Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές
Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
Αρχίατρος:
Νέα κίνητρα:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Τελικά, ουδείς μας ενημέρωσε, τι συνέβη με τους οπλίτες-ιατρούς, δεν κάλυψαν τα κενά ; ;D Οι συνταξιούχοι που θα πήγαιναν να κάνουν αγροτικό μετά ψαρέματος ;
Και τώρα περιμένουν να δελεάσουν νέους απόφοιτους Ιατρικής για 800-900€ σε μέρη με μηδέν ζωή, φίλους κτλ. υπό άθλιες συνθήκες και να αντιμετωπίζουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ;
Γιατί να μην πάνε π.χ Γερμανία να ζουν σε παρόμοιες συνθήκες απομόνωσης, αλλά να εργάζονται σε σούπερ νοσοκομεία και να παίρνουν 2,500-3,000€ ;
Ερωτώ, γιατί έχω αρκετούς συναδέλφους σε αναμονή Ειδικότητας, και ουδείς δεν δελεάζεται απ' τα κίνητρα του Υπουργείου.
Α, και το 450άρι απευθύνεται τελικά μόνο σε Γ.Ι.
Ορθοπαιδικός:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝέα κίνητρα:
....θα πήγαιναν να κάνουν αγροτικό μετά ψαρέματος ;
.... ουδείς δεν δελεάζεται απ' τα κίνητρα του Υπουργείου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μια και το αναφέρεις, διάβασα κάπου ότι χορηγούν και γνήσια δωρεάν άδεια ερασιτεχνικής αλιείας απο το τοπικό λιμεναρχείο. Θεωρημένη για όσο χρόνο είναι η υπηρεσία υπαίθρου.
Καλή τύχη και καλές διακοπές σε όλους (ελπίζω).
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝέα κίνητρα:
Εγγραφή ή Είσοδος
...............................................
Α, και το 450άρι απευθύνεται τελικά μόνο σε Γ.Ι.
--- Τέλος παράθεσης ---
Με επόμενη απόφασή της (Α.Δ.Α 7ΨΧΝ7ΛΞ-7ΤΩ) η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου βάζει στην επιδότηση και τους αγροτικούς.
Ας δούμε λίγο το καθεστώς των επιδοτήσεων:
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Α.Δ.Α ΩΞΟΦ7ΛΩ-2ΝΟ) δίνει έως 500 ευρώ για σίτιση ή διαμονή χωρίς όμως να προσδιορίζει ακριβώς τα ιατρεία στα οποία αναφέρεται. Άραγε ποιος παίρνει την τελική απόφαση για το ποιο ιατρείο θα επιδοτηθεί; Ο κοινοτάρχης με τις καλύτερες διασυνδέσεις; Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα επιδοτούμενα στην τελευταία προκήρυξη απουσιάζουν ο Άγιος Ευστράτιος και οι Φούρνοι ενώ τα Ψαρά μπήκαν μόλις μετά από ανακοίνωση διόρθωσης!!
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Α.Δ.Α 7ΠΔ17ΛΞ-ΕΡΟ) και (Α.Δ.Α 7ΨΧΝ7ΛΞ-7ΤΩ) δίνει έως 450 ευρώ για σίτιση ή διαμονή πάλι χωρίς να προσδιορίζει τα ιατρεία στα οποία αναφέρεται.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ΑΔΑ 7ΦΣΣ7ΛΕ-ΡΓΟ), (ΑΔΑ ΒΝ9Δ7ΛΕ-ΝΒΦ), (ΑΔΑ ΨΥ8Υ7ΛΕ-1ΔΗ) δίνει έως 300 ευρώ χωρίς να προσδιορίζει αν είναι για σίτιση ή διαμονή (άραγε θα μπορούσε να είναι και «στο χέρι»; ) όμως προσδιορίζει ακριβώς τα ιατρεία στα οποία αναφέρεται.
Αρχίατρος:
Υποθέτω, το να πάει κάποιος κάπου που είναι δωρεάν η σίτιση και η διαμονή και να παίρνει κι το επίδομα δεν παίζει...
Οπότε μένουν τα 450-500€ για τα Ιατρεία που δεν προσφέρουν τα παραπάνω.
Btw, στο νησάκι που ήμουν εγώ και υπήρχε καινούρια γκαρσονιέρα για τον γιατρό και παρεχόταν σίτιση, στους εκπαιδευτικούς ενοικίαζαν αξιοπρεπή διαμερίσματα σε τιμές εκτός πραγματικότητας για την εποχή, ήτοι 250-300€, ενώ για θέρμανση χρησιμοποιούνταν A/C πράγμα που ανέβαζε τους λογαριασμούς του ρεύματος σε δυσθεώρητα ύψη.
Που θέλω να καταλήξω ;
Αξιοπρεπές σπίτι, λογαριασμοί και αξιοπρεπές φαγητό οριακά εξασφαλίζονται ή μπορεί και να μην εξασφαλίζονται με 450-500€.
Το σωστό θα ήταν να παρέχεται το 500άρικο ανεξαρτήτως παροχής διαμονής-σίτισης ως αντάλλαγμα για την διαρκή ετοιμότητα του Ιατρού σ' αυτά τα μέρη.
Και για να προλάβω τον αντίλογο, ποιός Δ.Υ υποχρεούται σε κάτι αντίστοιχο σ' αυτά τα νησάκια ; ΚΑΝΕΝΑΣ !
Αρχίατρος:
Τι είχες Γιάννη μου, τι είχα πάντα...
Εγγραφή ή Είσοδος
Απομονώνω κάτι που μου έκανε εντύπωση:
«Πολλές φορές ένας γιατρός σε ένα τέτοιο μικρό μέρος καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητάς του. Δηλαδή, πηγαίνει ένας παθολόγος για να αντιμετωπίσει ένα ορθοπεδικό, ένα χειρουργικό περιστατικό».
Χρήστος Χαραλαμπόπουλος (Ειδικός Παθολόγος)
Δυστυχώς αυτή είναι η Πρωτοβάθμια συνάδελφε. Αυτή την πραγματικότητα αντιμετωπίζουν καθημερικά οι Γ.Ι και οι αγροτικοί ανά την επικράτεια για 800-1000€.
Και όχι μόνο αυτά.
Προσωπικά θεωρώ δυσκολότερα τα παιδιατρικά, και όταν ένα νησί αποκλείεται τον χειμώνα, όλα αυτά τα αντιμετωπίζει ο ιατρός που βρίσκεται πάνω στο νησί....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση