Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές

<< < (32/109) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το αγροτικό, ιδιαίτερα τα απομακρυσμένα και με δυσχερείς συνθήκες διακομιδής, είναι θέση πραγματικής ευθύνης όπως και να το κάνουμε. Ο αγροτικός είναι ο πρώτος και ίσως ο μόνος που τελικά θα αντιμετωπίσει το περιστατικό κι απ' αυτόν θα ζητηθούν ευθύνες για αβλεψίες, παραλείψεις ή λανθασμένες ενέργειες, όση τηλεϊατρική υποστήριξη κι αν έχει.
Όταν π.χ. δεν μπορείς να βάλεις φλέβα για να αντιμετωπίσεις το πνευμονικό οίδημα ή το έμφραγμα ή τη μαζική αιμορραγία δεν θα είναι εκεί κανένας ειδικευμένος ή τουλάχιστον πιο έμπειρος για να βάλει τη φλέβα, ή να βάλει κεντρική κλπ. Όταν δεν αναγνωρίσεις το έμφραγμα ή τη μηνιγγίτιδα και δε χορηγήσεις έγκαιρα τη δέουσα αγωγή. Όταν τα αναγνωρίσεις αλλά για τους πρακτικούς λόγους που ανέφερα παραπάνω δεν μπορείς να δώσεις την αγωγή δεν θα έχεις ευθύνη;
Δεν ξέρω κατά πόσο σε ένα δικαστήριο ο ισχυρισμός "δεν μπορούσα" ή "δεν ήξερα" θα μετρήσει αθωωτικά.
Μάλλον αυτό θέλει να πει ο @kopritis.
Το αγροτικό, σε πολλά χωριά αλλά και από το υπάρχον νομικό πλαίσιο, δεν έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα ούτε έχει κάποιον άμεσα επιβλέποντα έναντι του ειδικευόμενου.
Ο ειδικευόμενος θα καλέσει τον ειδικευμένο και η ευθύνη του, θεωρητικά, θα σταματήσει στις ενέργειές που έκανε μέχρι τότε. Και σχεδόν πάντα θα έχει την ευχέρεια να πει "δεν μπορώ να το κάνω" ή "δεν ξέρω να το κάνω, ας το κάνει κάποιος άλλος".

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Υφίσταται παρανόηση. Ο αγροτικός είναι ΑΥΤΕΝΕΡΓΩΝ ιατρός, ανεξάρτητα αν είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του και αμέσως μετά την Σχολή.

Ο ειδικεύομενος δρα (κατά τον Νόμο και όχι με την συνήθη ελληνική πρακτική) ΠΑΝΤΑ ΥΠΟ ΕΠΙΒΛΕΨΗ.
...

--- Τέλος παράθεσης ---

ΟΡΘΟΤΑΤΟΝ !!!

Εξάλλου, η ειδικότητα είναι ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ (διαβάστε το στην βεβαίωση του "ΤΙΤΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ"). Η ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ δίνεται με το πέρας των σπουδών στην Ιατρική Σχολή. Μήπως υπάρχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος "ειδικού", υπό οποιαδήποτε μορφή, μετά το πέρας της ειδίκευσης, και δεν το γνωρίζω;  ???

Κάποια στιγμή, τα "παιδιαρίσματα" των ακαδημαϊκών και εν γένει των "συστημικών", πρέπει να τελειώσουν. Το ό,τι έχουν στήσει ένα δουλοκρατικό σύστημα, προκειμένου να εξουσιάζουν και να καρπώνονται τα τεράστια κέρδη, συγχρόνως με την "κοινωνική καταξίωση", δεν μας καθιστά όλους υποτελείς και ανεγκέφαλους που δεν γνωρίζουμε να διαβάσουμε τα δικαιώματά μας...  >:(

ΕΙΜΑΙ ΙΑΤΡΟΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΩΣ ΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ. Όποιος νομίζει ότι πράττω αδίκημα... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ !!! (Και φυσικά είμαι ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ των πράξεών μου)   :-*

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος προς τον Υπουργό υγείας και σε τοπικό βουλευτή για την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα μεταφορά με ελικόπτερο τραυματία από κροτίδα από τα Ψαρά στη Χίο το Μ. Σάββατο.
Μέχρι τώρα πίστευα ότι τα αιτήματα αεροδιακομιδών κατατίθενται στο αρμόδιο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ το οποίο και τα διαχειρίζεται. Εδώ φαίνεται η άλλη διάσταση του θέματος....
Ο γιατρός του νησιού (όχι δεν ήμουν εγώ εκείνη την περίοδο στα Ψαρά) που παρείχε τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία (κι έκανε τον κομάντο πετώντας με το ελικόπτερο προς Χίο και στη συνέχεια επιστρέφοντας στα Ψαρά) απουσιάζει από το ευχαριστήριο.
Το γεγονός ότι ο κρατικός μηχανισμός επιβαρύνθηκε μ' αυτές τις πτήσεις για μια παράνομη ενέργεια (χρήση κροτίδων) δεν αναφέρεται.
Το γεγονός ότι ο γιατρός που ζητούσε τη διακομιδή δεχόταν πιέσεις από το ΕΚΑΒ για την αναγκαιότητα της διακομιδής επίσης δεν αναφέρεται.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος προς τον Υπουργό υγείας και σε τοπικό βουλευτή ...

--- Τέλος παράθεσης ---
  Όμοιος ομοίω αεί ...βελάζει (ή κάπως έτσι). Ο υπογράφων το ευχαριστήριο είναι του συναφιού... ""Επικεφαλής του Συνδυασμού είναι ο Μάρκος Βρατσάνος του Νικολάου.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος, γεννημένος το 1960, είναι μόνιμος κάτοικος Λέσβου, με υπηρεσιακή εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, ως προϊστάμενος Οικονομικού Τμήματος του σημερινού Δήμου Λέσβου. Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ψαρών, ...""
   Περιμένετε να ευχαριστεί γιατρούς και οδηγούς ελικοπτέρου; Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε τη φύση της κάκωσης και αν χρειαζόταν ή όχι αεροδιακομιδή... (έχω γίνει δύσπιστος σε όλα, κρίμα).
   Εκτός αν πρόκειται για συνωνυμία, που αμφιβάλλω. Κάποια συγγένεια θα υπάρχει.
   **ΥΓ: Ξαναδιαβάζοντας διαπίστωσα ότι δεν έγραψε ο παθών το δημοσίευμα. Οπότε πρόκειται για περίπτωση γκρίζας διαφήμισης του αποτυχόντος υποψηφίου δημάρχου. Δείχνει καθαρά την εκτίμησή του για τους γιατρούς...

EzeΤΡΟΛ:
Μάλλον ο συντάξας το ευχαριστήριο ήθελε να δρέψει δάφνες για την συμμετοχή του στην αλληλουχία των τηλεφωνημάτων στο παρακύκλωμα: Παθών => δημ. σύμβουλος => βουλευτής => υπουργός => Κέντρο ΕΚΑΒ => βάση ελικοπτέρων => παθών.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση