Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Γενόσημα - Η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων.

<< < (2/3) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... το μόνο μέτρο που μπορεί να αφορά γιατρούς, είναι ο περιορισμός συνταγογράφησης ουσιών που αντιστοιχούν μόνο σε πρωτότυπα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συνδυασμό με εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

--- Τέλος παράθεσης ---
  Και το γρήγορο μέτρο είναι να πληρώνει ο ασθενής ολόκληρη την διαφορά μεταξύ τιμής αναφοράς και τιμής πρωτότυπου... Αν παίξουν και λίγο με τις τιμές αναφοράς (κατεβάζοντας ίσως τις τιμές γενοσήμων με τη δυναμική τιμολόγηση) τότε ...θα δέσει το γλυκό.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος... το μόνο μέτρο που μπορεί να αφορά γιατρούς, είναι ο περιορισμός συνταγογράφησης ουσιών που αντιστοιχούν μόνο σε πρωτότυπα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε συνδυασμό με εφαρμογή θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

--- Τέλος παράθεσης ---
 Και το γρήγορο μέτρο είναι να πληρώνει ο ασθενής ολόκληρη την διαφορά μεταξύ τιμής αναφοράς και τιμής πρωτότυπου... Αν παίξουν και λίγο με τις τιμές αναφοράς (κατεβάζοντας ίσως τις τιμές γενοσήμων με τη δυναμική τιμολόγηση) τότε ...θα δέσει το γλυκό.

--- Τέλος παράθεσης ---
ΟΚ, αλλά αυτό δεν αφορά άμεσα το γιατρό! Το πρώτο (κάλυψη εξολοκλήρου της διαφοράς από την ασφαλιστική τιμή) έχει να κάνει με τον ασφαλισμένο και δε βαρύνει τον κρατικό προϋπολογσιμό, ενώ το δεύτερο έχει να κάνει με απώλεια κέρδους των φαρμακοβιομηχανιών προς όφελος του κράτους με τη συνεργασία των φαρμακοποιών (και όχι των γιατρών, βάσει νόμου).

Ορθοπαιδικός:
Μερικές σκέψεις απο το newsbomb αρκετά υπερβολικές (λες; ) - αντιγράφω σχετικό απόσπασμα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  ...
...    Από την άλλη, οι γιατροί δεσμεύονται περαιτέρω να συνταγογραφούν το φθηνότερο σκεύασμα με βάση τη δραστική ουσία. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος ασθενής θέλει να επιλέξει άλλο φάρμακο, για το οποίο θα επιβαρυνθεί ο ίδιος οικονομικά, οι γιατροί υποχρεούνται να τον «ενημερώσουν για την εναλλακτική οικονομικότερη επιλογή». Αν ο ασθενής επιμένει στην επιλογή του, οι γιατροί θα πρέπει να πάρουν τη σαφή «συγκατάθεσή του για τη χορήγηση του ακριβότερου φαρμακευτικού σκευάσματος». Η κυβέρνηση απαιτεί, δηλαδή, από τους γιατρούς να προσπαθούν να μεταπείθουν τους ασθενείς και να τους χορηγούν το φθηνότερο σκεύασμα.
    Η επιμονή αυτή εξηγείται, αν ανατρέξουμε στις υποδείξεις της τρόικας και του ΔΝΤ, που βρίσκουν μη ικανοποιητικό το μερίδιο της αγοράς που καλύπτεται από τα φθηνά, ανώνυμα γενόσημα.
    Με την έκδοση αυστηρών οδηγιών για τη συνταγογράφηση, τη θέσπιση αναλογίας στα φθηνά γενόσημα που συνταγογραφούνται και την επιβολή κυρώσεων στους γιατρούς που δεν τηρούν τα παραπάνω, οι διεθνείς δανειστές θέλουν να διασφαλίσουν ότι ο ελληνικός λαός θα καταναλώνει ανώνυμα γενόσημα, η ποιότητα των οποίων πολλές φορές έχει αμφισβητηθεί.
    Με τον τρόπο αυτό, η τρόικα ακυρώνει στην ουσία την επιστημονική επάρκεια των Ελλήνων γιατρών και τους υποχρεώνει να κάνουν τους «ντίλερ» φθηνών, ανώνυμων σκευασμάτων...

   Θυμήθηκα ένα φίλο μου που δεν ήθελε να πάει σε GP να εξεταστεί γιατί πάντα έδινε παρακεταμόλη (δια πάσαν νόσον - αν και μάλλον υπερέβαλε ο φίλος).

EzeΤΡΟΛ:
Τρολάρισμα του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως προς τον Υπουργό Υγείας χθες από το βήμα της Βουλής:

"Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος;"

Ακόμη και κόντρα Ευάγγελου Βενιζέλου-Δημήτρη Παπαδημούλη είχε η σημερινή ημέρα με αφορμή τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στον νόμο 3885/2010 λέγοντας ότι "εΕναι ένας νόμος που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την τότε κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ αλλά και από τους Βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού που τιμούν σήμερα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση".

"Εδώ θέλει χειροκρότημα" σχολίασε από τα έδρανα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

"Έχετε πάρει γενόσημα; Γιατί σας βλέπω... ενθουσιασμένο", τον ρώτησε γελώντας ο Ευάγγελος Βενιζέλος και συνέχισε: "Έχετε πάρει κάτι σε γενόσημο κύριε Παπαδημούλη".

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Νέο σκάνδαλο με επίκεντρο παραποιημένα στοιχεία από ινδική εταιρεία για γενοσήμα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο
    Πόσες φορές ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως υπουργός Υγείας, διερρήγνυε τα ιμάτιά του για την ποιότητα γενοσήμων παρασκευασμένων σε τρίτες χώρες; Πόσες φορές ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την ίδια θέση, ισχυριζόταν πως ό,τι γενόσημο -ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης- έχει πάρει έγκριση από αρχές ευρωπαϊκών χωρών, είναι ασφαλές να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα;
    Ένα νέο σκάνδαλο με επίκεντρο παραποιημένα στοιχεία από ινδική εταιρεία για γενοσήμα που κυκλοφορούν, όμως, στην Ευρώπη, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Οι δύο τελευταίες χώρες έχουν προχωρήσει ήδη στην ανάκληση αδειών κυκλοφορίας των επίμαχων γενοσήμων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο γερμανικός ΕΟΦ (BfArM).
    Το σκάνδαλο αφορά σε ψευδή ή παραποιημένα αποτελέσματα κλινικών ερευνών και ελέγχων βιοϊσοδυναμίας για περίπου 178 γενόσημα 28 φαρμακευτικών εταιρειών. Τις μελέτες είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία, η ινδική GVK Bio από το 2008 μέχρι το 2014. Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα σκευάσματα αυτά είχαν πάρει άδεια κυκλοφορίας στη Γερμανία, ενώ προηγουμένως είχαν πάρει και την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Αφορμή για τους ελέγχους που διενεργεί τώρα ο BfArM αποτέλεσε η έρευνα του γαλλικού οργανισμού φαρμάκων (ANSM) στις εγκαταστάσεις της GVK Bio στην περιοχή Hyderabad της Ινδίας, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις στη διεξαγωγή των μελετών και στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
    Ο εκπρόσωπος του BfArM, Μάικ Πόμερ, δήλωσε στο «Spiegel» ότι θα ανακληθούν οι άδειες κυκλοφορίας των σκευασμάτων που έχει ελέγξει η ινδική GVK Bio, τουλάχιστον μέχρι οι φαρμακευτικές οι οποίες τα διακινούν ή παρασκευάζουν να προσκομίσουν νέα, διορθωμένα στοιχεία.
   Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η υπόθεση ενδέχεται να αφορά σε περίπου 1.250 σκευάσματα.
   Από τη μεριά του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, σύμφωνα με την οποία θα διερευνήσει αν οι άδειες κυκλοφορίας των εν λόγω σκευασμάτων θα πρέπει να διατηρηθούν, ανασταλούν ή ανακληθούν οριστικά. Η τελική οδηγία του ΕΜΑ αναμένεται τον Ιανουάριο του 2015.
    Τα υπό έλεγχο γενόσημα αφορούν σε μία μεγάλη γκάμα ασθενειών, όπως για το Αλτσχάιμερ, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την υπέρταση, αντιαλλεργικά, αντικαταθλιπτικά, ακόμα και σκευάσματα για τη σχιζοφρένεια.
    Στη Γαλλία έχουν ήδη ανασταλεί οι άδειες κυκλοφορίας 25 σκευασμάτων και στο Βέλγιο 8, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις μεταξύ των «κομμένων» γενοσήμων υπάρχει και σκεύασμα της ισραηλινής TEVA, η οποία έχει βεβαρυμένο παρελθόν ανακλήσεων και στις ΗΠΑ. Κατά τα άλλα, στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας Ισραήλ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα –όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις- της συγκεκριμένης εταιρείας δεν υπόκεινται σε υποχρεωτικό έλεγχο από τους οργανισμούς φαρμάκων των χωρών της Ε.Ε!
    Αναλυτικά, τα υπό έλεγχο σκευάσματα ανήκουν στις εταιρείες: Abbott Products, Biogaran, Cristers, Laboratoires Gerda, Medipha Sante, Mylan Sas, Teva Sante, Zydus France, για την περίπτωση της Γαλλίας και Mylan sprl, Teva Pharma Belgium και Apotex Europe BV Nederland στην περίπτωση του Βελγίου.
    Οι πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις, οι οποίες εγείρουν θέμα δημόσιας υγείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και στην Ελλάδα, έρχονται τη στιγμή, Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Ένα από τα σημεία που στηλιτεύει είναι ότι, σύμφωνα με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, «δεν απαιτείται οι μειοδότες να προσφέρουν σκευάσματα που έχουν λάβει τιμή στην Ελλάδα», άρα δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας.
    Τις συνέπειες τέτοιων πολιτικών, οι οποίες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο αφήνουν διάπλατα «παράθυρα» για να την είσοδο αμφιβόλου ποιότητας γενοσήμων στην αγορά, τρέχει τώρα να «μαζέψει» ο γερμανικός ΕΟΦ. Όμως, το Βερολίνο, το οποίο πιέζει για τις αιματηρές περικοπές στην υγεία στην Ελλάδα και για τη συνέχιση της εφαρμογής μέτρων που αφανίζουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία προς όφελος εταιρειών φθηνών γενοσήμων, προστατεύει τους δικούς του πολίτες. Οι ελληνικές αρχές και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο;

ΥΓ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος βέβαια αλλά έχει ενδιαφέρον

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση