Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:34:48

Αποστολέας Θέμα: Κίνητρα (;) για άγονες νησιωτικές περιοχές  (Αναγνώστηκε 463976 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Φεβρουαρίου 2019, 16:28:19
Απάντηση #495
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
"Συγκρότηση και Ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για τον Εξορθολογισμό του καθεστώτος των άγονων/δυσπρόσιτων περιοχών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και επανεξέταση των Κινήτρων Προσέλκυσης Ιατρικού Προσωπικού."

Εξορθολογισμός καθεστώτος. Ωραίο ακούγεται. Προσωπικά μου έρχεται στο μυαλό:
- Επανακαθορισμός των αγόνων ιατρείων. Όταν "ξεχειλώνοντας" συνεχώς έχουμε φτάσει το 75% των ιατρείων να χαρακτηρίζονται άγονα κάπου το έχουμε χάσει και τελικά τα πραγματικά άγονα παραμένουν μη ελκυστικά.
- Επανακαθορισμός του καθεστώτος εργασίας των γιατρών στα άγονα. Δε μπορεί να τον έχεις σε συνεχή ετοιμότητα και να του πληρώνεις 7 εφημερίες. Δε μπορεί να είναι δέσμιος και να μη μπορεί να πάρει μια άδεια λόγω έλλειψης αντικαταστάτη.

Κίνητρα προσέλκυσης ιατρικού προσωπικού, δηλαδή μόνο φράγκα. Προϋπηρεσίες που μετράνε στο 7πλάσιο, συνυπηρέτηση κλπ τα ακούω βερεσέ.
Αν το παραπάνω 300αρι του Δήμου Πρεσπών ήταν 1000ρικο, τότε δεν θα ήξεραν ποιον να πρωτοδιαλέξουν. Αλλά τσιγκούνηδες  στην υγεία όταν ξοδεύονται χιλιάδες ευρώ σε μελέτες έργων που δεν πραγματοποιούνται ή ολοκληρώνονται ποτέ!

8 Αυγούστου 2019, 21:48:10
Απάντηση #496
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ανάρτηση συναδέλφου απ΄την ομάδα Έλληνες Ιατροί, κάνει νύξη και στην ΠΦΥ σε άγονες περιοχές:
Παράθεση
Takis Panayotounakos

Δε συνηθίζω τα "σεντόνια" αλλά θα πρέπει κάποτε να ειπωθούν κάποια πράγματα με το όνομά τους, προκειμένου να ενημερωθούν οι νεώτεροι Συνάδελφοι

Πολλά ελέχθησαν και λέγονται με την ευκαιρία της απεργίας των Ιδιωτικών Εργαστηρίων. Κραυγές και αλαλαγμοί ενθεν κακείθεν χωρίς κανένας, ιδίως κρατικός υπάλληλος αλλά και τα εντεταλμένα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, να προσπαθήσει να κάνει μια σωστή και κυρίως δίκαια για όλους ανάλυση και σύνθεση του χρονίζοντος προβλήματος.

Δεδομένα

-Πρέπει η όχι να γίνει συμμάζεμα του ξεχειλωμένου Δημόσιου τομέα;

-Τι ήταν αυτό που προκάλεσε, από τη 10ετία του 80 και μετά, την τεράστια αύξηση των δαπανών;

-Ποιος ευθύνεται και που πρέπει να αποδοθούν ευθύνες;

-Πως μπορούμε να συνεχίσουμε, γιατί έχει ήδη αρχίσει, το συμμάζεμα των οικονομικών της Υγείας .

Απαντήσεις:

Σαφώς και έπρεπε να εφαρμόσουμε το δικό μας ¨μνημόνιο¨, ήγουν συμμάζεμα των Δημοσίων δαπανών και στο τομέα της Υγείας και όχι να περιμένουμε να μας το επιβάλλει ο κάθε Carone

Αίτια της τρομακτικής αύξησης των δαπανών στην Α!βάθμια:

1) Γεωμετρική αύξηση του αριθμού των Ιατρών, εισαγομένων και γηγενών, άρα μοίρασμα της πίτας, προκειμένου να πληρωθεί το ρηθέν:
¨Κάθε πόλις και στάδιο κάθε χωριό και γυμναστήριο¨ η ¨κυρά Κατίνα σου ΄φερα γιατρό να σου παίρνει την πίεση τρεις φορές την ημέρα εδώ πάνω στο ξεμόνι που μένεις, μη και πάθεις εγκεφαλικό¨ δήλωνε πανευτυχής ο τοπικός βΟλευτής και δώστου να ψηφίζει νομοσχέδια για να έχει Νευροχειρουργό στο ΙΚΑ της Πέρα Παναγιάς, το τι ακριβώς προσέφερε ο εν λόγω ειδικός, ακόμα ελέγχεται.

Το να στέλνεις άρρενα μόλις αποφοιτήσαντα ιατρό στο Αγροτικό κάπως τρώγεται, δεδομένου ότι προηγείται η στρατιωτική θητεία και υποτίθεται ότι κάποια κλινική εμπειρία έχει αποκτηθεί, οι θήλεις Συνάδελφοι τι σου έφταιγαν που τις πετούσες ¨στο λάκκο με τα λιοντάρια¨;

2) Να φτιάξουμε Γενικούς Ιατρούς όπως στην Αγγλία να μας έλθει και φθηνότερα ( δεν έλαβαν όμως υπ΄οψιν τους ότι το NHS, δημιουργήθηκε με την λήξη του ΒΠΠ, με την σοσιαλίζουσα έως αριστερίζουσα Αγγλία κατεστραμμένη και όχι στη 10ετία του 80 του μπασταρδεμένου καπιταλισμού)

Οι πρώτες προσπάθειες άρχισαν κάπου στη 10τία του 80 και οι πρώτοι που χρήσθηκαν ΓΙ ήταν κάτι μόνιμοι ανειδίκευτοι αγροτικοί ιατροί που έχοντας βολευτεί με την επιδοτούμενη συνταγογραφία, ναι από τότε υπήρχε η αντίστοιχη Ελληνική, κατά κανόνα, ¨Novartis¨ που εξόπλιζε ολόκληρα Ιατρεία προκειμένου να προωθήσει τις αναποτελεσματικές εν πολλοίς κάψουλες της, σπούδασαν και πάντρεψαν παιδιά με τον ¨απλό μισθό¨ του μόνιμου Αγροτικού ιατρού.

3) Στο σημείο αυτό να ενημερώσω ότι την ίδια εκείνη εποχή, κάπου στις αρχές της εφαρμογής του ΕΣΥ των Αυγερινού και Γεννηματά με τις πλαστές εφημερίες, άρχισαν και οι πρώτες μίζες από τα ολοένα και αυξανόμενα διαγνωστικά κέντρα αρχής γενομένης από αυτά των ΒΠ, όχι ότι κάτι ΙΚΑτζίδικα με αξονικούς περιορισμένης εμβέλειας, πήγαιναν πίσω. Το πώς έπαιρναν άδεια ακόμα ψάχνουμε. Είχαμε όμως επάρκεια ¨διαγνωστικών κέντρων¨ να εξυπηρετούνται οι ασθενείς των Ταμείων.

4) Για να είμαι όμως δίκαιος, ακόμα και το πολυδιαφημισμένο NHS είχε στήσει ¨φάμπρικα¨ μιζών. Ακόμα θυμάμαι την προσέγγιση που μας έκανε, στο Νοσοκομείο που εργαζόμουν τότε, ο ¨ταξιδιωτικός πράκτορας¨ κάποιου μεγάλου NHS Trust, να στέλνουμε χειρουργεία στο εν λόγω trust με την μίζα μας να κατατίθεται σε λογαριασμό μας Αγγλικής Τράπεζας (την απάντηση που του έδωσα, δεν την αναφέρω, θα με κόψει η διαχείριση)

5) Σχετικά με την Υπερσυνταγογράφηση : Ανέκαθεν ακόμα και σε Νοσοκομεία του εξωτερικού, οι φαρμακάδες πλησιάζουν τους Ιατρούς και ζητάνε βοήθεια στην προώθηση κάποιου νέου φαρμάκου, τα ανταλλάγματα όμως είναι περιορισμένα και ελεγχόμενα. Στη χώρα μας έμπαινε ο φαρμακάς του Ταδόπουλου στην Κλινική του Κρατικού Νοσοκομείου να ελέγξει πόσες πραζόλες βάλαμε επί δικαίων και αδίκων, κάνοντας και φιλική παρατήρηση σε περίπτωση μικρών νούμερων. Εντάξει να δικαιολογήσω την περίπτωση της περιορισμένης οικονομικής βοήθειας, σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης, όπως για παρακολούθηση πραγματικού Επιστημονικού Συνεδρίου η hands on course, πανάκριβου για την ΕΣΥτικη τσέπη μας, αλλά να πηγαίνεις οικογενειακώς καλοκαιρινές διακοπές η να χρησιμοποιείς , Διευθυντής ων, πανάκριβο ενέσιμο φάρμακο ως προφύλαξη σε εγχείρηση αναβολεκτομής, μόνο και μόνο επειδή σου είχαν τάξει ταξιδάκι στον Καναδά για ¨παρακολούθηση¨ Πνευμονολογικού Συνεδρίου, ε! αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο Διάολος, για να χρησιμοποιήσω τη λαϊκή έκφραση.

6) Υπερσυνταγογράφηση-Υπερπαραπεμπτικογραφία μέρος β!

Κύριος εκφραστής το τότε ΙΚΑ και ΤΕΒΕ, 1500000 δρχ πλήρωναν κάποιοι μίζα στον πολιτευτή τους για να ¨πάρουν καλό ΙΚΑ¨, ακα με πολύ κόσμο, όχι για να βοηθήσουν αλλά για να συνταγογραφήσουν και να κατευθύνουν τα παρακλινικά παραπεμπτικά στον αξονικό/μαγνητικό/υπέρηχο της αρεσκείας τους, ενώ στο ¨φτωχό¨ ΤΕΒΕ, έπαιρνε τη μίζα ο υπάλληλος που σου ανανέωνε την άδεια. Πόσο δύσκολο, για την ηγεσία διακομματικά και διαχρονικά ήταν, να ελέγξει την κατάσταση η να καταλάβει ότι η ισοπέδωση του Επιστημονικού της προσωπικού, ίδιο μισθό το πτυχίο του εννέα (9) με αυτό του τεσσεράμισι (4,5), θα οδηγούσε σε οικονομικές εκτροπές; (άλλο ο Έλληνας άλλο ο Άγγλος ιατρός που μας τρέλλαινε στην τράκα τσιγάρου κάθε φορά που συναντιόμασταν σε Συνέδρια)

Προτάσεις:

Όλοι οι Συνάδελφοι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ προ Αγροτικού 18μηνη εκπαίδευση σε ΤΕΠ και βασικές ειδικότητες

1. Η κάλυψη άγονης γραμμής με ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ και όχι ελεημοσύνες και μπαμπεσιές κρατικές, Γενικούς Ιατρούς 5ετούς εκπαίδευσης σε τηλεϊατρική επικοινωνία με το εξοπλισμένο τοπικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο και στελέχωση του θαλάσσιου η εναερίου ΕΚΑΒ ανθρώπινη και υλική. Τόσο υπερπλεόνασμα βγάλαμε από τη φυγοκέντριση του αίματος μας, να κατευθυνθεί τουλάχιστον σωστά, όχι σε επιδόματα της πλάκας και συντάξεις στα 45 η ας ενημερώσει το Υπουργείο Οικονομικών τους πολίτες ότι θα έχουν τόσο παραπάνω εισφορά-φόρο προκειμένου να καλυφθούν οι παραπάνω ανάγκες, ίσιες κουβέντες και απόδοση λογαριασμού στον πολίτη.

2. Κατανομή Ιατρών ανα Δήμο ανάλογα με την ειδικότητα, υπάρχουν πρωτόκολλα γι αυτό, ώστε να μην συνωστίζονται όλοι οι Παθολόγοι, Παιδίατροι κλπ ο ένας πάνω στον άλλο, να υπάρχει έντιμο και επαρκές ψωμί για όλους με συμβάσεις αξιοπρεπείς ατομικές, όχι τσουβάλιασμα γιατί μετά θα ψάχνουμε να βρούμε ¨τι έχουν τα ερμα και ψοφάνε πάλι¨ και last but not least οργανωμένες υπηρεσίες (όχι του στυλ ¨δεν κάνει για τίποτα, βολέψτε τον κάπου¨) ΕΟΠΥΥ που να ελέγχουν τυχόν παρεκτροπές για όλα τα ¨παιδιά¨, όχι μόνο του γείτονα, μέσα από σύστημα ηλεκτρονικής ¨διακυβέρνησης¨.

3. Ενημέρωση προς ¨κακομαθημένους¨, ναι υπάρχουν και αυτοί εκτός των ταλαιπωρημένων, πολίτες ότι οι νόμοι και οι κανονισμοί είναι για όλους, όχι μόνο για τους Ιατρούς και θα πρέπει να τηρούνται επί ποινή απώλειας ασφαλιστικής ικανότητας, σε περιπτώσεις μαγκιάς και ¨κανιβαλισμού ¨

Παράθεση
Vallia Gianneli

Συμφωνώ απόλυτα. Επί εποχής μου υπήρχε ένα τρίμηνο εκπαίδευσης στο νομαρχιακό νοσοκομείο όπου και ανήκε το αγροτικό μας. Τίποτα δεν κάναμε. Κανένας δεν μας έδινε σημασία. Και φυσικά τίποτα δεν μάθαμε.

Vallia Gianneli

Το αγροτικό θα πρέπει να είναι από επιλογή πια ή πράγματι θέση για κάποιον ειδικευμένο ΓΙ με σοβαρά κίνητρα και παροχή στέγης. Κάποτε, ήμουν επικουρικός στην Σύρο (μεγάλο λάθος έστω και αυτή η λίγη περίοδος στο δημόσιο, αισθάνομαι έχασα χρόνο) και με έστειλαν μέσα στον Αύγουστο στην Ίο να καλύψω ανάγκες. Σπίτι δεν υπήρχε ούτε για δείγμα. Είχα κάποιους γνωστούς, πήραμε τον Δήμαρχο μου είπε να κάνω υπομονή και κάτι θα βρεθεί από τέλος Σεπτεμβρίου. Βρισκόμουν χωρίς στέγη με 2 γάτες να κοιμάμαι μέσα στο αυτοκίνητο και να εξυπηρετώ τις ανάγκες μου στις κοινόχρηστες τουαλέτες του Κ.Υ. Πέντε ημέρες άντεξα, μετά παρατήθηκα εντελώς και από το επικουρικό και από ότι έχει να κάνει με δημόσιο. Και μίσησα και όλους αυτούς τους τοπικούς άρχοντες εύπορων τουριστικών προορισμών, που όλο παράπονα κάνουν για την έλλειψη γιατρών, αλλά δεν κάνουν τίποτα ούτε οικονομικά ούτε στην παροχή στέγης. Υπόψη πως εγώ έψαχνα σπίτι να νοικιάσω, όχι δωρεάν και ήταν κάτι που το είχα διευκρινίσει, δεν θα μου έκανε χάρη.
Εδώ να αναφέρω κάτι τοπικούς "άρχοντες" που επαίρονται για την ανέγερση Δημαρχείων την ώρα που για τον γιατρό δεν διαθέτουν ούτε γκαρσονιέρα...

Αλλά απ την στιγμή που καλύπτουν την θέση γιατρών με φαντάρους, γιατί να νοιαστούν ; Με ένα τηλέφωνο στο Υπ.Αμ "λύνουν το θέμα" με οπλίτη που δεν ξέρει να βάζει ούτε φλέβα...
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Αυγούστου 2019, 21:51:25 από Αρχίατρος »

9 Αυγούστου 2019, 12:06:18
Απάντηση #497
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Το κυριότερο κίνητρο είναι και παραμένει η μετάθεση μετά από προυπηρεσία βάσει νομοθεσίας. βλ. εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
 Oσο αφορά το οικονομικό κίνητρο ας μη ξεχνάμε ότι ο γιατρός σε αυτά τα μέρη είναι σε διαρκή και χωρίς ανάπαυλα, πιστοποιημένη βάσει
μητρώου κίνησης ασθενών/ διακομιδών εφημερία ετοιμότητας. Δεν φταίνε σε όλα οι Δημάρχοι, αυτό ήταν το κλίμα στο όχι απώτερο παρελθόν.
Τους υπόσχονταν για να προσελκύσουν κόσμο. Υπήρχε και ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τα επιδοτούμενα από την Ε.Ε.
ποσά ανά Περιφερειακό ιατρείο με όχι ευκαταφρόνητα ποσά, από 5-9000 ευρώ ετησίως. Οταν έφταναν στην αποταμίευση είτε για το ενοίκιο
του γιατρού είτε για οποιαδήποτε άλλη δαπάνη φυσικά αυτή σταματούσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
 Οταν εγώ είχα ζητήσει την αποζημίωση του ποσού για τα ενοίκια που είχαν μαζευτεί από τις υποσχέσεις, αυτή την απάντηση έλαβα. Αντίθετα
δεν έχασαν χρόνο να δημοσιεύσουν σε εφημερίδα της Ρόδου φωτογραφία με το πλυντήριο που το Υπουργείο Αιγαίου είχε δωρήσει στο ιατρείο.
 Ως προς τη τηλειατρική αυτή γινόταν κάλλιστα και με ένα fax, πόσο μάλλον σήμερα. Σχετικά με τις διακομιδές με ελικόπτερα της Π.Α. λυπήθηκα
τους ανθρώπους που προσπαθούσαν να ανέβουν με τα γόνατα στο ελικόπτερο.
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Αυγούστου 2019, 12:09:14 από Πατρωνάκης Μάνος »

10 Αυγούστου 2019, 15:11:01
Απάντηση #498
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τους υπόσχονταν για να προσελκύσουν κόσμο. Υπήρχε και ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τα επιδοτούμενα από την Ε.Ε.
ποσά ανά Περιφερειακό ιατρείο με όχι ευκαταφρόνητα ποσά, από 5-9000 ευρώ ετησίως. Οταν έφταναν στην αποταμίευση είτε για το ενοίκιο
του γιατρού είτε για οποιαδήποτε άλλη δαπάνη φυσικά αυτή σταματούσε στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Το ίδιο και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Είχαν ψηφίσει ένα επίδομα (νομίζω κάπου στα 400 ευρώ) στέγασης ή/και σίτισης, για το οποίο γινόταν αναφορά και στην προκήρυξη των αγροτικών αλλά δεν είχε δοθεί ποτέ λόγω "μπλοκαρίσματος" των δαπανών όταν έφταναν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

10 Αυγούστου 2019, 18:55:14
Απάντηση #499
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν το καταλαβαίνω αυτά τα επιδόματα δεν βασίζονται σε Νόμο του Κράτους;

Το ελεγκτικό συνέδριο είναι πάνω από τους Nόμους του Κράτους;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Αυγούστου 2019, 19:14:34
Απάντηση #500
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η δυνατότητα απευθείας οι δήμοι να επιδοτούν ΔΥ, η σχετική δυνατότητα εδόθη το 2018 αν θυμάμαι καλά.

Ενώ αυτό μπορεί να μην σημαίνει κάτι πχ για τον Δήμο Αγίου Ευστρατίου που ίσως να μην μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα οικονομικά, δεν είναι το ίδιο για τον Δήμο Πάτμου με τον τουρισμό που έχει το νησί να περιμένουν π.χ απ το... μοναστήρι να πάει φαγητό στο ΚΥ στο εφημερεύον προσωπικό (αληθές και μπορείτε να το επιβεβαιώσετε).

Επίσης δεν νοείται να πηγαίνει ο άλλος επικουρικός στο ΚΥ, σε Ειδικότητα που "πονάει" ένα νησί (π.χ παιδίατρος) και να μην έρχεται ο Δήμος αρωγός στην διαρρύθμιση του χώρου εντός του ΚΥ.
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Αυγούστου 2019, 19:25:28 από Αρχίατρος »

10 Αυγούστου 2019, 22:27:30
Απάντηση #501
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν το καταλαβαίνω αυτά τα επιδόματα δεν βασίζονται σε Νόμο του Κράτους;

Το ελεγκτικό συνέδριο είναι πάνω από τους Nόμους του Κράτους;
Το ελεγκτικό συνέδριο ελέγχει αν οι δαπάνες του κρατικού μηχανισμού είναι σύννομες. Και απ' ό,τι φαίνεται κάποιες δεν είναι.
Βέβαια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ίδιες δαπάνες σε έναν πάρεδρο ελεγκτικού συνεδρίου να εγκρίνονται και σε άλλη περιοχή από άλλο πάρεδρο να κόβονται.

Να επισημάνουμε επίσης ότι με αυτά τα επιδόματα δεν δίνονται χρήματα "στο χέρι" του γιατρού αλλά χρειάζονται παραστατικά π.χ. αποδείξεις από S/M ή ταβέρνες για σίτιση ή αποδείξεις για ενοίκιο δηλ ουσιαστικά πάλι "πέφτουν" στην τοπική οικονομία. Παρ' όλα αυτά οι Δήμοι τσιγκουνεύονται και μόνο φωνάζουν που δεν έχουν γιατρούς.

11 Αυγούστου 2019, 19:33:00
Απάντηση #502
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν το καταλαβαίνω αυτά τα επιδόματα δεν βασίζονται σε Νόμο του Κράτους;

Το ελεγκτικό συνέδριο είναι πάνω από τους Nόμους του Κράτους;
Βέβαια έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο ίδιες δαπάνες σε έναν πάρεδρο ελεγκτικού συνεδρίου να εγκρίνονται και σε άλλη περιοχή από άλλο πάρεδρο να κόβονται.
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των Ελεγκτικών Συνεδρίων Διαμαντή. Η ασυνέπεια πηγάζει συνήθως από τις Οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων και από την ελλειπή πληροφόρηση ως προς τη κατάθεση των δικαιολογητικών από τον εργαζόμενο που δικαιουται την αποζημίωση. Έχουμε περάσει εξ άλλου από διάφορα στάδια Διοικήσεων των νοσοκομείων στο παρελθόν. Από το νοσοκομείο της Ρόδου πάντως και ειδικά από την Οικονομική υπηρεσία όπως και από το Ελεγκτικό Συνέδριο είχα αποζημιωθεί για την οποιαδήποτε δαπάνη από το ταξί έως τη μετατροπή της  εφημερίας ετοιμότητας σε ενεργή κατά τις διακομιδες.

11 Αυγούστου 2019, 21:29:34
Απάντηση #503
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (κ.Χατζημάρκος) είναι συνεπής ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς τους γιατρούς, είναι αληθές και το επιβεβαιώνω αυτό.

11 Αυγούστου 2019, 23:08:14
Απάντηση #504
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των Ελεγκτικών Συνεδρίων Διαμαντή. Η ασυνέπεια πηγάζει συνήθως από τις Οικονομικές υπηρεσίες των νοσοκομείων και από την ελλειπή πληροφόρηση ως προς τη κατάθεση των δικαιολογητικών από τον εργαζόμενο που δικαιουται την αποζημίωση. Έχουμε περάσει εξ άλλου από διάφορα στάδια Διοικήσεων των νοσοκομείων στο παρελθόν. Από το νοσοκομείο της Ρόδου πάντως και ειδικά από την Οικονομική υπηρεσία όπως και από το Ελεγκτικό Συνέδριο είχα αποζημιωθεί για την οποιαδήποτε δαπάνη από το ταξί έως τη μετατροπή της  εφημερίας ετοιμότητας σε ενεργή κατά τις διακομιδες.
Και πως εξηγείς σε όλο το Βόρειο Αιγαίο (διαφορετικά νοσοκομεία αν και η πρωτοβάθμια ανήκει πλέον στη 2η ΔΥΠΕ) να μην εγκρίνονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο δαπάνες για το επίδομα που είχε ψηφίσει η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ίδια 2η ΔΥΠΕ) που ψήφισε ανάλογη απόφαση επιδόματος να εγκρίνονται από το εκεί Ελεγκτικό Συνέδριο;

Η απόδειξη ότι δεν δινόταν με βάση την αρχική απόφαση της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Αυγούστου 2019, 23:13:07 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Αυγούστου 2019, 20:03:15
Απάντηση #505
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
Tα επιδόματα στα οποία αναφέρεσαι Διαμαντή ήταν ευθύς εξ αρχής εωλες υποσχέσεις, και το είχαμε αντιληφθεί. Όπως και άλλες υποσχέσεις του Υπουργείου Αιγαίου, παλλαι ποτέ, περί κάλυψης του ενοικίου των γιατρών που μια στις τόσες και με χίλια ζόρια είχε εκταμιευθει, έως ότου ατονήσει. Εν αντιθέσει με τη κάλυψη των εξόδων του διενεργούντα τη διακομιδή γιατρού, στα οποία αναφέρομαι, εισιτήρια, σίτιση, διαμονή, και την αποζημίωση της εφημερίας ως ενεργή, καθ' όλα σύνομη.
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Αυγούστου 2019, 20:09:28 από Πατρωνάκης Μάνος »

12 Αυγούστου 2019, 20:12:20
Απάντηση #506
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Tα επιδόματα στα οποία αναφέρεσαι Διαμαντή ήταν ευθύς εξ αρχής εωλες υποσχέσεις, και το είχαμε αντιληφθεί. Όπως και άλλες υποσχέσεις του Υπουργείου Αιγαίου, παλλαι ποτέ, περί κάλυψης του ενοικίου των γιατρών που μια στις τόσες και με χίλια ζόρια είχε εκταμιευθει, έως ότου ατονήσει. Εν αντιθέσει με τη κάλυψη των εξόδων του διενεργούντα τη διακομιδή γιατρού, στα οποία αναφέρομαι, εισιτήρια, σίτιση, διαμονή, και την αποζημίωση της εφημερίας ως ενεργή, καθ' όλα σύνομη.
Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όμως είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δίνεται το επίδομα που έχει ψηφιστεί με την κατάθεση των αντίστοιχων παραστατικών π.χ. αποδείξεις από super market ή/και ταβέρνες.

13 Αυγούστου 2019, 15:37:19
Απάντηση #507
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Μια και λέγαμε για κίνητρα, πάρτε κι άλλα "κίνητρα".
Σημερινό έγγραφο από διοικητή ΔΥΠΕ (αυτοί δεν είναι για να φεύγουν; ) που ουσιαστικά λέει ότι οι γιατροί στα ΠΠΙ και ΠΙ δεν δικαιούνται ρεπό, αφού εκτελούν μόνο εφημερίες ετοιμότητας και μεικτές.
Δεν ανεβάζω περισσότερα στοιχεία γιατί δεν έχει ΑΔΑ και μπορεί να θεωρηθεί εσωτερικό έγγραφο.

13 Αυγούστου 2019, 20:15:45
Απάντηση #508
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν ξέρω αν έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά με το συγκεκριμένο έγγραφο, θεσμοθετείται η ετοιμότητα στους αγροτικούς, χωρίς την ανάλογη αποζημίωση.

Επίσης αν είναι 2 γιατροί σε ένα νησάκι, δεν δικαιούται να πάρει τα ρεπό ο ένας και να φύγει στις μέρες των ρεπό.

Με ποιά λογική απερχόμενοι διοικητές παίρνουν τέτοιες αποφάσεις και δη ιατροί, απορώ, σε μια νορμαλ χώρα ο Ιατρικός Σύλλογος θα τους είχε αναστείλει την ιατρική ιδιότητα.


14 Αυγούστου 2019, 19:26:07
Απάντηση #509
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator
 Μα συγνώμη Διαμαντή, για το επίδομα των 400 €, αυτό δηλαδή του Αγόνου κατατίθενται αποδείξεις από
super market και ταβέρνες; Και εγώ, λέμε τώρα, αν ήμουνα Επίτροπος θα το απέρριπτα.
 Οσο αφορά το τελευταίο έγγραφο, σε σχέση με τις εφημερίες και τα ρεπό, πάντα το πρόγραμμα των εφημεριών
που κατατίθεται είναι ΣΑ/ΚΥ ενεργές.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
57781 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31 Μαΐου 2008, 00:22:39
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
7363 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Σεπτεμβρίου 2008, 07:22:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
8541 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Μαρτίου 2022, 17:46:28
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
5405 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Σεπτεμβρίου 2023, 20:16:35
από pan7
1 Απαντήσεις
3573 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2023, 18:58:07
από Argirios Argiriou