ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα

Ποιος μπορεί να συνταγογραφήσει PPI?

<< < (19/35) > >>

Harper:
Μετά την επίσημη θέση των Γαστρεντερολογων και ως γιουσουφακι δε μπορω παρά να παραδεχθω πως ειχα λάθος οπτικη του θέματος σε αρκετα σημεια.Ουδεις αλάνθαστος...
Ευχομαι συντομα  να ανακαλέσουν στο Υπουργειο και να μπορεσουμε να ξαναγυρισουμε στο πρωτερο συνταγογραφικο καθεστως ,οπως ακριβως γινοταν μεχρι σημερα.Και ελπιζω η ανάκληση αυτη να εκληφθει ως σκουντηγμα και να συνοδευτει με μεγαλυτερη φειδω και υπευθυνοτητα απο την πλευρα του ιατρικου κοσμου.

Επιτρεψτε μου ομως και 2 παρατηρησεις (πιθανα λανθασμενες) :
1.Πουθενα στην τοποθετηση των ΓΕΣ δεν αναφερεται η ξεκάθαρα η θεση των πραζολων α.στην αντιμετωπιση της ΓΟΠΝ-δυσπεψιας και β.ειδικά η χρηση τους από τον ιατρο της  ΠΦΥ (ουτε καν γινεται αναφορα στους ιατρους-εκπροσωπους  της ΠΦΥ).Το αναφερω γιατι υπηρξε εντονη κάποια στιγμη η επιχειρηματολογια περι απαξιωσης της ειδικοτητας μας.Επίσης μιλάνεΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για γαστροπροστασια και δη απο φαρμακα καρδιολογων και ορθοπαιδικων (πάλι αποντες οι ιατροι της ΠΦΥ ,ακομη και στη γαστροπροστασια.Αραγε στην ανακληση του υπουργειου οι ορθοπαιδικοι πχ θα τιμησουν με 14αρες πραζολες?).
2.Εαν κάποιοι νομιζουν πως ενας μεσος ΓΕΣ ειτε ιδιωτης οπου μια ενδοσκοπηση κοστιζει απο 100-εως 200 ευρω ειτε ΕΣΥιτης που μετεχει σε γενναιως επιδοτουμενα πρωτοκολλα πχ θεραπειες ΗΒV(ρωτηστε ποσο κοστιζουν) θα ασχοληθει σοβαρα με τα "μπιμπικινια" των 3 ευρω ανα πραζολη ή θα ασχοληθει ο ΕΣΥιτης που η ενδοσκοπικη δουλεια του θα αυξηθει με τις υποχρεωτικές παραπομπες χωρις μισθολογικη αυξηση,εεε,με γεια τους με χαρά τους.

Εν τελει η ανακοινωση των ΓΕΣ φωτιζει σιγουρα αρκετες πτυχες αλλά κατα τη γνωμη μου,εντεχνα,κρατα σκοτεινες κάποιες άλλες.

Harper:
Και επειδη οι γαστρεντερολογοι αναφερθηκαν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ θα ηθελα να ρωτησω καποιον γαστρεντερολογο τα εξης(ρητορικο το ερωτημα ή προς απάντηση για οποιον επιθυμει):
1.Εαν δωσω NSAID σε  ασθενη μου για 10 μερες πχ σε οξυ ορθοπαιδικο προβλημα ειμαι λάθος εαν δωσω γαστροπροστασια για 10 μερες ρανιτιδινη χ 2?Ειμαι επικινδυνος για τη Δημοσια Υγεια και τον ασθενη μου?
2.Οι καρδιολογοι (και λοιποι ιατροι) πρεπει επί salospir να δινουν σε ΟΛΟΥΣ ανεξαιρετως γαστροπροστασια ή σε αυτους με Ιχ γαστρικων προβληματων?Γιατι μετα τη σημερινη ανακοινωση αγχωθηκα καπως και εχω πολλους ασθενεις που παρακολουθω και λαμβανουν salospir για ΣΝ-ΣΔ-ΑΕΕ και εδω και χρονια δεν τους εχω βαλει σε γαστροπροστασια.Ειμαι και πάλι λάθος?Ειμαι και πάλι επικινδυνος για τη Δημοσια Υγεια και τον ασθενη μου?Πρεπει απο αυριο-εαν ανακληθει το μετρο περι πραζολων- να τους βαλω ΟΛΟΥΣ σε πραζόλη?

Dott.diMG:
Εάν με την ανακίνηση του χαρακτηρισμού γιουσουφάκι έθιξα συναδέλφους ζητώ συγνώμη, αγανακτώ γιατί το θέμα είναι πιο σύνθετο και θα έπρεπε να δείξουμε ισχυρότερες αντιστάσεις.
Θα επανέλθω επί της ουσίας όταν μπορέσω με εκτενέστερο υπόμνημα ;D

EzeΤΡΟΛ:
Λουράντος: Έψησα τον Σαλμά να αλλάξει γνώμη για τις πραζόλες

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΖΟΛΕΣ
9/4/2013

Η χορήγηση πραζολών από τα φαρμακεία, με τους περιορισμούς που αποφάσισε η επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, επανεξετάζεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μ. Σαλμά.
Όπως με ειδοποίησε τηλεφωνικά ??? σήμερα, συμφωνεί με την άποψη μου ότι οι πραζόλες χορηγούνται σε γαστροπροστασία και όχι μόνο για θεραπευτικούς λόγους. Για αυτό τις προσεχείς μέρες, θα διαφοροποιήσει την απόφαση αυτή και μέχρι τότε θα εκτελούμε κανονικά αυτές τις συνταγές, όπως τις εκτελούσαμε μέχρι σήμερα.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΛουράντος: Έψησα τον Σαλμά να αλλάξει γνώμη για τις πραζόλες

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΖΟΛΕΣ
9/4/2013

Η χορήγηση πραζολών από τα φαρμακεία, με τους περιορισμούς που αποφάσισε η επιστημονική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας, επανεξετάζεται από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Μ. Σαλμά.
Όπως με ειδοποίησε τηλεφωνικά σήμερα, συμφωνεί με την άποψη μου ότι οι πραζόλες χορηγούνται σε γαστροπροστασία και όχι μόνο για θεραπευτικούς λόγους. Για αυτό τις προσεχείς μέρες, θα διαφοροποιήσει την απόφαση αυτή και μέχρι τότε θα εκτελούμε κανονικά αυτές τις συνταγές, όπως τις εκτελούσαμε μέχρι σήμερα.

Κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

--- Τέλος παράθεσης ---
Η ισχύς του νόμου είναι θέμα "ψησίματος";
Μπορεί δηλαδή κάποιος, όσο ψηλά και αν είναι, να αποφασίσει ενάντια σε αυτό που ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση