Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
Τι θα έκανα για τον ΕΟΠΥΥ αν ήμουν Αδωνης Γεωργιαδης
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος-Φαντάζομαι ότι έχεις και την καταγγελία των υπόλοιπων μελών του ΔΣ για καπέλωμα.
-Προφανώς το προηγούμενο των Λοβέρδου-Μόσιαλου (να θυμήσω τα παλαμάκια?) δεν σε έπεισε για τις προθέσεις της πολιτικής ελίτ.
Φυσικά και έχεις δικαίωμα να περιμένεις. Τι άραγε? Το μοντέλο ΕΡΤ?
Παρεπειπτόντως κάποιοι από τους συνομιλητές σου σε αυτό το χώρο θα βιώσουν -αν δε βιώνουν ήδη-τον απόλυτο εξευτελισμό , από το μοντέλο ΕΡΤ.
(Άραγε το μοντέλο ΕΡΤ πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τον κρατικό ή και τον απόλυτα παρασιτικό ιδωτικό τομέα?)
-Να υποθέσω ότι μέχρι τώρα δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη σου να ψεύδεται ο Άδωνις..
-Επίσης να υποθέσω ότι η ευθύνη για την πολιτική υγείας και την οργάνωση του ΕΣΥ βαρύνει τους ειδικ/νους του Ευαγγελισμού και όχι διαχρονικά τις κυβερνήσεις..
Το μέγεθος του νεοφιλελεύθερου μακελειού -και στην υγεία- θα το δούμε πολύ σύντομα.
Εύχομαι καλές δουλειές στην νέα ΠΦΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
α) όχι δεν χρειάζομαι να έχω καταγγελία των υπόλοιπων μελών του ΔΣ για φακέλωμα. Μου αρκεί η πράξη, η οποία δεν πρόσθεσε τίποτα πέρα από την προσωπική-κομματική προβολή.
β) Οι προθέσεις της πολιτικής ελίτ είναι να μειώσουν το κόστος υγείας στην Ελλάδα με οποιοδήποτε πολιτικά αποδεκτό τρόπο. Αφού δεν κατάφεραν οι γιατροί να επιβάλουν έλεγχο και ιατρικά βασισμένους κανόνες ήρθαν σήμερα οι τραπεζίτες. Εγώ δεν κατηγορώ την πολιτική ελίτ. Τους συναδέλφους μας συνδικαληστές κατηγορώ. Και τι είπαν ότι είναι και αυτοί, παρθένες που είδαν κόκκινο φως και μπήκαν αλλά δεν ξέρουν καθόλου το χώρο;
γ) Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στην Ελλάδα. Αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουν κινητικότητα στον υπόλοιπο κόσμο είναι ρουτίνα. Αυτοί φαντάζομαι δεν είναι άνθρωποι...
δ) Όχι πιστεύω ότι ο άδωνις είναι η απόλυτη αλήθεια και το goldstandard στην υγεία. Αυτό θέλεις να πιστεύω γιατί να σου χαλάσω χατήρι; Εεε όχι λοιπόν. Να σου πω τι περιμένω: Να δω τι θα εφαρμόσει η τρόικα. Έχουν γίνει περισσότερο φιλέλληνες από τους ντόπιους... Η δική μας αντιπολίτευση ανησυχούσε μην ξεσηκωθούν οι φαρμακευτικές έτσι και μειωθούν τιμές στα φάρμακα. Το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά και δεν το πίστευα... Τουλάχιστον η τρόικα φρόντισε να φτηνύνουν λίγο ακόμη τα γενόσημα την ίδια εποχή που ο άδωνις έλεγε ότι τα γενόσημα είναι φτηνά και οι γιατροί τα παίρνουν...
ε) Η ευθύνη για την πολιτική υγείας από σήμερα και πέρα βαρύνει και αυτούς.
στ) Έχεις άποψη μήπως γιατί κάνουν τις παρθένες και ντρέπονται να πουν από που προέρχονται; Είναι τόσο ντροπή; Ή μήπως δεν τους έχει πάρει χαμπάρι ο Άδωνις και λέει "Εσένα σε ξέρω είσαι της τάδε παράταξης....."
Τέλος για τους οπαδούς των δημοσίων μονάδων υγείας έχω μια αφιέρωση στην εικόνα που κάνω attach. Είναι από εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Δημήτρης Μακρέας:
Δυστυχώς ο κοινός τόπος εξαντλήθηκε.
Πορεύσου με την τρόικα και τους φιλέλληνες (ήμαρτον!)τραπεζίτες.
Προφανώς ζούμε σε παράλληλο σύμπαν.
Να υποθέσω ότι το σύνολο των εργαζόμενων που μπήκαν σε κινητικότητα ,μπήκαν αξιοκρατικά, χωρίς οριζόντιο (φασιστικό) τρόπο ή ήταν όλοι χαραμοφάηδες και τεμπέληδες.
Ξανά καλές δουλειές...
Διαγράψτε το λογαριασμό μου, ή πείτε μου πως να το κάνω μόνος μου.
Υ.Γ Λεφτά πάνω ή κάτω από το τραπέζι δεν έχω πάρει ποτέ και από κανέναν.Εσύ?
Το ιατρείο στο οποίο δουλεύω είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο, άσπρους-μαύρος, ασφαλισμένους-ανασφάλιστους , πλούσιους-φτωχούς. (Για τις περιορισμένες δεξιότητες και γνώσεις μου, φυσικά).
Η σπέκουλα έχει και όρια.
Για τον παρασιτισμό των (κρατικοδίαιτων) ιδιωτών ούτε λόγος , για άλλη μια φορά...
Για την παραοικονομία την οποία διαχρονικά επέτρεπαν οι επιτετραμένοι της τρόικας και και τα στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που διοικούσαν το ΕΣΥ, κουβέντα.
Για το ότι το φακελάκι θα βαφτιστεί "απογευματινό χειρουργείο" κουβέντα...
Εύχομαι η μετατροικανή εποχή των εκατομμυρίων φτωχών, άνεργων , ανασφάλιστων, περιθωριωποιημένων να σας φέρει υγεία, ευτυχία και μακροημέρευση.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυστυχώς ο κοινός τόπος εξαντλήθηκε.
Να υποθέσω ότι το σύνολο των εργαζόμενων που μπήκαν σε κινητικότητα ,μπήκαν αξιοκρατικά, χωρίς οριζόντιο (φασιστικό) τρόπο ή ήταν όλοι χαραμοφάηδες και τεμπέληδες.
Ξανά καλές δουλειές...
Το ιατρείο στο οποίο δουλεύω είναι ανοιχτό για όλο τον κόσμο, άσπρους-μαύρος, ασφαλισμένους-ανασφάλιστους , πλούσιους-φτωχούς. (Για τις περιορισμένες δεξιότητες και γνώσεις μου, φυσικά).
Για τον παρασιτισμό των (κρατικοδίαιτων) ιδιωτών ούτε λόγος , για άλλη μια φορά...
Για την παραοικονομία την οποία διαχρονικά επέτρεπαν οι επιτετραμένοι της τρόικας και και τα στελέχη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που διοικούσαν το ΕΣΥ, κουβέντα.
Εύχομαι η μετατροικανή εποχή των εκατομμυρίων φτωχών, άνεργων , ανασφάλιστων, περιθωριωποιημένων να σας φέρει υγεία, ευτυχία και μακροημέρευση.
--- Τέλος παράθεσης ---
- Το θέμα μας είναι "Τι θα έκανα εάν ήμουν Άδωνις Γεωργιάδης" και εγώ θέλω να είμαι ρεαλιστής. Ποιος θα κρίνει το σύνολο των εργαζομένων; Αυτό για μένα εάν ήμουν στη θέση του θα ήταν γόρδιος δεσμός: Υπάρχουν δύο λύσεις: Κάνω οριζόντια κινητικότητα ή περνώ τα αμέσως από κάτω από μένα στελέχη από κόσκινο για να μπορεί μετά να γίνει αξιολόγηση. Αν κάνω το δεύτερο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μείνω πρακτικά χωρίς προϊσταμένους. Να σου δώσω ένα χαρακτηριστικό αλλά όχι μοναδικό παράδειγμα: Προϊστάμενος στο ΕΟΠΥΥ εγκαλεί ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ που αρνείται να θεωρήσει 20 γνωματεύσεις από τον ίδιο γιατρό για ιατρικά είδη που προσκομίζει υπάλληλος καταστήματος ορθοπεδικών ειδών με εξουσιοδοτήσεις των ασθενών με το αιτιολογικό ότι δεν θα ταλαιπωρούμε τους ασθενείς. Αυτός ο προϊστάμενος θα κρίνει τους εργαζόμενους που θα βγουν σε κινητικότητα; Έχεις καταλάβει σε τι φάση είναι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Σαφώς και ζούμε σε παράλληλο σύμπαν.
- Το φακελάκι σήμερα είναι μαύρο και αφορολόγητο. Δεν δεν το δίνει ο ασθενής; Γιατί αφού το δίνει να μην φορολογείται αυτός που το λαμβάνει; Παραοικονομία δεν είναι και αυτή; Δυστυχώς, η κοινωνία δεν αλλάζει ούτε με αλλαγή προσώπων ούτε με αλλαγή κυβερνήσεων. Εάν πολιτισμικά ο έλληνας θεωρεί ότι πρέπει να λαδώνει τον υπάλληλο γιατρό της κρατικής μονάδας (να μιλάω στην γλώσσα σου Δημήτρη), (όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που παρέθεσα), αυτό δεν θα αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη, ούτε θα αλλάξει με αλλαγή υπουργού, πρωθυπουργού, κυβέρνησης, δυπεάρχη, διοικητή, γιατρού. Η αλλαγή θα πάρει γενιές και συντελείται εντός της κοινωνίας. Η έλλειψη χρημάτων σε μια οικονομική κρίση σίγουρα θα επιδράσει θετικά πάντως προς την εξάλειψη του.
- Είχαμε 12000 κρατικοδίαιτους γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε 4000 κρατικοδίαιτους ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, σε λίγο δεν θα είναι ούτε 2000. Ρίξε μια ματιά στους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων του ΕΣΥ και έλα να ξανακουβεντιάσουμε ποιοι είναι οι κρατικοδίαιτοι. Βαρέθηκα την καραμέλα αυτή.
- Τέλος, το τι κάνεις εσύ στο ιατρείο σου ή τι κάνω εγώ στο ιατρείο μου απλά δεν είναι ο κανόνας. Εγώ δίνω τρίμηνες στη χρόνια αγωγή, δεν χρεώνω επίσκεψη ούτε τον ΕΟΠΥΥ ούτε τον ασθενή όταν βλέπω αποτελέσματα εξετάσεων και περνάνε 500 ασθενείς μέσω ΕΟΠΥΥ το τρίμηνο από μένα χωρίς να πληρώσουν. Στα στατιστικά του edappy βλέπω τον διπλάσιο αριθμό ασθενών από το μέσο όρο. Και ναι το έκανα και αυτό: Υπολόγισα το κόστος λειτουργίας ενός ιατρείου (δικού μου και ενός ΠΙ) και τα χρήματα που παίρνω από τον ΕΟΠΥΥ (έναντι το μισθό του επιμελητή Β) και κοστίζω στον ΕΟΠΥΥ λιγότερο από ένα γιατρό ΕΣΥ σε ένα ΠΙ για τον ίδιο αριθμό ασθενών που θα περάσουν σε 1.5 χρόνο. Είμαι κρατικοδίατος κατά την γνώμη σου;
Κάνε ότι νομίζεις. Εγώ δεν απαγορεύω σε κανένα να λέει την γνώμη του. Το αντίθετο, την επιζητώ. Αλλά το να απαγορεύεται ή να ενοχλεί το να έχει κάποιος διαφορετική γνώμη μάλλον αρρωστημένο είναι κατά την γνώμη μου. Τώρα πως έχει καταλήξει στην Ελλάδα εάν τολμήσεις να διατηρείς διαφορετική γνώμη να ορμάνε να σε φάνε, αυτό είναι απορίας άξιο. Μάλλον άκρα δεξιά μου θυμίζει...
Δημήτρης Μακρέας:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔυστυχώς ο κοινός τόπος εξαντλήθηκε.
Ξανά καλές δουλειές...
--- Τέλος παράθεσης ---
Κάνε ότι νομίζεις. Εγώ δεν απαγορεύω σε κανένα να λέει την γνώμη του. Το αντίθετο, την επιζητώ. Αλλά το να απαγορεύεται ή να ενοχλεί το να έχει κάποιος διαφορετική γνώμη μάλλον αρρωστημένο είναι κατά την γνώμη μου. Τώρα πως έχει καταλήξει στην Ελλάδα εάν τολμήσεις να διατηρείς διαφορετική γνώμη να ορμάνε να σε φάνε, αυτό είναι απορίας άξιο. Μάλλον άκρα δεξιά μου θυμίζει...
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακριβώς αυτό!
Μόνο που σε αυτό το χώρο η απαγορευμενη άποψη είναι μάλλον όσων έχουν αναφορά ή εμμονή (πες το όπως το θες) στα δημόσια χαρακτηριστικά του συστήματος υγείας.
Οι λογικές της "αγοράς" κάθε άλλο παρά περιθωριακές είναι και σε αυτό το χώρο ,αλλά και συνολικότερα.
Αν η απάντηση στις "αγοραίες" πρακτικές των αμοιβόμενων από το κράτος είναι περισσότερη "αγορά", μάλλον κάτι ,κάπου, κάπως δεν καταλαβαίνω.
Τώρα αν σου θυμίζω άκρα δεξιά, παρά την προσβολή, δε θα στο επιστρέψω.
Υπάρχουν πολλά για τα οποία σε εκτιμώ και σε σέβομαι , παρά τις κραυγαλέες διαφωνίες μας.
Καλή συνέχεια
GAD2:
ψυχραιμία φίλτατοι, νομίζω ότι πρέπει να ηρεμήσουμε.ΔΕΝ πρέπει να τρωγόμαστε μεταξύ μας...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση