Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 15:41:32

Αποστολέας Θέμα: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ  (Αναγνώστηκε 3183 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Απριλίου 2013, 17:24:03
Αναγνώστηκε 3183 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δημήτρης Μακρέας

Επώνυμοι
Σίγουρα φαντάζει δίκαιο σε πρώτη ανάγνωση... Η απονομή μιας χάρης εκ μέρους ενός κράτους που εξαντλεί το τελευταίο ίχνος ντροπής. Στην πραγματικότητα δεν αποτελεί παρά την τελική πράξη , την πλήρη επιβεβαίωση του δουλοκτητικού καθεστώτος που αναπτύσσεται , εδώ και πολύ καιρό, στα πλαίσια του “πολιτισμένου” κόσμου. Γιατί το δικαίωμα στην ελευθερία, θεμελιώδες και αναπαλλοτρίωτο ανθρώπινο δικαίωμα, για μια κατηγορία ανθρώπων -τους μετανάστες χωρίς χαρτιά- μετατρέπεται σε παραχώρηση από τη μεριά του “συλλογικού δουλοκτήτη”.
Η ευκολία με την οποία ένα κρατικός λειτουργός, ο Δένδιας στην περίπτωσή μας, διατυμπανίζει τη δυνατότητα και την πρόθεση να χορηγήσει άδειες παραμονής στα θύματα της Μανωλάδας, είναι σοκαριστική. Η ζωή και η ελευθερία αυτών των ανθρώπων δεν αποτελεί δικαίωμα. Η στέρηση της, δεν είναι αποτέλεσμα των πιθανών πράξεων τους (ως κάποιου είδους ποινή), αλλά εξαρτάται από τις συγκυριακές ορέξεις του συλλογικού δουλοκτήτη, τις ανάγκες κατευνασμού της κοινής γνώμης μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Οι μετανάστες χωρίς χαρτιά δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ελεύθερη βούληση. Καμία δυνατότητα να καθορίσουν την ύπαρξή τους, αλλά όλες οι αποφάσεις, ακόμα και αν αυτές είναι θετικές για αυτούς (χορήγηση ασύλου), εξαρτώνται από τη βούληση του δουλοκτήτη τους.
Δυστυχώς, παρότι συχνά-πυκνά αναφερόμαστε στα αναδυόμενα φαινόμενα δουλείας που συνοδεύουν τη βαθύτατη αλλαγή στη λειτουργία των κρατικών σχηματισμών, μάλλον δεν έχουμε πλήρη συνείδηση όσων έχουν ήδη συντελεστεί και δεν περιμένουν το μέλλον...
Η μεγαλοψυχία του Δένδια , με το κράτος καταστολής από πίσω του, σε τίποτα δε διαφέρει με τη μεγαλοψυχία του κουμπουροφόρου ιδιοκτήτη φυτείας του 18ου αιώνα, τη στιγμή που λύνει τις αλυσίδες του υπάκοου σκλάβου.

24 Απριλίου 2013, 18:36:44
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

medicus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
...το δικαίωμα στην ελευθερία, θεμελιώδες και αναπαλλοτρίωτο ανθρώπινο δικαίωμα, για μια κατηγορία ανθρώπων -τους μετανάστες χωρίς χαρτιά- μετατρέπεται σε παραχώρηση από τη μεριά του “συλλογικού δουλοκτήτη”.
... όπως και όλες οι υπόλοιπες "κατηγορίες", ή μήπως είμαι ελεύθερος και δεν το ξέρω;...

Παράθεση
Η ζωή και η ελευθερία αυτών των ανθρώπων δεν αποτελεί δικαίωμα...
...Καμία δυνατότητα να καθορίσουν την ύπαρξή τους, αλλά όλες οι αποφάσεις, ακόμα και αν αυτές είναι θετικές για αυτούς (χορήγηση ασύλου), εξαρτώνται από τη βούληση του δουλοκτήτη τους.
...εκλεγμένου ή μη...

Παράθεση
...σε τίποτα δε διαφέρει με τη μεγαλοψυχία του κουμπουροφόρου ιδιοκτήτη φυτείας του 18ου αιώνα, τη στιγμή που λύνει τις αλυσίδες του υπάκοου σκλάβου.
...και, ανάλογα με τον βαθμό "υπακοής", τον "μετατρέπει" σε κομματόσκυλο...


ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!!!!!!!!

« Τελευταία τροποποίηση: 24 Απριλίου 2013, 18:53:07 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

24 Απριλίου 2013, 20:59:58
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

timex


Η ζημιά χιλιάδων ευρώ των παραγωγών φράουλας της Νέας Μανωλάδας στην Πάολα

*ΕΡΙΞΑΝ 6.000 ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ

Δυο μεγαλοπαραγωγοί φράουλας της Νέας Μανωλάδας ξόδεψαν περισσότερα από 6.000 ευρώ σε μία βραδιά ραίνοντας με λουλούδια την Πάολα! Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» όταν η τραγουδίστρια εμφανίστηκε στον Ιππικό Ομιλο της Κουρούτας, ένας άτυπος «πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ δύο ιδιοκτητών γεωργικών επιχειρήσεων. Υπήρξε ένας ανταγωνισμός για το ποιος θα «πετάξει» τα περισσότερα γαρίφαλα στην τραγουδίστρια. Η προκλητική σπατάλη, όπως ήταν λογικό, δεν πέρασε απαρατήρητη από τους θαμώνες! Ο λουλουδοπόλεμος στην Πάολα δεν είναι η μόνη περίπτωση προκλητικής σπατάλης από γαιοκτήμονες της περιοχής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
38411 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Αυγούστου 2008, 19:31:28
από πρώτη & καλύτερη
2 Απαντήσεις
3277 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Αυγούστου 2011, 16:01:19
από Δ. Κουναλάκης
2 Απαντήσεις
3563 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Μαρτίου 2015, 23:12:45
από nart
4 Απαντήσεις
9052 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Οκτωβρίου 2018, 13:25:05
από nikmix
1 Απαντήσεις
4798 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαΐου 2019, 00:52:30
από Αρχίατρος