Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:59:56

Αποστολέας Θέμα: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές  (Αναγνώστηκε 463993 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Νοεμβρίου 2013, 18:18:25
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Σήμερα έφτασα μετά από ταξίδι 4 ωρών στα Ψαρά για να καλύψω το ιατρείο για περίπου 10 μέρες.
Ευτυχώς η θάλασσα ήταν "λάδι" διαφορετικά έτσι που ζαλίζομαι στο πλοίο υπήρχε πιθανότητα αν είχε φουρτούνα όταν έφτανα στο νησί να θέλαμε (και να μη βρίσκαμε) γιατρό για το γιατρό.
Ελλείψει αγροτικών, γενικότερα στο νησί της Χίου, καλύπτουμε οι γενικοί γιατροί τα νησάκια των Οινουσσών και των Ψαρών μετά από μεταξύ μας συνεννόηση τους τελευταίους 2 μήνες χωρίς καμία επιπλέον αποζημίωση αντιλαμβανόμενοι και σεβόμενοι τις ανάγκες και την αγωνία των λιγοστών κατοίκων των συγκεκριμένων νησιών. Κάποια εκτός έδρας απ' ό,τι μας  λένε "θα τα πάρουμε". Αν κρίνω από τα εκτός έδρας που έχω να λαμβάνω εδώ και 2 χρόνια περίπου από ανάλογη κάλυψη που μου έχει αφήσει ένα φέσι περίπου 250 ευρώ από τα  έξοδα σίτισής μου.......θα τα πάρουμε του Αγίου Φούφουτου όπως αρέσκεται να λέει ο υπουργός μας.
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καμιά προοπτική λύσης του προβλήματος κι έχουμε αρχίσει να φτάνουμε στα  όριά μας.
Το άρθρο έχει αρκετές ανακρίβειες κυρίως ως προς τα Ψαρά. Πράγματι στις Οινούσσες η κατάσταση είναι αρκετά καλή (καινούργια καταλύματα, δωρεάν σίτιση, ύπαρξη νοσηλεύτριας, φαρμακείο, 1 ώρα  με το πλοιάριο για το λιμάνι της Χίου).
Στα Ψαρά όμως δεν είναι μόνο η ράχη ολόμαυρη.......
Έχει διαμορφωθεί ένα δωμάτιο του ιατρείο ως δωμάτιο του γιατρού (που χωράει ένα κρεβάτι και μια ντουλάπα μόνο) και μια στενή κουζίνα που χωράει ένα φουρνάκι με δύο "μάτια". Τουαλέτα μία και μοναδική με ένα ξεχαρβαλωμένο καζανάκι και μια ντουζιέρα, κοινή για το γιατρό  και τους επισκέπτες/ασθενείς. Κι αυτά για τον "τυχερό" γιατρό που θα προλάβει να πιάσει πρώτος το δωμάτιο. Τις  καλές εποχές  που είχε δύο αγροτικούς, ο  δεύτερος αναγκαζόταν να νοικιάσει σπίτι.
Φήμες λένε  ότι το ιατρείο στα  χαρτιά είναι διώροφο με το δεύτερο όροφο να περιλαμβάνει 2 ξεχωριστά σπίτια για τους γιατρούς. Στην πραγματικότητα το ιατρείο είναι  ισόγειο. Ο δεύτερος όροφος  αγνοείται. Ίσως  να  έγινε  καμιά  μεζονέτα  κάπου αλλού.......
Δωρεάν σίτιση δεν προσφέρεται στα Ψαρά. Αντιθέτως οι τιμές είναι αλμυρές (δικαιολογημένο ως ένα σημείο) τόσο για σίτιση όσο και για οποιαδήποτε άλλη αγορά αγαθών.
Παράθεση
Στο κέντρο υγείας των Ψαρών υπάρχουν δύο προκηρυγμένες θέσεις, όμως τον τελευταίο χρόνο λόγω της κρίσης δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον όταν έφυγαν και οι δύο τελευταίοι γιατροί Γενικής Ιατρικής.
Φυσικά δεν υπάρχει κανένα κέντρο υγείας. Πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο που ουδέποτε είχε γιατρό γενικής ιατρικής (όσες φορές κι αν προκηρύχθηκε, όταν γινόταν προκηρύξεις) αλλά μόνο αγροτικούς γιατρούς.
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Νοεμβρίου 2013, 18:26:20 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

20 Νοεμβρίου 2013, 10:59:04
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Σήμερα έφτασα μετά από ταξίδι 4 ωρών στα Ψαρά για να καλύψω το ιατρείο για περίπου 10 μέρες.
   Καλή υπομονή και καλή τύχη (να είναι ήσυχο 10ήμερο).
    Ύπαρχει περίπτωση να καταλάβει τπτ απο αυτά που γράφεις κάποιος υπουργός ή έστω κάποιος εργαζόμενος στο ζεστό του γραφείο σε ένα Υπουργείο της Αθήνας; Μην περιμένεις κατανόηση...
   Και φυσικά δεν κατηγορώ ουδόλως τους νέους γιατρούς που δεν υποκύπτουν στα "Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές".

23 Δεκεμβρίου 2013, 18:52:44
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός


Ο καλός βιβλ... έμ, υπουργός λέει: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Την πεποίθηση ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2014 θα έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις γιατρών στα νησιά, εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
   Όπως ανέφερε, για τους γιατρούς στα νησιά έχουν ήδη ψηφιστεί δύο διατάξεις: με την πρώτη έγινε ξανά υποχρεωτικό το αγροτικό ιατρείο **(αυτούς που αφορά ακόμα δεν πήραν πτυχίο μου φαίνεται) και με τη δεύτερη δίνονται επιπλέον κίνητρα. «Πιστεύουμε ότι μέχρι το καλοκαίρι **(ποιού έτους; )   θα έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις **(τουλάχιστον όσες δεν καταργήσουμε) », ανέφερε.
Αναφερόμενος στα κίνητρα είπε ότι η σύμβαση από ετήσια γίνεται τριετής και δίνεται στους συζύγους των γιατρών η δυνατότητα να υπηρετούν μαζί τους. Επίσης, οι γιατροί αποκτούν μόρια για να μπούν στο ΕΣΥ, ενώ έχουν δωρεάν τροφή και στέγη. **( ??? ποιος θα μαγειρεύει; )

ΥΓ: Πιστεύω ότι τη βεβαιότητα την αντλεί απο το ότι (πιθανότατα) δεν θα είναι υπουργός Υγείας τότε... (μπορεί και να ποντάρει στην γνωστή αμνησία των ιθαγενών).

23 Δεκεμβρίου 2013, 20:58:09
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Αναγνώστου Ι.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ο καλός βιβλ... έμ, υπουργός λέει: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Την πεποίθηση ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2014 θα έχουν γεμίσει όλες οι θέσεις γιατρών στα νησιά, εξέφρασε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
Για να γεμίσουνε οι θέσεις γιατρών σε άγονες και νησιωτικές περιοχές πρέπει πρώτα από όλα να βγάζουν τα αποτελέσματα.Σε λίγες μέρες κλείνουμε 2 μήνες από τη λήξη της τελευταίας προκήρυξης (29/10) και τα αποτελέσματα ακόμη αγνοούνται. :o

23 Δεκεμβρίου 2013, 22:22:15
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Αναφερόμενος στα κίνητρα είπε ότι η σύμβαση από ετήσια γίνεται τριετής και δίνεται στους συζύγους των γιατρών η δυνατότητα να υπηρετούν μαζί τους. Επίσης, οι γιατροί αποκτούν μόρια για να μπούν στο ΕΣΥ, ενώ έχουν δωρεάν τροφή και στέγη.
Ο Άδωνις αποκρύπτει ότι αναφέρεται στους επικουρικούς κι όχι στους αγροτικούς.
Έχουμε και λέμε:
Έστω λοιπόν ότι είμαι γενικός γιατρός ή παθολόγος και η γυναίκα μου δουλεύει (για τη συγκεκριμένη εποχή ας λέμε: έχει την τύχη και δουλεύει) στο δημόσιο.
Έστω ότι αναφερόμαστε π.χ. στο ιατρείο Ψαρών
- Αφού είμαι γενικός γιατρός, γιατί να επιλέξω να κάνω επικουρικό στα Ψαρά για 3 χρόνια τη στιγμή που μπορώ να πάρω (μέχρι να καταργηθεί η δυνατότητα οσονούπω) "μόνιμη" θέση σε Π.Ι. της επιλογής μου μέσω της προκήρυξης (που έχει να γίνει από 4/9) αγροτικών;
- Αφού είναι παθολόγος (και δεν έχω τη δυνατότητα μέσω προκήρυξης αγροτικών) ίσως το σκεφτόμουν να πάρω ένα επικουρικό στα Ψαρά. Παρακάτω ακολουθούν λόγοι που δεν θα το επιλέξω.
- Για να ρθει και η γυναίκα μου μαζί (ως υπάλληλος δημοσίου) θα πρέπει να είναι ή νοσηλεύτρια ή δασκάλα ή καθηγήτρια ή αστυνομικός ή λιμενικός ή δημοτικός υπάλληλος αφού αυτές είναι οι μόνες δημόσιες υπηρεσίες στα Ψαρά. Άλλα νησάκια έχουν ακόμη λιγότερες θέσεις δημοσίου. Οποιαδήποτε άλλη θέση χάνει. Αν είναι γιατρός ξαναχάνει!
- Δωρεάν στέγη. Κάποια ιατρεία έχουν υποτυπώδη στέγη (π.χ. ένα δωμάτιο στο κτίριο του ιατρείου) που σίγουρα δεν καλύπτει τις ανάγκες ζευγαριού ή οικογένειας. Πολλές φορές ούτε τις ανάγκες ενός ατόμου.
- Δωρεάν τροφή. Με πρόσφατη την εμπειρία μου από την κάλυψη του ιατρείου των Ψαρών (που θα επαναληφθεί σύντομα απ' ό,τι προβλέπω) έχω να επισημάνω ότι γύρισα 10 κιλά βαρύτερος από τη δωρεάν τροφή! Όχι άλλη δωρεάν τροφή! Ποιόν δουλεύουν; Τη μία και μοναδική μέρα που "τόλμησα" να φάω στη μοναδική ταβέρνα πλήρωσα για χωριάτικη, πατάτες, καλαμάρι και μπύρα 28 ευρώ τη στιγμή που η ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας είναι 29 ευρώ μεικτά!
- Εφημερίες. Τι θα γίνει με τις εφημερίες κύριε υπουργέ; Θα εφημερεύω ουσιαστικά 30 μέρες το μήνα στο νησάκι και θα μου πληρώνεις τις 7;
- Άφησα για το τέλος το κίνητρο με τα μόρια για πρόσληψη στο ΕΣΥ! Ασχολίαστο!
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Δεκεμβρίου 2013, 12:24:44 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

2 Απριλίου 2014, 11:56:26
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ας συνεχίσουμε τη συζήτησή μας για τα κίνητρα που πέφτουν βροχή.
Αφού η γιατρός πνευμονολόγος που είχε "πάει" ο Άδωνις στο Καστελόριζο την έκανε σε λίγες μέρες με ελαφρά πηδηματάκια ο υπουργός εξήγγειλε για άλλη μια φορά κάλυψη του νησιού με "τροπολογία".
Ξέρει κανείς κάτι για τα "τροπολογικά" κίνητρα;

Το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος έχει ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2014

Με τροπολογία που ψηφίζεται μέσα στην βδομάδα, το Καστελόριζο θα αποκτήσει μόνιμο γιατρό, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του την Κυριακή στο νησί για τα εγκαίνια των μονάδων προληπτικής ιατρικής, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε το Ίδρυμα και τόνισε ότι «όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω αυτών των μονάδων, θα έχουν ελεγχθεί 37 νησιά της άγονης γραμμής και 55.000 άνθρωποι. Στο Καστελόριζο, σε μία ημέρα, από τους 230 κατοίκους εξετάστηκαν ήδη 193. Με 40 μαστογραφίες, με 130 υπέρηχους καρδιάς, με έλεγχο των δοντιών και γενικά, για πρώτη φορά, έχουμε τον ηλεκτρονικό τους φάκελο και γνωρίζουμε την κατάσταση της υγείας τους, ειπε ο υπουργός Υγείας. Μέσα στην άλλη εβδομάδα ψηφίζεται στη Βουλή η σχετική τροπολογία για να λυθεί το πρόβλημα οριστικά με μόνιμο ιατρό, εδώ στο Καστελόριζο».

Από την πλευρά του ο Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης επισήμανε:
«Είναι ιδιαίτερη χαρά μου σήμερα. Έχω την τύχη να εκπροσωπώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να υλοποιούνται προγράμματα τα οποία προσφέρουν και δίνουν αισιοδοξία στον κόσμο».

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Άδωνις Γεωργιάδης ετοιμάσθηκε για το ακριτικό Καστελόριζο προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια των μονάδων προληπτικής ιατρικής δωρεάν φυσικά του ιδιωτικού τομέα.
Βήμα βήμα άρχισε να ενημερώνει φυσικά και τους «ακολούθους» του στο twitter για το ταξίδι στην απομακρυσμένη νησιωτική κουκίδα που διαθέτει μάλιστα ακριβώς 999 μέτρα διάδρομο προσγείωσης.
Αφού έγιναν τα εγκαίνια και εξετάσθηκαν οι λιγοστοί ασθενείς, δεδομένου ότι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι έχουν απομείνει στο ακριτικό Καστελόριζο, ο Άδωνις Γεωργιάδης ενημέρωσε και πάλι σχετικά. «Στους 230 κατοίκους εξετάσαμε ήδη 193. 40 μαστογραφίες, 50 τεστ ΠΑΠ, 130 υπέρηχοι καρδιάς. Όλα τα παιδιά» απεφάνθη ο υπουργός Υγείας.

Και φαίνεται ότι οι κάτοικοι του νησιού είχαν δεόντως ανάγκη τις εξετάσεις αυτές καθώς η γιατρός που είχε διορισθεί πριν από λίγους μήνες στο Καστελόριζο δια χειρός του ίδιου του υπουργού Υγείας, αποχώρησε λίγο μετά και έπειτα από τις συνθήκες που αντίκρισε στο ιατρείο του νησιού.
Με τις κινητές μονάδες πάντως που χάρισε το ίδρυμα Νιάρχος η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προγραμματίζει να ελέγξει 37 νησιά της άγονης γραμμής και 55 χιλιάδες κατοίκους.
Κατά την αποχώρησή του πάντως από το γραφικό Καστελόριζο ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε σταγόνες… ρομαντισμού στους «ακολούθους» στο twitter καθώς ανήρτησε φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα μέσα από το αεροπλάνο.
“Τι υπέροχη χώρα” απεφάνθη ο Άδωνις Γεωργιάδης φωτογραφίζοντας μέσα από το αεροπλάνο.


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δικό μου σχόλιο:
Παράθεση
Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε το Ίδρυμα και τόνισε ότι «όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω αυτών των μονάδων, θα έχουν ελεγχθεί 37 νησιά της άγονης γραμμής και 55.000 άνθρωποι. Στο Καστελόριζο, σε μία ημέρα, από τους 230 κατοίκους εξετάστηκαν ήδη 193
37 νησιά της άγονης γραμμής μας κάνουν 55.000 άνθρωπους; Θέλουμε σχεδόν 1500 άτομα μέσο όρο πληθυσμού ανά νησί! Σα να μη μας τα υπολογίζει καλά ο υπουργός. 230 όλοι κι όλοι στο Καστελόριζο!
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Απριλίου 2014, 11:22:50 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

8 Μαΐου 2014, 13:52:45
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα ιατρείο  στο νησάκι των Ψαρών που κάποτε είχε συνεχώς 2 αγροτικούς ιατρούς και στις προκηρύξεις γινόταν σφαγή για το ποιός θα πάρει τη θέση. Μετά από τα φοβερά κίνητρα που εισήγαγε το μνημόνιο στους αγροτικούς γιατρούς, είχε να δει αγροτικό πάνω από 1 χρόνο.
Η λύση δίνεται με την εκ περιτροπής μετακίνηση γιατρών από το νησί της Χίου.
Η διαμονή σε ένα δωμάτιο της κακιάς ώρας  μέσα στο ιατρείο με μόνο ένα κρεβάτι, χωρίς τραπέζι να μπορέσει κάποιος να καθίσει να φάει (τρώγαμε πάνω στα γραφεία) με τη  μοναδική τουαλέτα κοινή με τους ασθενείς. Στο νιπτήρα που κάνουμε την προσωπική μας υγιεινή πλένουμε και τα ματωμένα εργαλεία από ιατρικές πράξεις.
Κάποιοι γιατροί που επέλεξαν να μείνουν σε ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχείο (τιμές από 30-40 ευρώ σε χειμερινή περίοδο που σημαίνει 3 κι ο κούκος) όταν προσκόμισαν τις αποδείξεις και ζήτησαν να αποζημιωθούν έλαβαν την αρνητική απάντηση με την αιτιολόγηση ότι οι αποφάσεις μετακίνησης (τότε εκδίδονταν από  το  νοσοκομείο) δεν ανέφεραν κάλυψη εξόδων διαμονής!
Με την ένταξη στις ΔΥΠΕ υπήρξε συμφωνία να καλύπτονται τα έξοδα διαμονής.
Ήρθε κι εμένα η σειρά μου να αναλάβω υπηρεσία στις 6 Μαΐου. Έφτασα στο νησί στις 5 Μαΐου το απόγευμα (το μοναδικό δρομολόγιο είναι Ψαρά-Χίος στις 6 ή 7 το πρωί και Χίος-Ψαρά στις 3 το μεσημέρι. Διάρκεια ταξιδιού 4 ώρες) ώστε να φύγει η συνάδελφος το πρωί της 6ης Μαΐου. Όμως μέχρι τότε δεν είχε εκδοθεί απόφαση μετακίνησής μου από τη ΔΥΠΕ. Καλή τη πίστει προς το διευθυντή του ΚΥ και για να μη "χώσω" τη συνάδελφο που έληγε η παραμονή της δέχθηκα να ρθω,  με τη διαβεβαίωση ότι η απόφαση θα βγει στις 6 Μαΐου.
Φτάσαμε στις 8 Μαΐου και απόφαση δεν υπήρχε. Όλο κάπου ήταν, στη γραμματεία, στο πρωτόκολλο, στο  υποδιοικητή της ΔΥΠΕ για υπογραφή.
Όταν τους ενημέρωσα πως αύριο (9 Μαΐου) το πρωί παίρνω το καραβάκι και φεύγω (αφού άλλωστε δεν φαινόμουν πουθενά ότι είμαι εδώ) αίφνης αναρτήθηκε μια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Τι απόφαση όμως; Ο αγροτικός γιατρός Αδαμάντιος Σκούφαλος κλπ κλπ. Τα έξοδα μετακίνησης θα καλυφθούν κλπ κλπ. Τηλεφωνώ στην οικονομική υπηρεσία  του νοσοκομείου,  τους διαβάζω  το έγγραφο  και μου λένε ότι μ' αυτή τη διατύπωση δικαιούμαι να αποζημιωθώ  μόνο για τα εισιτήρια μετακίνησης. Ούτε ημερήσια αποζημίωση, ούτε διαμονή σε ξενοδοχείο!
Νέα τηλέφωνα, το μπαλάκι από τον ένα στον άλλο  ΔΥΠΕ: "Τέτοιο έγγραφο/εισήγηση πήραμε από το ΚΥ". ΚΥ: "Εμείς δε στείλαμε τέτοιο έγγραφο" (η αλήθεια είναι ότι το ΚΥ μου έδωσε αντίγραφο της πρότασής του που έγραφε καθαρά γενικός ιατρός και κάλυψη εξόδων διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης).
Τελικά  βγήκε η Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος επανάληψη.
Ενημερωτικά:
- Η υπηρεσία αναφέρει ότι καλύπτει έξοδα διαμονής μέχρι το ποσό των 40 ευρώ ημερησίως. Οι ιδιοκτήτες δωματίων (ολιγοπώλιο βλέπετε) μας πληροφόρησαν ότι από αρχές Ιουνίου οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα και μπορεί να φτάσουν τα 60-70 ευρώ στα φόρτε τους. Θα  πληρώσουμε  τη διαφορά από  την τσέπη μας;
- Εκτός έδρας δεν έχουμε πάρει εδώ και 6 μήνες. Δηλαδή μας καλούν να βάλουμε από  την τσέπη μας 500 - 600 ευρώ για 10 μέρες (διαμονή, φαγητό) για να καλυφθούν άμεσες  και επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες με την προοπτική να τα πάρουμε (αν τα πάρουμε) κάποτε στο μέλλον.
- Συνομιλώντας  με υπάλληλο της ΔΕΗ που βρίσκεται  με μετακίνηση στο νησί για τον ίδιο λόγο (κάλυψη αναγκών, αφού ο μοναδικός υπάλληλος που εργαζόταν και έμενε στο νησί συνταξιοδοτήθηκε) έμαθα τα ακόλουθα: Η υπηρεσία τους δικαιολογεί μέχρι 50 ευρώ για διαμονή και μέχρι 50 ευρώ για φαγητό καθημερινά (σε μας είναι 29 ευρώ, μας προσέχουν να μην παχύνουμε). Το 80% (δηλαδή 80 ευρώ) μπαίνει καθημερινά στο  λογαριασμό τους για όλο το διάστημα της παραμονής και το υπόλοιπο 20% αποπληρώνεται με την επιστροφή τους στη Χίο και την προσκόμιση των σχετικών αποδείξεων. Τα σχόλια και οι συγκρίσεις περισσεύουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Μαΐου 2014, 14:42:49 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

8 Μαΐου 2014, 15:29:52
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ


Αναζητήστε στη diavgeia τις αποφάσεις έγκρισης δαπανών κινητής τηλεφωνίας διοικητών, υποδιοικητών Υ.ΠΕ., τις εγκρίσεις δαπανών ημερήσιας δαπάνης μετακίνησής τους κλπ, εσωκλείστε τις σε ένα φάκελλο και στείλτε τις σε μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Μαΐου 2014, 17:16:02
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αναζητήστε στη diavgeia τις αποφάσεις έγκρισης δαπανών κινητής τηλεφωνίας διοικητών, υποδιοικητών Υ.ΠΕ., τις εγκρίσεις δαπανών ημερήσιας δαπάνης μετακίνησής τους κλπ, εσωκλείστε τις σε ένα φάκελλο και στείλτε τις σε μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας.

Συνάδελφε, παρότι η διαύγεια είναι από τα λίγα σημαντικά του ΓΑΠ, νομίζω  ότι έχουν βρει τρόπους να καλύπτουν αρκετές δαπάνες.
Π.χ. αν κοιτάξεις Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος θα δεις ότι σχεδόν το σύνολο των αποφάσεων έχουν τίτλο "Απόφαση ανάληψης υποχρέωσης για δέσμευση προϋπολογισμού πίστωσης"  κι αν ανοίξεις τις αποφάσεις θα δεις ότι αναφέρεται ότι δεσμεύεται ένα ποσό από ένα κωδικό και την Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (π.χ.  "ημερ αποζημ/ση  εκτ υπηρ ημεδα" -τι να σημαίνει αυτό; εκτός υπηρεσίας ημεδαπής; ) αλλά  όχι το πρόσωπο  που θα λάβει το ποσό!

2 Ιουνίου 2014, 22:44:47
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Αυτά είναι κίνητρα!
Το νοσοκομείο Λήμνου πλήρωσε ιδιώτη παθολόγου 650 ευρώ για επίσκεψη μιας μέρας στον Άι Στράτη!
4 γιατροί (ανάμεσά τους κι εγώ) πήγαμε πριν 2 χρόνια να καλύψουμε το νησί των Οινουσσών  από 5 μέρες ο καθένας μας.
Τι πήραμε; Η απάντηση είναι γνωστή. Δε συζητώ για ημερήσια αποζημίωση εκτός έδρας! Δεν πήραμε ούτε καν τα εισιτήρια!
Ο καθένας μας μ' αυτή την ιστορία έχασε περίπου 200 ευρώ!
Τώρα με τα Ψαρά μας τα μασάνε για την κάλυψη του ξενοδοχείου που πληρώσαμε από την τσέπη μας με το αιτιολογικό ότι δεν έχουν κονδύλι!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Ιουνίου 2014, 10:30:19
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Είναι άδικο και δουλεία να χρησιμοποιείς τους γιατρούς δημοσίου με εξαναγκασμό να καλύπτουν τις ανεπάρκειές σου από το υστέρημά τους. Συμφωνώ.
Όμως αυτό δε μας δίνει το δικαίωμα να βάζουμε παρωπίδες και να πνέουμε μένεα αν κάποιος αμειφτεί δικαίως.
Πού είναι δηλαδή το άδικο αν αμείβεται με 200 ευρώ την ημέρα ένας γιατρός που καλείται να καλύψει τρύπες του συστήματος ταξιδεύοντας σε άγονα ή εφημερεύοντας χρονιάρες μέρες ?

Ας μη γινόμαστε λαϊκιστές. Λογικότατες αμοιβές είναι.

Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Ιουνίου 2014, 15:06:15
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


650 ευρώ για 1 μέρα στον Άι Στράτη (ακόμη κι αν περιλαμβάνει εισιτήρια, διαμονή και φαγητό) δε μου βγαίνουν 200 ευρώ η καθαρή ιατρική αμοιβή για 1 ημέρα!

3 Ιουνίου 2014, 16:19:44
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Τα ίδια λεφτά του έδωσε και για τις 3 ημέρες του Πάσχα στο νοσοκομείο. Άρα, συμπεραίνω ότι ή είναι συμψηφισμός ή είναι παραπληροφόρηση, αφού πρόκειται και στις 2 περιπτώσεις για τον ίδιο εργοδότη και τον ίδιο εργαζόμενο.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

3 Ιουνίου 2014, 17:02:11
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα ίδια λεφτά του έδωσε και για τις 3 ημέρες του Πάσχα στο νοσοκομείο. Άρα, συμπεραίνω ότι ή είναι συμψηφισμός ή είναι παραπληροφόρηση, αφού πρόκειται και στις 2 περιπτώσεις για τον ίδιο εργοδότη και τον ίδιο εργαζόμενο.
Έχουμε και λέμε:
650 ευρώ για 1 μέρα στο Άι Στράτη, απόφαση στη διαύγεια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
κι άλλα 650 ευρώ για 3 εφημερίες 19-21 Απριλίου, απόφαση στη διαύγεια Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

3 Ιουνίου 2014, 17:26:22
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Θα με συγχωρέσεις Αδαμάντιε, αλλά και πάλι δεν βλέπω πρόβλημα. Με τι πήγε εκεί ο γιατρός? Κάθε πότε έχει καράβι -ή αν πήγε με μισθωτό μέσο, πόσο κοστίζει? Χρειάστηκε να διανυκτερεύσει και αν ναι πόσες βραδιές?
Αν το ψιλοκοσκινίσουμε, μάλλον θα βρούμε λογικά τα καθαρά για το γιατρό για εκτός έδρας αμοιβή.
Αν ήταν "δωράκι", τότε γιατί το δωράκι δεν κρατά τις αναλογίες του σε τριήμερη αργιών απασχόληση?
Επιμένω να πιστεύω ότι ο κλέφτης φωνάζει να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Π.χ. το ygeianet αντί να ασχολείται με την εγκατάλειψη των ακριτών μας, ασχολείται με το αν είναι πολλά ή λίγα τα λεφτά αυτού που βουλώνει τρύπες. Θα προτιμούσα να ακούσω άποψη -προτάσεις -εποικοδομητική κριτική και όχι "αποκαλύψεις" "διασπάθισης" του "δημόσιου χρήματος".
« Τελευταία τροποποίηση: 3 Ιουνίου 2014, 17:28:37 από D-Michalis »
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
57785 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2008, 00:22:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7366 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2008, 07:22:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8541 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2022, 17:46:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5409 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:16:35
από pan7
1 Απαντήσεις
3577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2023, 18:58:07
από Argirios Argiriou