Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές

<< < (87/109) > >>

Αρχίατρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροφανώς 50αρι + 50αρι μαζεύεται ποσό που τους ικανοποιεί. Διαφορετικά θα μπορούσαν να πάνε αγροτικό επι θητεία και να σώζουν ζωές.

--- Τέλος παράθεσης ---
Εχω γνωρίσει τέτοια αναισθησιολόγο. Με 2-3 μικρά χειρουργεία/εβδομάδα και μερικές παρουσίες για μέθη σε κολονο-γαστροσκοπήσεις ενός γάστρο, καθαρίζει (σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου) χαλαρά το 1,5 χιλιαρικάκι, εργαζόμενη μόλις 1-2 μέρες την εβδομάδα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος και ανάγκη να τρέχει σε κατσάβραχα ή κάποιο επαρχιακό νοσοκομείο, αναγκαζόμενη σε εφημερίες και χειρουργεία που μπορεί να μην της αποφέρουν τπτ.

Φυσικά έχουν ζορίσει τα πράγματα εσχάτως για τους "μπλοκάκηδες" γιατρούς, αλλά για ΕΣΥ εξακολουθούν να μην το σκέφτονται πολλοί.

Πάντως και εγώ αντιτίθεμαι στην λογική (και του άρθρου) να "στείλει" το κράτος γιατρούς, αυτό που μπορεί να γίνει είναι να καταστήσει τις θέσεις ελκυστικές για ειδικούς.
Απέχουμε ακόμα πολύ από αυτό, και η κατάργηση των γλίσχρων επιδομάτων που έδιναν κάποιες Περιφέρειες δεν βοηθά καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάντως και εγώ αντιτίθεμαι στην λογική (και του άρθρου) να "στείλει" το κράτος γιατρούς, αυτό που μπορεί να γίνει είναι να καταστήσει τις θέσεις ελκυστικές για ειδικούς.
Απέχουμε ακόμα πολύ από αυτό, και η κατάργηση των γλίσχρων επιδομάτων που έδιναν κάποιες Περιφέρειες δεν βοηθά καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σωστά. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα ίδια πράγματα θα συζητάμε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το δε υπουργείο είναι πολύ απασχολημένο με το σχολιασμό της επικαιρότητας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εξετάσει σοβαρά το θέμα.

Το πράγμα γίνεται ακόμα καλύτερο :
1. Οι αρμόδιοι του ΕΚΑΒ δεν έβρισκαν γιατρό που έπρεπε να μπει στο ελικόπτερο για να συνοδεύσει την 57χρονη γυναίκα στο νοσοκομείο,
2. Οι υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας έχασαν πολύτιμο χρόνο μέχρι να αποφασίσουν αν θα ενεργοποιήσουν το Super Puma από τη Ρόδο ή από τη Χίο,
3. Η Πολεμική Αεροπορία δεν μπορούσε να στείλει το ελικόπτερο γιατί το ΕΚΑΒ είχε δώσει σαφή οδηγία ότι η ασθενής πρέπει να συνοδεύεται από γιατρό στην πτήση.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Έτσι λοιπόν έμεινε σε όλους μας και κυρίως στους συγγενείς της άτυχης γυναίκας, η όχι και τόσο μακρινή ανάμνηση της τελετής των εγκαινίων της Βάσης Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο από τους Πολάκη-Καμένο. Λειτουργεί άραγε ?

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το παρακάτω για όποιον έχει όρεξη για παχιές κουβέντες.

Denominator:
Πιστεύω ότι μία κίνηση με προοπτική θα ήταν η θέσπιση ειδικού καθεστώτος στις πανελλήνιες εξετάσεις (κάτι ανάλογο γίνεται ήδη με τους μουσουλμάνους της Θράκης) αλλά και χορήγησης υποτροφιών για σπουδές στην ιατρική παιδιών από απομονωμένες νησιωτικές περιοχές. Με τον τρόπο αυτό η πιθανότητα να αποκτήσει κάποια στιγμή μόνιμο γιατρό ένα τέτοιο μέρος θα είναι αυξημένη.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠέραν των περικοπών στους νοσοκομειακούς, στο νέο νομοσχέδιο αναφέρεται σαφώς ότι:

--- Παράθεση ---Αρθρο 139, παραγραφος 5

Περαν των παροχων κ αποζημιωσεων του παροντος κ του επομενου αρθρου δεν δικαιολογειται η χορηγηση αλλων μισθολογικων παροχων με οποιαδηποτε ονομασια και απο οποιαδηποτε πηγη.
--- Τέλος παράθεσης ---

Αυτό σημαίνει ότι γιοκ το επίδομα σίτισης-στέγασης απ' τις Περιφέρειες σε συγκεκριμένα Ιατρεία ;

Γιατί δεν βγαίνουν να το πουν φόρα-παρτίδα ;

Ξεμπρόστιασμα θέλουν, καλό είναι να τα πληροφορηθούν και οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών όλα αυτά...

--- Τέλος παράθεσης ---

Σήμερα παρατήρησα ότι στη τελευταία προκήρυξη  τα σύμβολα * και # δίπλα στα επιδοτούμενα από περιφέρεια και υπουργείο ιατρεία μεταφράζονται στο τέλος στο λακωνικό
--- Παράθεση ---(Τα σύμβολα δίεση (#) και αστερίσκος (*) δίπλα στις θέσεις του ανωτέρω πίνακα δηλώνουν οικονομικά κίνητρα
--- Τέλος παράθεσης ---
ενώ στις παλαιότερες προκηρύξεις έγραφαν αναλυτικά "Βάσει της τάδε ΑΔΑ απόφασης της Περιφέρειας τάδε θεσπίστηκε το οικονομικό κίνητρο των 500 ευρώ....."
Λέτε να έχει σχέση με το παραπάνω άρθρο 139 παράγραφος 5 και το γράφουν πλέον συγκαλυμμένα για να μην τους ζητούν τα ρέστα οι υποψήφιοι για παραπλάνηση όταν δεν θα δίνουν οι περιφέρειες τα επιδόματα;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τέρμα τα ψέμματα για τους Δήμους και η κλάψα ότι δεν έχουν γιατρούς (και άλλους δημόσιους υπαλλήλους όπως Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςο δήμαρχος Μυκόνου) γιατί το κράτος δεν δίνει κίνητρα.
Όποιος δήμος λοιπόν θέλει θα μπορεί να δίνει Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Δε λέω όποιος δήμος έχει, γιατί λεφτά υπάρχουν για Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.
Βέβαια στους γιατρούς, αν συνδυάσουμε την παραπάνω απαγόρευση χορήγησης άλλων μισθολογικών παροχών, θα πρέπει η "συμφωνία" να γίνεται μεταξύ δήμου και ιδιοκτήτη σπιτιού ή/και ταβέρνας αν θέλουν να επιδοτήσουν τη στέγαση και τη σίτιση του γιατρού. Βέβαια αυτό αφήνει περιθώριο για πολλές λαμογιές!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση