Θέματα Εργασίας > Εργασία σε Άγονες Περιοχές

Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές

<< < (96/109) > >>

Argirios Argiriou:
Νόμος 4483/2017

Και κάποια σχόλια συναδέλφων στο facebook:

-  Νόμος 4483/2017, ισχύει εδώ και ένα χρόνο. Το θέμα ειναι αν πράγματι οι δήμοι αυτοί δίνουν τα κίνητρα που αναφέρονται. Άλλωστε στην διατύπωση του άρθρου υπάρχει το «μπορεί» και όχι το «υποχρεούται» ή «επιβάλλεται».....

- Προσέξτε και το "του Κέντρου Υγείας". Κάποιος αυτοδιοικητικός που θέλει να το αποφύγει μπορεί να πει: "μα δεν αναφέρει εργαζόμενους σε ΠΙ"!

- Νομίζω ότι το άρθρο του νόμου 4483/2017 στόχευε αποκλειστικά σε πλούσιους νησιωτικούς δήμους( Μύκονος, Σαντορίνη),με υψηλό κόστος στέγασης και διατροφής και απροθυμία των δημοσίων υπαλλήλων να υπηρετήσουν εκεί.... Οι ορεινοί δήμοι της Ελλάδας ειναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους φτωχοί και δεν μπορούν να προσφέρουν ουσιαστικό κίνητρο.

- ην ίδια εντύπωση είχα για τα μικρά νησάκια αλλά εξεπλάγην όταν έγινε εκείνη η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων πριν κάποια χρόνια. Ο δήμος Ψαρρών των 400 κατοίκων είχε 4 εκατομμύρια, ο δήμος Οινουσσών των 700 κατοίκων 2 εκατομμύρια και ο δήμος Χίου των 50 χιλιάδων 1 εκατομμύριο.
Όμως πολλά τέτοια νησάκια συνεχίζουν να γκρινιάζουν για την έλλειψη γιατρού χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη και βρίσκουν λύσεις με οπλίτες γιατρούς!

Αρχίατρος:
Δεν ξέρω πως ακριβώς διαχειρίζονται τα ταμειακά διαθέσιμα ή αλλιώς και αποθεματικά τους. Και άλλα μικρά νησάκια έχουν αντίστοιχου ύψους, οπότε τι ακριβώς ; Παίρνουν όσα θέλουν και επιδοτούν όποιον θέλουν ;

Επίσης οι περισσότεροι Δήμοι σε τέτοια μικρά μέρη δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις απ΄τον γιατρό, απλά θέλουν να υπάρχει κάποιος απόφοιτος Ιατρικής, το αν θα είναι αυτός κάποιο στραβάδι που μόλις τελείωσε και δεν μπορεί να βάλει μία φλέβα ή να αντιμετωπίσει ένα βαρύτερο περιστατικό ή ένας Γενικός Ιατρός/Παθολόγος/Ειδικός Ιατρός επί θητεία δεν πολυενδιαφέρει, ούτε πρόκειται να ενδιαφερθούν να επιδοτήσουν τον τελευταίο, άλλωστε δεν πολυκαταλαβαίνουν την διαφορά παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις (νομίζω στον Αή Στράτη το έκαναν θέμα που τους πήγε οπλίτης).

Είναι θλιβερή η κατάσταση, εδώ δεν ενδιαφέρονται π.χ να αγοράσουν μια συσκευή ενδοοστικής έγχυσης και στα περισσότερα μέρη έχει μικρά παιδιά, θα δώσουν επιπλέον χρήματα για ιατρούς, απέναντι στους οποίους, κακά τα ψέμματα, υπάρχει και το σχετικό κόμπλεξ.

Μαραγκος Μ:
Μα τι λέμε τώρα???....εγώ έχω πάρει θέση στα ΤΟΜΥ σε νησί του νοτίου Αιγαίου και δεν ισχύει η συνυπηρέτηση για να μπορέσει να έρθει η σύζυγος η οποία είναι μόνιμη υπάλληλος της περιφέρειας.... Για τι κίνητρα μιλάμε τώρα. Θέλεις να πας σε άγονο και δεν μπορείς.

Αρχίατρος:
Μήπως επειδή στα ΤΟΜΥ δεν υπάρχει μόνιμη υπαλληλική σχέση ; το λέω γιατί το ίδιο ισχύει π.χ για τους αναπληρωτές.

Παράλογο φυσικά !

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Τυχαία έπεσα στη σελίδα του μεταφορικού ισοδύναμου όπου στις συχνές ερωτήσεις αναφέρεται:
10. Είμαι ιατρός και κάνω το αγροτικό μου σε ένα από τα επιλέξιμα νησιά, είμαι δικαιούχος;
Ειδικές κατηγορίες δικαιούχων του μεταφορικού ισοδύναμου είναι επίσης:

α) Ιατροί υπόχρεοι της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου.

β) Ιατροί που υπηρετούν επί θητεία σε θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου, με σύμβαση διάρκειας ενός (1) έτους.

γ) Ιατροί υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου ή επί θητεία, που υπηρετούν σε θέσεις ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου με παράταση της σύμβασής τους, μέχρι δώδεκα (12) μήνες.

δ) Ιατροί που τοποθετούνται προς απόκτηση ειδικότητας σε νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

ε) Επικουρικοί ιατροί που προσλαμβάνονται σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με διάρκεια από ένα (1) έως τρία (3) έτη

στ) Το επικουρικό προσωπικό των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας, που προσλαμβάνεται με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Η πληροφορία για την ένταξη ενός προσώπου στις παραπάνω κατηγορίες προκύπτει από στοιχεία που χορηγούνται στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής από το αρμόδιο Υπουργείο

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση