Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 23:15:53

Αποστολέας Θέμα: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές  (Αναγνώστηκε 464083 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

25 Ιουνίου 2013, 23:44:08
Αναγνώστηκε 464083 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιά και Αιγαίου προχώρησε στην προκήρυξη επιχορηγούμενων ερευνητικών προγραμμάτων μικρής διάρκειας (μέχρις ενός έτους) για ορισμένες από τις άγονες νησιωτικές περιοχές αρμοδιότητος 2ης ΔΥΠΕ. Συγκεκριμένα για τις παρακάτω περιοχές:


1. ΠΙ Άγιου Ευστράτιου, Λήμνος
2. ΚΥ –Νοσοκομείο Λήμνου
3. ΠΙ Βρίσας Μυτιλήνη
4. ΠΙ Ψαρών, Χίος
5. ΠΙ Ραχών, Ικαρία
6. ΚΥ Νοσοκομείο Αγ. Κηρύκου, Ικαρία
7. ΠΙ Καρκινάγριου, Ικαρία
8. ΠΙ Φούρνων, Ικαρία
9. ΠΙ Δονούσας, Νάξος
10. Π.Ι. Ηρακλειάς, Νάξος
11. Π.Ι. Αρκεσίνης, Αμοργός
12. ΚΥ Πάτμου
13. ΠΙ Αστυπάλαιας
14. ΠΙ Αντικυθήρων, Κύθηρα
15. Νοσοκομείο Κως, Ρόδος
16. ΠΙ Κεφάλου, Κως Ρόδος
17. ΚΥ-Νοσοκομείο Καλύμνου
18. ΚΥ Τήλος, Ρόδος
19. Π.Ι. Ασφενδίου, Ρόδος
20. ΠΙ Μεγίστη, Ρόδος



Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο στους αγροτικούς γιατρούς που θα στελεχώσουν τις προαναφερθείσες υγειονομικές μονάδες ή τις αντίστοιχες ομόρων περιοχών ενδιαφέροντος και αποσκοπούν στην καταγραφή, για περαιτέρω αξιοποίηση, των επιδημιολογικών χαρακτηριστικών των περιοχών αυτών.
Επίσης, μπορούν να κατατεθούν ερευνητικές προτάσεις και από άλλες υγειονομικές μονάδες και οι οποίες θα αξιολογηθούν αντίστοιχα.


Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διοίκηση της 2ης ΔΥΠΕ στα τηλέφωνα 2132004202-206 και στη διεύθυνση proedros@2dype.gr.

9 Αυγούστου 2013, 07:26:57
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά και οι ακριτικές περιοχές της στις οποίες οι νέοι γιατροί δεν ενδιαφέρονται να διορισθούν.
Έτσι  το υπουργείο υγείας  σχεδιάζει να  δώσει  επιπλέον κίνητρα  στους νέους γιατρούς για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νησιά ώστε να  μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι που φυλούν Θερμοπύλες
 
Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων : η σύναψη τριετούς σύμβασης για τους επικουρικούς γιατρούς, η δυνατότητα συνυπηρετήσεως, αν έχει σύζυγο γιατρό στην ίδια μονάδα,

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
2    Θέσπιση συνυπηρέτησης ιατρού και συζύγου [ ότι και ένα επαγγέλεται ο / η σύζυγος ]

μοριοδότηση για τη πρόσληψή τους στο ΕΣΥ, παροχή διαμονής από τη τοπική κοινωνία σε σπίτι ώστε να μειωθούν τα έξοδά τους.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί η  περίπτωση της Νάξου,  όπου από το 2009  είναι έτοιμες οι  κτιριακές εγκαταστάσεις πλήρως εξοπλισμένες  και δεν λειτουργούν  γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.
 
Ένας από τους κυριότερους λόγους που οι γιατροί δεν θέλουν να διορισθούν σε κάποιο ακριτικό μέρος ή στα νησιά είναι οικογενειακοί αλλά και γραφειοκρατικοί.
  
Ενδεικτικό είναι ότι ο χρόνος προκήρυξης των θέσεων στα Νοσοκομεία μέχρι την απόφαση και την τοποθέτηση των γιατρών, φτάνει τα τρία χρόνια με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να έχουν βρει  αλλού   εργασία.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2013, 07:28:53 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

9 Αυγούστου 2013, 10:05:30
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Έτσι  το υπουργείο υγείας  σχεδιάζει να  δώσει  επιπλέον κίνητρα  στους νέους γιατρούς για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στα νησιά ώστε να  μην ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι που φυλούν Θερμοπύλες
 Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων : η σύναψη τριετούς σύμβασης για τους επικουρικούς γιατρούς, η δυνατότητα συνυπηρετήσεως, αν έχει σύζυγο γιατρό στην ίδια μονάδα,
μοριοδότηση για τη πρόσληψή τους στο ΕΣΥ, παροχή διαμονής από τη τοπική κοινωνία σε σπίτι ώστε να μειωθούν τα έξοδά τους.  

Στα μικρότερα νησάκια που δεν έχουν ούτε νοσοκομείο, ούτε Κ.Υ. αλλά μόνο αγροτικά ιατρεία και στην καλύτερη περίπτωση Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, τι κίνητρα σκέφτεται να δώσει;
"Κίνητρα" όπως πληρωμή 7 εφημεριών το μήνα και ουσιαστική εφημέρευση για όλο το μήνα; Ας αυξήσει το "πλαφόν" των εφημεριών σε τέτοιες ειδικές περιπτώσεις.
Τριετή σύμβαση επικουρικού δεν έχει κανένα νόημα αφού κάλλιστα ο γενικός γιατρός μπορεί να το δηλώσει για 5ετία (και ουσιαστικά μόνιμα αν θέλει) μέσω της προκήρυξης αγροτικών.
Εκτός αν σκέφτεται να γεμίσει τα μικρά νησάκια με "άσχετες" (για τις ανάγκες τους) ειδικότητες όπως έκανε με την πνευμονολόγο στο Καστελλόριζο.
Η παροχή διαμονής από την τοπική κοινωνία πιστώνεται στον Άδωνι;
Επίσης σχετικά με τη μοριοδότηση για την πρόσληψη στο ΕΣΥ ας τους πληροφορήσει κάποιος ότι έχουν να κάνουν πρόσληψη κάποια χρόνια!
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2013, 10:38:03 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

9 Αυγούστου 2013, 21:32:59
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Στις εποχές αυτές το μόνο καλό κίνητρο είναι μία μόνιμη θέση με μέριμνα για συνυπηρέτηση τυχόν συζύγου. Τα δωδεκάμηνα και οι τριετίες, με τις τρέχουσες αποδοχές και υποχρεώσεις, δε θα οδηγήσουν σε λύση στις περισσότερες περιπτώσεις. Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει ο Στρατός...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Αυγούστου 2013, 14:14:44
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Εκτός κι αν πιστεύουμε ότι τη λύση μπορεί να τη δώσει ο Στρατός...
Μάγος είσαι; Ακολουθεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ υπουργείου εθνικής άμυνας και υγείας. Ο συνδυασμός Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη νομίζω τα λέει όλα για την βασιμότητα του εγχειρήματος.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι ακρίτες του Αγίου Ευστρατίου, των Ψαρών, της Κάσου, της Καρπάθου, των Λειψών, των Φούρνων, της Αστυπάλαιας, της Χάλκης και του Καστελόριζου αποκτούν «χακί» υγειονομική περίθαλψη και νοσοκομειακή κάλυψη.
Οπως ανακοίνωσαν χθες οι υπουργοί Αμυνας και Υγείας οι κάτοικοι των εννέα παραπάνω ακριτικών νησιών, προτίθενται στον κατάλογο των νησιών των Αιγαίου που έχουν αναλάβει οι Ενοπλες Δυνάμεις να παρέχουν υγειονομική και νοσοκομειακή προστασία. (και νοσοκομειακή; θα πηγαίνουν με πλωτό νοσοκομείο; ) Πρόκειται για το πιλοτικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει το 2010 από το υπουργείο Αμυνας όπου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας δημιουργήθηκε μια διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και η οποία επισκέπτεται τα ακριτικά νησιά με τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν στο Αιγαίο.

Συνεργασία Από χτες το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα παγιώνεται με την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο υπουργεία, προκειμένου με σταθερότητα και συνέπεια να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ακριτικών Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, με την περιοδική διάθεση οπλιτών ιατρών σε εβδομαδιαία βάση (ας βρει πρώτα ο στρατός οπλίτες ιατρούς για τις μονάδες του και μετά ας διαθέσει και στα μικρόνησα), καθώς και εξειδικευμένων στρατιωτικών ιατρών. Με μέριμνα του υπουργείου Υγείας θα διατίθεται το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό καθώς και οι χώροι εξέτασης εκεί όπου υπάρχουν κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία. (δηλαδή το υπουργείο υγείας δεν θα φροντίζει να υπάρχουν γιατροί στις περιοχές αλλά θα φροντίζει να υπάρχει το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό) Επιπλέον χτες οι δύο υπουργοί αποφάσισαν την υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της κινητικότητας - διαθεσιμότητας, με ενίσχυση της εφημερίας των στρατιωτικών νοσοκομείων. Ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι με τις παραπάνω αποφάσεις: «Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας στις ακριτικές περιοχές της χώρας». Ο Αδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον Δ. Αβραμόπουλο για την ταχύτητα με την οποία αντιμετώπισε το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ακριτών.

.....................................................................
Παρακαλούνται οι κάτοικοι στα συγκεκριμένα νησάκια, όταν δεν έχουν γιατρό, να προγραμματίζουν οι ασθένειές τους να συμπίπτουν με τις επισκέψεις των κλιμακίων του στρατού. Αλήθεια με το φαρμακείο στο Καστελλόριζο τι έγινε; Δεν έλεγαν ότι θα πάει οπλίτης φαρμακοποιός; Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος η αντίδραση του φαρμακευτικού συλλόγου Δωδεκανήσου

10 Αυγούστου 2013, 14:20:01
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Καιρός είναι να δούμε και ΥΕΝΕΔ. Στην αναβροχιά...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

10 Αυγούστου 2013, 15:16:43
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Στρατιωτικού τύπου λύσεις προαναγγέλει και ο Βλασταράκος!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Την επίσπευση της διαδικασίας αποπληρωμής των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους Υγείας ζήτησε ξανά ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος από τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα και τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.
Ο κ. Βλασταράκος, πέραν του χρονοδιαγράμματος το οποίο ήδη ανακοινώθηκε, επέμεινε στην με κάθε τρόπο επίσπευση της διαδικασίας εξόφλησης του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους γιατρούς.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ επικοινώνησε με τον Υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη από τον οποίο ζήτησε την απασχόληση, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, των οπλιτών γιατρών στα μικρά νησιά, μέσω της αξιοποίησης της υπηρεσίας υπαίθρου (αγροτικό ιατρείο).

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας των Υπουργείων Υγείας και Εθνικής Άμυνας για την υγειονομική κάλυψη των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών, κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, «πέραν της περιοδικής μετάβασής τους στα μικρά νησιά, οι οπλίτες γιατροί πρέπει να απασχοληθούν στις περιοχές αυτές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μέσω της αξιοποίησης του θεσμού της υπηρεσίας υπαίθρου». Πάντως - συνεχίζει ο Πρόεδρος του ΠΙΣ - η ενέργεια αυτή χαρακτηρίζεται ως θετικό βήμα προς την κατεύθυνση προάσπισης της Υγείας των κατοίκων των νησιωτικών και ακριτικών περιοχών. «Είναι μια πρωτοβουλία», προσθέτει ο κ. Βλασταράκος, «την οποία ο ΠΙΣ σθεναρά υποστηρίζει».
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

16 Αυγούστου 2013, 11:30:28
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Άγονες από γιατρούς σίγουρα....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
τελικά μάλλον απο εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Γη και ύδωρ δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να διορισθούν γιατροί στο Αιγαίο
   Γη και ύδωρ δίνει το υπουργείο υγείας στους νέους γιατρούς ώστε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας των ακριτικών περιοχών του Αιγαίου.
   Μετά την άρνηση των νέων γιατρών  να διοριστούν στις ακριτικές περιοχές γεγονός που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία τόσο στοςυ μόνιμους κατοίκους όσο και στους τουρίστες ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται αποφασισμένος να  επιλύσει το μείζον αυτό θέμα.
   Έτσι ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο  υγείας να προχωρήσει στην κάλυψη των  εξόδων  των γιατρών σε ενοίκιο και διαμονή. 
    Από την άλλη πλευρά η κατάσταση στο Αιγαίο είναι αποκαρδιωτική.Ενδεικττκή είναι n περίπτωση  της Πάτµου όπου στο Κέντρο Υγείας υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισµός για να διενεργηθούν εξετάσεις, δεν υπάρχει όµως το προσωπικό, δηλαδή µικροβιολόγος και παρασκευαστής.
  Συνέπεια οι ασθενείς να  αναγκάζονται να ταξιδέψουν στην Κάλυµνο ή και στη Ρόδο για να υποβληθούν σε  μικροβιολογικές εξετάσεις.
   Άλλη μια ακόμη  χαρακτηριστική περίπτωση είναι  η  Πάρος όπου το νησί  παραμένει χωρίς παιδίατρο  εδώ και περίπου δυόμισι χρόνια Η θέση επαναπροκηρύσσεται διαρκώς,  αλλά οι γιατροί δεν προσέρχονται.

ΥΓ: Προτάσεις στον σέρα... Τα λέμε για να τα λέμε. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο με απόφαση του Υγείας... Μόνο με τη συνδρομή τοπικών φορέων...

16 Αυγούστου 2013, 12:32:15
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Έτσι ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το υπουργείο  υγείας να προχωρήσει στην κάλυψη των  εξόδων  των γιατρών σε ενοίκιο και διαμονή.
Το πιθανότερο είναι: "Πληρώνετε εσείς το ενοίκιο και υποβάλετε τις αποδείξεις στην υπηρεσία για να σας επιστραφούν τα ποσά" που μεταφράζεται σε
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος  (γιατί δεν μπορώ να παραθέσω απευθείας link από το youtube και μου βγάζει "invalid youtube  link"; )

Η κάλυψη εξόδων διαμονής σε τι μεταφράζεται; Σε "χαρτζιλικάκι" για κανένα πιτόγυρο; (φυσικά με την παραπάνω διαδικασία αποζημίωσης)
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Αυγούστου 2013, 00:43:24 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

2 Σεπτεμβρίου 2013, 20:52:42
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Όχι άλλο κίνητρο!!!
Αντιγράφω από το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος της ένωσης ιατρών νοσοκομείου Ρόδου και ΚΥ
Την Παρασκευή 30/8/2013 έληξε και η τελευταία προθεσμία που υπήρχε για να παρουσιαστούν οι επικουρικοί ιατροί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το Νοσοκομείο Ρόδου .Δυστυχώς ο απολογισμός είναι τραγικός.Θυμόμαστε όλοι με τι τυμπανοκρουσίες εξήγγειλαν το κατόρθωμα τους να προκηρυχθούν 16 θέσεις επικουρικών ιατρών για το νοσοκομείο Ρόδου και τα μικρά νησιά πολλοί παράγοντες και παραγοντίσκοι  της περιοχής .Από τις 16 λοιπόν θέσεις εμφανίστηκε ΜΙΑ ολόκληρη γιατρός Πνευμονολόγος για το Νοσοκομείο. (λέτε να είναι η περίφημη πνευμονολόγος του Άδωνι για το Καστελόριζο; ) Αυτά είναι τα τραγικά αποτελέσματα της άθλιας πολιτικής που ακολουθείται στην υγεία από όλους αυτούς ,που κάποια στιγμή πρέπει να απολογηθούν στον Ελληνικό λαό.Οι νέοι επιστήμονες εγκαταλείπουν την χώρα ,τα Νοσοκομεία αποψιλώνονται και τα μικρά νησιά μένουν πλέον ακάλυπτα από γιατρούς .Στην Κάρπαθο έχουν μείνει κενά όλα σχεδόν τα αγροτικά ιατρεία ,η Χάλκη η Σύμη το Καστελόριζο η Τήλος αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα .Η λίστα δυστυχώς της εγκατάλειψης θα αυξάνεται καθημερινά .Αφήνουν τους ακρίτες χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη . Εμείς όμως δεν θα ακολουθήσουμε την καταστροφική πολιτική ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ της Δημόσιας Υγείας ,θα στηρίζουμε το ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΜΑΣ με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει και όσο μπορούμε τα μικρά νησιά ,γιατί πάνω από όλα θέτουμε την υγεία των συνανθρώπων μας συνεχίζοντας να δίνουμε καθημερινή μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες για να βγούμε νικητές .

4 Σεπτεμβρίου 2013, 20:43:41
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

   Να αντιληφθούν την “τραγικότητα της διαμορφωθείσας κατάστασης” στα αγροτικά ιατρεία της Αμοργού μετά την αποχώρηση τεσσάρων ιατρών και να προχωρήσουν στις κατάλληλες ενέργειες για τη στελέχωση των θέσεων, ζητά από τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας ο δήμαρχος Νικήτας Ρούσσος.
    Την παρούσα χρονική στιγμή το Κυκλαδονήσι έχει μείνει με έναν γενικό ιατρό, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει το σύνολο των περιστατικών μόνος του. Για το εν λόγω θέμα πήρε ομόφωνη απόφαση και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμοργού, στην οποία μεταξύ άλλων ζητά χωρίς καθυστέρηση την πλήρωση των κενών θέσεων με στρατιωτικούς ιατρούς, διαφορετικά θα προχωρήσει από κοινού με τους κατοίκους σε κινητοποιήσεις.
     Κάλυψη με στρατιωτικούς ιατρούς Ειδικότερα, η επιστολή του δημάρχου Νικήτα Ρούσσου η οποία απεστάλη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου αναφέρει ρητά το αίτημα των αιρετών, οι οποίοι επιθυμούν την άμεση πλήρωση των θέσεων με στρατιωτικούς ιατρούς. “Με ομόφωνη απόφασή του (126/2013) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμοργού, λόγω της δημιουργηθείσας έκτακτης κατάστασης με την αποχώρηση τεσσάρων αγροτικών ιατρών από το νησί, αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο σας την κάλυψη με στρατιωτικούς γιατρούς των κενωθεισών θέσεων αναφέρει ο κ. Ρούσσος στην επιστολή, συμπληρώνοντας πως, “Σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αμοργού, που εσείς ως υπουργός Υγείας είχατε εγκαινιάσει, υπηρετεί μόνο ένας ιατρός γενικής ιατρικής που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να καλύψει τις ανάγκες όλου του νησιού. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε την τραγικότητα της κατάστασης και θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μας”.
    Ομόφωνη απόφαση αιρετών Με ανάλογη επιστολή, ο Νικήτας Ρούσσος απευθύνθηκε και προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη γνωστοποιώντας του το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο νησί. “Σε συνέχεια της υπ΄αριθμ. πρωτ. 3638/26-8-2013 επιστολής μας με την οποία ζητούμε την άμεση στελέχωση των αγροτικών ιατρείων της Αμοργού με ιατρούς, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου στην συνεδρίασή του στις 27/8 ομόφωνα αποφάσισε (αρ. Απόφασης 126/2013) να εκφράσει την αγανάκτησή του γιατί ακόμα μία φορά το νησί μας βρίσκεται εγκαταλειμμένο και απροστάτευτο στο κυρίαρχο θέμα της Υγείας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως κρίνεται επιτακτική η ανάγκη στελέχωσης των αγροτικών ιατρείων καθώς και του Κέντρου Υγείας. Προκειμένου να γίνει αυτό, εξήγησε ότι απαιτείται “η συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων” ώστε “να καλυφθούν οι ανάγκες των αγροτικών ιατρείων της Αμοργού με στρατιωτικούς ιατρούς, όπως γινόταν στο παρελθόν”.
     Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις Τέλος, στην επιστολή του, ο κ. Ρούσσος αναφέρει πως “η Αμοργός δεν μπορεί να παραμένει χωρίς στοιχειώδη ιατρική φροντίδα και γι’ αυτό το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, εφόσον εντός εύλογου χρόνου δεν ικανοποιηθεί το πάνδημο αίτημά της στελέχωσης των ιατρείων, να προχωρήσει μαζί με τους δημότες σε κινητοποιήσεις προκειμένου αυτό το πάγιο αίτημα να ικανοποιηθεί για να μην τίθεται σε καθημερινό κίνδυνο η ζωή των κατοίκων του νησιού και των επισκεπτών”. Αξίζει να σημειωθεί πως, η παρούσα επιστολή κοινοποιήθηκε και προς τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου και προς το Νοσοκομείο Νάξου. - See more at: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

ΥΓ: Να ρωτήσω αν έχει στρατόπεδο η Αμοργός; Αν όχι πως θα πάνε εκεί στρατιωτικοί (ή στρατιώτες; ) γιατροί. Που θα μείνουν - θα πληρώνονται; Αποφασίζομεν και διατάζομεν;

4 Σεπτεμβρίου 2013, 22:49:38
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αύγουστος 2013
"“Με ομόφωνη απόφασή του (126/2013) το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμοργού, λόγω της δημιουργηθείσας έκτακτης κατάστασης με την αποχώρηση τεσσάρων αγροτικών ιατρών από το νησί, αποφάσισε να ζητήσει από το υπουργείο σας την κάλυψη με στρατιωτικούς γιατρούς των κενωθεισών θέσεων"

21 Απριλίου 1967, ανακοίνωση ραδιοφώνου
"Λόγω της δημιουργηθείσης εκρύθμου καταστάσεως, από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε την διακυβέρνησιν της χώρας"

Τότε αυτόκλητος, τώρα τον καλούμε! Άντε να δούμε!

Σημείωση: Το "Συμφωνώ" στην παραπάνω ανάρτηση πάει στο ΥΓ και μόνο!
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Σεπτεμβρίου 2013, 22:52:00 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

19 Σεπτεμβρίου 2013, 17:40:14
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Βρέθηκε η λύση για την έλλειψη ενδιαφέροντος γιατρών για τα αγροτικά ιατρεία!
Το κίνητρο θα είναι..........(χτύπημα ντραμς που επιτείνει την αγωνία.....)........ η επαναφορά της υποχρεωτικής θητείας!
Αν ισχύσει το παλιό καθεστώς όπου πρώτα έκανες υποχρεωτικά αγροτικό και μετά έκανες αίτηση για ειδικότητα το μόνο που θα πετύχει είναι να φύγουν όλο και περισσότεροι νέοι γιατροί για ειδικότητα στο εξωτερικό. Θυμίζω ότι τώρα κάνουν αίτηση για ειδικότητα μόλις πάρουν το πτυχίο από τη σχολή. Δε βλέπω άλλο τρόπο να μπορέσει να κάνει υποχρεωτική τη θητεία στο αγροτικό. Το υποχρεωτικό αγροτικό ως προαπαιτούμενο για διορισμό στο ΕΣΥ φαντάζει πλέον ως αστείο!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

....ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει την υποχρεωτική θητεία στα αγροτικά ιατρεία, για την αποτροπή της υποστελέχωσής τους

19 Σεπτεμβρίου 2013, 18:13:30
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

timex


Αν δεν επαναφερει στους αγροτικους τους μισθους που υπηρχαν καποτε δε βλεπω να λυνεται το προβλημα!

Επισης, ενα θεμα ειναι με τους γενικους γιατρους.
Οταν τελειωσεις ειδικοτητα, και πριν δωσεις εξετασεις,  μπορεις να κανεις αιτηση να παρεις αγροτικο επι θητεια για να μη μεινεις ανεργος αλλα και ανασφαλιστος οταν ληξει το ταμειο ανεργιας.
Αφου περασεις τις εξετασεις ειδικοτητας, και μπορεις πια να δηλωσεις θεση ως γενικος ιατρος, σε αναγκαζει να παραιτηθεις απο το αγροτικο για να δηλωσεις, γιατι κατεχεις θεση ΕΣΥ!!!
Επισης, αν περασεις τις εξετασεις ειδικοτητας, αναγκαζεσαι να μεινεις σχεδον ενα χρονο ανεργος μεχρι να ερθει ο διορισμος, ο οποιος κανει περιπου 8 μηνες!!

Ενα αλλο προβλημα ειναι με τα επικουρικα. Αν ως γενικος ιατρος, δηλωσεις επικουρικο και αρχισεις να δουλευεις πριν δηλωσεις θεση για καποιο αγροτικο δε μπορεις να δηλωσεις ενα ΠΙ στην προκηρυξη, γιατι για να παρεις μερος πρεπει να υπογραψεις υπευθυνη δηλωση οτι δεν κατεχεις θεση στο ΕΣΥ!

Επισης, προβλημα ειναι οι εξετασεις ειδικοτητας, Σε περιπτωση που εχεις παρει αγροτικο επι θητεια και εχεις κοπει 3 φορες, σε αναγκαζουν να παραιτηθεις απο το αγροτικο για να μπορεσεις να κανεις το 6μηνο.
Αν δεν υπηρχαν οι παραπανω περιορισμοι, πιστευω πως θα μπορουσαν να καλυφθουν καποιες θεσεις ΠΙ απο γενικους ιατρους μεχρι να περασουν τις εξετασεις ή να αποφασισουν τι θα κανουν!!

19 Νοεμβρίου 2013, 13:52:34
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
19/11/2013

Σε αναζήτηση μόνιμου γιατρού βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο τα Ψαρά και οι Οινούσσες, με τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους να προσφέρουν κίνητρα δωρεάν διαμονής και σίτισης σε γιατρούς ώστε να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αγωνία και φόβος κυριαρχεί στους 500 κατοίκους των Οινουσσών και τους 450 των Ψαρών για το μέλλον των νησιών τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσωρινή λύση στην έλλειψη γιατρών έχει δοθεί από το Νοσοκομείο Χίου, στέλνοντας ??? ειδικευμένο γιατρό ανά βδομάδα ή ανά μήνα χωρίς βέβαια να έχει βρεθεί ως τώρα μόνιμη λύση.

Στα Ψαρά το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο καθώς στο νησί δεν υπάρχει ούτε φαρμακείο ::) και ο δήμος φροντίζει μαζί με το Νοσοκομείο Χίου και μέσα από δωρεές να κρατάει γεμάτο από αποθέματα το φαρμακείο του Κέντρου Υγείας.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι, κυρίως οι ναυτικοί, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν για την Αθήνα μέσα στο χειμώνα, καθώς επιστρέφουν στο νησί για λίγους μήνες και δεν αντέχουν τις δυσκολίες.

«Κάποιες φορές επιστρατεύεται ένα σούπερ μάρκετ και σε συνεννόηση με φαρμακείο στη Χίο αναλαμβάνει να συγκεντρώσει τα φάρμακα. Η κατάσταση έχει φτάσει στα όριά της καθώς έρχεται γιατρός από τη Χίο και αλλάζει μια φορά την εβδομάδα, με πολύ πιθανό κίνδυνο να μείνουμε χωρίς γιατρό μέσα στο χειμώνα λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών. Στο κέντρο υγείας των Ψαρών υπάρχουν δύο προκηρυγμένες θέσεις, όμως τον τελευταίο χρόνο λόγω της κρίσης δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον όταν έφυγαν και οι δύο τελευταίοι γιατροί Γενικής Ιατρικής. Γιατί για οποιαδήποτε άλλη ειδικότητα ταξιδεύουμε μέχρι τη Χίο. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια, φοβόμαστε να αρρωστήσουμε» λέει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστα Βραστάνος.

«Δεν υπάρχουν αιτήσεις γιατρών ώστε να προχωρήσουμε σε πρόσληψη εδώ και δύο χρόνια. Γι’ αυτό προσφέρουμε ανακαινισμένα δωμάτια πάνω στο λιμάνι ως κίνητρο για τους γιατρούς, τα οποία ανακαινίστηκαν από ιδιωτικές δωρεές για να βοηθήσουν το νησί. Αν και οι Οινούσσες είναι ένα ακριτικό νησί, απέχει μόνο δύο ώρες από την Αθήνα, καθώς έχουμε καθημερινά καραβάκι για Χίο και από εκεί με αεροπλάνο είναι πολύ κοντά. Το νησί είναι ζωντανό, έχει νέους ανθρώπους, σχολεία, μια οικογένεια μπορεί να ζήσει άνετα χωρίς μεγάλες ελλείψεις» τονίζει δήμαρχος Οινουσσών, Ευάγγελος Αγγελάκος.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
57806 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2008, 00:22:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7366 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2008, 07:22:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8541 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2022, 17:46:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5428 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:16:35
από pan7
1 Απαντήσεις
3596 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2023, 18:58:07
από Argirios Argiriou