Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 14:37:14

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται η σειρα των Ιατρικών Συλλογων  (Αναγνώστηκε 10309 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιουνίου 2013, 10:12:06
Αναγνώστηκε 10309 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Οι ΗΠΑ έχουν 50 state medical boards και η Ελλας έχει 58 Ιατρικούς Συλλόγους.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ιατρικούς Συλλόγους οι οποιοι μετατρέπονται σε παράγκες και μικρομάγαζα που δεν υπηρετούν το ιατρικό λειτούργημα.
Ακομα και "μεγάλοι" Ιατρικοι Συλλογοι παρουσιαζουν φαινόμενα παρακμής.
Στον ΙΣΑ πχ παίρνεις τηλ την γραμματεία πειθαρχικού και βγαινει η ΜΚΟ του Πατουλη.
Οι δυο μεγαλύτεροι σύλλογοι αντι να ασχοληθουν με τα ουσιαστικά προβλήματα του χώρου εργάζονται σαν μεταναστευτικοί dealers.
Οι ιατρικοί σύλλογοι πρέπει να διακόψουν την λειτουργία τους.
Στο τέλος της ημέρας μόνο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα λειτουργεί και οι παλαιοι ιατρικοι σύλλογοι θα μετατραπούν σε καταστήματα εξυπηρέτησης του ΠΙΣ.

Τέλος θα ήταν χρήσιμο να γίνει εκτεταμένος έλεγχος πόθεν έσχες σε ΟΛΟΥΣ τους προέδρους των ιατρικών συλλόγων και ειδικότερα σε αυτους που διατηρούν λογαριασμούς σε offshore κέντρα όπως το City του Λονδίνου...... 
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Ιουνίου 2013, 11:09:34
Απάντηση #1
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αναμφίβολα η δομή και η λειτουργία των Ιατρικών Συλλόγων πρέπει να αλλάξει.
Στις αρμοδιότητές τους έχει προστεθεί η αδειοδότηση ιατρείων και πολυιατρείων, ενώ υπάρχουν προτάσεις και για την κάλυψη του πληθυσμού αναφοράς με γιατρούς ειδικοτήτων με παράλληλη κατανομή των διαθέσιμων πόρων.
Σε πολλές επαρχιακές πόλεις, επίσης, υποκαθιστούν την αντιπροσωπεία του ΕΤΑΑ/ΤΥΥ (πρώην ΤΣΑΥ).
Τη γραφειοκρατία αυτών των υποθέσεων θα μπορούσε να την καλύψει ένας και μόνον υπάλληλος. Οι Σύλλογοι, χωρίς να πάψουν να έχουν αιρετά Δ.Σ., θα μπορούσαν να συνενωθούν σε επίπεδο περιφέρειας και οι πρόεδροι των περιφεριακών, πρωτοβάθμιων οργάνων να απαρτίζουν ένα δευτεροβάθμιο όργανο, ανάλογο του Π.Ι.Σ. - μία διαδιασία που έχει πολλά πλεονεκτήματα δημοκρατίας και διαφάνειας.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

8 Ιουνίου 2013, 11:32:35
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Το Ηνωμένο Βασίλειο εχει ΕΝΑ General Medical Council ή Ελλας γιατί να έχει 58?

Μονο ο ΠΙΣ είναι απαραίτητος. Με τα υπολοιπα απλώς μεταφέρεται η διαφθορά από επίπεδο Νομου σε επίπεδο Περιφέρειας.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Ιουνίου 2013, 11:49:43
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Περί παράγκας το ανάγνωσμα .....

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σκοπούλη εναντίον Πατούλη

Η υφυπουργός Υγείας ανταπέδωσε τα πυρά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

«Φουντώνει» η διαμάχη της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη. Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ο κ. Πατούλης με την οποία ζητούσε την παραίτηση της υφυπουργού.

Στην ανακοίνωση μιλούσε, μεταξύ άλλων, για «τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία από τη "Διοίκηση Σκοπούλη"», και ανέφερε «ότι η Δημόσια Υγεία δε μπορεί άλλο να βρίσκεται στα χέρια άσχετων, αδιάφορων και επικίνδυνων καιροσκόπων».

Η υφυπουργός Υγείας απάντησε την Παρασκευή με εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία στην οποία αναφέρει: «Οι περιεχόμενοι υβριστικοί και καταφρονητικοί χαρακτηρισμοί, "άσχετοι", "αδιάφοροι και επικίνδυνοι καιροσκόποι", προσβάλλουν απρόκλητα και κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την  υπόληψή της, το κύρος και την αξιοπρέπεια της ως ατόμου και ως επιστήμονα, αποδίδοντας σε εκείνη ιδιότητες που κατάφωρα απάδουν  προς την ηθική, κοινωνική, επιστημονική και θεσμική υπόσταση και αξία της».

Η υφυπουργός επισημαίνει ότι «(…) ο κ. Πατούλης όχι μόνο χρησιμοποίησε τον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά ταυτόχρονα κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό, εκμεταλλευόμενος την έτερη ιδιότητά του ως Δημάρχου Αμαρουσίου, απέστειλε ηλεκτρονικά σε όλο το δίκτυο των μελών της ΚΕΔΕ, την ως άνω υβριστική ανακοίνωση, προφανώς για λόγους πολιτικής προπαγάνδας».

Τέλος, η κυρία Σκοπούλη, ζητεί από τον κ. Πατούλη «εντός τριών εργάσιμων ημερών να ανακαλέσει με έγγραφη ανακοίνωσή του που θα αναρτηθεί και θα διανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως και η υβριστική από 02/6/2013 ανακοίνωση, τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης να απέχει στο μέλλον από ανάλογες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς και ύβρεις».

Αντ' αυτού, λίγη ώρα αργότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «εδώ και καιρό έχει ζητήσει την αποπομπή της ΚΑΣ Φ. Σκοπούλη από τη θέση της Υφυπουργού Υγείας, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η Δημόσια Υγεία».

Στην ίδια ανακοίνωση ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι «ουδέποτε αμφισβήτησε την επιστημονική επάρκεια της κ. Φ. Σκοπούλη, αλλά κατέδειξε μόνο την πολιτική της ανεπάρκεια που ωθεί τη Δημόσια υγεία σε αδιέξοδο όλο και πιο βαθιά. Αυτός είναι ο λόγος», προσθέτει, «που ζητούμε την άμεση αντικατάστασή της. Κάποια στιγμή ίσως αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί κρίνονται από την αποτελεσματικότητά τους και την ικανότητά τους να παράγουν έργο κι αποτελέσματα, κι όχι στις δικαστικές αίθουσες».
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Ιουνίου 2013, 18:33:08
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σκοπούλη εναντίον Πατούλη
   Το είδα και εγώ τη Παρασκευή σε άλλη εφημερίδα αλλά συγχύστηκα (...) και δεν ήθελα να το ανεβάσω. Πάντως είναι γεγονός ότι η εκτίμηση μου για την κ. Σκοπούλη ανέβηκε απο τη στιγμή που ο δήμαρχος Αμαρουσίου ασχολήθηκε μαζί της...
 :) Ένα σχόλιο (άσχετο βέβαια) στο ΠΘ απο αναγνωστη για τους Σκοπούλη- Πατούλη : μαζεύτηκαν... ούλοι χωρίς τον Τζανακούλη, αλλά που θα πάει, θα τον βρει η Νικολούλη... (σημ: Ο Τζανακούλης τυγχάνει δήμαρχος Λαρισαίων, φαντάζομαι αυτόν εννοεί)  :)

10 Ιουνίου 2013, 20:24:41
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
ΠΙΣ. Συνάντηση-Σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων 6/7/13

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κατά την συνεδρίαση της 7ης Ιουνίου 2013 αποφάσισε:

*Το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (στο Ξενοδοχείο CROWN PLAZA, Μιχαλακοπούλου 50), Συνάντηση-Σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων όλης της Χώρας (ώρα 10.00 π.μ.).

Κύριο θέμα συζήτησης, θα είναι η αναμόρφωση της απαρχαιωμένης Ιατρικής Νομοθεσίας, περί Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Ιατρικών Συλλόγων.

Θα γίνει σχετική εισήγηση, από τον νομικό συνεργάτη κ.Χάρη Πολίτη και θα συσταθεί επιτροπή, η οποία με τις τεχνικές συμβουλές του νομικού συνεργάτη, θα παρουσιάσει τις τελικές προτάσεις, σε νέα συνάντηση Προέδρων και στην Γενική Συνέλευση του Π.Ι.Σ.
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

20 Ιουνίου 2013, 20:34:11
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων καταγγέλλουν τον κ. Πατούλη ότι χρησιμοποίησε πλαστά και αθέμιτα την υπογραφή τους.

Είναι γνωστό πως η "επικοινωνιακή βουλιμία" του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γ. Πατούλη τον οδηγεί σε απίθανες μεθοδεύσεις, οι οποίες τον φέρνουν σε αντίθεση όχι μόνο με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, τον οποίο συχνά-πυκνά υποκαθιστά, αλλά και με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, τους οποίους θεωρεί υποχείριά του.
 
Τελευταίο κρούσμα η υπόθεση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του υπουργείου Υγείας απέναντι στους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς της χώρας, τις οποίες διεκδικεί ο ΠΙΣ, πλην όμως ο κ. Πατούλης εκδίδει σχεδόν καθημερινά «μαχητικές» ανακοινώσεις και εμφανίζεται στα τηλεοπτικά μέσα προκειμένου να δείξει στους συναδέλφους πως ότι γίνει θα προκύψει κατόπιν ενεργειών του.
Το νόστιμο είναι πως ενώ ο κ. Πατούλης επιδίδεται σε τέτοιους λεονταρισμούς ταυτόχρονα στηρίζει λυσσαλέα την κυβέρνηση, κάνοντας πως αγνοεί πως η στάση πληρωμών αποτελεί κυβερνητική πολιτική! 
 
Χτες όμως ο κ. Πατούλης υπερέβη τα εσκαμμένα. Μάλιστα πήρε τέτοια φόρα, ώστε βρέθηκε από την άλλη πλευρά του σκάμματος.
Συγκεκριμένα, ενώ γνώριζε ότι επίκειται εντός της ημέρας ρύθμιση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών συνέταξε εσπευσμένα και έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας από κοινού με πέντε Προέδρους Ιατρικών Συλλόγων (κλικ εδώ) στην οποία, αφού διεκτραγωδεί την κατάσταση των γιατρών, ζητά συνάντηση μαζί του «ώστε να σας θέσουμε εκ νέου το σοβαρότατο αυτό ζήτημα το οποίο πλήττει τον ιατρικό κόσμο».
Μάλιστα τύπωσε την επιστολή σε επιστολόχαρτο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και την πρωτοκόλλησε, ώστε να είναι εμφανές πως εκείνος είναι ο πρώτος τη τάξει Πρόεδρος!

Μόλις όμως δημοσιοποίησε την επιστολή προκλήθηκε θύελλα. Δύο Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων που είναι και μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ αρνήθηκαν ότι προσυπέγραψαν ποτέ τέτοια επιστολή και δήλωσαν ενυπογράφως στο ΔΣ -που εκείνη τη στιγμή συνεδρίαζε -πως πλαστογραφήθηκε από τον κ. Πατούλη η υπογραφή τους!
Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλο και την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ανεμουδουρά, ενώ σήμερα αρνήθηκε τη συμμετοχή της και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας.
Ταυτόχρονα όλα τα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ εξέφρασαν την απέχθειά τους σε τέτοιες μεθοδεύσεις εκ μέρους του κ. Πατούλη.

Μετά την τροπή που έλαβε η υπόθεση είναι βέβαιο πως θα υπάρξει συνέχεια, αν και ο κ. Πατούλης μόλις πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα προσπάθησε κατά την προσφιλή τακτική του να αναδιπλωθεί με νέα ανακοίνωση (κλικ εδώ) την οποία έβγαλε νυχτιάτικα!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

29 Ιουλίου 2013, 18:58:01
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Την στιγμη που ο Πατουλης στελνει τον Μουστσοπουλο και άλλους στο πειθαρχικό για το παραμικρό, άφηνει "ιατρούς" με πλαστά πιστοποιητικά να αλωνίζουν..

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΕΥΓΕ ΠΑΤΟΥΛΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΕ !!!!!
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

30 Ιουλίου 2013, 13:05:29
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Την στιγμη που ο Πατουλης στελνει τον Μουστσοπουλο και άλλους στο πειθαρχικό για το παραμικρό, άφηνει "ιατρούς" με πλαστά πιστοποιητικά να αλωνίζουν..
   Και την άλλη στιγμή διορίζει (κάτι τέτοιο, δεν κατάλαβα) γιατρό πνευμονολόγο (το αναφέρει συνάδερφος στα σχόλια εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος )στο Καστελόριζο: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Την πρόσληψη νέου γιατρού για το Καστελόριζο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι την Τετάρτη θα μεταβεί ο ίδιος μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού (οικείου και εγγύτερου) Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη και τον νεοπροσληφθέντα ιατρό στο νησί.
    «Ο γιατρός που έλειπε τόσα χρόνια θα είναι επιτέλους στο Καστελόριζο... Ο υπουργός Υγείας δεν είναι μόνο για την Αθήνα, είναι για όλη την Ελλάδα, από τη μία άκρη μέχρι την άλλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν Έλληνα εκτός».
    Σημειώνεται ότι οι ελλείψεις ιατρικού προσωπικού είναι μείζον πρόβλημα για τα ακριτικά νησιά και τα άμεσα αντανακλαστικά του υπουργού να δώσει λύση σε ένα τόσο καίριο ζήτημα μόνο θετικά μπορούν να αξιολογηθούν
   Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013 23:22

31 Ιουλίου 2013, 12:31:52
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το Ηνωμένο Βασίλειο εχει ΕΝΑ General Medical Council ή Ελλας γιατί να έχει 58?

Μονο ο ΠΙΣ είναι απαραίτητος. Με τα υπολοιπα απλώς μεταφέρεται η διαφθορά από επίπεδο Νομου σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ενώ συμφωνώ, τρομάζω στην ιδέα της κατάργησης γιατί φαντάζομαι τι έχει να γίνει μετά την ενοποίηση...
Να πω όμως συμπληρωματικά ότι ειδικά οι παλαιότερα εγγεγραμμένοι στο GMC ούτε που ξέρουν κατά που πέφτει... ενώ για τον ΙΣΑ ξέρουμε και παραξέρουμε... κάθε τρεις και λίγο εκεί. Τουλάχιστον η εξυπηρέτηση είναι ταχύτατη και αρκετά ευέλικτη.

31 Ιουλίου 2013, 12:44:49
Απάντηση #10
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το Ηνωμένο Βασίλειο εχει ΕΝΑ General Medical Council ή Ελλας γιατί να έχει 58?

Μονο ο ΠΙΣ είναι απαραίτητος. Με τα υπολοιπα απλώς μεταφέρεται η διαφθορά από επίπεδο Νομου σε επίπεδο Περιφέρειας.

Ενώ συμφωνώ, τρομάζω στην ιδέα της κατάργησης γιατί φαντάζομαι τι έχει να γίνει μετά την ενοποίηση...
Να πω όμως συμπληρωματικά ότι ειδικά οι παλαιότερα εγγεγραμμένοι στο GMC ούτε που ξέρουν κατά που πέφτει... ενώ για τον ΙΣΑ ξέρουμε και παραξέρουμε... κάθε τρεις και λίγο εκεί. Τουλάχιστον η εξυπηρέτηση είναι ταχύτατη και αρκετά ευέλικτη.
Είναι λογικό να υπάρχει ένα κεντρικό θεσμικό όργανο - επαναλαμβάνω, θεσμικό, και όχι συνδικαλιστικό. Όμως, πριν φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να λυθούν ορισμένα πρακτικά προβλήματα, που έχουν σχέση με τη μηχανοργάνωση και την άμεση εξυπηρέτηση σε όλους τους νομούς. Επίσης θα πρέπει να βρεθεί λύση για τις αρμοδιότητες που έχουν οι Ι.Σ., όπως π.χ. η έκδοση αδειών ιατρείων και πολυιατρείων, η συμμετοχή σε επιτροπές της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λ.π.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
5 Απαντήσεις
58970 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Ιουνίου 2013, 17:58:56
από Gatekeeper
16 Απαντήσεις
60983 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Οκτωβρίου 2014, 22:20:13
από ΑΡΗΣ
0 Απαντήσεις
8514 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Αυγούστου 2017, 11:18:46
από Ορθοπαιδικός
0 Απαντήσεις
11001 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Νοεμβρίου 2018, 23:11:53
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
33061 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Αυγούστου 2021, 17:32:50
από Argirios Argiriou