Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 12:30:05

Αποστολέας Θέμα: Ποσοστά στις συνταγές σε άτομα με νεοπλασίες  (Αναγνώστηκε 12863 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Ιουνίου 2013, 16:06:35
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ας με καλουσαν μετα να δωσω εξηγησεις για αυτο!Θα γελοιοποιουνταν...

Δυστυχώς, δεν μας δίνουν την ευκαιρία να προβάλλουμε την άποψή μας ή να δικαιολογήσουμε τις αποφάσεις μας.
Το πρόστιμο διαβιβάζεται υπηρεσιακώς από τον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ προς την Εφορία και εισπράττεται από αυτή χωρίς περισσότερες διατυπώσεις.
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουνίου 2013, 16:19:07 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

3 Ιουνίου 2013, 19:26:35
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
@Διακομιστη
 ειλικρινά και χωρς καμμια διάθεση αντιπαραθεσης και με ειλικρινη ταπεινοτητα :Ας υποθεσουμε πως στην συγκεκριμενη περιπτωση συνταγογραφησης σιροπιου δεξαμεθαζονης σε άσθενη με ca εγκεφάλου μου πετάνε προστιμο και δη ένα αξιοσέβαστο ποσό.Δεν αμφιβάλλω πως μπορουν να το κάνουν.Σκέφτομαι πως ακομη κ ετσι οπως τα λες να ειναι τα περι προστιμου,θεωρωντας πως το επιχειρημά μου εχει μια λογικη βάση νομιζω πως πριν προχωρησω στην πληρωμη του θα απευθυνθω στους-ομολογομενως αδρανεις συλλογους μας-σε δικηγορο ,προσωπικη επιστολη με κοινοποιηση στον υπουργο Υγειας,κοινοποιηση-ενημερωση συλλογων ασθενων πανελληνιως καθως φυσικά και στα μεσα ενημερωσης.Το ξερω πως ειναι ψυχοφθορο αλλά θα το παλευα.Μπορει να εχανα αλλα θα το παλευα.

Εαν επιμεινουν ακομη και μετα απο αυτα να πληρωσω το προστιμο τοτε θα αρχισω ενδεχομενως και εγω να βλέπω τα πραγματα αλλιως.Προς το παρον εχω λιγη πιστη μεσα μου.

Και επαναλαμβανω για να μην παρεξηγηθω,δε λεω να πολεμησω για το κολλυριο ή τη δερματικη αλοιφη σε αυτο τον ασθενη ή για αλλες εξωφθαλμα προκλητικες καταστασεις-παρεμβασεις σε αλλες νοσους, απο την πλευρα μου.

Επίσης απορω γιατι αφου ο ΕΟΦ εχει αποκλεισει τη χορηγηση πχ σιροπιου δεξαμεθαζόνης με 00% με αφηνει  στο κουτακι που τσεκαρουμε τα ποσοστα,την επιλογη 00%.Ας επετρεπε το 00% ΜΟΝΟ για τις συνταγες που ΟΛΑ πάνε με 00% εχοντας πρωτα τσεκαρει το σχετικο κουτακι-νοσο.Τι το αφηνουν και στις άλλες συνταγες?(ενταξει το 10% μπορει να ειναι ΕΚΑΣ)
+

3 Ιουνίου 2013, 19:29:47
Απάντηση #17
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
@jack
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα τολμήσει κανείς να σου βάλει πρόστιμο για το λόγο που λες. Άσχετα με το ότι ακολουθώ διαφορετική πρακτική, δέχομαι το δίκιό σου και νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσεις να το διεκδικείς όπως μπορείς. Ακόμη και στη γελοία περίπτωση που κάποιος βάλει πρόστιμο, θα είναι μία καλή τροφή για τον τύπο (έχει καλύτερα αντανακλαστικά από τους Ι.Σ.).
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

4 Ιουνίου 2013, 09:35:38
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δυστυχώς η Ελλάδα δεν φτιάχνει.
Γιατί τα ποσοστά μπορούν να αλλάξουν στην ηλ. Συνταγογράφηση; Γιατί απλά στην Ελλάδα ο λαϊκισμός διοικεί και η μονη λογική είναι η λογική της κατάργησης κάθε έννοιας δικαίου.

Είναι απλά τα πράγματα. Ζω καθημερινά άπειρες τέτοιες ιστορίες:

Χθες άκουγα στο ραδιόφωνο τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου να υπόσχεται ότι τα επείγοντα θα έχουν επαρκή αριθμό αντιτετανικών ώστε να κάνουν όλοι αντιτετανικούς. Και ο δημοσιογράφος (μέγας λαϊκιστής ο συγκεκριμένος, και άτυπος εκπρόσωπος τύπου συγκεκριμένου κόμματος) να δηλώνει ευχαριστημένος που πλέον θα μοιράζονται αντιτετανικοί οροί αβέρτα. Όταν πήρα τηλέφωνο και τους λέω ότι κάτι τέτοιο είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και ότι ποτέ δεν γίνεται ο αντιτετανικός μόνος του, ότι έλλειψη δημόσιας υγείας δεν είναι το ότι δεν μπορεί να γράψει κάποιος τα φάρμακα του χωρίς να πληρώσει 5 ευρώ αλλά επειδή δεν υπάρχει ενήλικος εμβολιασμένος για τέτανο, και εάν αξίζει κάτι είναι να γίνεται είναι το εμβόλιο και όχι ο αντιτετανικός, η απάντηση που πήρα είναι ότι η συνήθης πρακτική συναδέλφων μου είναι να μοιράζουν αντιτετανικούς. Και μαθαίνω εκ των έσω την σκέψη του διοικητή: 5 ευρώ κοστίζει στο νοσοκομείο ο αντιτετανικός να πάρουμε να έχουμε....

Εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μπορείτε να δείτε πόσο εύκολα καταστρατηγείται ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ επειδή ο λαϊκισμός υπερισχύει. Αναρωτιέμαι ο απλός παππούλης που δεν έχει μπάρμπα από την Αχαϊα μπορεί να πετύχει καταστρατήγηση του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ; Και το αποτέλεσμα ποιο είναι; Δεν βελτιώνεται ο κανονισμός, αλλά χορηγούνται κατ εξαίρεση... Να μου πει κάποιος πως ορίζεται εδώ η "κοινωνική δικαιοσύνη";;;; Εμένα για κοινωνική αδικία μου μοιάζει.

Εάν δεν αλλάζαν τα ποσοστά συμμετοχής κατά το δοκούν, πως θα μπορούσαν να γίνουν οι εξυπηρετήσεις; Είναι μεγάλο πρόβλημα τα ηλεκτρονικά μέσα σε εξυπηρετήσεις. Πως θα μπορεί ο κάθε μεγαλο-ιατρός να δηλώνει άρχοντας κι ας του λείπει η αρχοντιά;

Δεν πιστεύω τίποτα από όλα αυτά που λένε για εκσυγχρονισμούς. Δεν ελπίζω τίποτα από όλους αυτούς που κυβερνούν ή θέλουν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα. Αλλά δεν νιώθω και ελεύθερος πλέον σε αυτή την χώρα.

Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
12 Απαντήσεις
66246 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Μαρτίου 2020, 10:57:14
από vaskyri
4 Απαντήσεις
10583 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιουλίου 2018, 00:10:19
από Gatekeeper
5 Απαντήσεις
35686 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2019, 18:28:51
από DrGuni
0 Απαντήσεις
3417 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Φεβρουαρίου 2021, 09:25:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11087 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Μαρτίου 2021, 13:13:21
από Argirios Argiriou