Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές
Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
- Αυτός που έφτιαξε την αρχική σελίδα, ήταν δύσκολο να βάλει διαλυτικά στο ΤΗΛΕΙΑΤΡΙΚΗΣ; Μικρές λεπτομέρειες που δείχνουν (κατ' εμέ) προχειρότητα.
--- Παράθεση ---να δώσει τηλεφωνικές οδηγίες στον αγροτικό που εφημερεύει π.χ στα Ψαρά
--- Τέλος παράθεσης ---
Ψαρά τηλεϊατρική γιοκ. Το ίδιο και στον Αη Στράτη.
Σε κάποια νησάκια το internet χωλαίνει σημαντικά σε ταχύτητα. Δεν ξέρω αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. (μου θυμίζει παλαιότερες -αρπαχτές- τηλεϊατρικής με συνδέσεις PSTN!)
Αρχίατρος:
Τα νησιά που καλύπτονται είναι αρκετά:
--- Παράθεση ---Τα νησιά που καλύπτει το δίκτυο τηλεϊατρικής είναι η Αμοργός, η Άνδρος, η Αστυπάλαια, η Ικαρία, η Ίος, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Κάσος, το Καστελλόριζο, τα Κύθηρα, η Κως, η Λέρος, η Λήμνος, η Μήλος, η Μύκονος, η Μυτιλήνη, η Νάξος, η Νίσυρο, οι Οινούσσες, η Πάρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σάμος, η Σαντορίνη, η Σίφνος, η Σύμη, η Σύρος, η Τήνος, οι Φούρνοι και η Χίος. - See more at: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Φυσικά είναι φάουλ που δεν καλύπτονται Ψαρά-Αή Στράτης (χρειάζεται περισσότερο την Τηλεϊατρική από π.χ Ρόδο ή Σαντορίνη που έχουν κι νοσοκομείο!)
Παρακάτω βάζω τις ανάγκες σε ταχύτητα του Skype, που χρησιμοποιεί έναν απ΄τους πλέον εξελιγμένους αλγόριθμους.
--- Παράθεση ---How much bandwidth does Skype need?
Call type Minimum download / upload speed Recommended download / upload speed
Video calling / Screen sharing 128kbps / 128kbps 300kbps / 300kbps
Video calling (high-quality) 400kbps / 400kbps 500kbps / 500kbps
Video calling(HD) 1.2Mbps / 1.2Mbps 1.5Mbps / 1.5Mbps
Group video (3 people) 512kbps / 128kbps 2Mbps / 512kbps
Group video (5 people) 2Mbps / 128kbps 4Mbps / 512kbps
Group video (7+ people) 4Mbps / 128kbps 8Mbps / 512kbps
--- Τέλος παράθεσης ---
Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Υποθέτοντας ότι η κάμερα είναι High Definition, τα πράγματα είναι όντως οριακά έως δύσκολα, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι στην καλύτερη σ' αυτά τα νησάκια πιάνει κανείς 1-2 Mbps, μπορεί κι λιγότερο.
Αρχίατρος:
Σήμερα, ψάχνοντας κάτι άλλο, έπεσα πάνω σ' αυτό:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Απορίες:
- Υπάρχει η ειδικότητα "μόνιμος αγροτικός ιατρός" ; Κάτι μου διαφεύγει.
- ποιά η χρησιμότητα ενός... Γενικού Χειρουργού σε ένα Περιφερειακό Ιατρείο ; Θα χειρουργήσει μήπως κάποιον... σπίλο ;
Γιατί κάτι άλλο δεν νομίζω να μπορεί να κάνει.
Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο έχουν σφίξει τα πράγματα στην πιάτσα για τους Γενικούς Χειρουργούς (κι το να αναγκάζεται ένας Χειρουργός κάποιας ηλικίας να κάνει αγροτικό επί θητεία για να ζήσει αποτελεί σαφή ένδειξη αυτού), αλλά να μην γράφουμε κι ό,τι θέλουμε.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπορίες:
- Υπάρχει η ειδικότητα "μόνιμος αγροτικός ιατρός" ; Κάτι μου διαφεύγει.
- ποιά η χρησιμότητα ενός... Γενικού Χειρουργού σε ένα Περιφερειακό Ιατρείο ; Θα χειρουργήσει μήπως κάποιον... σπίλο ;
Γιατί κάτι άλλο δεν νομίζω να μπορεί να κάνει.
--- Τέλος παράθεσης ---
- Να υποθέσω ότι το ιατρείο στους Λειψούς ήταν κενό ή καλυπτόταν από εναλλάξ αποσπασμένους γιατρούς.
Οπότε η προοπτική να μείνει κάποιος γιατρός για τουλάχιστον 1 χρόνο, μοιάζει με μονιμότητα! Αν θέλει ο συνάδελφος να συνεχίσει και για άλλες χρονιές ως αγροτικός επί θητεία στους Λειψούς, δε νομίζω να έχει ιδιαίτερο ανταγωνισμό στη διεκδίκηση της θέσης.
- Θα χρησιμοποιηθεί ως αγροτικός γιατρός άρα θα πρέπει να φρεσκάρει ή να ανανεώσει τις γνώσεις του σε πολλούς τομείς.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στο παιχνίδι των κινήτρων μπαίνουν και μη νησιωτικές περιφέρειες, μόνο για τους επικουρικούς προς το παρόν.
Αυτό μάλλον θα φέρει τις νησιωτικές περιφέρειες σε μειονεκτική θέση.
--- Παράθεση ---Μηνιαία επιχορήγηση 500 ευρώ προβλέπει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για κάθε επικουρικό γιατρό που θα στελεχώσει τις δομές υγείας της, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν φορείς της περιοχής με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, χθες Παρασκευή, στο υπουργείο Υγείας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εγγραφή ή Είσοδος
Πηγή: in.gr
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση