Γενικά > Νομικά θέματα

Νομική Προστασία Ιατρού –αναλύοντας τα «ψιλά γράμματα»

(1/2) > >>

anasm:

Γειά σας,

Ρίχνοντας μια ματιά στους Ειδικούς όρους των ασφαλιστήριων συμβολαίων της DAS και της ARAG,
μου φαίνονται σχεδόν πανομοιότυπα, ως προς τις παρεχόμενες Καλύψεις τους.

Επίσης, κάτι σημαντικό, που το αγνοούσα εντελώς...

Κανονικά, ένας Ειδικευμένος/Ειδικευόμενος γιατρός, προκειμένου να έχει πλήρη ασφαλιστική Κάλυψη,
οφείλει να συνάψει δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια :

1) Νομικής Προστασίας ιατρού.

2) Αστικής Ευθύνης ιατρού.

Σας ευχαριστώ για τις σκέψεις και τις ενδεχόμενες επισημάνσεις σας.

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γειά σας,

Ρίχνοντας μια ματιά στους Ειδικούς όρους των ασφαλιστήριων συμβολαίων της DAS και της ARAG,

Κανονικά, ένας Ειδικευμένος/Ειδικευόμενος γιατρός, προκειμένου να έχει πλήρη ασφαλιστική Κάλυψη,

--- Τέλος παράθεσης ---

Ειλικρινά, αναρωτιέμαι..

Τώρα λίγο μπαίνοντας, είδα 111 αναγνώσεις, και ουδεμία απάντηση...!  :(

Δεν έχει απασχολήσει κανέναν, το θέμα "Νομική Προστασία" -"Αστική Ευθύνη γιατρού"...?  ???

Δεν υπάρχει κάποιος, που να έχει κάνει τη σχετική Ασφάλιση...?

Ή μήπως, την έχουμε κάνει, και βασιστήκαμε στη θερμή και αποφασιστική χειραψία του κολλητού Ασφαλιστή μας,
και, ποιός έχει χρόνο για τα "ψιλά γράμματα"...??  ???

NewGP:
Γειά σας,

--- Τέλος παράθεσης ---

Η νομική προστασία δεν θεωρώ ότι είναι τόσο σημαντική. Θεωρώ ότι τα 5.000-6.000 για δικηγορικές αμοιβές και δικαστικά έξοδα είναι ένα ποσό που αν χρειαστεί κάποιος θα το βρει. Άλλωστε νομίζω ότι οι εταιρείες καλύπτουν καμία 10.000 συνήθως. Το σημαντικό είναι νομίζω η αστική ευθύνη. Εκεί τα ασφάλιστρα κυμαίνονται αναλογικά με το ύψος της συνολικής αποζημίωσης. Θεωρώ ότι αν κάποιος γενικός ιατρός αποφασίσει να ασφαλιστεί, τότε θα πρέπει να καλύπτεται  για σωματικές βλάβες για ποσό τουλάχιστον 300.000 ανά περιστατικό. Συμβόλαια με όριο αποζημίωσης  100.000 ευρώ είναι θεωρώ ανεπαρκή, αφού τα ποσά που επιδικάζονται είναι συχνά αρκετά μεγαλύτερα

anasm:
Η νομική προστασία δεν θεωρώ ότι είναι τόσο σημαντική.
Θεωρώ ότι τα 5.000-6.000 για δικηγορικές αμοιβές και δικαστικά έξοδα είναι ένα ποσό που αν χρειαστεί κάποιος θα το βρει.
Άλλωστε νομίζω ότι οι εταιρείες καλύπτουν καμία 10.000 συνήθως.

Το σημαντικό είναι νομίζω η αστική ευθύνη. Εκεί τα ασφάλιστρα κυμαίνονται αναλογικά με το ύψος της συνολικής αποζημίωσης. Θεωρώ ότι αν κάποιος γενικός ιατρός αποφασίσει να ασφαλιστεί, τότε θα πρέπει να καλύπτεται  για σωματικές βλάβες για ποσό τουλάχιστον 300.000 ανά περιστατικό. Συμβόλαια με όριο αποζημίωσης  100.000 ευρώ είναι θεωρώ ανεπαρκή, αφού τα ποσά που επιδικάζονται είναι συχνά αρκετά μεγαλύτερα

--- Τέλος παράθεσης ---

Παρόλα αυτά, και η Νομική προστασία μπορεί να αποδειχθεί πολύ σημαντική...

Για παράδειγμα,

1) Το συνολικό ποσό κάλυψης ανά περιστατικό, δηλαδή, το Ασφαλιστικό ποσό ανά Ασφαλιστική περίπτωση, είναι στα 21.000 ευρώ
Αν προκύψει η "στραβή", μπορεί να χρειαστεί μακροχρόνιος δικαστικός αγώνας,
και, το μόνο σίγουρο, πολλές φορές, η άσκηση Έφεσης είναι μονόδρομος...

Τα συνολικά έξοδα για Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, και συνακόλουθα για το Εφετείο, ξεπερνούν κατά πολύ τα 5000 -6000 ευρώ...  :o

2) Η Νομική προστασία, επίσης, καλύπτει τον ασφαλισμένο σε ενδεχόμενες διαφορές και διεκδικήσεις του έναντι του Ασφαλιστικού του Ταμείου...
Ακόμα θυμάμαι, την περίπτωση μιας συναδέλφου (ειδικευόμενης), που έριξε αρκετό τρέξιμο στο ΤΣΑΫ της περιοχής,
για να βγάλει άκρη, όταν της ήρθε να πληρώσει κάτι χιλιάρικα (...), λόγω προηγούμενης, νομίζω, Αυτασφαλίσεώς της...  :o

3) Το πολύ σημαντικό, όμως είναι,
ότι, κατά κανόνα, οι Ασφαλιστικές Αστικής Ευθύνης ΔΕΝ πληρώνουν,έτσι εύκολα, το ποσό που τελικά θα επιδικάσει το Δικαστήριο...

Συζητώντας με Ασφαλιστή, μου έλεγε ότι, η Προσεπίκληση της Ασφαλιστικής Εταιρείας Αστικής Ευθύνης, έχει καταντήσει σχεδόν ρουτίνα...

Οι διαφορές που προκύπτουν, στην πραγματικότητα, μεταξύ του ασφαλισμένου γιατρού και της Ασφαλιστικής Αστικής Ευθύνης του,
όταν κληθεί να πληρώσει την αποζημίωση, είναι ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ...

σ.σ. Για να μην υπάρξουν ενδεχόμενες "παρερμηνείες", ΔΕΝ δραστηριοποιούμαι στην προώθηση Ασφαλιστικών πακέτων...  :)

Δ. Κουναλάκης:
βασικά στους όρους πρέπει να καλύπτουν δικηγόρο ΣΟΥ και όχι δικηγόρο ΤΟΥΣ για τον θέμα των δικηγορικών εξόδων μέχρι του προσυμφωνημένου ποσού
Επίσης, στους όρους για την αστική ευθύνη πρέπει να αναγράφεται ότι η ασφαλιστική εταιρία αναγνωρίζει τις εφαρμοστέες ή/και τελεσίδικες αποφάσεις του δικαστηρίου μέχρι του συμφωνημένου-ασφαλισμένου ποσού.
Στην Ελλάδα η έννοια της ασφάλισης έχει καταλήξει χρησμός Πυθίας

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση