Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές

<< < (42/109) > >>

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ 2η ΔΥΠΕ για εφημερίες στο ΠΕΔΥ έχει κονδύλι 2.676.101 σύμφωνα με την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος του 2015

--- Τέλος παράθεσης ---
Η κατανομή των κονδυλίων για τα ΚΥ δεν αναφέρεται σε αυτό το ΦΕΚ. Οι αποζημιώσεις των εφημεριών στα ΚΥ βγαίνουν στις ΥΠΕ. Είναι άλλο κονδύλι κατά πολύ μειωμένο το οποίο έχει καθοριστεί από αυτές. Ο προυπολογισμός του 2015 απαιτούσε περικοπή των εφημεριών που εφόσον γινόταν σε όλους θα μείωνε την αποζημίωση κατά περίπου 10-15%. Αυτό που έχω καταλάβει εγώ μετά από συζήτηση με τον διοικητή του δικού μου νοσοκομείου είναι ότι επι της ουσίας στα νοσοκομεία δεν έγινε καμμία περικοπή των κονδυλίων των εφημεριών και αυτό αποτέλεσε μάλλον επιλογή των ΥΠΕ. Η περικοπή του κονδυλίου των εφημεριών έγινε εξολοκλήρου από τα ΚΥ και φθάνει μέχρι και το 40% σε κάποιες περιπτώσεις. ...................................

--- Τέλος παράθεσης ---
Αν κατάλαβα καλά, λες ότι στο ΦΕΚ κατανομής εφημεριών που παρέθεσα γίνεται ένας σαφής διαχωρισμός ποσών για νοσοκομεία και ΠΕΔΥ της ίδιας ΔΥΠΕ και αντιστοιχούσε σε μείωση περίπου 10-15% σε όλους (νοσοκομεία και ΠΕΔΥ). Αυτό που έκαναν τελικά οι ΔΥΠΕ είναι ότι ένωσαν αυτά τα δύο ποσά, δε μείωσαν τίποτα στα νοσοκομεία και ότι περίσσεψε, μειωμένο κατά 40%, το "πέταξαν" στο ΠΕΔΥ δηλαδή ουσιαστικά στις εφημερίες ΚΥ και ΠΠΙ;
Για να είμαι ειλικρινής το έγγραφο της 2ης ΔΥΠΕ αναφέρει ότι η απόφαση βγήκε με βάση: "6) Τα πρακτικά της επιτροπής περί κατανομής εφημεριών ιατρικού προσωπικού του πρωτοβάθμιου εθνικού δικτύου υγείας (αριθ. Πρωτ.: 3369/28-1-15)." που πράγματι είναι μεταγενέστερη από το ΦΕΚ κατανομής εφημεριών της 29ης Δεκεμβρίου 2014 και μάλλον ενισχύει όσα έγραψες! Όμως δεν μπόρεσα να τη βρω πουθενά.

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαι θέλουν να κάνουν προσλήψεις για να καλύψουν κενά?

--- Τέλος παράθεσης ---
Μα γι' αυτό έγραψα "ήρθε η ώρα... των οπλιτών ιατρών" ! Ειρωνικά το έγραψα, καθώς φαίνεται ότι ψάχνουν κόσμο να εργάζεται τζάμπα (για οπλίτη-ιατρό δεν είναι διόλου άσχημα ο μισθός του αγροτικού και οι πετσοκομμένες εφημερίες).

Προφανώς θέλουν να κόψουν κι άλλο απ' τις εφημερίες. Το ερώτημα είναι πόσο πια ;

Στο άγονο που ήμουν εγώ το '12-'13 πληρωνόμουν 330€ για εφημερέυση ΟΛΟ τον μήνα. Αν ισχύσουν αυτά που λέει ο ΙΣ Ρόδου θα πήγαινα στα... 180€ ; Κάπου τόσα βγαίνουν καθαρά 1 Σάββατο και 1 Κυριακή.

Δέχομαι ότι η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, αλλά να θυμίσω άλλες επαγγελματικές ομάδες που παίρνουν αναδρομικά, δωράκια σε κομματικούς πελάτες άμα την εκλογή και τους διορισμούς απολυθέντων ;

Έτσι όπως είναι η κατάσταση, οδηγεί σε ξενιτιά χωρίς επιστροφή...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Μετά τους φαντάρους στα αγροτικά ιατρεία έρχονται οι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος αφού σκοπός είναι:
"Η κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών με το λιγότερο δυνατό κόστος είναι ο λόγος. Και αυτό, διότι η προσπάθεια κάλυψης των κενών θα είναι φέτος ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς το υπουργείο Παιδείας έχει κάνει συνολικά 4.000 προσλήψεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ομως, εξ αυτών οι 1.500 θέσεις θα δοθούν στους διαθεσίμους καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους, που θα επιστρέψουν στο πόστο τους. Ετσι, απομένουν 2.500 θέσεις, με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι τα κενά θα υπερβούν τα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2014."

laertis:
        Σύμφωνα με το έγγραφο της 2ης ΔΥΠΕ πέρα από την μείωση των εφημεριών στα ΚΥ,  σταματάνε και οι εφημερίες τις καθημερινές ημέρες σε νησιά όπως η Σίφνος, η Ύδρα, η Νίσυρος αλλά και σε πολλά άλλα. Δηλαδή οι Ιατροί ή ο Ιατρός που υπηρετεί σε αυτά δεν θα εφημερεύει μετά το πρωινό ωράριο από Δευτέρα εώς και Παρασκευή
         Αυτόματα βέβαια δημιουργούνται ερωτήματα όπως
            1) Τι ευθύνες και τι υποχρεώσεις έχει ο Ιατρός ή οι Ιατροί που υπηρετούν σε αυτά. Είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν το προσωπικό τους τηλέφωνο στον πληθυσμό για επείγοντα περιστατικά ή μπορούν να το κλείσουν αφού δεν εφημερεύουν. Είναι γνωστόν ότι η απλήρωτη υποχρεωτική εργασία είναι παράνομη τόσο νομικά όσο και ηθικά. Επίσης είναι γνωστό ότι οι Ιατροί εργάζονται για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και  δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
           1) Τι θα γίνει ο κόσμος τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες των νησιών αυτών, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και τα περιστατικά αυξάνονται ραγδαία. Θα αντιμετωπίζονται σωστά εάν παραστεί ανάγκη και από ποιόν αφού δεν θα εφημερεύει Ιατρός.  Θα φέρει κανείς ευθύνη εάν συμβεί κάτι και ποιος θα είναι αυτός.
           Δυστυχώς νομίζω ότι έχει χαθεί η κοινή λογική. Ίσως θα έπρεπε τόσο η ιατρική κοινότητα όσο και οι κάτοικοι των νησιών αυτών να κάνουν κάτι πριν συμβούν χειρότερα.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος        Σύμφωνα με το έγγραφο της 2ης ΔΥΠΕ πέρα από την μείωση των εφημεριών στα ΚΥ,  σταματάνε και οι εφημερίες τις καθημερινές ημέρες σε νησιά όπως η Σίφνος, η Ύδρα, η Νίσυρος αλλά και σε πολλά άλλα. Δηλαδή οι Ιατροί ή ο Ιατρός που υπηρετεί σε αυτά δεν θα εφημερεύει μετά το πρωινό ωράριο από Δευτέρα εώς και Παρασκευή
         Αυτόματα βέβαια δημιουργούνται ερωτήματα όπως
            1) Τι ευθύνες και τι υποχρεώσεις έχει ο Ιατρός ή οι Ιατροί που υπηρετούν σε αυτά. Είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν το προσωπικό τους τηλέφωνο στον πληθυσμό για επείγοντα περιστατικά ή μπορούν να το κλείσουν αφού δεν εφημερεύουν. Είναι γνωστόν ότι η απλήρωτη υποχρεωτική εργασία είναι παράνομη τόσο νομικά όσο και ηθικά. Επίσης είναι γνωστό ότι οι Ιατροί εργάζονται για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και  δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
           1) Τι θα γίνει ο κόσμος τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες των νησιών αυτών, ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι και τα περιστατικά αυξάνονται ραγδαία. Θα αντιμετωπίζονται σωστά εάν παραστεί ανάγκη και από ποιόν αφού δεν θα εφημερεύει Ιατρός.  Θα φέρει κανείς ευθύνη εάν συμβεί κάτι και ποιος θα είναι αυτός.
           Δυστυχώς νομίζω ότι έχει χαθεί η κοινή λογική. Ίσως θα έπρεπε τόσο η ιατρική κοινότητα όσο και οι κάτοικοι των νησιών αυτών να κάνουν κάτι πριν συμβούν χειρότερα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Για να είμαστε ειλικρινείς στα μικρά νησάκια με τον ένα γιατρό το πρόβλημα της καθημερινής εφημέρευσης δεν δημιουργείται τώρα αλλά υπήρχε πάντα. Ο μοναδικός γιατρός συμπλήρωνε πλαφόν γράφοντας 5 καθημερινές και 2 αργίες. Και τώρα θα συμπληρώνει πλαφόν γράφοντας π.χ. 3 Σ-Κ
Τι έκανε μέχρι τώρα για τις υπόλοιπες μέρες του μήνα; Αντιμετώπιζε ό,τι περιστατικό συνέβαινε οποιαδήποτε ώρα και μέρα κι ας μην εφημέρευε. Δε νομίζω ότι αλλάζει κάτι η απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ. Μένει λοιπόν ένας (θαρραλέος; τρελός;) συνάδελφος να κλείσει τα τηλέφωνα ή ακόμη και να αποχωρήσει από το νησί σε μέρες που δεν εφημερεύει ώστε να διευκρινιστεί τι καθεστώς ισχύει για τις ώρες εκτός πρωινού ωραρίου καθώς και για τις αργίες που περισσεύουν.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση