Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές

<< < (3/109) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Να αντιληφθούν την “τραγικότητα της διαμορφωθείσας κατάστασης” στα αγροτικά ιατρεία της Αμοργού μετά την αποχώρηση τεσσάρων ιατρών και να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες για τη στελέχωση των θέσεων, ζητά από τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας ο δήμαρχος Νικήτας Ρούσσος.
    Την παρούσα χρονική στιγμή το Κυκλαδονήσι έχει μείνει με έναν γενικό ιατρό, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει το σύνολο των περιστατικών μόνος του. Για το εν λόγω θέμα πήρε ομόφωνη απόφαση και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμοργού, στην οποία μεταξύ άλλων ζητά χωρίς καθυστέρηση την πλήρωση των κενών θέσεων με στρατιωτικούς ιατρούς, διαφορετικά θα προχωρήσει από κοινού με τους κατοίκους σε κινητοποιήσεις.
     Κάλυψη με στρατιωτικούς ιατρούς Ειδικότερα, η επιστολή του δημάρχου Νικήτα Ρούσσου η οποία απεστάλη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου αναφέρει ρητά το αίτημα των αιρετών, οι οποίοι επιθυμούν την άμεση πλήρωση των θέσεων με στρατιωτικούς ιατρούς. “Με ομόφωνη απόφασή του (126/2013) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμοργού, λόγω της δημιουργηθείσας έκτακτης κατάστασης με την αποχώρηση τεσσάρων αγροτικών ιατρών από το νησί, αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο σας την κάλυψη με στρατιωτικούς γιατρούς των κενωθεισών θέσεων αναφέρει ο κ. Ρούσσος στην επιστολή, συμπληρώνοντας πως, “Σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, που εσείς ως υπουργός Υγείας είχατε εγκαινιάσει, υπηρετεί μόνο ένας ιατρός γενικής ιατρικής που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες όλου του νησιού. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε την τραγικότητα της κατάστασης και θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας”.
    Ομόφωνη απόφαση αιρετών Με ανάλογη επιστολή, ο Νικήτας Ρούσσος απευθύνθηκε και προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη γνωστοποιώντας του το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο νησί. “Σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. πρωτ. 3638/26-8-2013 επιστολής μας με την οποία ζητούμε την άμεση στελέχωση των αγροτικών ιατρείων της Αμοργού με ιατρούς, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου στην συνεδρίασή του στις 27/8 ομόφωνα αποφάσισε (αρ. Απόφασης 126/2013) να εκφράσει την αγανάκτησή του γιατί ακόμα μία φορά το νησί μας βρίσκεται εγκαταλειμμένο και απροστάτευτο στο κυρίαρχο θέμα της Υγείας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως κρίνεται επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων καθώς και του Κέντρου Υγείας. Προκειμένου να γίνει αυτό, εξήγησε ότι απαιτείται “η συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων” ώστε “να καλυφθούν οι ανάγκες των αγροτικών ιατρείων της Αμοργού με στρατιωτικούς ιατρούς, όπως γινόταν στο παρελθόν”.
     Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις Τέλος, στην επιστολή του, ο κ. Ρούσσος αναφέρει πως “η Αμοργός δεν μπορεί να παραμένει χωρίς στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και γι’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, εφόσον εντός εύλογου χρόνου δεν ικανοποιηθεί το πάνδημο αίτημά της στελέχωσης των ιατρείων, να προχωρήσει μαζί με τους δημότες σε κινητοποιήσεις προκειμένου αυτό το πάγιο αίτημα να ικανοποιηθεί για να μην τίθεται σε καθημερινό κίνδυνο η ζωή των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών”. Αξίζει να σημειωθεί πως, η παρούσα επιστολή κοινοποιήθηκε και προς τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και προς το Νοσοκομείο Νάξου. - See more at: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΥΓ: Να ρωτήσω αν έχει στρατόπεδο η Αμοργός; Αν όχι πως θα πάνε εκεί στρατιωτικοί (ή στρατιώτες; ) γιατροί. Που θα μείνουν - θα πληρώνονται; Αποφασίζομεν και διατάζομεν;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Αύγουστος 2013
"“Με ομόφωνη απόφασή του (126/2013) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμοργού, λόγω της δημιουργηθείσας έκτακτης κατάστασης με την αποχώρηση τεσσάρων αγροτικών ιατρών από το νησί, αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο σας την κάλυψη με στρατιωτικούς γιατρούς των κενωθεισών θέσεων"

21 Απριλίου 1967, ανακοίνωση ραδιοφώνου
"Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας"

Τότε αυτόκλητος, τώρα τον καλούμε! Άντε να δούμε!

Σημείωση: Το "Συμφωνώ" στην παραπάνω ανάρτηση πάει στο ΥΓ και μόνο!

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Βρέθηκε η λύση για την έλλειψη ενδιαφέροντος γιατρών για τα αγροτικά ιατρεία!
Το κίνητρο θα είναι..........(χτύπημα ντραμς που επιτείνει την αγωνία.....)........ η επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας!
Αν ισχύσει το παλιό καθεστώς όπου πρώτα έκανες υποχρεωτικά αγροτικό και μετά έκανες αίτηση για ειδικότητα το μόνο που θα πετύχει είναι να φύγουν όλο και περισσότεροι νέοι γιατροί για ειδικότητα στο εξωτερικό. Θυμίζω ότι τώρα κάνουν αίτηση για ειδικότητα μόλις πάρουν το πτυχίο από τη σχολή. Δε βλέπω άλλο τρόπο να μπορέσει να κάνει υποχρεωτική τη θητεία στο αγροτικό. Το υποχρεωτικό αγροτικό ως προαπαιτούμενο για διορισμό στο ΕΣΥ φαντάζει πλέον ως αστείο!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

....ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει την υποχρεωτική θητεία στα αγροτικά ιατρεία, για την αποτροπή της υποστελέχωσής τους

timex:
Αν δεν επαναφερει στους αγροτικους τους μισθους που υπηρχαν καποτε δε βλεπω να λυνεται το προβλημα!

Επισης, ενα θεμα ειναι με τους γενικους γιατρους.
Οταν τελειωσεις ειδικοτητα, και πριν δωσεις εξετασεις,  μπορεις να κανεις αιτηση να παρεις αγροτικο επι θητεια για να μη μεινεις ανεργος αλλα και ανασφαλιστος οταν ληξει το ταμειο ανεργιας.
Αφου περασεις τις εξετασεις ειδικοτητας, και μπορεις πια να δηλωσεις θεση ως γενικος ιατρος, σε αναγκαζει να παραιτηθεις απο το αγροτικο για να δηλωσεις, γιατι κατεχεις θεση ΕΣΥ!!!
Επισης, αν περασεις τις εξετασεις ειδικοτητας, αναγκαζεσαι να μεινεις σχεδον ενα χρονο ανεργος μεχρι να ερθει ο διορισμος, ο οποιος κανει περιπου 8 μηνες!!

Ενα αλλο προβλημα ειναι με τα επικουρικα. Αν ως γενικος ιατρος, δηλωσεις επικουρικο και αρχισεις να δουλευεις πριν δηλωσεις θεση για καποιο αγροτικο δε μπορεις να δηλωσεις ενα ΠΙ στην προκηρυξη, γιατι για να παρεις μερος πρεπει να υπογραψεις υπευθυνη δηλωση οτι δεν κατεχεις θεση στο ΕΣΥ!

Επισης, προβλημα ειναι οι εξετασεις ειδικοτητας, Σε περιπτωση που εχεις παρει αγροτικο επι θητεια και εχεις κοπει 3 φορες, σε αναγκαζουν να παραιτηθεις απο το αγροτικο για να μπορεσεις να κανεις το 6μηνο.
Αν δεν υπηρχαν οι παραπανω περιορισμοι, πιστευω πως θα μπορουσαν να καλυφθουν καποιες θεσεις ΠΙ απο γενικους ιατρους μεχρι να περασουν τις εξετασεις ή να αποφασισουν τι θα κανουν!!

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
19/11/2013

Σε αναζήτηση μόνιμου γιατρού βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο τα Ψαρά και οι Οινούσσες, με τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους να προσφέρουν κίνητρα δωρεάν διαμονής και σίτισης σε γιατρούς ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αγωνία και φόβος κυριαρχεί στους 500 κατοίκους των Οινουσσών και τους 450 των Ψαρών για το μέλλον των νησιών τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσωρινή λύση στην έλλειψη γιατρών έχει δοθεί από το Νοσοκομείο Χίου, στέλνοντας ??? ειδικευμένο γιατρό ανά βδομάδα ή ανά μήνα χωρίς βέβαια να έχει βρεθεί ως τώρα μόνιμη λύση.

Στα Ψαρά το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο καθώς στο νησί δεν υπάρχει ούτε φαρμακείο ::) και ο δήμος φροντίζει μαζί με το Νοσοκομείο Χίου και μέσα από δωρεές να κρατάει γεμάτο από αποθέματα το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι, κυρίως οι ναυτικοί, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν για την Αθήνα μέσα στο χειμώνα, καθώς επιστρέφουν στο νησί για λίγους μήνες και δεν αντέχουν τις δυσκολίες.

«Κάποιες φορές επιστρατεύεται ένα σούπερ μάρκετ και σε συνεννόηση με φαρμακείο στη Χίο αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της καθώς έρχεται γιατρός από τη Χίο και αλλάζει μια φορά την εβδομάδα, με πολύ πιθανό κίνδυνο να μείνουμε χωρίς γιατρό μέσα στο χειμώνα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Στο κέντρο υγείας των Ψαρών υπάρχουν δύο προκηρυγμένες θέσεις, όμως τον τελευταίο χρόνο λόγω της κρίσης δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον όταν έφυγαν και οι δύο τελευταίοι γιατροί Γενικής Ιατρικής. Γιατί για οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα ταξιδεύουμε μέχρι τη Χίο. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, φοβόμαστε να αρρωστήσουμε» λέει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστα Βραστάνος.

«Δεν υπάρχουν αιτήσεις γιατρών ώστε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη εδώ και δύο χρόνια. Γι’ αυτό προσφέρουμε ανακαινισμένα δωμάτια πάνω στο λιμάνι ως κίνητρο για τους γιατρούς, τα οποία ανακαινίστηκαν από ιδιωτικές δωρεές για να βοηθήσουν το νησί. Αν και οι Οινούσσες είναι ένα ακριτικό νησί, απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, καθώς έχουμε καθημερινά καραβάκι για Χίο και από εκεί με αεροπλάνο είναι πολύ κοντά. Το νησί είναι ζωντανό, έχει νέους ανθρώπους, σχολεία, μια οικογένεια μπορεί να ζήσει άνετα χωρίς μεγάλες ελλείψεις» τονίζει δήμαρχος Οινουσσών, Ευάγγελος Αγγελάκος.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση