλα, θα με κραξει κι ο φαρμακοποιός, θα με κράξει κι η πελατεία έξω

4η αιτιολογία Αντε ρε γιατρέ τελείωνε, θα φύγει το λεωφορείο. Αφού μου το γραψε ο ταδε, ο δείνας, ο παρακείνας. Γραψε δυο κουτακια.

5η αιτιολογία: Καλό είναι. Μου το πε ο φαρμακάς, το ειδα και στο συνεδριο στη Χαλκιδική, το γραφει και ο κεινας, και ο παρακεινας, και ο διευθυντης μου στην κλινική.

6η αιτιολογία Επόμενοοοοοοοος. Αντε να παμε καμιά ωρα και σπίτι μαααας. Σιγα μην ασχοληθώ. Αλλιώς δε θα κανα Γ.Ι.

7η αιτιολογία Σταδιακά θα κερδίσω την εμπιστοσύνη του και θα μπορέσω να του κοψω την πραζόλη. Μεχρι τότε θα συνταγογραφω γυρω στα 5.000 κουτιά το χρόνο.

Τα παραπάνω δεν αποτελουν απόψεις. Είναι η πραγματικότητα στην περιοχή που δουλεύω.Ας δουμε τις ευθύνες μας προτού τα βαλουμε με το μονιμως ανευθυνο υπουργείο.

(επεται συνεχεια)

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
1η αιτιολογία 10 φασο κουτάκια την ημερα x 3 ευρά x 20 ημερες=600 ευρά.
...

--- Τέλος παράθεσης ---

Όταν η "μετοχή" ήταν στα 8 ευρώ τότε το "ίσον" ήταν 1.600!!! Συν καρνιτίνη, στατίνη κλπ... το "ίσον" έφτανε το χρηματιστήριο στις 7, 8, 9 και βάλε χιλιάδες!!! Και μετά ήρθε το "κραχ" του φαρμακευτικού χρηματιστηρίου...........

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος(επεται συνεχεια)

--- Τέλος παράθεσης ---

Αν επιτρέπετε να προσθέσω δυο περιπτώσεις:

8η περίπτωση: Αν δεν του γράψω τις πραζόλες που ζητά, θα πάει στον βλαχοδήμαρχο και θα πει ότι δεν εξυπερετώ το γκοζμάκη. Άσε που μπορεί να γυρίσει στο ιατρείο με το δίκανο που έχει (κατόπιν άδειας οπλοφορίας που του έδωσα πάλι εγώ) και να με κυνηγήσει.

9α περίπτωση: Ο φμφ έχει ήδη προχορηγήσει την prazole, οπότε το ιατρικό σκέλος εξανεμίζεται, μου μένει μόνο το λογιστικό-οικονομικό, οπότε εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργώ ως γιατρός αλλά ως λογιστής, οπότε γιατί να μη πάρει τα χρήματά του πίσω ο καλοσυνάτος κυρ-Μήτσος (που μου είχε φέρει κάποτε μια συναγρίδα) μπας και πάρει κάνα γιαουρτάκι νά 'χει να φάει το βράδι.
9β: Ο τοπικός διαπλεκόμενος φμφ έχει μπει μέτοχος σε μια φασόν εταιρία και έχει γεμίσει το χωριό του με εμπόρευμα. Αν τολμάς, μη τις ξεπλένεις αλλά οπωσδήποτε ασφάλισε το αυτοκίνητό σου έναντι εμπρησμού.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση